Noora K:sta Ruoka

Helppo vegaaninen menu

Noora K.

Vegaani_Menu_VSCO_uusi2 (1 of 1)

Olen laiska kokki ja laitan ruokaa harvoin. Silloin kun innostun, teen usein jotain kasvisruokaa. Tällä kertaa kokkasin erään läheiseni tulevan naimisiinmenon kunniaksi ja menu ei ollut pelkästään kasvissellainen vaan ihan vegaaninen. Löysin kiinnostavimmat reseptit Chocochili-blogista, sattumalta moni niistä oli myös gluteeniton. Jos siis kaipailet moneen erilaiseen erikoisruokavalioon sopivia ruokia, kannattaa tsekata.

Vegaani_Menu_VSCO_uusi3 (1 of 1)

Vegaani_Menu_VSCO_uusi4 (1 of 1)

Leivoin jo edellisenä iltana valmiiksi siemennäkkäriä, josta tuli niin superhyvää, että se pääsi ehdottomasti vakkarileivottavien listalle. Aion tehdä sitä heti tulevana viikonloppuna uudelleen, kun pistämme pystyyn tyttöporukan viininmaistajaiset. Noudatin reseptiä muuten, mutta vaihdoin kuivatun tillin oreganoon. Näkkärin kaveriksi oli hummusta, jonka ostin valmiina ja avokadotahnaa, jossa oli pari muussattua avokadoa, suolaa, pippuria ja puolikkaan sitruunan mehu.

Vegaani_menu_VSCO6 (1 of 1)

Omistan tasan yhden pöytäliinan. Se on valkoinen ja pellavainen ja osaan käyttää sitä ainoastaan jouluna. Tavallisimmin kattaukseeni kuuluu voimapaperia. Ei haittaa, vaikka ruokaa tippuu pöydälle ja paikkakortit ja ruokalajit voi kirjoittaa suoraan pöytään. Meillä käytetään arjessa ja juhlassa samoja astioita ja aterimia, lautasliinatkin ovat oikeastaan aina kankaisia. Juhla syntyy tosi pienillä muutoksilla. Saatan näpertää jotain lautasliinojen ympärille, tällä sidoin ihan vain narua, koska tunnelman oli tarkoitus pysyä rentona. Hauskat pillit toivat vähän tunnelmaa.

Vegaani_Menu_VSCO_uusi (1 of 1)

Pidän keitoista todella paljon, mutta koen usein, etteivät ne oikein pidä nälkää. Tämä bataatti-kvinoakeitto on tosi tuhti. Valitsin ohjeen kahdesta vaihtoehdosta kaurakerman ja kuten huomaatte, suoritin kaikki hifistelytkin. Paistoin siis osan kvinoasta vielä pannulla ja maustoin savupaprikalla, lisäksi paahdoin kurpitsansiemeniä. Keitosta tuli aivan ihanaa ja teen varmasti sitäkin toiste.

Vegaani_menu_VSCO12 (1 of 1)

Jälkkäriksi tarvittiin jotain, joka olisi nopea koota ja joka ei olisi liian raskasta. Ananas-kookos-chiavanukas oli aavistuksen epäilyttävästä koostumuksestaan huolimatta erinomaisen miellyttävä kokemus. En löytänyt kaupasta kookossiirapilla maustettuja ananaksia, joten otin tilalle vaniljaa ja skippasin reseptin vaniljajauheen kokonaan. Vähän laitoin vaniljasokeria. Kookoksen makua tuli onneksi riittävästi kookosmaidosta. Laitoin ennen muuta ruuanlaittoa chia-siemenet ja kookosmaidon tekeytymään. Ruuan jälkeen vain kasasin annokset. Ja ylpeänä ilmoitan, että minttu on kerätty omasta kasvimaasta.

Vanukasta jäi jonkin verran yli, joten söin sitä aamiaiseksi seuraavana päivänä. Silloin sekoitin joukkoon banaania ja muutaman pähkinän. Tämäkin toimi hyvin ja oli kivaa vaihtelua. Ajattelin, että voisin silloin tällöin tehdä jotain chia-juttua aamupalaksi. Onko teillä jotain erityistä suosikkiversiota chia-brekkareista?

Vegaani_menu_VSCO15 (1 of 1)

Ateria oli niin menestys, että luulen, että ainakin parin seuraavan kuukauden ajan tulee kokkailtua vähän enemmän. Innostus jäi päälle. Minttu kasvaa jo rehottaen, joten listalla on ainakin tabboulehia ja muita Lähi-Idän ruokia. Ruohosipuli taas inspiroi erilaisiin kastikkeisiin kalalle ja perunoille. Mmmm. Nälkä.

Perjantain parhaat
Miten purjevene liikkuu

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Leena Enqvist
  05/28/2015 at 07:03

  Ihanan näköinen menu! Uskon, että juhlittava on todella nauttinut sekä päivästään, että ruoasta!

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:32

   Oli kyllä hyvät safkat ja meillä oli tosi kivaa. 🙂

 • Reply
  Amelie
  05/28/2015 at 08:31

  Vautsi vau! Ihanan näköistä! Tykkään itsekin kasvisruuasta ja syön sitä usein lounaalla, kun meillä kotona mies on sitä mieltä, että lihaa sen olla pitää (enkä jaksa kokata kuin yhden aterian kerrallaan). On meilläkin kyllä vähintään kerran viikossa kasvisruokaa kotonakin, mutta tästäpä sain pari ideaa lisää, niistä siis kiitos.

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:34

   Meillä molemmat syö mielellään vegeruokia ja usein kokataan esimerkiksi hodarit soijanakeilla. Monet miehet ei varmaan vain jotenkin hahmota, että kasvisruokakin on ihan oikeaa ruokaa. 😀 Mutta kivaa, jos tuli vinkkejä ja jos joku on tosi paljon lihan perään, niin kyllähän tuohon keittoon voisi periaatteessa paistaa kanaa sekaan. 🙂

 • Reply
  SuviAnni
  05/28/2015 at 08:35

  Mmmm, herkullisen oloisia ruokia! Mintusta tulikin mieleen, että marokkolaisia ohjeita tuntuu tulevan nyt joka tuutista, kova hytinä olisi päästä kokeilemaan. Olin myös pari viikkoa sitten Tukholmassa miniloman vietossa ja yhtenä iltana söimme maistelumenun libanonilaisessa ravintolassa ja ruoka oli MIELETÖNTÄ! Minttua siis tännekin lisää kiitos 😀 Ja kaikki hyvät chia-vinkit jakoon myös! Itse olen laittanut chia-siemeniä lähinnä hedelmäsmoothien (avokadoa, päärynää, kiiviä, tuoretta inkivääriä, minttua, sitruunamehua) joukkoon ja syönyt välipalaksi.

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:35

   Joo, sama juttu! Mä tykkään tuon alueen ruuista todella paljon ja libanonilaisesta nyt varsinkin. Voisin syödä sitä melkein joka päivä. 🙂 Mäkään en ole toistaiseksi keksinyt chiasta muuta kuin sen siemennäkkärin ja tuon vanukkaan.

 • Reply
  Sara // housefive
  05/28/2015 at 10:56

  Mä olen jo pitkään lisäänyt quinoaa leittoihin ja/tai papuja ☺️ Chia-siemeniä ripotellaan milloin mihinkin, usein aamupuuron päälle mantelivoin ja kookosöljyn kera.
  Mä niin tykkään tosta voimapaperi-pöytäliinalattauksesta ☺️☺️

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:35

   Joo, pavuthan onkin hyvä idea! Ja hyvältä kuulostaa sun aamupuuro, tota pitää kokeilla. 🙂

 • Reply
  Anna
  05/28/2015 at 17:27

  Kiitos vinkeistä. Mulla on välillä tenkkapoo mitä tarjota, itse ollaan gluteenittomia lihansyöjiä ja kaveriperhe maidottomia kasvissyöjiä joten yhteiseen pöytään kokkaaminen on niin mukavuusalueen ulkopuolella. Tässä oli jo monta hyvää ideaa.

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:35

   Hah, no jospa tästä tulisi sitten hyvä isku kaikille kärpäsille. 😀

 • Reply
  Lumo
  05/28/2015 at 21:15

  Chiavanukkaat ovat näyttäneet mielestäni epäilyttäviltä. Sain hiljattain eräästä blogitilaisuudesta pussillisen niitä ja olen nyt lisäillyt siemeniä tuorepuuroon ja smoothieen. Hyviähän ne ovat. Vanukas on kuitenkin vielä kokeilematta.

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:36

   No niinhän ne näyttää! 😀 Oudon hyytelömäisiä…

 • Reply
  Danielina
  05/30/2015 at 13:12

  Ihanat lautasliinat! Sain inspiraation hankkia kankaiset meillekin kotiin. Mistä liikkeistä löytyy parhaat? 🙂

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:36

   Kiitti! 🙂 Mun mielestä parhaita on Linumilla, Lexingtonilla, Balmuirilla ja ihan Stockmannin omille merkeillä.

 • Reply
  Taina
  05/30/2015 at 18:06

  Hei, Ei liity juuri tähän postaukseen, mutta etsinnässä samantapaiset Nike Free’t kuin kuvissasi. Mistä olet hankkinut / muistaisitko tarkemman mallin? Polviongelmia ja työmatkat kuljen lenkkareissa. Mukavaa viikonlopun jatkoa! Taina

  • Reply
   Noora K.
   05/31/2015 at 21:37

   Mulla on ne Nike Free Plussat vai mitkä onkaan. Löysin FB-kirppikseltä ostoilmoituksella ja olen ollut tosi tyytyväinen. Mä tykitän usein työmatkat lenkkareissa myös, on kivaa kun pääsee lujaa. 🙂 Kivaa sunnuntaita!

  Leave a Reply