Noora H:sta Yleistä

Elämäni aakkoset: Noora H.

A asunto
Ostimme ensimmäisen oman kodin loppukeväästä. Sopivan asunnon löytämiseen meni lähes vuosi, sillä tiukat kriteerit hankaloittivat jo ennestäänkin vaativaa puuhaa. Halusimme asunnon ratikkalinjojen vierestä, hyvin hoidetusta taloyhtiöstä ja haaveilimme parvekkeesta tai saunasta. Ja tietysti myös hinnan piti olla kohtuullinen.

Olin jo luopunut toivosta, kun törmäsimme myynti-ilmoitukseen, jossa kaikki kriteerit täyttyivät ja kirsikkana kakun päällä olivat isot loft-henkiset ikkunat. Ensimmäisessä näytössä oli kymmeniä ihmisiä ja jännitimmekin rystyset valkoisina tarjouksemme läpimenoa. Onni oli kuitenkin puolellamme ja nyt ratikat kolistelevat ikkunoidemme alla.

B Beatles
Suosikkibändini, joka on seurannut mukana lapsuudesta asti. Ala-asteella kuuntelin joka ilta nukkumaan mennessä sinistä tai punaista tuplaa. Nykyään Beatlesia tulee kuunneltua harvemmin (löytyisipä se Spotifyista), mutta pitkillä automatkoilla kiusaan avopuolisoani laulamalla läpi Beatlesien kokelmalevyn.

Kaikkien aikojen paras leffakohtaus on Rakkautta vain -elokuvan alussa, kun hääpari yllätetään kirkossa All you need is love -kappaleella.

C Charlotte
Mikä yhdistää ikäisiäni naisia? Sinkkuelämää-sarja. Nuorempana kaikki halusivat olla kuin Carrie, myös minä. Oikeasti olen sekoitus Charlottea ja Mirandaa.

D dieetti
Harrastin ennen, en enää. Kokeilin kaikenlaisia dieettejä ja lopputulos oli aina sama: lihoin pari kiloa. Ja nyt kun en enää mieti syömisiä? Kas kummaa, paino pysyy paikallaan. Dieetit ovat myös juoksuinnon pahin tuhoaja, mikään ei ketuta yhtä paljon kuin nälkäisenä juokseminen.

E excel
Excel, tuo ihana järjestyksen luoja. Rakastan exceleitä, jopa niin paljon, että puhelimestani löytyy Google Sheets -sovellus, jotta pääsen lennossa taulukoihini käsiksi. Excelöin jokaisen kuun palkan, suunnittelen reissut exceleiden avulla ja kirjaan juoksutuloksia ylös.

F fantasia
Ei iske elokuvissa eikä kirjoissa.

G grilli
Pakollinen hankinta ensi kesänä. Rakastan grillausta ja pääsen grillaamaan aivan liian harvoin. Bravuurini ovat erilaiset vartaat. Paheeni on myös toisenlainen grilliruoka, mikään ei voita nakkikioskin hampurilaista yömyöhällä.

H halaus
En ole koskaan ollut halailijatyyppiä ja lähimmät ystäväni jättävät tervehdyshalit minun kohdallani väliin. Tässä aion kuitenkin ryhdistäytyä, olen lukenut halauksen terveysvaikutuksista ja onhan se kiva tapa tervehtiä täällä muuten vähän kylmässä ja kolkossa maassa, jossa ihmisten oma tila on useita metrejä.

I ikä
Olen 27-vuotias ja juuri nyt on hyvä. En odota kauhulla kolmekymppisiä enkä haikaile teinivuosien perään.

J juoksu
Harrastukseni, henkireikäni ja hieno laji. Olen hidas, mutta sinnikäs juoksija.

K kirjat
Rakastan lukemista enkä saa unta ilman kirjaa. Nukahdan iltaisin kirja kädessä ja seuraavana päivänä oikeaa sivua etsiessä totean, että pääsin jälleen vain muutaman sivun eteenpäin. Hyvien unenlahjojen lisäksi myös sosiaalinen media hankaloittaa lukuharrastustani.

L lämpö
Arvostan sekä ihmisissä että lomakohteissa. Lämminta on hankala teeskennellä, sitä joko on tai ei ole. Toivon, että minusta tulee vanhemmiten sellainen mummeli, joka pelkästään kädestä kiinni pitämällä pystyy tarjoamaan lohtua ja turvaa.

M matkustus
Klisee tai ei, mutta rakastan matkustamista. Suurin osa rahoistani uppoaa matkustamiseen ja aina pitää olla seuraava matka varattuna tai edes suunnitelmissa. Tingin mielelläni vaatteista ja sisustamisesta, jos se tarkoittaa, että pääsen reissaamaan useammin. Matkoilla en vaadi luksusta, shoppailua tai viiden tähden hotelleja, hostellit kelpaavat mainiosti ja olen mestari löytämään halpaa ja hyvää ruokaa. Matkustamisessa parasta on suunnittelu, voin käyttää tuntikausia ravintoloiden ja nähtävyyksien googlaamiseen.

