Noora K:sta

Elämäni aakkoset: Noora K.

Travel2 (1 of 1)-Exposure47

A –  Airbus eli entinen työväline. Se oli ja on portti maailmalle ja paikka, joka on opettanut minulle ihan valtavan paljon. Matkustaessa saa sellaista sydämen sivistystä, jota on vaikeaa saada muuten, oppii ymmärtämään erilaisuutta ja arvostamaan sitä ja kerää arvokkaita kokemuksia. Olen aina tykännyt lentokoneista ja edelleenkin esimerkiksi lentoonlähdössä on minusta jotain jännittävää ja hienoa.

B – Ben&Jerry’s eli suosikkijäätelöni! Olen todella paljon makean perään, mutta en välitä karkista. Jäätelöön sen sijaan olen aivan hulluna ja mitä enemmän jäätelössä on erilaisia palasia, sen enemmän se on makuuni.

C – Champagne eli samppanja. Juomista jaloin juhlistaa tilanteen kuin tilanteen.

D – Draamaa kestän elokuvissa ja niissä esimerkiksi poliittinen draama on suorastaan toivottavaa. Elävässä elämässä taas toivoisin ohittaneeni sen elämänvaiheen, kun draama oli aina läsnä. Hyväksyn draaman palaavan elämääni, jos minulla on joskus teini-ikäinen lapsi.

Perjantaipuska (1 of 1)-Exposure47

E – Elämä, tässä ja nyt. Haluan ottaa siitä kaiken ilon irti. Uskon, että omilla valinnoillaan voi jonkin verran ohjata sitä, mihin suuntaan elämä menee, mutta tuurillakin on loppupeleissä suuri merkitys. Ja siinäpä se hienous piileekin.

F – Fiilis. Olen tunneihminen. Olen vähän huono suunnittelemaan etukäteen mitään ja teen usein ratkaisuja ihan fiilispohjalla. Tähän asti se on mennyt oikein hyvin, oli sitten ollut kyse heräteostoksesta vaatekaupassa tai matkalle lähtemisestä. Jos toinen Noora excelöi ihan kaiken, niin minä taas en excelöi mitään, ellei ole ihan pakko.

G – Gilmore Girls, suosikkitelkkarisarjani kautta aikain. Olen nähnyt sen niin moneen kertaan, etten jaksa enää edes laskea. Silti joka kerta löydän jotain uutta, tajuan jonkun referenssin, joka on aiemmin mennyt ohi ja pursuan positiivisuutta sarjaa katsottuani. Jos minulla olisi tytär, pakottaisin hänet katsomaan sarjan kokonaan läpi, koska siinä on kaksi mainiota vahvaa naishahmoa, jotka ovat kummatkin erinomaisia esikuvia.

Köket4 (1 of 1)-Exposure37 Köket13 (1 of 1)-Exposure37

H – Hima Helsingissä. Koti on – niin paljon kuin matkustamista rakastankin – maailman paras paikka. Koti on myös henkinen tila, paikka jossa saa olla ihan juuri sellainen kuin on. Kodista pitää saada energiaa ja sinne pitää olla mukava tulla. Jos näin ei ole, jotain on pielessä. Kotini sijaitsee Helsingissä, joka on synnyinkaupunkini ja josta pidän aivan verrattoman paljon, erityisesti aamuisin. Kotimme on juuri remontoitu, mikä oli pitkäaikaisten haaveiden täyttymys.

I – Into ja ilo. Yritän lähestyä asioita positiivisen kautta ja olen optimisti. Totta kai minulla on huonoja päiviä, kuten kaikilla muillakin, ja joskus otan pettymykset raskaasti. Silloin annan itselleni luvan velloa päivän ja vedän kunnon teatterit kehiin. Seuraavana päivänä sitten kerään itseni ja alan taas etsiä niitä valoisia puolia. Jonkun mielestä tämä on varmasti naiivia, mutta voin vakuuttaa, että elämä on ihan todella paljon mukavampaa ja rennompaa, kun ei tarvitse koko ajan ajatella, mikä kaikki maailmassa on pielessä.

