Matkustaminen Noora H:sta Yleistä

Vinkkejä Tukholmaan

Noora H.

Kommenttiboksissa kyseltiin eilen Tukholma-vinkkien perään, joten täältä pesee. Nämä paikat toimivat erityisen hyvin tällä reissulla, sillä kaikissa alla olevissa paikoissa näkyi myös muita yksin aikaa viettäviä, eikä minulle tullut lainkaan kiusallinen olo.

Aamupalaa: Kaffeverket, Snickarbacken.
Aloitin lauantaina aamuni Kaffeverketissa, joka oli oikeastaan ainut paikka, jonka olin googlannut etukäteen. Lentoni laskeutui Tukholmaan kahdeksalta, ja jätettyäni laukun hotellille suuntasin aamupalalle. Reitti hotellilta kahvilaan kulki syksyisen Humlegårdenin läpi (eksymisellä saattaa olla asian kanssa jotain tekemistä) ja aamukävely oli loistava aloitus päivälle. Kaffeverketissa tilasin aamiaiseksi hyveitä ja paheita, eli chia-vanukasta ja vähän vähemmän tervellisiä hunaja- ja tuorejuustoleipiä. Kahvilassa oli superystävällinen palvelu ja kahvia sai santsata. Ja miljöö, no se oli ihana, kuten Tukholmassa lähes joka paikassa.

Viiniä: Créme, Nybrogatan
Lauantaina söin lounasta Mariatorgetin kulmilla Söderissa. Ihastun joka kerta Mariatorgetin alueeseen enemmän ja enemmän, siellä asuisin, jos muuttaisin Tukholmaan. Lounaspaikka ei ollut kovin kummoinen, joten siitä en vinkkaa, mutta lauantai-illan viinipaikka Östermalmin puolella oli sitäkin hurmaavampi. Juuri uusittu Créme toimii myös ravintolana, mutta itse join vain lasin viiniä ja vakoilin samalla ohikulkevia östermalmilaisia. Ellet ja Wiredit jäivät lukematta, kun tarkkailtavaa riitti kadullakin.

Hampurilaisia: Vigårda, Mood.
Ennen reissua olin eniten huolissani siitä, miten illalliset yksin mahtavat sujua. Vaikka foodie olenkin, päätin suosiolla jättää väliin fine dining -paikat tai tunnelmalliset kortteliravintolat, jonne keräännytään isolla ystäväporukalla. Erinomaiseksi vaihtoehdoksi osoittautui Vigårda-hampurilaisravintola Mood-ostoskeskuksen alakerrassa. Yleensä kierrän ostoskeskusten ravintolat kaukaa, mutta pimeän tullen Moodin kivijalassa sijaitsevaa Vigårdaa ei olisi ostoskeskusravintolaksi tunnistanut. Tunnelma oli välillä jopa riehakas. Ja mikä parasta, en ollut ainoa yksin syövä ja sainkin juttuseuraa illallisen ajaksi. Hampurilaiset eivät ole mitään tajunnanräjäyttäviä, mutta hanaolut on sitäkin parempaa.

Vintage-putiikkeja: Hornsgatan
Parhaat Vintage-putiikit löytyvät Hornsgatanilta. Samalla kadulla ovat Filippa K:n Second Hand -kauppa ja Judits Second Hand sekä Juditsin miesten puoti. Tällä kertaa en ostanut mitään, mutta aarteita oli silti hauska ihailla, etenkin Juditsissa valikoima on laitettu todella kivasti esille. Jos jatkat Hornsgatania aivan kadun loppuun, tulet eräänlaiseen keskustaan, josta löytyy muun muassa Peter-räppärin hampurilaispaikka Käk ja dumplingseja tarjoileva Beijing8. Molemmat kivannäköisiä lounaspaikkoja, jotka aion testata seuraavalla kerralla.

Muita vinkkejä Tukholmassa yksin reissaavalle: 

 • Käy museoissa. Moderna Museetin ja Fotografiskan tietävät varmaan kaikki, mutta tällä hetkellä esimerkiksi Liljevalchsin museossa on tulevaisuuden muodista kertova näyttely.
 • Juokse tai urheile. Tukholmassa on loistavat lenkkimaastot. Tästä juttua myöhemmin.
 • Fika, fika, fika. Ruotsi, kahvittelun luvattu maa. Itse nappasin kahvit yleensä mukaan ja join ne kävellessä. Lauantaina ja sunnuntaina tuli 30 000 askelta kun kiertelin lattemukini kanssa ympäri kaupunkia.
 • Jos et jaksa lähteä yksin illalliselle, vältä hotellikuolema Netflixilla, lehdillä ja karkeilla. Hyvä leffa pyörimään, sängylle noutoruokapiknik, kasvonaamion levitys ja karkit käden ulottuville. Onko mitään parempaa?
Perjantain parhaat
Nooras resa