N Noora
Tämä blogi, nimeni ja ystäväni nimi. Bloggaaminen jännittää, uudesta ystävästäni olen todella iloinen ja nimeeni liittyy tarina. Äitini tapasi 80-luvun lopussa New Yorkissa Noora-nimisen tytön, joka oli jäänyt au pair -aikojen jälkeen kaupunkiin asumaan ja selvinnyt monista seikkailuista. Noora oli vahva, itsenäinen ja iloinen. Äiti ajatteli, että nämä ovat oivia ominaisuksia tytölle ja siitä sain nimeni.

O olut
Pale alet ovat suosikkejani, mutta kokeilen mielelläni erilaisia oluita. Iloitsen siitä, että Suomesta löytyy yhä enemmän pienpanimoita ja erikoisoluita saa jopa lähikaupasta.

P perhe
Asun avopuolisoni kanssa, mutta lasken kyllä perheeseeni myös lapsuudenperheen. Minulla on melkoinen uusperhe, mutta kaikilla on keskenään hyvät välit. Helsingin perheeseeni kuuluu äiti, isäpuoli ja siskopuoli, joiden kanssa tulee hengattua ja syötyä usein. Muistutan vuosi vuodelta enemmän äitiäni, joka ei kyllä haittaa lainkaan.

Q quality
Olen tyhjentänyt viimeisen vuoden vaatekaappia turhasta roinasta ja tuskastunut siihen, miten helposti vaatteet menevät huonoon kuntoon. Ja miksi halpaketjujen miestenvaatteet ovat paljon laadukkaampia kuin naistenvaatteet? Shoppailen nykyään huomattavasti aiempaa vähemmän, sillä inhoan turhaa tavaraa. Yritän myös panostaa laadukkaisiin vaatteisiin, vaikka se kerralla kirpaisikin enemmän.

R ruoka
Aina mielessä. Suunnittelen joka maanantai seuraavan viikon ruoat ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä. Ruoka on myös tärkeä osa matkustamista ja olen valmis näkemään melkoisesti vaivaa, jotta löydän sopivan ruokapaikan.

S Singapore
Mahtava kaupunki, muuttaisin heti, jos vain voisin. Erikoinen yhdistelmä Aasiaa ja Yhdysvaltoja.

T työ
Olen tehnyt töitä 14-vuotiaasta asti ja pidän työnteosta, joskus uppoudun töihini vähän liiaksikin. Olen kiitollinen ja onnellinen siitä, että minulla on työpaikka ja se on vielä unelma-alallani.

U urheilu
En voisi elää ilman. Vaikka en lapsena harrastanut liikuntaa kilpatasolla (satunnaisia joukkuevoimistelukilpailuja ei lasketa) enkä ole lahjakas liikunnassa, niin minut on luotu liikkumaan. Tulen levottomaksi, kärttyisäksi ja ahdistuneeksi, jollen pääse säännöllisesti hikoilemaan.

V Victoria
Olen armoton kuninkaallisfani ja Ruotsin prinsessa Victoria on suosikkini. Victoria vaikuttaa lempeältä, mukavalta ja fiksulta tyypiltä. Bonusta vielä söpöstä lapsesta ja Danielista.

X X-asento
Pitäisi maata useimmin X-asennossa ja vain olla. Rannallakin on pakko lukea tai pelata jotain, en ymmärrä ihmisiä, jotka pystyvät makamaan tuntikausia aurinkotuolissa tekemättä mitään.

Y ystävät
Tässä laatu korvaa määrän. Minulla on huipputyyppejä ystävinä, joilta voin oppia jatkuvasti. Luotan heihin sataprosenttisesti ja tekisin mitä tahansa heidän eteensä.

Z Zorro
Hmmph, ainakin Madeleinen koira.

Å Åland
En ole käynyt koskaan, mutta pyöräloma Ahvenanmaalla on ollut haaveissa jo pidempään. Saarelta löytyy kuulemma myös todella kivoja ruokapaikkoja.

Ä Ässä-arpa
Sorrun joka joulu ostamaan kasapäin arpoja. En osta niitä muullloin, mutta joulunaikaan minuun iskee jokin ihme villitys. Viime vuonna en voittanut yhdestäkään arvasta, rahat olisi siis voinut käyttää fiksumminkin.

Ö örkit
En pelkää hämähäkkejä tai muita örkkejä, mutta minulla on todella paha käärmefobia. Ajoin lapsena vahingossa pyörällä käärmeen yli ja sen jälkeen en ole voinut katsoa edes käärmeitä käsitteleviä luontodokumentteja.

Projekti olohuone
Elämäni aakkoset: Noora K.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply