Noora H:sta Ruoka Yhteistyö

Hetken maailma on tässä

Noora H.

Yhteistyössä Fazer Café

Matkusta yksin, kävele kaupungilla aikaisin aamulla, lue kahviloissa ja kirjastoissa, tee pitkiä treenejä, kuuntele podcasteja, siivoa kellari ja pidä tavarat järjestyksessä, surffaa vähemmän netissä ja lue enemmän, pidä bileitä, osta vähemmän, järjestä yllätyksiä, syö enemmän ulkona ja kokeile uusia reseptejä.

Tässä muutamia asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Onnellisuuslistan olen teipannut eteisen seinään ja yritän vilkuilla sitä säännöllisesti, jotta muistaisin tehdä niitä pieniä, arkea parantavia juttuja. Olen tässä kohtuullisesti onnistunutkin, sillä reissuja on varattuna useita ja olen myös testannut uusia ravintoloita. Olen myös viikannut kaikki alushousuni ja siivonnut kellarin. Kyllä, ihminen voi tulla erikoisista asioista onnelliseksi.

Kahviloissa lukeminen on listalla siksi, että olen aina pitänyt siitä, mutta nykyään sitä tulee tehtyä enää ulkomailla. Teini-ikäisenä käytännössä asuin ystävieni kanssa Helsingin kahviloissa, ja minulla oli huoneeni seinällä Henri Cartier-Bressonin Brasserie Lipp -valokuvasta tehty postikortti. Vietimme kahviloissa vähän liikaakin aikaa, sillä yleensä lukioaikaisen kolmikkomme löysi koulun sijaan keskustan mummokahviloista. Onneksi nuo lukuisat kahviloissa vietetyt tunnit eivät menneet ihan hukkaan, noiden vuosien aikana tuli luettua valtavasti.

Luin myös aiemmin paljon “fiksumpaa” kirjallisuutta. Nykyään pitkien päivien jälkeen keskittymiskyky tuntuu olevan samaa tasoa kuin hamsterilla ja iltalukemiset ovat yleensä dekkareita. Kahvilassa ja kirjastossa pystyn keskittymään paremmin, ellen erehdy salakuuntelemaan naapuripöytien keskusteluja.

Viimeksi kahvilassa lukiessani satuin kuulemaan mielenkiintoisen keskustelun, kun ilmeisesti vastikään tavannut nuoripari analysoi, kumpi on parempi puhumaan tunteistaan ja mitä viikonlopun bileissä oli tapahtunut. Keskustelua kuunnellessa tuli mieleen omat lukioaikaiset tempaukset. Nimimerkillä eräiden pellon laidalla järjestettyjen kotibileiden jälkeen koulutaksin kyytiin liftannut ja pirteiden ekaluokkaisten seassa juna-asemalle matkustanut.

Minulla on useita suosikkikahviloita Helsingissä, riippuen siitä, mitä haluan syödä kahvin kanssa. Yksi on tunnettu kaupungin isoimmista korvapuusteista, joten pullapäivinä suuntaan sinne. Toisessa on raakaruokaa ja smoothieita, eli selvä valinta niinä päivinä, kun luen treenilehtiä ja haen inspiraatiota urheiluun. Fazer Café on valinta sellaisina päivinä, kun haluan leikkiä vähän Tukholmaa ja syödä täydellisen Toast Skagenin. Parhaiten sen kanssa sopii cappuccino ja Ruotsin Elle, jossa on muuten viime aikoina ollut todella hyviä juttuja.

Yleensä suuntaan kahvilaan suoraan töistä ja siitä tulee suorastaan kapinallinen olo. Kapinallinen olo siksi, että oikeastaan pitäisi olla tekemässä jotain fiksua arkiruokaa, vaihtamassa treenitrikoita päälle ja pistämässä pyykkiä koneeseen. Pieni arkea vastaan kapinoiminen tekee kuitenkin silloin tällöin hyvää.

Jos haluat liittyä kapinallisten kerhoon, niin sanomalla Fazer Cafén kassalla koodin Noora & Noora, saat muun ostoksen yhteydessä Fazer Blend -suodatinkahvin ilmaiseksi. Koodi on voimassa viikon ajan eli 15.–21.2.2016. Kurkkaa myös Fazer Blendin Instagram-kisa täältä, jakamalla kuvan omasta kahvihetkestäsi voit voittaa kahvimyllyn ja kasan kahvia.

 

Podcast: Neuvoja parikymppisille itseillemme
Ikuinen mattosaaga

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Maikkis Turusta
  02/15/2016 at 08:01

  Mikä olisi tuo raakaruokapaikka, minne suuntaisit kulkusi?

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:37

   Sis.Deli ja Johan & Nyström. 🙂 Ei varsinaisia raakaruokapaikkoja, mutta saa sellaisiakin herkkuja.

 • Reply
  H
  02/15/2016 at 08:45

  Olipa ihana ihana postaus maanantaiaamuun, ja alun lista täynnä omiakin onnellisuussuosikkeja! 🙂 🙂 Onnellista uutta viikkoa!! Terv. Toinen lukioaikana mummokahviloissa hengannut

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:38

   Mahtavaa, että meitä mummokahviloissa hengaajia on muitakin. 🙂 Onnellista viikko sinnekin!

 • Reply
  LH
  02/15/2016 at 09:47

  “Matkustin pisteiden ekaluokkalaisten kanssa” tässä kohtaa saatoin naurahtaa ääneen.

  Ihana hyvän mielen postaus. Arki kun on usein arkea, voi siitä pienillä asioilla tehdä vähän värikkäämpää. Kirjoja täytyy ehdottomasti alkaa taas tauon jälkeen lukemaan.

  Ihanaa viikkoa.

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:39

   Haha, se oli melko jäätävä matka. 😀 Hieman nolotti. Ihanaa viikkoa sinullekin. 🙂

 • Reply
  LH
  02/15/2016 at 09:49

  Pisteiden = pienten. Autocorrect ja maanantaiaamu.

 • Reply
  Blue Peony
  02/15/2016 at 09:56

  <3 kahvilat! Niissä tuli tosiaan istuttua jo lukioaikoina, kun ei oikein muualle sisään edes päässyt. Kun olin pikkutyttö, kummitätini tapasi viedä minut Fazerille syömään perunaleivoksen, ja siitä se kahvilarakkaus taisi alkaa. Kummitäti kuoli nyt talvella, ja tänä viikonloppuna menin Fazerille yksin syömään sen perunaleivoksen (muuta en osaa siellä edes ajatella syöväni) ja muistelin niitä käyntejä. Hänellä oli myös tapana ostaa minulle pääsiäisenä jokin pieni herkku Fazerin myymälästä, Mignon-muna ja usein marsipaanihahmo. Pienen herkkukorin hakeminen kummeiltani kiirastorstaina merkitsi aina kevään alkamista :-).

  Kahviloiden lumo säilyy aina vain. Minulla on lempikahviloita eri paikoissa, ja niissä pitää aina käydä, jos niille kulmille eksyy, mutta on aina yhtä ihanaa kokeilla myös uusia. Ja jos arkisin pistäytyy kahvilassa, päivästä tulee heti astetta juhlavampi. Äitini isoäiti oli aikoinaan Primulan kondiittori, joten ehkä kahvilat ovat jo geeniperimässäni?

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:40

   Ihania muistoja sinulla. 🙂 Tiedän useamman, jolla on nimenomaan Fazerin Kluuvin kahvilaan liittyviä muistoja, sieltä on haettu jätskejä koulun päättyessä, käyty treffeillä ja kahviteltu isovanhempien kanssa. Me veimme sinne ystäväni polttarien jälkeen aamiaiselle, sekin on tosi kiva muisto.

 • Reply
  Heli
  02/15/2016 at 11:02

  Olipa kiva kirjoitus näin maanantaihin. Samoja juttuja löytyy minunkin onnellisuuslistalta.

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:44

   Hyviä juttuja siis. 🙂 Mukavaa viikkoa Heli!

 • Reply
  Pieta
  02/15/2016 at 14:37

  Hehee, minäkin rullasin taannoin alushousuni ja nyt ne ovat ihanassa järjestyksessä. Kyllä kannatti! 🙂 Hyvä järjestys – parempi mieli.

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:44

   Joo, löytää paljon nopeammin eri housujen alle sopivat alkkarit. 😀

 • Reply
  -ttk-
  02/15/2016 at 20:24

  Ihan täysin mitenkään asiaan liittymättä, makee raitapaita. Mistä?

  • Reply
   suklaamuru
   02/16/2016 at 09:55

   Minullakin kiinnittyi huomio samaan! Ja kahvilat <3 vaikka nykyisin käynkin aika harvoin, kun koti on kaukana keskustasta eikä työmatkakaan kulje sitä kautta. Kotiinkin saa onneksi kyllä luotua ns. paremmin laitetulla aamiaisella samanlaisen tunnelman, etenkin viikonloppuna. Tyyliin kukkia, croissanttia, sämpylää, lehti – tai kyllähän te tiedätte 🙂

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:36

   Kiitti! Bruuns Bazaarin edullisempaa mallistoa, taitaa olla BZR tai jotain sellaista nimeltään. Paita on ostettu Köpiksestä neljä vuotta sitten, joten sitä ei enää taida saada. :/

 • Reply
  Amelie
  02/15/2016 at 22:16

  Kahvilat ja lukeminen. Aah mikä yhdistelmä. Voisinkin ottaa yhdistelmän oman onnellisuuslistani alkuun ja käydä juomassa kahvit jonkun hyvän artikkelin kanssa. Mä nimittäin tykkään lukea oman alani tieteellistä kirjallisuutta myös työn ulkopuolella…

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:47

   Mä tykkään lukea työkirjallisuutta, mutta vaatii oikean mielentilan. Sellaisen aavistuksen rauhattoman sunnuntaifiiliksen. 🙂 Iltaisin en niitä pysty lukemaan.

 • Reply
  Marika
  02/16/2016 at 18:18

  Itsellä kirjat on myös keveitä vapaa-ajalla. Välillä pitkiksikin venyvät työpäivät on ihana katkaista kotisohvalla hyvään dekkariin. Kesällä käteen tarttuu klassikotkin, mutta mitä tiukempi jakso töissä menossa sitä keveämmät kirjat…Toki vuosien varrella olen muutenkin opetellut työ-ja vapaa-ajan erottamisista toisistaan. Ammattikirjallisuus pysyy tästä syystä työpaikalla.

  • Reply
   Noora H.
   02/16/2016 at 21:49

   Kirjojen avulla on helppo irtautua työmaailmasta, mulla on sama taktiikka. Ja tunnistan myös tuon, että stressaavina aikoina tulee luettua enemmän hömppää. Vielä en ole kuitenkaan Harlekiineihin tarttunut, ehkä sekin päivä joskus koittaa. 😀

  Leave a Reply