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  EllenR
  10/29/2015 at 07:56

  Mahtavaa, että sinulla oli onnistunut reissu! Tosin Tukholmaan ei varmasti voi tehdä kovin onnetonta reissua. Se on ollut aina omakin henkinen kotikaupunki 😀 Jos muuttaisin nyt Tukholmaan, haluaisin asettua Vasastaniin, mielettömän kauniita katuja ja ravintolatarjonta kasvaa päivä päivältä. Olin vajaan viikon vuosi sitten Tukholmassa työmatkalla ja silloin hotellini oli siellä. Parina iltana istuin punaviinilasillisen kanssa ihanassa italialaisessa ravintolassa yksin ilman mitään lukemista ja hyvin meni. Lenkkeilin myös joka aamu, siellä Vasastanissa ja Djurgårdenissa ja seurailin bugaboo-vanhempien (puolet isiä tietysti) coretreenejä puistoissa. Kaffeverketiin haluan mennä seuraavalla kerralla, aamiaisesi kuulostaa tosi hyvältä. Bernsin aamiainen on myös listalla. Ehdoton suosikkihotellini on Story.

  • Reply
   Noora H.
   10/30/2015 at 17:51

   Vasastan on tosi kiva myös. Se olisi varmaan minullakin yksi vaihtoehdoista. Sun työmatka kuulostaa ihanalle. 🙂

 • Reply
  Amelie
  10/29/2015 at 08:15

  Luin tämän ja edellisen jutun ajatellen, että minä myös 😊! Oma aika ihan yksin on niin tärkeää ja sen arvon tajuaa parhaiten, kun sitä ei ole ollenkaan.

  Kiitos Tukholman vinkeistä, ollaan menossa marraskuussa koko perheen voimin ja nuo kahvila/burgeri-vinkit oli hyviä.

  Mä matkustan melko paljon töiden takia ja olen oppinut arvostamaan sitä yksinäistä iltaa hotellilla. Haen, kuten sinäkin, hyvää noutoruokaa, naisten lehtiä (ulkomailla melkein ilmaisia) ja saatan lakata kynnetkin. Taustalla on hiljaisella joku paikallinen kanava. Rentoutus taattu 😉

  • Reply
   Noora H.
   10/30/2015 at 17:55

   Voin kuvitella, että pienten kaksosten kanssa omaa aikaa ei hurjasti ole. 🙂 Mutta sun työreissujen illat kuulostaa erinomaisille tavoille saada sitä omaa aikaa edes vähän.

   Ja kiva kuulla, että vinkeistä on hyötyä tulevilla reissuilla. Kannattaa tsekata myös tämä sivusto: http://thatsup.se
   Sieltä löytyy kokonaiset postaukset Tukholman parhaista hampurilaisista ja kahviloista. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  10/29/2015 at 09:52

  No niin, nyt on lentoliput Tukholmaan sähköpostissa ja ensi vuodelle suunnitteilla aikuisten reissu Italiaan. Eipä tänä aamuna muuta kaipaakaan :-).

  • Reply
   Noora H.
   10/30/2015 at 17:56

   Jee, hyvä sinä! Onneksi olkoon. 🙂

 • Reply
  :)
  10/29/2015 at 10:00

  Toi Bernshän on aivan keskellä kaikkea eikö? Mistä varasit ja millaiseen hintaan jos saa kysyä? Joulumarkkinoille Skanseniin ja Gamla staniin ymym…tän postauksen jälkeen PAKKO lähteä!!! :Dkiitos.

  • Reply
   Noora H.
   10/30/2015 at 18:00

   Joo, se on tosi hyvällä paikalla. Varasin koko setin eli hotellit ja lennot ebookersin kautta. En siis osaa sanoa Bernsin hinnoista muuten. Tämä setti kustansi yhteensä 380 e. Varasin reissun sen verran myöhään, että halpoja lentoja sopivilla lentoajoilla ei enää ollut, joten tuo diili tuli suurin piirtein yhtä kannattavaksi kuin hotellien ja lentojen varaaminen erikseen. Toki paljon halvemmallakin reissuun pääsee, jos on ajoissa liikkeellä.

   Bernsista kuitenkin varoituksensana: viikonloppuisin yökerhosta lähtee järjetön meteli. En ole kovin herkkäuninen, mutta yökerhon bassot kantautuivat neljänteen kerrokseen asti. Musa ei kuulunut, mutta bassot sitten tuntuivat ja kuuluivat senkin edestä. Sunnuntain ja maanantain välinen yö oli rauhallinen, mutta biletysöiksi en enää hotelliin menisi.

 • Reply
  Annn
  10/29/2015 at 10:23

  Kivoja vinkkejä! Pitääkin joskus tehdä matka ihan naapurimaahankin 🙂 Muuten hassua että joillekin tuntuu olevan maailman suurin ihme yksin matkustaminen.. sehän on aivan normaalia. Miljoonat ihmiset maailmalla asuvat yksin ja matkustavat myös yksin. Itse hlökohtaisesti pidän enemmän matkustamisesta yksin.. Tänäkin vuonna jo useampi matka 🙂 Saa paljon enemmän irti.

  • Reply
   Noora H.
   10/30/2015 at 17:46

   Olen asunut vuosia yksin, mutta silti lomareissuille on tullut yleensä lähdettyä ystävien kanssa. Siksi tämä olikin niin kiva kokemus, että sitä pitää vähän fiilistellä. 🙂 En sanoisi, että yksin matkustamisesta saa paljon enemmän irti, mutta eri tavalla kylläkin.

 • Reply
  Anna
  10/29/2015 at 15:54

  Kiitos vinkeistä. 🙂
  Mä NIIIIIIIIIIN haluan tukholmaan. Katselin jo Tukholman maratonin reittikarttaakin. Ehkä kuitenkin roudaan luuni ensin paikalliselle lenkkipolulle ennen kuin ilmoittaudun. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   10/30/2015 at 17:41

   Ole hyvä. 🙂 Minä olen jo ilmoittautunut Tukholman maratonille. Katsotaan, josko tällä kerralla jopa pääsisin maratonille asti. 😀

 • Reply
  Kurpitsa
  10/31/2015 at 12:51

  Heippa! Mä oon lukenu teidän blogia alusta asti (siirtynyt aikoinaan Hoora Kn edellisen blogin kautta), mutta jostain syystä en ole ikinä kommentoinut. Ihan ekaksi haluan sanoa, että tää on ehdottomasti yks mun lemppariblogeista. Purjehdus, East Coast ja prinsessahehkutus vaan uppoaa aina yhtä hyvin 😉 Ainoa asia, missä omaan hieman eriävän mielipiteen on nimeomaan Tukholmahehkutus -jostain syystä mun mielestä Tukholma on yliarvostettu ja omasta mielestä se on kuin Helsinki, jossa puhutaan ruotsia. Myönnän tosin, että tähän saattaa liittyä myös se, että ruotsalaiset ne van tuntuu aina oleva askeleen edellä ja ulkomailla asumisen takia Suomiylpeys se vaan vahvistuu (pikkuvelisyndrooma) 😉 Joka tapauksessa oon ehkä muutenkin enemmän keski-Eurooppa ja Brittein saari fani. Kommentin pointti ei ollu Tukholmamollaus vaan se, että en tiedä mitään ihanampaa kun viettää ilta yksin hotellilla nimenomaan noitten mainitsimiesi lehtien ja take away ruoan kanssa. Usein muiden kanssa lomaillessa se hotelli menee vähän niinkun “hukkaan”, kun toisen kanssa reissatessa helposti viipyy kaupungilla yömyöhään viinittelemässä. Joku tuolla kommentoi, että mitä ihmeellistä yksinmatkustamisessa on, mutta täytyy myöntää, että kyllä se itselle ainakin aika iso askle on olllut. Aasian reppureissu vielä sujui suht koht helposti, kun suurinpiirtein jokainen vastaankävelevä lämkkäri oli uusi potentiaalinen illlallis- tai nähtävyyskaveri, mutta erityisen haastatvaksi koen matkustamisen nimenomaan lähellä -jotenkin aina sellanen fiilisi, että mitä jos joku tuttu nyt näkee ja ajattelee, että voi raukkaa kun ei ole yhtään kavereita. Eli hatunnosto, siitä se lähtee!! Tästä tuli nyt superpitkä ja sekavahko kommentti eli hyvää viikonloppua ja jatkakaa samaan malliin!

  • Reply
   Kurpitsa
   10/31/2015 at 12:56

   Apua, siis Noora Kn, ei Hoora!!

 • Reply
  Mona
  07/06/2016 at 15:09

  Ihana vinkkipostaus, kiitos!:) <3 Täällä juuri körrötellään bussin kyydissä kohti Tulholmaa:)

 • Leave a Reply