J – Jano, kuvainnollinen sellainen. Minulla on ihan hirvittävä hinku nähdä, kokea ja käydä. Maailmassa on niin paljon kiinnostavia paikkoja ja asioita, että miten sitä ikinä ehtii kaikkea kokemaan? No, kaikkea ei varmasti ehdikään, mutta toivottavasti kuitenkin paljon tämän elämän aikana.

Venebreku (1 of 1)-Exposure48

K – Kahvi, elämän eliksiiri, jota ilman saan raivarit. Yritin kerran olla päivän ilman kahvia, mutta jo ennen puoltapäivää mieheni rukoili, että joisin edes yhden pienen kupillisen. Pidän eniten ihan tavallisesta suodatinkahvista. Starbucksissa juon lattea, varsinkin sesonkisellaista, kuten Pumpkin Spice Lattea tai Gingerbread Lattea. Kotona laitan sumpit aina vanhalla Moccamasterilla. Viikonloppuisin jauhan kahvipavut myllyllä juuri ennen keittämistä.

L – Läheiseni, joille tulee aivan liian harvoin kerrottua, kuinka tärkeitä he ovat. Olen onnekas, kun olen saanut sekä kasvaa että asua aikuisena sellaisessa kodissa, jossa minua on kannustettu ja rakastettu varauksetta, jossa kykyihini on uskottu ja jonne on aina ollut hyvä tulla. Perheen lisäksi minulla on monta hyvää ystävää, joista olen aivan äärettömän onnellinen.

Saappaat (1 of 1)-Exposure47

M – Muoti, josta olen kyllä aika kiinnostunut. Tyyli on minulle tärkeää ja olen yleensä jollain lailla kartalla siitä, mikä on muodissa. Se, tuonko sitä omaan pukeutumiseeni, on eri asia. Muotilehdet ovat oikeastaan ainoita lehtiä, joita tulee ostettua. Sisustusinspiraationi löydän pääasiassa blogeista ja Pinterestistä.

Neppis (1 of 1)-Exposure47

N – Netta Laivakoira Nepparinen, ihana karvainen perheenjäsenemme, on hyvin tärkeä hahmo elämässäni. Aamuiset kävelyt ovat yksiä päivieni mieluisimmista hetkistä. Koirasta on uskomattoman paljon seuraa, kun toinen on matkoilla ja se tuo niin paljon iloa.

O – Omena eli lempihedelmä, niin kuvainnollisesti kuin oikeastikin. Iso Omena on ihanin kaupunki, omenatuotteisiin olen ihan koukussa, enkä pärjäisi ilman iPhoneani ja Maciani. Syön myös ihan oikean omenan oikeastaan joka päivä.

Purje (1 of 1)-Exposure47

Purjehduksella (1 of 1)-Exposure47

P – Parisuhde ja purjehdus, purjehdus ja parisuhde, jotka kai jollain lailla linkittyvät yhteenkin. Purjehdus on meidän yhteinen juttumme, ikioma harrastuksemme ja purjevene on paikka, jossa on mahdotonta olla pahalla tuulella tai mököttää. Kumpikin vaatii luottamusta, kommunikaatiota, toisen kunnioitusta, yhdessä tekemistä ja yhteistä tavoitetta ollakseen onnistunutta ja kivaa.

Q – Hankala kirjain, joka on tyttönimessäni. Se piti aina tavata. Niin pitää tosin nykyinenkin.

Kauppahalli2 (1 of 1)-Exposure47

R – Ruoka eli yksi elämän suurista nautinnoista. Käyn mielelläni ystävien luona syömässä, samoin minusta on kivaa kun meillä on päivällisvieraita. Tykkään myös syödä ravintoloissa ja maailmalla ruokailu on usein päivän kohokohta. En ole itse mikään erityisen innokas kokki, mutta osaan kyllä laittaa hyvää ruokaa tarvittaessa. Yleensä kuitenkin hoidan mieluummin sitä kattauspuolta. Lempiruokani riippuu ihan tilanteesta, en voisi koskaan nimetä vain yhtä. Ruokailu on myös sosiaalinen tapahtuma ja minulle on tärkeää, että ruokailun aikana ei roikuta somessa tai lueta, vaikka muuten olenkin ihan megasomettaja. Ruokakuvat nappaan toki, mutta postaan ne vasta ruokailun päätyttyä. Sen aikana keskitytään ruokaan ja seuraan ja keskusteluun.

S – Sporttaaminen on minulle tosi tärkeää. Lenkillä tai salilla saan kasattua ja jäsenneltyä ajatuksia, saan uusia ideoita ja urheilusession jälkeen kaikki asiat tuntuvat aina paremmilta. Liikun mieluiten yksin ja musiikin pauhatessa.

T – Työ. Pidän työstäni todella paljon ja se on tietysti myös iso osa elämää. Olen ensimmäinen ihminen omassa pestissäni, joten olen voinut muokata siitä näköiseni ja toisaalta ei ole tarvinnut astua kenenkään saappaisiin. Se on hyvin motivoivaa.

Merellä (1 of 1)-Exposure47

U – Ulkoilu. Luonnossa liikkuminen on koiran myötä jokapäiväinen juttu, säällä kuin säällä. Jos en pääse koko päivänä ulos, on jotenkin todella tunkkainen olo. Myös purjehduksessa yksi ihanimmista jutuista on nimenomaan se ulkona oleminen ja meriluonnon kokeminen paraatipaikalta. Olen tyypillinen suomalainen, joka mökilläkin istuu ulkona vaikka sitten pipo päässä ja untuvatakki päällä.

V – Valokuvaus, rakas harrastus. En tiedä miksi on niin kova kynnys sanoa, että harrastaa valokuvaamista. Huomaan usein muotoilevani asian mieluummin niin, että olen innokas kuvaaja tai että kuvaan paljon. Joka tapauksessa se on ihana harrastus, joka auttaa minusta näkemään maailmassa niin paljon enemmän.

W – Waltari ja Westö, suosikkikirjailijani. Rakastan lukemista ja luen aika lailla laidasta laitaan kaikenlaista kirjallisuutta. Historiallinen romaani tulee kuitenkin aina olemaan suosikkien suosikki.

X – X-ray eli ilmailuaakkosten äksä. Ilmailussa viestin perille meneminen varmistetaan monenlaisin keinoin. Käytetään standardifraseologiaa, tarkistetaan, että toinen ymmärsi varmasti oikein ja toistetaan. Ilmailuajat ovat itseltäni ohitse, mutta purjehduksessa meillä on paljon toimintamalleja ja call outeja, jotka juontavat juurensa nimenomaan ilmailutaustaan. Yritämme parhaamme mukaan välttää tilanteita, joissa toinen joutuisi tekemään olettamuksia.

Y – Ystävät. Minulla on sekä vanhoja ystäviä että uusia. Aikuisiällä on ehkä harvinaisempaa löytää uusia sydänystäviä, mutta minulle on onneksi käynyt niinkin.

Saaressa (1 of 1)-Exposure47

Z – Zoomi ei ole minun juttuni vaan kuvaan mieluummin kiinteillä linsseillä. Omat jalat ovat paras zoomi. Seuraavana minulla onkin ostoslistallani kiinteiden linssien klassikko, 50-millinen.

Å – Åland eli Ahvenanmaa oli ensimmäinen paikka, jossa kävin matkalla ilman vanhempiani. Olimme siellä leirikoulussa kuudennella luokalla ja se oli superjännää. Olemme myös olleet veneellä Ahvenanmaalla pariin otteeseen.

Ä – Äiti, of koos.

Ö – Öykkäröinti, vastenmielinen tapa. Muiden kunnioittaminen on sivistyksen ja käytöstapojen lähtökohta, enkä jaksa yhtään viettää aikaani öykkäreiden seurassa.

Elämäni aakkoset: Noora H.
Tervetuloa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply