Juoksu ja urheilu Noora H:sta Vaatteet ja asusteet

Lululemon

Noora H. 

Viime aikoina Lululemonista on puhuttu useassa blogissa, vaikkei merkki uusi olekaan. Liekö tähän vaikuttanut putiikin rantautuminen Tukholmaan. Ihan turhaan Lululemonista ei meuhkata, brändi on varsin houkutteleva. Putiikeissa on kivoja pieniä yksityiskohtia. Liikkeiden seinille on listattu lähiseudun parhaat treenipaikat, tarjolla on tuoreilla hedelmillä maustettua vettä ja liitutauluille voi kirjoittaa palautetta ja kehitysideoita. Joku taitaa myös lukea palautteita, treenivaatteet ovat todella hyvin istuvia ja laadukkaan oloisia. Hintataso on Niken kanssa aika samaa luokkaa, ehkä aavistuksen kalliimpi.

Minusta on vuosien mittaan kehittynyt melkoinen treenivaate-expertti, kaapista löytyy kaikkea Lidlin ja Niken väliltä. Niinpä ajattelin, että voisin kirjoittaa pienen arvostelun uusista hankinnoistani, jos vaikka joku siellä ruudun takana pohtii treenivaatekaapin päivitystä. Verkkokauppa kun taitaa toimittaa vaatteita myös Suomeen.

Takki on löytö Camarillon Premium Outletista. Camarillo oli muuten ainoa outlet, jossa törmäsin Lululemoniin. Vähän paksumpi juoksutakki oli roikkunut ostoslistalla pitkään, sillä todella monessa muuten kelvollisessa juoksutakissa on huonot taskut. Taskujen on oltava tarpeeksi isot ja vetoketjulliset, jotta mukaan saa geelit ja puhelimen. Lululemonin takissa on taskuja peräti neljä, etummaisiin taskuihin laitan nenäliinat, joiden on oltava helposti saatavilla. Takki istuu hyvin ja joustaa tarpeeksi, eli siinä pystyy venyttelemään ja verryttelemään. Takana näkyvän liehukkeen alla on “ilmastointiaukko”. Materiaali pitää jonkin verran vettä.

Arvosana takille 4/5

+Pehmeä materiaali
+Taskut
+Leikkaus ja kuosi, kerrankin jotain muuta kuin mustaa ja neonvärejä
-Heijastimia on liian vähän, takin kanssa on pakko käyttää heijastinliiviä
-Kauluksen sisään piilotettu huppu ei ole erityisen käytännöllinen ja veikkaan, että se jää kokonaan käyttämättä

Pitää muuten vinkata myös hyvistä juoksuhanskoista, vaikkeivat ne Lululemonin olekaan. Under Armourin heijastinhanskat ovat parhaat testaamani juoksuhanskat. Käteni jäätyvät todella helposti, joten talvisin juoksen pitkikset lasketteluhanskoissa, vaikka pakkasta olisi vain pari astetta. Under Armourin hanskoissa tunnin lenkki sujuu nollakeleistä huolimatta mainiosti, pidemmillä lenkeillä kädet jäätyvät näissäkin. Plussaa myös siitä, että hanskoilla voi käyttää älypuhelinta.

Ja sitten trikoisiin. Olen kokeillut todella monia erilaisia juoksutrikoita, mutta palannut yhä uudestaan Niken mattapintaisiin Dri-Fit juoksutrikoisiin, joissa materiaali on 92 % polyesteria ja 8 % elastaania. Trikoot ovat tarpeeksi napakat ja istuvat hyvin. Valitettavasti mattapintaisia trikoita ei tahdo enää löytää, nykyään Niken trikoot ovat kiiltäväpintaisempaa ja “löysempää” kangasta. Ja jos on kangas on löysempää, niin tiedätte mitä se tekee istuvuudelle… Sitä tekee mieli kiskoa juoksutoppia entistä alemmas.

Noh, nyt nämä Niken legendaariset trikoot ovat kohdanneet voittajansa. Lululemon on tunnettu treenitrikoista, eikä suotta, sillä ne ovat todella hyviä. Kangas on juuri sopivan tukevaa, leikkaukset ovat imartelevia ja trikoissa on kivoja yksityiskohtia. Minulla on speed tight -malli, jossa on rypytetyt lahkeensuut ja vyötärökaistaleessa mustavalkoraidallista kangasta. Avainta varten on takana vetoketjullinen tasku. Trikoissa on myös reisissä on taskut, joskaan en keksi, mitä niissä säilyttäisin.

Arvosana juoksutrikoille 5/5
+Malli ja materiaali, tässä huomaa eron halvempiin treenitrikoisiin
+Kivat yksityiskohdat
+Tarpeeksi korkea vyötärö, trikoita ei tarvitse kiskoa kesken lenkin eikä ole pelkoa jenkkiksistä
-Hinta

Toivottavasti vaatteet myös kestävät lukuisat pesut, nyt takana on vasta muutama pesukerta. Lululemonin kokomerkinnöistä sen verran, että takki minulla on koossa 4 ja housut koossa 6. Jenkkikokoja on tietysti hieman hankalampi vertailla, mutta Niken treenivaatteissa käytän yleensä kokoa S.

Tänään treenivaatteet saavat lepoa, sillä jaloissa painaa eilinen 19 km pitkis. Olipa muuten ihanaa juosta kunnon lenkki pitkästä aikaa, eiköhän maratontreenikin käynnisty tästä taas pikkuhiljaa. Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja reipasta tulevaa viikkoa!Mun 2015
Perjantain parhaat

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ellen
  12/13/2015 at 20:49

  Treenivaatteissa todella on eroja, mutta aina välttämättä hintakaan ei kerro kaikkea. Lululemonin aion itsekin laittaa alkuvuodesta testiin. “Saan” kuitenkin viettää koko kevään melkein viikonlopputamineissa vaunulenkeillä, jumpilla ja toivottavasti juoksemassa niin nyt niihin todella kannattaa panostaa. Ajatus kotiäitiydestä nuhjuisissa verkkareissa ja vanhoissa neuleissa ei houkuta, tarvitaan jotain uutta ja piristävää. Netistä saa tosiaan tilattua Suomeen ja ostoskorissa minulla roikkuukin juoksutrikoot ja treenitoppi, mutta mietin kuumeisesti kannattaisiko tilaus laittaa kuitenkin eteenpäin vasta joulun jälkeen alennusmyyntien toivossa, koska hinnat ovat.. noh suhteellisen korkeat. Kiitos näistä arvioista, nyt ainakin laitan tilausta menemään, viimeistään sitten kolmen viikon kuluttua 😀

  • Reply
   Noora H.
   12/15/2015 at 20:24

   Joo, hinta ei tosiaan kerro kaikkea. Ostan juoksusukat Lidlistä ja paljon toppeja H&M:lta sekä Stadiumin omasta mallistosta. Erityisesti Lidlin juoksusukissa on ihan voittamaton hinta-laatusuhde.

   Pidän peukkuja, että Lululemonilla olisi tammikuussa hyvät alet. 🙂

 • Reply
  Janica
  12/13/2015 at 21:42

  Olipa kiva lukea sun kokemuksia Lululemonista! Hyvältä näyttää sun vermeet. 🙂 Olen ihastellut vaatteita heidän nettisivulla ja kerran meinasin jo tilata, mutta kun sitten jäi mietityttämään koot ja istuvuus jne. No mutta olipa hyvä kuulla, että putiikki löytyy nyt myös Tukholmasta, sinne siis! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   12/15/2015 at 20:22

   Kiitos, kiitos. 🙂 Ei muuta kuin Tukholmaan testaamaan. Itse olen treenivaatteiden ostokiellossa seuraavan vuoden. Tosin urheilurintsikat ja jumppakengät tarvitsisin, mutta muuten on pysyttävä tiukkana.

 • Reply
  Saija
  12/14/2015 at 12:01

  Lululemoniin olen törmännyt muutaman vuoden ajan jenkkireissuilla. Siellä asuva ystäväni on myös kehunut heidän tuotteitaan, mutta toistaiseksi itsellä on jäänyt hankinnat väliin juuri korkean hinnan vuoksi. Jenkeistä kun on sen sijaan tullut hankittua edullisesti Under Armourin, Niken tai Championin treenivaatteita.
  Mutta kiva kuulla, että Suomeenkin voi tilata, pitää pitää ainakin alennusmyyntejä silmällä!

  • Reply
   Noora H.
   12/15/2015 at 20:20

   Pitkään mietin, raaskinko ostaa trikoot. Vikana päivänä kuitenkin päätin, että trikoot on testattava ja ryntäsin niitä hakemaan ennen koneen lähtöä. Meni melko hilkulle, että ehdin ne ostamaan. 🙂 Onneksi ehdin. Minäkin hankin outleteista suurimman osan treenivaatteista, saa puolet halvemmalla kuin Suomesta.

  Leave a Reply