Matkustaminen

Elämäni parhaat hotellit

Noora H.

Lapsuudessa reppureissasimme äitini kanssa paljon. Matkat tehtiin pienellä budjetilla ja majoituksesta tingittiin. Yöpaikka hankittiin vasta paikan päällä, ja usein päädyimme kylän halvimpaan hotelliin tai retkeilymajaan, jossa tapetit repsottivat ja vessassa käytiin käytävällä. Naapurustossa majaili yleensä alueen epämääräisimmät pummit.

Vaikka reissuilla oli aina todella hauskaa, niin haaveilin majoituksesta Hiltonissa tai Sheratonissa. Alle kymmenvuotiaana osasin ulkoa hämmästyttävän määrän isojen hotelliketjujen nimiä ja tähyilin kaihoisasti viiden tähden hotellien suuntaan.

Mutta arvatkaa mitä? Aikuisena en sitten niissä enää viihtynytkään. Valitsen edelleen mieluummin kivan ja siistin hotellin kuin rähjäisen hostellin, mutta kumma kyllä, persoonattomat ketjuhotellit eivät pääse suosikkilistalleni. Alla esitellyt kaksi ihanaa hotellia eivät oikeastaan edes ole hotelleja, vaan pieniä majataloja. Niin se mieli muuttuu.

Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut: poden edelleen parantumatonta reissukuumetta.

reissu2-3House Beletage Budapestissa on täydellinen bed and breakfast -paikka. Majatalo sijaitsee vanhassa kerrostalossa rauhallisella asuinalueella. Rappukäytävään astuesssa tuntuu, että olet menossa ystävälle kylään. Sama fiilis on rappukäytävän lisäksi koko paikassa. Kuluneella parkettilattialla tassutellaan sukkasillaan, vanhoissa ovissa on kunnolliset avaimet magneettikorttien sijaan ja aamiainen katetaan pieneen ruokasaliin. Aamiaiselle hotellin henkilökunta leipoo päivittäin vaihtelevan yllätysjälkiruoan ja taustalla soi kotoisasti radio.

Ja ne huoneet. Vanhan kerrostalon huikea huonekorkeus, tyylikäs sisustus, kalanruotoparketti ja kevätyössä hiljaa heiluvat vaaleat verhot. Olisin voinut kopioida huoneen ja kylppärin sisustuksen sellaisenaan kotiini.

reissu2-2

Olen ollut paratiisissa ja sen nimi on Koh Lipe Castaway Resort. Vaikka Koh Lipe ei ole Thaimaan saarista rauhallisin, on yhdelle sen rannoista rakennettu täydellinen lomakohde, jossa pääset nirvanaan vaikka vieressä remuavat sukellusturistit. Huoneet ovat pieniä ja simppeleitä bungaloweja, joiden alakerrassa on vessa ja yläkerrassa makuuhuone. Ne on sisustettu thaimaalaiseen tyyliin, mutta siihen alkuperäiseen, ei siis muovista tilpehööriä tai silkkiä jäljitteleviä tyynynpäällisiä. Ilmastointia, telkkaria tai minibaaria ei löydy, mutta oman terassin riippumatosta enemmän iloa kuin niistä kolmesta yhteensä. Kun aaltojen kohina kantautuu yöllä sisään, ei haittaa yhtään, vaikka seinien välissä on pikkusormen mentäviä rakoja.

Hotellin yleiset tilat ovat ensimmäiset sellaiset, joissa olen todella viettänyt aikaa. Parin metrin korkeuteen rakennetulla isolla terassilla soitetaan leppoisaa reggaeta ja kirjastosta löytyy lisää lomalukemista. Lounaan jälkeen pääsee kahdella askeleella uimaan ja iltapäivällä hotellin happy hourilla on hauska kuunnella muiden lomailijoiden seikkailuja.

reissu2-5

Bonuksena annan vielä hotellivinkit New Yorkiin ja Singaporeen. Nämä eivät ole suosikkejani, mutta oikein kelvollisiksi todettuja perinteisiä hotelleja.

New Yorkin vinkki on vilahtanut blogissa aiemminkin, mutta koska kohtuuhintaisen ja kivan hotellin etsiminen New Yorkista on työlästä, niin annetaan se uudestaan. Hotel East Houston on sijainniltaan täydellinen, siisti ja suhteellisen edullinen. Plussaa kivasta kattoterassista.

Hotel 1929 Singaporessa sijaitsee sekin kivalla paikalla. Huoneet ovat todella pieniä, mutta hauskasti sisustettuja ja vanha talo on ihana. Muotoilun ystäville hotellista löytyy kymmeniä design-tuoleja eri vuosikymmeniltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantain parhaat - tuplanumero
Haaste: 5 x 5

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  hymy
  04/02/2015 at 09:35

  Hei, olipa kiva postaus! Kiitos:)

  • Reply
   Noora H.
   04/03/2015 at 11:26

   Kiva kuulla. 🙂 Kiitos itsellesi kommentoimisesta.

 • Reply
  Tiina
  04/02/2015 at 18:31

  Kiva postaus, kiitos! Olisiko sulla tai toisella Nooralla antaa hotellivinkkiä Koh Lantalle tai Krabin Ao Nangiin? Leppoisaa pääsiäistä, Tiina
  PS. Ja onnittelut kihlauksen johdosta. Olen aina jälkijunassa.

  • Reply
   Noora H.
   04/03/2015 at 11:51

   Kiitos Tiina. 🙂

   Olimme Koh Lantalla viime vuonna ja lensimme sinne Krabin kautta. Kentältä päätimme jatkaa matkaa suoraan Koh Lantalle, matka oli noin 100 km ja meni yllättävän joutuisasti. Koh Lantalla yövyimme ensin todella simppelissä hotellissa, joka ei ollut mitenkään mieleenpainuva, mutta Klong Daon (?) ranta oli ihan kiva. Sitten olimme pari yötä isossa resortissa, jota myös muutama suomalainen matkanjärjestäjä käyttää. Lanta Resort taisi olla nimi. Se oli ihan kiva, mutta tosiaan valtava lomahotelli. Jos pitää enemmät simppelimmästä rantaelämästä, niin se ei ehkä ole sopiva kohde. Lasten kanssa varmaan todella toimiva.

   Jos nyt lähtisin sinne reissuun, niin olisin Koh Lantalla vain muutaman yön ja jatkaisin läheisille saarille. Koh Lantalta Koh Lipelle mentäessä oli muutamia pieniä saaria, jotka näyttivät ihanilta.

   Hotellivinkit jäivät siis vähän köykäisiksi, mutta voin lämpimästi suositella Koh Lantan Time for Lime -kokkikoulua. Kokkaaminen oli todella hauskaa ja kokkikoulun baarista saa saaren parhaat margaritat.

 • Reply
  Marika
  04/02/2015 at 19:19

  Ihana kirjoitus!

  Kiitos vinkeistä ja huippua pääsiäistä❤️

  • Reply
   Noora H.
   04/03/2015 at 11:52

   Kiitos kivasta kommentista Marika! 🙂 Ja mahtavaa pääsiäistä myös sinulle.

 • Reply
  Noora H.
  04/03/2015 at 11:35

  Liian hienoissa hotelleissa tulee kiusallinen olo, etenkin jos palvelu on jäykähköä ja kovin virallista.

  Minua aina naurattaa TripAdvisorin arvostelut, joissa valitetaan hotellin huonosta tv-kanavavalikoimasta. Työmatkalaiset ovat tietysti asia erikseen, mutta yllättävän monelle lomalaisellekin telkkari on tärkeä. Me käymme yleensä hotellissa nukkumassa vain yöt eikä telkkaria avata kuin aamu-uutisten ajaksi, jos silloinkaan. Samoilla linjoilla siis ollaan, tärkeintä on sijainti ja siisteys. 🙂

 • Leave a Reply