Kirjat Noora H:sta Sisustus

Haaste: Noora H:n sisustushaaveet

Noora H.
Untitled #5

Saimme muutama viikko sitten In my Ballerines -blogin Maijalta haasteen kevään sisustustoiveista. Kiitos Maijalle haasteesta ja terveisiä Pariisiin! En osannut listata mitään tiettyjä tuotteita, mutta lähdin sen sijaan hahmottelemaan työhuoneen sisustusta.

Työhuoneen siniselle seinälle on tulossa mustavalkoisia valokuvia, kunhan saisimme ensin kuvat otettua. Haluaisin kuvia reissuiltamme, mutta vielä kokoelma ei ole tarpeeksi kattava ja osa vanhoista kuvista on kadonnut aiempien tietokoneiden syövereihin. Kesälomareissulle on siis asetettu suureet toiveet myös valokuvien suhteen.

Muuten tällä hetkellä sisustuksessa miellyttää siirtomaahenkisyys, seikkailut ja sopiva määrä eksotiikkaa. Nojatuoliksi sopisi siirtomahenkinen tuoli, joka olisi tietysti kivointa löytää antiikkisena. Ja edullisesti. Eipä taida onnistua, joten taidan metsästää sopivan tuolin uutena. Jalkoja voisi lukiessa lepuutella poufilla, joko perinteisellä nahkaisella versiolla tai sitten simppelimmällä kankaisella. Pouf toimisi myös oivana vierastuolina bileissä.

Lukueväät eli teekupin ja suklaalevyn laskisin tarjotinpöydälle. Olen ihastellut Noora K:n olohuoneen pöytää ja hieman samantyylisiä marokkolaisia tarjotinpöytiä. Ehkä skandinaavisempi simppeli tyyli loisi kuitenkin kivaa kontrastia?

Täydellinen lukunurkkaus vaatii tietysti myös valon. Kullanvärinen jalkalamppu sopisi sekä siirtomaahenkisyyteen että skandinaaviseen tyyliin.

Mitä lueskelisin täydellisessä lukunurkkauksessani? Tällä hetkellä yöpöydällä odottelee Lean In (tiedän, KAIKKI muut ovat jo sen lukeneet), Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin ja Nesbøn uusin. Ja tässä viime aikoina luettuja:

1. Jhumpa Lahiri: Kaima
Jhumpa Lahirin kirjoista tulee lomatunnelma. Jostain syystä olen usein ottanut matkalle mukaan Lahirin pokkarin ja lueskellut sitä aurinkotuolissa varpaat hiekkaan upotettuina. Koska kirjojen aihepiirit ovat hyvin samanlaisia, niin minun tarvitsee enää lukea ensimmäinen sivu ja vajoan hieman rentoutuneempana syvemmälle aurinkotuoliin tai kotisohvaan.

Kaima kertoo Yhdysvaltoihin muuttaneesta intialaisperheestä ja kahden sukupolven välisistä eroista, kun vanhemmat ovat edelleen muukalaisia uudessa kotimaassaan ja lapset sulautuvat saumattomasti paikallisväestöön. Lahiri kuvaa intialaisten maahanmuuttajien elämää uskottavasti ja elävästi. Kaikkia lukemiani Lahirin kirjoja yhdistää myös Yhdysvaltain Itärannikko, huippuyliopistot, suuret suvut, kotiäidit ja herkullinen ruoka.

2. Curtis Sittenfeld: Sisterland
Curtis Sittenfeldilta olen lukenut kaikki kirjat. Innostus lähti Prep-kirjasta, jonka luin teininä, kun olin todella kiinnostunut sisäoppilaitoksista. Kirjat ovat helppolukuisia ja kevyitä, mutta eivät kuitenkaan liian höttöä. Suosikkini Sittenfeldilta on American Wife, mutta Sisterland oli myös ihan kelpo kirja. Sisterlandissa toinen siskoksista ennustaa maanjäristyksen uhkaavan kotikaupunkia. Ennustus saa siskosten keskenäiset välit solmuun ja pistää koko kaupungin sekaisin. Varoituksen sana: toinen kirjan päähenkilöistä on todella ärsyttävä.

3. Kristina Ohlsson: Varjelijat
Olen dekkareiden suurkuluttaja ja niiden suhteen lähes kaikkiruokainen. Parhaiten minulle maistuvat pohjoismaalaiset dekkarit ja suosikkejani ovat mm. Henning Mankell, Jo Nesbø, Lars Kepler ja Stig Larsson. Olen lukenut niin paljon ruotsalaisia dekkareita, että samassa ajassa olisin varmaan opiskellut toisen tutkinnon. Oh well, ehkä se rentoutuminen on myös tässä elämässä tärkeää. Kristina Ohlssonilta olen lukenut muutaman dekkarin ja Varjelijat ei nouse suosikkeihini, mutta kelpaa paremman puutteessa. Tämä nyt ei ollut mikään varsinainen myyntipuhe, mutta kaikki dekkariholistit tietävät tunteen, kun on pakko löytää uusi (pohjoismainen) dekkari ja olet lukenut jo kaikki. Siinä tilanteessa käy vähän kehnompikin kirja. Ja muut Ohlssonin kirjat ovat olleet ihan kelvollisia.

4. Haruki Murakami: Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage
Haruki Murakami on suosikkini ja tämä oli taattua Murakamia, suosittelen todella lämpimästi. Olen Japani-fani ja luen mielelläni mitä tahansa Japaniin sijoittuvia kirjoja, mutta Murakamissa vetoaa myös eleetön kirjoitustyyli ja mielettömät tarina. Tässä kirjassa seikkaillaan myös Suomessa, joka oli hauska sattuma. Kirjan suomenkielinen nimi on Väritömän miehen vaellusvuodet. Jos tykkäät Murakamista, saatat pitää myös Kazuo Ishigurosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kertokaapa te, mistä löydän yllä näkyvät kalusteet ja mitä Japaniin sijoittuvia kirjoja minun pitäisi ehdottomasti lukea?

Työasuja, joita en olisi itse keksinyt
Tyhjä taulu osa 2 eli kotipostaus

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  02/25/2015 at 07:48

  Ihania marokkolaisia esineitä, myös noita raheja, myy ainakin Dokkän Annankadulla Helsingissä. Kannattaa katsastaa myös nettikauppa Zoco Home. Itselläni on haaveissa marokkolaiset laatat lattiaan tulevan vessaremontin yhteydessä…

  • Reply
   Noora H.
   02/25/2015 at 20:59

   Kiitos paljon vinkistä! Minulla on ihan samat haaveet:D Vessaremonttia ei ole tulossa lähiaikoina, joten täytyy tyytyä poufeihin.

 • Reply
  Heidi
  02/25/2015 at 09:00

  Voi ku kiva työhuoneesta tulee.
  Dekkareista kirjoittamasi olisi sopinut kaikkinensa mun sanomaksi. Mies myös sitä mieltä, että jos lukisin samaan tahtiin ns.asiakirjallisuutta kuin dekkareita, olisin useamman tutkinnon suorittanut….. Mutta eipä asiakirjallisuuden parissa saisi samaa rentouden ja jännityksen tasoa kuin dekkareiden 🙂

  • Reply
   Noora H.
   02/25/2015 at 21:21

   Ennen tämän kollaasin tekoa minulla ei ollut harmainta aavistusta, miten työhuoneen sisustaisin. Tämä selkeytti ajatuksia ja innostuin itsekin.

   Harmi, ettei poliisikoulun pääsykokeissa pärjää dekkaritaustalla:) Yksi huono puoli dekkareiden ahmimisessa on: nykyään juonikuvion ja syyllisen arvaa melkein heti. Poikystäväni on outo, hän lukee työkirjallisuutta jopa rantalomilla, minä tarvitsen ihan muuta ajateltavaa täydelliseen irtautumiseen.

 • Reply
  Morsio
  02/25/2015 at 10:49

  Oletko katsellut huutokauppojen nojatuolivalikoimia? Itse ainakin yllätyin hintatasosta positiivisesti, samalla hinnalla tuntuu saavan ihania antiikkituoleja kuin uusia Ikeasta. Kannustan tutustumaan! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   02/25/2015 at 21:22

   No enpä ole katsonut, kiitos vinkistä! Ajattelin, että huutokaupoissa hinnat kohoavat taivaisiin. Mutta hienoa jos näin ei ole, mieluummin hankkisin vanhan tuolin.

   • Reply
    Blue Peony
    02/26/2015 at 05:52

    Kannattaa käydä katsomassa myös Antiikki Fasaanissa Korkeavuorenkadulla, siellä voi tehdä löytöjä!

 • Reply
  Jonna
  02/25/2015 at 10:57

  Moi,
  luin joskus kirjan Etäällä koittaa kevät, nyt katsoin kannen netistä ja se on huumaavan kaunis!

 • Reply
  A hint of Cashmere
  02/25/2015 at 21:06

  Siis niin mun makuun noi sun työhuoneen sisustushaaveet! Siitä tulee upea! En osaa Japanilaisiin kirjoihin antaa vinkkejä, mutta yksi kirjailija jonka tuotantoon kannattaa ehdottomasti tutustua ellet jo ole, on Deon Meyer. Kirjoittaa dekkareita jotka sijoittuvat Etelä-Afrikkaan, ja vieläkin oikein ansiokkaasti kirjoittaakin!

  • Reply
   Noora H.
   03/01/2015 at 20:23

   Kiitos vinkistä! Lisätään lukulistalle:)

 • Reply
  Noora H.
  02/25/2015 at 21:29

  Haha, no vähän sama juttu sinun blogisi kanssa, erityisesti brunssit innostavat kommentoimaan:) Kiitos vinkistä, pitää tsekata Zoco Home.

 • Reply
  Marita
  02/27/2015 at 21:31

  Pohjoismaisista dekkareista pitäville suosittelen Camilla Läckbergin kirjoja. Kannattaa lukea ilmestymisjärjestyksessä.Näiden parissa sujui viime kesäloma mukavasti.

  • Reply
   Noora H.
   03/01/2015 at 20:23

   Läckbergit on luettu:) Ne ovat kyllä hyviä.

 • Reply
  Delmare
  02/28/2015 at 14:58

  Japaniin sijoittuvia kirjoja en osaa suositella, mutta yhtä listasi puuttuvaa ruotsalaista dekkaristia kylläkin. Ostin joskus matkalukemiseksi Ann Rosmanin Majakanvartijan tyttären ja kirjan luettuani on ollut pakko lukea muutkin julkaistut kirjat. Rosmanin kirjoissa on vielä kivasti meri ja Ruotsin länsirannikko läsnä.

  • Reply
   Noora H.
   03/01/2015 at 20:25

   Ann Rosmanilta olen tainnut lukea juuri tuon Majanvartijan tyttären, mutta muut ovat lukematta. Hyvä kun muistutit näistä, pitää lukea loputkin.

 • Reply
  Erika
  03/02/2015 at 16:03

  Seuraan blogianne ja nyt on minunkin ensimmäistä kertaa pakko kommentoida jotain. 🙂 Oletkos lukenut pohjoimaalaisista dekkareista Katarina Wennstamin kirjoja.Niitä on kehuttu! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   07/15/2015 at 14:15

   Kappas, en huomannutkaan kommenttiasi aiemmin. Pahoittelut todella viivästyneestä vastauksesta! Olen tainnut lukea Wennstamin kaikki kirjat, jollei uusia ole ihan lähiaikoina ilmestynyt. Kirjoja ei malta laskea käsistään, ehkä parhaimpia trillereitä, joita olen lukenut.

 • Reply
  Tiia
  07/15/2015 at 14:10

  Japaniin liittyvistä kirjoista: Mia Kankimäen “Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”. Paras kirja jonka olen lukenut! Päiväkirja/matkakertomus joka sijoittuu Kiotoon ja käy läpi erästä Japanin historian kaudella elänyttä hovinaista jota Kankimäki tutkii. Herättää paljon ajatuksia!

  • Reply
   Noora H.
   07/15/2015 at 14:12

   Juuri luin kirjan pari kuukautta sitten. Se oli todella hyvä. 🙂

  Leave a Reply