Häät Noora K:sta

Häät Lonnassa

Noora K.

Viime viikonloppuna vietettiin serkkuni häitä. Otin häissä paljon kuvia ja sain hääparilta luvan jakaa niitä täälläkin.

Vihkiminen oli tuomiokirkossa, josta kävelimme hääseurueen kanssa Pohjoisrantaan. Sieltä meillä oli oma kuljetus Lonnan saarelle Suomenlinnan edustalle.

Kuljetus ei ollut purjelaivalla, se sattui muuten vain kuvaan. Puksuttelimme yhteysaluksella noin varttitunnin matkan ja nautimme auringosta. Ottaen huomioon tämän kesän epävarmat säät tuntui ihan erityisen hyvältä tuurilta, että häille sattui noin upea päivä – etenkin kun juhlapaikka on kyllä aika sääkriittinen.

Olen halunnut käydä Lonnassa siitä lähtien, kun se avattiin, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Saarihan on Suomenlinnan välittömässä läheisyydessä oleva entinen miinanraivaussaari, joka on ennen ollut vain Puolustusvoimien käytössä. Nyt siellä on supersympaattisen oloinen ravintola ja ihana juhlatila.

Catering tuli ravintolasta, mutta juhlatilaan voi viedä omat juomat. Ruuat olivat tosi hyviä ja tykkäsin kovasti tarjoilutavasta – yhdessä astiassa oli aina kahdeksalle ihmiselle ruokaa. Alkupalat tarjoiltiin tällä tavalla suoraan pöytiin ja ajatus oli hyvin toimiva. Näin toisilleen vähän vieraat saivat jutunjuurta annoksia jakaessaan ja laittaessaan niitä kiertämään. Morsian oli miettinyt kivasti sukujen historian tuomista mukaan juhlaan ja vanhoille rappusille oli laitettu esille muiden hääkuvia. Myös omat vanhempani löytyvät joukosta.

Juhlatila jakautui kahteen osaan. Meitä vieraita taisi olla seitsemisenkymmentä ja se oli kyllä maksimimäärä. Tilaa oli miellyttävästi ja salit täyttyivät luontevasti. Puheet pidettiin tuossa oviaukossa, jolloin kaikki näkivät puhujat. Tai no, puhujat ja puhujat… Kaaso ja bestman nimittäin räppäsivät hääparille. Wow, mikä esitys!

Loppukesä näkyi koristeluissa ja kukissa. Häät olivat aivan ihanan rennot, tyylikkäät, hauskat ja lämpimät ja hääpari tietysti umpirakastunut, kuten asiaan kuuluu.

Ruokalajien välissä käytiin pihalla nauttimassa maisemista ja tunnelmasta.

Vaikka noin muuten edelleen vähän ahdistun pimenevistä illoista, niin tähän nimenomaiseen lauantaihin pimeys teki täydellisen loppusilauksen. Mikä ilta!

Muita mainioita ideoita, joita häistä jäi mieleen:

– Jokaisesta vieraasta otettiin polaroid-kuva ennen ruokailua. Oma kuva / oman seurueen kuva käytiin liimaamassa karttaan, jossa oli kerrottu kivasti, keitä kyseiset ihmiset ovat ja mistä he tuntevat hääparin. Omalla kohdallani luki esimerkiksi Paula’s wedding loving royal cousin. Royal wave! Leikimme pienenä aina kuninkaallisia, ja jokaisen meistä häissä on taidettu ottaa serkuksista kuva, jossa tätä kuninkaallista vilkutusta esitellään. Polaroid-kuvan heiluttelu hääparia kuvauksista odotellessa oli myös hauska ohjelmanumero, joka sai vieraat keskustelemaan keskenään siitä, nopeuttaako se heiluttelu kuvan valmistumista oikeasti yhtään.

– Varsinaista yhtä isoa hääkakkua ei ollut vaan jokaiseen pöytään tuotiin pienempi kakku. Tämä pari kyllä polkaisi jalkaa omaansa leikatessaan niin, että tömähti, mutta niille pareille, jotka eivät halua kyseistä perinnettä noudattaa, mutta yleisöstä kuuluisi painostusta isoa kakkua leikatessa, tämä on minusta erinomainen ratkaisu.

– Kehoitus siirtyä ulos ruokalajien välissä. Henkilökunnalle jäi tilaa raivata pöydät ja jaloittelu tekee hyvää. Samalla tuli juteltua vaikka kenen kanssa.

Toivottavasti omia häitään suunnittelevat saivat tästä apua ja muut pääsivät fiilikseen mukaan muuten. Kiitos vielä aivan ihanista häistä ja onnea!

Noora K:n perjantain parhaat
Lounas kaupungilla

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Betina / STELLAR
  08/27/2015 at 07:03

  Upeita kuvia ja ihana tunnelma!

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:28

   Kiitti! Olin kyllä joihinkin kuviin itsekin aika tyytyväinen. 🙂

 • Reply
  EmiliaMaria
  08/27/2015 at 08:02

  Voi kun näyttää aivan ihanalta hääpaikalta ja kieltämättä kuulostaa mukavilta ja rennoilta häiltä! Tuollaisiin minäkin tahtoisin! Harmi kun omat häät on jo vietetty… 😀 Morsiamen puku on todella kaunis, samoin kampaus. Ihanaa että sait jakaa kuvia ja tunnelmia täällä, onnea hääparille!

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:29

   Oli kaikin puolin tosi ihana hääpaikka. 🙂

   Välillä mä aina mietin, että harmi kun omat häät on jo järjestetty, mutta sitten aina muistan, mikä valtava stressi se oli. Mutta ehkä mä järjestän jotkut tosi kivat nelikymppiset tai sitten pidetään kunnon bileet 10-vuotishääpäivänä…

 • Reply
  Anna
  08/27/2015 at 08:02

  Hyvin pääsi mukaan häätunnelmaan. Järjestelyissä monta tosi ihanaa yksityiskohtaa hääautosta valokuvatikkaisiin. Onnea avioparille!

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:29

   Ykistyiskohdat olivat niin ihania, että niitä teki mieli vain ahmia silmillään. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  08/27/2015 at 08:22

  Ihanan oloiset häät, kovasti tykkäsin myös morsiamen yksinkertaisesta puvusta ja kampauksesta koristeluineen.

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:30

   Morsian oli tosi, tosi upea! Puku liikkui päällä kuin unelma. 🙂

 • Reply
  SH
  08/27/2015 at 09:13

  Voi miten tunnelmallisen oloiset ja hauskan kuuloiset häät! Minäkin kiinnitin huomiota morsiamen aivan todella kauniiseen pukuun!

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:30

   Puku oli kyllä luonnossa vielä upeampi kuin kuvissa. Siis niin ihana. 🙂

 • Reply
  Laura
  08/27/2015 at 10:11

  Serkkusi puku on aivan upea! Ja muutenkin näyttää aivan mahdottoman ihanilta häiltä! Kiitos tästä postauksesta, itse olen menossa naimisiin ensi kesänä joten hääsuunnittelut ovatkin kovassa vauhdissa ja kaikki tälläiset inspiraatiopostaukset tulee tarpeeseen!

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:30

   Kivaa, jos tuli tarpeeseen. 🙂 Ihanaa hääsuunnitteluaikaa sulle!

 • Reply
  Riikka
  08/27/2015 at 17:09

  Serkkusi puku tosiaan on ihana ja pidän paljon myös sinun yksinkertaisesta hame-paita-yhdistelmästä

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:31

   Kiitti! 🙂 Serkun puku oli kyllä aivan kreisiupea.

 • Reply
  Salla
  08/27/2015 at 18:33

  Voi miten upea pari! 😀 Ja tuo punainen hääauto, oih <3

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:31

   Ja niin rakastunut. <3 Se oli ihanaa!

 • Reply
  Mathias K
  08/27/2015 at 19:15

  Upeita kuvia! Paikka on ihana. Olin pari viikkoa sitten aamiaisseminaarissa paikalla ja mietinkin tuolloin, että tilassa on potentiaalia monenlaisiin juhliin. Kivaa ja rentoa latofiilistä. Pääsinpä käymään demagnetointiasemallakin (huoneessa).

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:32

   Kiitti! 🙂 Joo, just toi makea latofiilis! Pidin siitä todella. Ja bonusta mielenkiintoisesta historiasta.

 • Reply
  Tiina
  08/27/2015 at 22:18

  Kauniit häät ja lämmin tunnelma välittyi kuvista. Onpas sinussa ja serkussasi samaa näköä. Muiden kommentoijien tapaan minäkin ihailin morsiamen upeaa pukua.
  Kiitos, kun jaoit nämä kauniit kuvat. t. hääintoilija

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:32

   Kivaa, kun tykkäsit. Ja on meissä tosiaan jotain samaa. Varmaan luonnossa enemmänkin, kun eleet ja ilmeetkin tulevat kehiin. 🙂

 • Reply
  Priska
  08/28/2015 at 23:36

  Ihanalta näytti kaikki ja varsinkin morsiamen puku, ai että!

  • Reply
   Noora K.
   08/31/2015 at 20:36

   Se oli kyllä todella upea. 🙂

  Leave a Reply