Noora K:sta Yleistä

Noora K:n perjantain parhaat

Noora K.

Tilulii! Heinäkuussa perjantai ei tunnu yhtään perjantailta, mutta parhaat luetellaan silti takuuvarmasti. Kaimani hyppää tuota pikaa lentokoneeseen ja suuntaa kesäloman viettoon. Emännöin siis blogia yksinäni seuraavat pari viikkoa.

Viikon paras countdown liittyy veneeseen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, saamme sen korjattuna takaisin veteen elokuuksi. Elokuulle on ainakin vielä lupailtu myös parempia kelejä, joten toiveet siitä, ettei purjehduskesä nyt sentään ihan tässä olisi, ovat korkealla. Vaikka helteiden ennustelu tuntuu tällä hetkellä kovasti Pekka ja susi -meiningeiltä, niin pidetään nyt silti peukut pystyssä.

Viikon paras ostos ei ole minun uusi tyynynpäälliseni (vaikka sekin on kyllä tosi kiva), eikä pari vintage-501:siä. Uudet juoksulenkkaritkin ovat kyllä loistava juttu aina, mutta pääpotin vie silti Noora H:n hääpuku. Se on klassinen, tyylikäs, huokuu eleganssia ja istuu kantajalleen täydellisesti. Sanalla sanoen puku on aivan törkeän ihana. Toisaalta, miten se voisikaan olla muuta kuin ihan mahtava, koska sitä ostamassa olivat Noora ja Noora, Noora-nimiseltä hääpukuliikkeen myyjältä ja puvun edellisen omistajan nimi on Noora. Kysyin läpi muiden liikkeessä olleiden nimet, mutta he eivät sentään olleet kaimojamme.

Viikon paras aamupala oli teoriassa tuorepuuro. Pidän puurosta, pidän marjoista, pidän jugurtista ja pidän pähkinöistä, mutta jostain syystä tuorepuuro maistui minusta vähän lattealle. Sekoittelin illalla sadonkorjuupuurosta (tämä,superhyvää), manteleista, auringonkukansiemenistä, luomujugurtista, luomumaidosta, mansikoista ja banaanista tuorepuuron ja annoin levätä jääkaapissa yön yli. Mustikat lisäsin vasta juuri ennen tarjoilua. Minusta puuro maistui lähinnä sille, mille nyt kaurahiutaleet maistuvat kypsentämättöminä, sellaisille vähän pölyisille. Jotain vaniljasokeria tai muuta olisi varmaan voinut laittaa, mutta sitten terveellisyyspuoli taas olisi kärsinyt. En ole kuitenkaan valmis luovuttamaan tuorepuurojen kanssa vaan kysyn teiltä, mitkä ovat teistä parhaita reseptejä.

Viikon paras paikka työskennellä oli Sörnäisten Moko Market. Lounas on hyvä, kahvi kelpoa ja rauhallisia, tarpeeksi isoja pöytiä runsaasti. Kotiin voi lähteä sisustuspuodin kautta. Oma löytöni oli alekorin ihana tyynynpäällinen. Liian usein Mokossa ei parane etäillä, muuten alkavat työpäivät kääntyä miinuksen puolelle.

Viikon paras sanomalehtijuttu oli räppäreitä kuvanneen Chi Modun työstä kertova juttu torstain Hesarissa. Juuri julkaistu valokuvakirja päätyi ostoslistalleni saman tien. En tiedä, olenko maininnut tätä, mutta pidän siis räpistä todella paljon.

Viikon paras biisi ei kuitenkaan ole tällä kertaa räppiä vaan mahtavan energinen Pharrell Williamsin Freedom, jota on mahdotonta kuunnella kävellen. Pakko juosta! Ja napsuttaa sormia, tietty.

Reipasta viikonloppua! Ainakaan ei ole liian kuuma juosta…

Viikkokatsaus
Tapojensa orja myös matkoilla

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Mama L
  07/24/2015 at 09:12

  Lapsena söimme usein kaurahiutalesotkua, johon tuli isokokoisia (siihen aikaan ei ollut muuta) kaurahiutaleita, sokeria ja maitoa. Kai tämä oli jonkun sortin tuorepuuro tai müslin esiaste. Silloin se maistui hyvin, nykyään ei ehkä enää. Hiutaleet eivät olleet mitään pikahiutaleita. Kyllä se saattaisi edelleenkin maistua, jos jättäisi sokerin pois ja lisäisi esim. mansikoita, banaania ja mustikoita.

  • Reply
   Blue Peony
   07/24/2015 at 10:44

   Ainakin Hämeessä olen kuullut tuota nimitettävän pankkivelliksi (ei mitään käsitystä, mistä nimi on keksitty…)!

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 10:56

   Varmaan joku esiaste joo. En oikein tiedä itsekään, mikä on esimerkiksi tuorepuuron ja bircher-myslin ero, vaikuttavat musta aika samalta.

 • Reply
  Iines
  07/24/2015 at 09:47

  Itse teen välillä tuorepuuroa, johon liotan hiutaleet omenatuoremehussa (cloudy) yön yli jääkaapissa ja lisään aamulla päälle nokareen kreikkalaista jogurttia (Valion) pähkinöitä ja marjoja, mitä nyt sattuu löytymään. Hyvää ja raikasta, ei yhtään pölyistä, toki hedelmäsokeria tulee jonkin verran tuoremehusta.

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 10:57

   Mä en muuten oikein välitä mehuista, mutta cloudy-omppumehu on hyvää ja voisi tosiaan sopia tähän ihan älyttömän hyvin. Banaanin vaihtaisin tosin sitten kyllä omppuun. 🙂 Kiitos siis vinkistä!

  • Reply
   Blue Peony
   07/24/2015 at 10:47

   Täytyy kokeilla näitä; kiitos uusista ideoista!

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 10:59

   Ihanaa, kiitos paljon respetikasasta! Sullakin näyttää olevan tuo mehu tosi monessa, ehkä se on se salaisuus. 🙂 Mangoversiot alkoivat myös kiinnostaa.

 • Reply
  Blue Peony
  07/24/2015 at 10:45

  Minulla on myös tapana liottaa tuorepuuroaineksia yön yli ja aamulla vetää ne sauvasekoittimella mössöksi. Se sekoittaa maut mukavasti.

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:00

   Ai sä vedät ihan mössöksi! Mä taas tykkään, kun on vähän rakennetta. Laitatko sä pähkinätkin ennen sauvasekoitinkäsittelyä?

   • Reply
    Blue Peony
    07/26/2015 at 21:07

    Kyllä, liotan pähkinätkin ja vedän mössöksi. Tämä tapa sai alkunsa, kun olin leikkauksessa, jonka seurauksena olin lähes vuoden mössöravinnolla. Oli pakko laittaa mielikuvitus töihin, sillä maailmassa on yllättävän vähän mössöruokaa, jos ei voi muuta syödä. Ja jostain syystä en edes laihtunut moisen pakkodieetin sikana, murrr.

 • Reply
  Anna
  07/24/2015 at 11:26

  Tämä kommentti ei nyt liity tuorepuuroihin (yäk..) eikä edes hääpukuihin (ihanaa!), vaan teidän blogin seuraamiseen. Onkohan tiedossa, miksi ihmeessä Bloggerin omaan blogiin lisäämäni lukulista ei osaa seurata teitä enää? Tajusin tänään, että en ole lukenut postauksia varmaan pariin viikkoon. Muut WP-pohjaiset blogit kyllä toimivat hyvin, kävin vielä erikseen testaamassa. Kikkakakkosia?

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:01

   Hahaha, kaikille puuro ei maistu. 😀

   Meillä oli vähän ongelmia RSS-feedin kanssa, mutta nyt pitäisi olla korjattu. Jos siis kokeilet ottaa uusiksi tuon RSS-syötteen ylänavista ja vaihtaa sen lukulistaasi? Bloglovin’inkin pitäisi nyt vihdoin toimia eli luulen, että paras kikkakakkonen on tosiaan se, että tavallaan tekee linkin uudelleen. 🙂

   • Reply
    Anna
    07/26/2015 at 20:43

    Toimii, jee! 😀

 • Reply
  Heli
  07/24/2015 at 13:30

  Ekas, olen samaa mieltä, että nuo Fazerin sadonkorjuupuuro on ihanaa. Keitän sen maitoon ja litran annos menee meillä kolmelta aina loppuun yhdellä kertaa.

  Tuorepuuroon minä taas käytän pikakaurahiuteleita ja teen sen näin:
  Annospurkin pohjalle pikakaurahiutaleita pari senttia, rasvatonta maitoa noin sentti ja noin teelusikallinen juoksevaa hunajaa. Siten vähän siemenia /ja pähkinoitä. Omat suosikkini ovat kurpitsansiemenet ja saksanpähkinät. Seuraavaksi vajaa desi jäisiä pakastemustikoita ja lopuksi vajaa desi raejuustoa. Yöksi jääkaapppiin ja aamulla mustikat ovat sopivasti sulaneet olematta lötköjä ja silloin sekoitan puuron. Teen puuron illalla purkkiin valmiiksi, niin että kiireisinä aamuina voin napata sen aamupäiväevääksi töihin.

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:02

   Se on ihan superhyvää puuroa. 🙂

   Kiitos reseptistä! Näitä luettuani huomaan, että pakko jotain muutakin makeutusta on tosiaan laittaa kuin pelkät marjat. Tuorepuuro tosiaan olisi hyvä eväskin. 🙂

 • Reply
  Nina L
  07/24/2015 at 17:36

  Tuorepuuron sekaan teelusikallinen maapähkinävoita, vie mennessään sen “pölyisen” maun.

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:03

   Mmmmm, niinpä. Pitää vain sekoittaa tosi hyvin, kun se tuppaa aina jäämään klöntiksi.

 • Reply
  Meri
  07/24/2015 at 18:36

  Kivoja juttuja tälle viikolle! On joo raikasta juosta ja urheilla, fillarilenkillä oli eilen pitkät päällä eikä tullut hiki. Samalla olen tyytyväinen etten keväällä kesähurmiossa ostanut nettikauppoja Pinterestin kesäkansioiden innottamana, olisi muuten kaappi täynnä nirunarua ja lompakko tyhjä ostoksista!

  Tuorepuuro on jäänyt hyvälle ajatuksen asteelle, jos siihen saa ison pussin spiruliinaa (!?) menemään syksyn aikana niin resepti otetaan ilolla vastaan. Spiruliina oli jonkun kevätsekoilun tulos. Onneksi se vie vähän tilaa kaapissa ja maksoi vähän!

  Iloista viikonloppua!

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:04

   Juu-u, raikastapa hyvinkin… 😀 Ja mulla on nirunarua kaapissa, eipä ole paljoa ollut käyttöä.

   Mä meinasin kans kerran sekoilla spirulinaa, mutta sitten ajattelin, että äääääh.

   Toivottavasti sun viikonloppu oli myös kiva!

 • Reply
  Anu
  07/24/2015 at 20:59

  Desi kookos- tai kauramaitoa, desi pakastemustikoita, desi kaurahiutaleita ja kourallinen luomu-kookoslastuja, halutessa vähän hunajaa (menee hyvin ilmankin). Lillumaan yön yli jääkaappiin ja aamulla sekasin sauvasekottimella, herkullista ja terveellistä!:)

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:05

   Kookosmaito onkin hyvä, siitä tulee ihanasti makua. 🙂 Kiitos!

 • Reply
  Mini
  07/25/2015 at 22:11

  Tämä tuorepuuro on todellista herkkua (bongasin ohjeen julia toivolan blogista aikoinaan, tarkkoja määriä en muista): n. desi kaurahiutaleita (juurikin noita sadonkorjuu-hiutaleita siemenineen), 2-3rkl chiasiemeniä, 1/2-1prk päärynä-kinuskirahkaa (valio), loraus mantelimaitoa, 1 päärynä pilkottuna. Tuo sokerirahka tekee tietty tästä terveysherkusta vähän kyseenalaisen, mutta viikonlopun herkkuaamiaiseksi sopii hyvin 😀 joskus vaihdan tuon päärynärahkan kuningatarrahkaan ja päärynän 1-2 desiin vadelmia, melkein vielä parempaa <3

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2015 at 11:06

   No voi nam, mtta ei tosiana ihan jokapäiväiseksi brekkariksi varmaan. 🙂 Pitääpäs kokeilla ensi viikonloppuna, kiitos!

  Leave a Reply