Noora K:sta Vaatteet ja asusteet

Noora K:n kevään ostoslista

Noora K.

Vaikka viikonloppu olikin varsin talvinen, mieli pyöri jo kovasti keväässä ja uhmasin lumisohjoa tennareissa. Selailin Style Byta ja bongailin kiinnostavia juttuja. Olen ollut niin tyytyväinen työunivormuihini, että taidan jatkaa samalla mallilla pidempään. En ole vetänyt yksiäkään vaateraivareita! Vaatekaappi ei oikeasti kaipaa kovinkaan paljoa uutta tulevaa sesonkia varten, mutta jotain pientä tekisi mieli. Ysärijuttuja, enimmäkseen.

Ebban ja Emilian vinkeistä taas eniten kolahtaa juuri nyt trenssi. Edellinen trenssini on parin vuoden takaa ja valitettavasti tämä Zaran yksilö meni pesun myötä aika rupuiseksi. Otan myös vaarin kenkäopastuksista ja panostan joihinkin ihaniin, nudeihin ballerinoihin. Ehkä jopa mokkaisiin sellaisiin.

Ysärikategoriaan taas menee farkkua farkun päälle eli toinen farkkupaita edellisen kaveriksi ja ehkä jopa ihan farkkutakkikin. Kumpiakin pukisin vapailla niin, että myös alaosa olisi farkkua. Uudet roikkuvat korvikset olisivat kivat. Nike Freeni ovat aika kamalassa kunnossa (varmaankin juuri sen vuoksi, että tuhoan niitä lumisohjossakin) ja aion ilman muuta hankkia uuden parin. Mitkään muut kengät eivät ole yhtä hyvät kaupunkireissuille, joilla kävellään kymmeniä tuhansia askelia.

Tuleva New Orleansin matka tarjonnee myös aikaa shoppailuun, joten yritän hankkia mahdollisimman paljon näitä sieltä. Tässä listani:

– farkkupaita
– trenssi
– nudet ballerinat
– mustat Nike Freet
– roikkuvat korvikset
– ja bonuksena iltapuku. Ei liian juhlava vaan smokkijuhliin sopiva.

Iltapuvulle tulee käyttöä matkalla ja yritän toiveikkaana hankkia sen sieltä. Pakko on paras muusa, olen ennenkin todennut. Pakko löytää siis sopiva.

Mitäs teidän listoillanne on?

P.S. Kommentteihin vastaaminen laahaa tällä hetkellä perässä luvattoman paljon. Antakaa anteeksi, korjaan tilanteen mahdollisimman pian.

Kysy mitä vain, vastaamme mitä vain
Viikkokatsaus: Noora H.

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply
  Päivi
  02/22/2016 at 08:20

  Itse löysin viime marraskuun Floridan reissulta (Orlandosta) isosta Outletista Levis liikkeen jossa aivan älyttömän halvalla kaikki farkkuvaatteet. Ostin farkkutakin joka makso $29 nyt näin jälkiviisaana harmittaa miksi en ostanut enemmän vaikka mies kehotti 😉

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:48

   Mä en tajua, etten santsannut omalla outlet-reissulla enemmän nimenomaan Leviksen kaupassa. 😀 Mikään ei harmita niin paljon kuin tekemättä jääneet ostokset, on vanha lentoemäntien läppä, jonka voin kyllä ajoittain allekirjoittaa. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  02/22/2016 at 08:43

  Uudet lenkkarit ovat minunkin listallani, ja lisäksi käyttöä olisi jonkinlaisille joka sään kengille. Ja huokaus, uusille talvikengille. Nyt olisi varmasti hyvä aika hankkia sellaiset, kun joka puolella myydään viimeisiä pois kevään tieltä, mutta jotenkin tämä rännän määrä on lamauttanut minut, enkä saa itseäni tekemään asian eteen mitään. Olen muuten huomannut miettiväni farkkupaitoja minäkin, vaikka viimeksi käytin sellaista 90-luvulla. Se paita kuluikin lopulta puhki. Vanha uskollinen farkkutakkini on kaikki nämä vuodet päässyt silloin tällöin kaapista kesämekon kaveriksi. Ikä alkoi kakkosella, kun aikoinaan hankin sen… Lisäksi pitäisi ostaa muutama t-paita. Aah, haaveilen jo haravoinnista auringon lämmittäessä käsivarsia!

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:52

   Joo, nythän olisi fiksua hankkia kaikenlaista ensi talvelle, mutta mua ei kyllä sen sorttinen shoppailu innosta sitten yhtään. Mulla oli ysärillä mun faijan vanha Leviksen farkkupaita, joka oli 60- tai 70-luvulta! Harmittaa, ettei sitä enää ole, mutta sen käytin puhki.

 • Reply
  Katri
  02/22/2016 at 09:11

  Yleensä en säästä mitään joka joutaa vaatekaapista pois, mutta siellä on edelleen vanha cK:n farkkutakki jonka taisin ostaa yli kymmenen vuotta sitten jenkkimatkalta outletistä. Eli se pääsee kyllä taas ulkoilemaan. Haaveilen valkoisesta puuvillaisesta off-the-shoulder kesämekosta. Muuta en juuri kaipaa kesää varten 🙂

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:53

   Mäkään en pahemmin säästele, ellei ole todella hyvää syytä. Enkä mä varmaan edes mahtuisi enää mun edelliseen farkkutakkiin, mutta silti vähän kaihertaa sen kiertoon laittaminen. 😀

 • Reply
  Pieta
  02/22/2016 at 09:28

  Mun on pakko hankkia juhlakengät häihin. Sopivat nudet kitten heelsit löytyivät netistä mutta arastelen ostaa, kun koosta ei tiedä ja palautuksetkin mietityttävät. Muutoin lista on auki, talvi pyörii päässä enemmän kuin kevät. Joulun jälkeen olen pärjännyt P333:n mukaan noin 33 vaatteella ja keväisempiin vaihtaminen on ajankohtaista vasta myöhemmin. On muuten ollut tosi paljon ihanampi ja helpompi valita vaatteita nyt, kun suurin osa on poissa komerosta! 😊

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:54

   Mistä?! Nudet kitten heelsit kuulostavat nimittäin aivan ihanilta. 🙂 Ja uskon, että tuo metodi on superhyvä. Ehkä munkin pitäisi joskus kokeilla sitä. 🙂

 • Reply
  Mia
  02/22/2016 at 09:39

  Laitoin juuri viikonloppuna puolet vaatekaapista kirpparille ja tein samalla listaa (Ebban ja Emilian kirja kourassa :)) vaatekaapin puuttuvista peruspilareista. Yritän säästää rahat huhtikuun Washington-matkalle, mutta ainakin pitäisi uusia lähes koko basic työgarderoobi koska vanhat alkavat olemaan loppuunkulutettuja (kauluspaita, musta pencil skirt, midihame, istuvat crop housut, musta kotelomekko jne), samaten myös nudet ballerinat, t-paitoja, kevääseen sopivia neuleita, tummansiniset farkut. Mun tekisi niin kovin mieli satsata Burberryn klassiseen trenssiin mutta taidan sittenkin heittäytyä pihiksi…

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:55

   Haha, Ebba ja Emilia on kyllä niin idoleita. 🙂 Munkin tekisi tavallaan mieli satsata siihen, mutta keksin rahalle niin paljon muutakin käyttöä. Luulen, että yritän löytää jonkun laadukkaan keskihintaisen ja jätän lyx-takit odottelemaan tulevaisuutta.

   • Reply
    Blue Peony
    02/22/2016 at 19:46

    Minä löysin muuten Esprit’n valikoimista laadukkaan ja kohtuuhintaisen trenssin viime keväänä. Pesin sen hienopesussa itse eikä takki mennyt miksikään!

 • Reply
  Anna
  02/22/2016 at 10:08

  Mun kevään ostoslista on tyhjä! Uskomatonta mutta totta. Kaikkea löytyy, viime viikolla kotiutui viimeiset, eli uusi uimapuku kesää ajatellen.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:56

   Woooot?! Ihan kreisiä. Mistä löytyi kiva kokouimapuku? Vähän kiinnostelee. 🙂

 • Reply
  Hanna
  02/22/2016 at 10:45

  Olisko tänä keväänä aika kaivaa oma vaalea trenssi taas esiin 😊 se on tainnut olla viimeeksi päällä kun nyt 8 vee poika oli vauva…. Farkkupaidan ostin muutama vuosi sitten ja välillä kaivan sen aina kaapista. Tänään sun innoittamana. Muistan joskus yläasteella lainanneeni äidin farkkupaitaa ja siinä oli ihan samanlaiset “helmi”napit. Tämä paita kannattaisi siis säästää, kun ehkä taas kahdenkymmenen vuoden päästä nämä ovat on ja neiti sen ikäinen että voisi käyttää mun paitoja 😃 Jemmassa on myös yli kymmenen vuotta vanha Mexxin farkkutakki. Viime kesänä innostuin taas muutamasti sitä käyttämään. Mustat Niken lenkkarit hankin tänä keväänä ja harmaan collegepaidan. Harmaan teepparin ainakin vielä tarvitsen.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:57

   Hauskaa. Niin ne klassikot pysyy. 🙂 Ehdottomasti kannattaa säästää, jos vaan pysyy hyvänä. Samoilla linjoilla näytään olevan hankintojen kanssa.

 • Reply
  Minna
  02/22/2016 at 10:51

  Itselläni on vaikka mitä vaatehaaveita, mutta päätin että ensin pitää mahtua nykyisiinkin…ensin siis extrat pois ja sitten vasta ostoksille. 🙂

  Jos muuten meinaat laittaa sitä rupuiseksi mennyttä trenssiäsi myyntiin, niin voisin olla kiinnostunut! Minulla on yksi trenssi joka ei ylläri ylläri mene päälle, ja käytettyinä vaaleita trenssejä on aika vähän myynnissä, tai sitten en vaan osaa etsiä niitä…

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 18:58

   Tsemppiä projektiin! 🙂 Oletko kokeillut laittaa FB-kirppikselle ostetaan-ilmoitusta? Mulla ne ovat toimineet todella hyvin. Toi mun on sen verran rupu, että taotaa päästä rättikäyttöön.

 • Reply
  Qwert
  02/22/2016 at 11:54

  Ostoslistasi näyttää todella hyvältä. Mulla on myös Zaran trenssi, joka on itse asiassa näyttää kuvissa samanlaiselta kuin mulla on ja on pysynyt toistaiseksi hyvänä-pesuista huolimatta. Olen muuten myös säästänyt kaksi juurikin kollaasin tyyppistä farkkutakkia (vaalea, hieman kulutettu ja navysininen). Sulla on siis mielestäni erittäin hyvä maku 😉

  PS: Olen aiemminkin miettinyt seuraavaa, enkä oikein keksi että keneltä kysyisin. Mistä hankitte domaininne: WordPressin kautt(ko?) ja millaisella paketilla? Vertailitteko paljon eri vaihtoehtoja? Kiitos ja anteeksi!

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 19:00

   Mä oon varmaan tyhmä, kun pesin sen pesukoneessa, enkä vienyt pesulaan. Se meni sellaiseksi ihmeelliseksi ohueksi, helposti rypistyväksi luiruksi ja napitkin olen ommellut moneen kertaan uudelleen kiinni. Hah, great minds think alike, varsinkin tyylijutuissa. 😀

   Domain taidettiin muistaakeni hankkia nimenomaan WordPressin kautta. Silloin otettiin ihan vain se wordpress.comin perussetti ja vaihdettiin myöhemmin wordpress.orgiin ja web-hotelliin. Noora H. teki ison työn vertailussa. 🙂

 • Reply
  Sini
  02/22/2016 at 12:13

  Ostoslistalla on valkoinen/nude silkkinen hihaton toppi (ilman mitään krumeeluureja), sininen neule, musta a-linjainen hame, ruskea crossbody-laukku ja mustat perus-birkenstockit. Ja trenssikin ostoslistalla on, mutta veikkaan että tämän ainakin passaan, kun kevät/syystakit jää ainakin mulla tosi vähälle käytössä. Tai sitten voisi yrittää käytettynä etsiä. Tuskin myöskään löydän tuota silkkitoppia, koska se on ollut listalla jo pitkään…Uudet Niken lenkkarit kevääksi onkin jo ostettu 😀

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 19:01

   Hei Birkenstockit mäkin ehkä haluaisin. Mietin ensin, että ovat vähän one season wonder, mutta taisin olla väärässä. Käytettynä kannattaa kyllä ostaa, olen nettikirppisten suuri fani, joten suosittelen aina. 🙂

 • Reply
  SuviAnni
  02/22/2016 at 12:59

  Täälläkin aika lyhyttä listaa! Oon lueskellu viime aikoina KonMaria ja Rinna Saramäkeä ja sain niistä lisää inspiraatiota vaatekaapin (ja koko muun huushollin) harkittuun harvennukseen. Vähemmän on enemmän ja parhaat tavarat ansaitsevat paikan kodissani 🙂 Pari harkittua ostosta olen kuitenkin tehnyt (mustat Karhun Albatrossit nahkaisina ja väljä mustavalkoinen kuvioitu neuletakki), vaikka vaatepuolella tarpeita ei ole juurikaan. Uudet ruskeat nahkaloaferit/ballerinat (tupsuilla, please) haluaisin. Yksi pakollinen hankinta on kuitenkin edessä: mekko kesähäihin! Kaasona ei sovi esiintyä missä tahansa rievussa 🙂 Jotain polvimittaista, pitsistä ja tummansinistä olisi toiveissa, saa nähdä mitä löytyy.

  Farkkutakki on mulla ihan nou nou -listalla ainakin vielä. Mulla ei pentuna/teininäkään ollut. Mutta saa nähdä mitä käy, vihasin farkkupaitoja ja lenkkareitakin ensin ja nyt on vaikea kuvitella olevansa ilman 😀

  • Reply
   Sara // housefive
   02/22/2016 at 15:20

   Suvianni tuli sun kuvauksesta mieleen tämä Zaran mekko: https://instagram.com/p/BCDSnbVy6j8/

   • Reply
    SuviAnni
    02/22/2016 at 18:29

    Kiitos vinkistä 🙂

  • Reply
   EllenR
   02/22/2016 at 15:42

   Jos on valmis panostamaan hinnallisesti niin polvimittaista, pitsistä ja tummansinistä löytyy DVF:lta
   ( http://www.mytheresa.com/euro_en/julianna-lace-dress.html?catref=category ). Tuli mieleen näitä kommentteja lukiessani, koska roikkuu omalla haavelistalla 😀 Ei kylläkään pitsisenä, mutta tummansininen kietaisumekko.

   • Reply
    SuviAnni
    02/22/2016 at 18:28

    Aivan upea tuo DVF:n mekko! Hintaa on, mutta mietintämyssyyn laittaminen on onneksi ilmaista 🙂

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 19:03

   Mmmm, ballerinat tupsuilla olisivat kyllä ihanat. Kerrothan, jos löydät jostain! Tsemppiä mekko-ostoksiin, ne on kyllä haastavia. Munkin on kyllä pakko ottaa mukaan reissuun mun varailtapuku just in case. Jos mahdun siihen enää, se on teetetty 9 vuotta sitten… 😀

  • Reply
   Henna
   02/22/2016 at 20:34

   Mulle tuli heti tää mieleen http://www.chichiclothing.com/products/Chi-Chi-April-Dress.html ! Vähän tyttömäisempi vaihtoehto 🙂 Itellä on Chi Chi Londonin iltapuku eikä oo mitään valittamista merkistä tai koltusta.

 • Reply
  Sara // housefive
  02/22/2016 at 15:23

  Mä kaipaisin kanssa uutta trenssuä, kun mun oma on vähän liian lyhyt ja ovkainen. Zaralla olisi nyt just vähän vettä pitävä yksilö ja se kävisi tänne meidän sateiseen ilmastoon just hyvin. Mutta vielä mietin sen kanssa… Mustat baltsut löytyi viime viikolla ja samoin täydelliset vaaleansiniset pikkusen vajaamittaiset girlfriend-farkut. Niiden lisäksi ei oikeastaan tarvitse mitään, jee!

 • Reply
  EllenR
  02/22/2016 at 15:36

  Mun listalla on camelin väriseen trenssiin vyö, joka hukkui toissakesänä aika villeissä häissä :/ Kaipaan nimittäin juuri tuon väristä trenssiä käyttöön, enkä haluaisi ostaa uutta tuosta typerästä syystä. Mistähän hitsistä senkin löytäisin? Jos jollain on täällä hyvä vinkki, niin otan kiitollisena vastaan! Ikuisuuslistallani on tietysti Burberryn trenssi, mutta tänä vuonna äitiyslomalla se kyllä siellä haavelistalla edelleen pysyykin. Listalla on myös parit tennarit, adidakset ja ne karhut ja harmaa pipo (ilman tupsua). Muuten tarpeita on ainoastaan kotiin ja vauvalle, koska ristiäisiin laitettavan mekonkin löysin jo, Samsoe&Samsoelta muuten. Kiva merkki! Aika lyhyeltä näyttää tuo oma lista. Voisikohan päätellä, että vaatekaappi on viimein aika hyvällä mallilla… Jotkut teardrop korvikset olis kyllä aika kivat! Ja nudet ballerinat myös. Ei olisi pitänyt lukea sun listaa 😀

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 19:06

   Toi on kyllä paha, en ole koskaan nähnyt irtovöitä missään. Ehkä ostoilmoitus FB-kirppikselle, jos jollain pyörisi nurkissa? Toi Samsoe&Samsoe munkin pitäisi tsekata syvällisemmin, olen aina vain pintapuolisesti vilkuillut heidän juttujaan.

 • Reply
  Sarppa
  02/22/2016 at 19:07

  Joka puolella vouhotetaan kaappien siivoamisesta ja KonMarista (hyvässä mielessä) . Ja minä kun en raaski luopua mistään. Vaatekaapit pursuaa paitaa ja housua. Raitapaitojakin ainakin 50 ja kenkiä en edes uskalla laskea. Tehkää kuvakoosteet kaikista käytössä olevista vaatteista jos minäkin ymmärtäisin kuinka vähemmällä vaatemäärällä pärjää.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2016 at 20:41

   Mun mielestä KonMari on ihan sekopää. 😀 Allekirjoitan kyllä sen, että ei mitään kamaa kannata määräänsä enempää olla, mutta ei niihin roinakasoihin kuole. Korkeintaan kompastuu joskus. 😀 Just muuten törmäsin jossain somefeedissä artikkeliin siitä, että luopumisen tuska on geeneissä. Älä siis liikaa tuskaile. 😀

 • Reply
  Henna
  02/22/2016 at 20:50

  Mulla on ostoslistalla oikeastaan vain hyvin istuvat farkut. Yhdet jo löysin Hilfigeriltä, mutta piheys iski kuitenkin ja laitoin palautukseen. Vuoden alussa siivosin koko kämpän jokaista kaappia myöten ja laitoin aika monta Ikeakassillista tavaraa ja vaatetta kiertoon niin fb-kirppareiden, Torin kuin itsepalvelukirppareidenkin kautta. Mitään ylimääräistä ei siis tee tällä hetkellä mieli ostaa nurkkiin pyörimään, joten olen oikeuttanut itselleni tarpeellisiin hankintoihin satsaamisen. Miksi ihmeessä se silti tuntuu välillä niin riipaisevalta 😀

 • Reply
  Kati
  02/22/2016 at 21:21

  Ihanaa, joku on samaa mieltä mun kanssa siitä, että Konmari on sekopää 😊👍 luotan enemmän Ebbaan &Emiliaan ja kun saan Tarmon puuskan niin ehkä raivaan se kirja kädessä vaatehuoneen. Nimimerkillä myös about 50 trikoopaitaa… Mutta kun ne nyt vaan on ihania käytössä😊 Sen jälkeen hankintalistan tekoon jos on tarvetta.

 • Reply
  Carkki
  02/24/2016 at 14:40

  Tämä menee pikkuisen ohi aiheen, tartuin nimittäin tuohon New Orleansiin! Voi mikä kaupunki! Ja jotenkin epäamerikkalainen 😀 Me aloitettiin meidän häämatka roadtrip sieltä kolmisen vuotta sitten. En tiedä kuinka tuttu paikka sinulle jo on, mutta French quarterissa on aivan mahtavia ravintoloita (poislukien vähän inhan bourbon street) ja kivoja pikku puoteja (ei niinkään vaate), frenchmen sreet puolestaan on ihan ehdoton musadiggareille, tai no, koko kaupunki on…siksipä suosittelenkin käymään esim. jollain jazzbrunssilla (me käytiin sellaisessa kuin buffet). Cafe du monde beignetteineen on myös klassikko, nam. Täytyy myös kehua kivaa Magazine streetiä jonka päässä on tosi kiva Whole foods. Vaatteita löysin tuolta itse aika nihkeästi, muttei liikuttukaan autolla ostareille, muistaakseni kuitenkin sinne rantaan oli silloin suunnitteilla joku uusi ostospaikka joka varmaan on jo pystyssä 🙂 Huuh, nämä nyt tuli ekana mieleen… tosi kivaa reissua New Orlenasiin, maltan tuskin odottaa postausta sieltä!

 • Reply
  Emppu
  02/26/2016 at 12:35

  Huh! Luulin olevana ainut joka pitää KonMaria sekopäänä 😀 Lainasin kirjan kirjastosta ja ehdin lukea puoleen väliin, ennenkuin eräpäivä paukkui ja totesin ettei taida olla ihan mun juttu. Olen kyllä ahkerasti laittanut vanhoja vaatteita kiertoon ja myynyt nettikirppareilla, mutta silti vaatteita on aika reippaanlaisesti, puhumattakaan kengistä ja laukuista. En vain pysty luopumaan niistä, pelkään katuvani luopumista tulevaisuudessa.

  Kevään ostoslistalla ei taida tällä hetkellä olla kuin vaalea farkkupaita, jolle aloin todella hitaasti lämpenemään (teidän blogin ansiosta) ja salaa Nike-tyttönä haaveilen Adidaksen mustista krokokuosisista Stan Smitheistä. En ole vain osannut perustella itselleni miksi ostaisin taas uudet lenkkarit, koska niitäkin on kertynyt nurkkiin. 😀 Ostin kevääksi lace up flatsit Gapilta ja ennustan niille monia käyttökertoja kesäksi. Hintakaan ei ollut paha, nahkaisista kengistä vain 30 euroa. 😀 Ostin muutama vuosi sitten Burberryn halvemman alamerkin Britin vaalean trenssitakin käytettynä ja se on edelleenkin suosikkini. Ei toki yhtä hieno kuin Londonin, mutta klassikko 🙂

 • Leave a Reply