Ruoka Yleistä

Rapuhodarit

Noora H.

Niin kauan kuin muistan, olemme syksyisin viettäneet rapujuhlia lapuudenperheeni ja ystäväperheen kanssa. Me lapset olemme kasvaneet polvenkorkuisista aikuisiksi, osa on saanut omaa perhettä ja olemme muuttaneet kukin minnekin. Rapupöydässä lasten avecit ovat välillä vaihtuneet eikä joka vuosi ole saatu koko jengiä kokoon, mutta perinne jatkuu silti vuodesta toiseen.

Tänä vuonna emme kesälomareissun vuoksi pääseet juhliin eikä kaveripiirissäkään vauvabuumin takia järjestetty rapubileitä. Niinpä päätin lauantaina järjestää yhden naisen rapujuhlat. Aiemmat suunnitelmat olivat peruuntuneet ja tiedossa oli koti-ilta yksin. Normaalisti olisin hakenut jostain ruokaa tai tyytynyt pakastepinaattikeittoon, mutta tällä kertaa ajattelin hieman panostaa.

Ihan koko alku-, pää- ja jälkiruokashowta en itselleni viitsinyt tehdä, joten kaavaa piti vähän rikkoa. Olin jo aiemmin napannut talteen Glorian Ruoka ja viini -lehden reseptin ja päätin testata rapuhodareita. Herranjestas, miten hyviä hodareista tulikaan! Resepti pääsi kertaheitolla suosikkeihin. Ruoka valmistui nopeasti, siinä oli simppeleitä perusmakuja ja ripaus Aasiaa.

Snapsit jätin tällä kertaa väliin, niiden sijaan ruokajuomana oli Flying Dogin Easy IPA -olutta, joka toimi erinomaisesti hodareiden kaverina.

Tiedän, että nyt on vasta maanantai, mutta jos olet rapujen ystävä, niin ota resepti talteen viikonloppua varten. Lupaan, ettet pety.

Hauskaa viikkoa!

Syön aamulla kuin kuningas
Just oikea mekko

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply