Noora K:sta

Perjantain parhaat by Noora K.

Noora K.

Viikon paras uudelleenrakastuminen tapahtui Vallilassa. Kävelin työviikon viimeiseen palaveriin Vallilan kautta ja mietin, että jos joskus muutamme lähemmäs keskustaa, voisin hyvin miettiä Vallilaakin asuinpaikkana. Asuimme siellä, kun muutimme aikanaan mieheni kanssa yhteen ja viihdyimme valtavan hyvin. On kauniita vanhoja taloja, keskustan menot sporamatkan päässä ja lyhyt matka hyville lenkkipoluille.

Viikon paras kirja on työmatkakirjani, Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän. Sen kieli on ihanaa ja luulen, että tästä tulee sellainen ahmittava kirja, jota luen myös muualla kuin bussissa. AMREllehan on ihan pian ilmestymässä jatko-osa, joten ei tarvitse edes tuskailla kirjan loppumista sitten. Tapasin Juha Itkosen yhdesä työjutussa joku aika sitten ja kuullessani, mitä hän kirjoittaa seuraavaksi olin aika fiiliksissä. Hän taisi sanoa jotenkin näin: “olen nyt viettänyt aikaa USAssa, eri paikoissa ja ajattelin kirjoittaa maan kulttuurista, sen ristiriidoista ja politiikasta”. Pahoitteluni, jos meni ihan väärin – en kirjoittanut tästä lausahduksesta mitään ylös. Joka tapauksessa muistan, että jäin funtsimaan, että tuo kirja on pakko lukea.


Paita: Gant Farkut: Zara Tennarit: Adidas Huivi: Gauhar (saatu blogin kautta)

Viikon paras asuste on Gauharista taannoin saatu kevyempi kaŝmirhuivi. Vaihdoin juhlallisin menoin talvisemmat huivit keväisempään, nyt pääsiäisen myötä talvi on todellakin taputeltu taakse. Sain Gauharilta vuosia sitten huivin ja ainakin sen perusteella heidän huiviensa laatu on ihan omaa luokkaansa. Siihen ei ole vuosien aikana tullut nypyn nyppyä, vaikka huivi on ollut todella kovassa käytössä.

Viikon paras asu on samassa kuvassa. Reissusta miehen pakottamana “toi on sun väri, nyt ostat” ostettu Gantin kauluspaita on muodostunut omaksikin suosikikseni. Mustien farkkujen kanssa se muodostaa täydellisen, rennon ja mukavan asun, joka noiden tennareiden kanssa on omiaan vapaa-ajalla ja mustien korkkareiden kanssa töissä. Vähän sama idea siis, kuin tuossa edellisenkin postauksen paidassa. Minustahan on tullut varsinainen väri-iloittelija nyt kevään kunniaksi.

Viikon paras hetki keskittyä, rauhoittua ja toivottavasti oppia paljon uutta koittaa tänään, kun käyn vihdoin koulutehtävieni kimppuun. Olen kalenteroinut niille koko päivän ja saan toivottavasti vetoapua heräteostoksestani, Why fonts matter -kirjasta.

Viikon paras resepti löytyi – jälleen kerran – Hesarin torstainumerosta. Kyläilen huomenna ystäväni luona, jonne kokoontuu muutamia ihmisiä pääsiäisenviettoon ja lupasin tuoda jälkkäriä. Olen ollut viime aikoina ihan hulluna sitruunaan, joten sitruuna-passiomoussella täytetyt suklaamunat kuulostavat aivan täydellisiltä.

Viikon paras TV-sarja on Deutschland 83, josta osan näkee Yle Areenasta ja loput ainakin iTunesista. Katsomme jostain syystä mieheni kanssa tosi paljon kylmä sota -aiheisia leffoja ja sarjoja ja tämä on kyllä niiden parhaimmistoa. Heti Deutschlandin perässä kakkosena on tauolta juuri palannut Homeland, mutta sen kanssa kyllä nykyihmistä ärsyttää, että uutta jaksoa on kärsivällisesti odotettava viikko. Mikä vääryys!

Viikon paras onnistuminen oli granaattiomenan kanssa eilen illalla. Onnistuin ensimmäistä kertaa ikinä saamaan hedelmän teurastettua ilman roiskeita ympäri keittiötä. Simppeli ja nopea illallinen syntyi pakastefalafeleista, jugurttikastikkeesta (oliiviöljyä, turkkilaista jugurttia ja granaattiomenaa), valmiista hummuksesta ja kvinoa-fetasalaatista. Maistoin myös uteliaisuuttani inkiväärillä maustettua pale alea, joka oli varsin mainiota.

Pääsiäinen on siis alkanut varsin positiivisissa fiiliksissä, ottaen huomioon, miten kauhea uutisviikko on ollut. Rentouttavia vapaapäiviä muille toimistorotille ja vuorotyöläisille muuten vain kivaa pääsiäistä!

Kiitos pitkä viikonloppu!
Palasia lemppareista

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  03/25/2016 at 09:12

  Ihanaa pääsiäistä myös sinulle! Minä annoin talvelle kyytiä omalta osaltani heivaamalla kanervat pois parvekkeelta ja laittamalla narsissiruukut tilalle. Pian laitan myös esikasvatettavat siemenet ruukkuihin. Tosin sisäinen alehaukkani kuiskii, että olisi fiksua tutkia myös nettikauppojen talvitakkialet, kun uusi takki pitää kuitenkin hankkia…

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:52

   Se on hyvä ensiaskel. Mulla on vielä kaiken maailman havuja, pitäisi varmaan heivata ne. Kasvimaata jo vähän silmäilin, että pitäisi siivota. Kivaa pääsiäisenjatkoa! 🙂

 • Reply
  Marie
  03/25/2016 at 09:46

  Gantin vsin paita on niin klassikko ja komppaan kyllä miestäsi, väri sopii sinulle täydellisesti. Itselläkin tota löytyy kaapista useampi kappale, jotta ei tarvitse kärsiä asukriisistä sillä aikaa kun edellinen on pesty ja odottaa silitystä (meillä yleensä aika kauan :D). Myös Gauharin huivi näyttää kivalta, eikä se onneksi ole laiha ;D!
  Kiitos – hyvä inspis toi iltapala, veikkaan että putoaisi meillä jopa nuorisolle! Toki kokon pitää vielä vähän rohkaistua ton granaattiomenan suhteen…
  Kivaa rauhallista pääsiäistä, toivottavasti saat nauttia tasapainoisen paketin sukulointia, herkuttelua, sporttailua ja rentoutumista!

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:54

   Se on kyllä klassikko. Aina löytyy käyttöä, vaikka muuten maku muuttuisi. 🙂 Mullakin on pari vaaleansinista Gantia, mutta just mainitsemistasi silityssyistä ei haittaisi, vaikka olisi pari till. 😀

   Tähän mennessä ollut just sellaine paketti, toivottavasti myös siellä. 🙂

 • Reply
  Sari
  03/25/2016 at 09:58

  Kuori granaattiomena veden alla esim. Jossain taikinakulhossa. Ei roiskeita ja siemenet helposti puhtaana astian pohjalla😃

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:54

   Tää olikin nyvä vinkki, kiitos! 🙂

  • Reply
   anuk
   03/28/2016 at 09:45

   Että mitenkä? Mä oon vaan halkaissut sen granaattiomenan ja kopauttanut puolikkaan kulhon pohjalle, niin siemenet irtoaa. Eikä tule sotkua, enkä kuori mitään. Hmmmm. Olen hämmentynyt 😀

 • Reply
  Kiki
  03/25/2016 at 10:03

  Minkä firman pakastefalafelit toimii? Terveisin kammottavia, pahvilta maistuvia syönyt…

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:54

   No mitään ihan täydellisiä ei ole löytynyt, mutta minusta nämä Hälsans Kökin on ainakin ihan ok.

 • Reply
  suklaamuru
  03/25/2016 at 11:12

  Hyvää ja rentoa pääsiäistä! Täällä lomanvietto alkoi eilen herkuttelulla ja House of Cardsin ihan ekan kauden aloituksella – kiitos vinkistä, tykästyttiin heti 🙂

  • Reply
   suklaamuru
   03/25/2016 at 11:14

   Oletteko muuten huomanneet, että Pirkalla on pakasteena granaattiomenan siemeniä? En ole maistanut, olisikohan kätevä tuote.

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:55

   Eipä kestä, teillähän on nyt mahtavaa tekemistä koko pääsiäiseksi. 🙂 Nauttikaa!

 • Reply
  Elina
  03/25/2016 at 11:28

  Granaattiomenan suhteen sain parhaan neuvon kokki Jamie Oliverilta: omena puoliksi ja iso kulho esiin. Sitten kopautat puoliskoa puulusikalla/-lastalla, jolloin omenanpalat tippuvat allaolevaan kulhoon. Toimii joka kerta.

  Hieno asu – sopii sulle! Ihanaa etta saat kayttaa farkkuja toissa.

  Deutschland 83 on todella hyva ja kuulin etta sille on tulossa jatkoa. Toinen mainio ja mietteita aiheuttava sarja on Amazonin tuottama ‘The king in the high castle’, joka kertoo Saksan ja Japanin hallitsemasta USA:sta. Ne jakoivat maan voitettuaan toisen maailmansodan.

  Ihanaa paasiaista ja pitkaa viikonloppua!

  • Reply
   Elina
   03/25/2016 at 18:09

   Sorry, ohjelma on ‘The man in the high castle’
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Man_in_the_High_Castle_(TV_series)

  • Reply
   Scandinavian
   03/25/2016 at 23:41

   Kyllä 🙂 Paras konsti ehdottomasti.
   Hyvää pääsiäistä!

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:56

   Mä kokeilin tuota koputtelua, mutta ihan kaikki siemenet eivät tipahdelleet. Mutta yhdistelmä koputtelua ja veden alla pilkkomista on varmaan täydellinen yhdistelmä. 🙂

   Kiitti! Meillä onneksi voi pukeutua tosi rennosti. Muuten olisin ihan pulassa.

   Ja joo, se on superhyvä sarja. 🙂 Kivaa kuulla, että tulee jatkoakin. Sinne myös ihanaa pääsiäisenjatkoa!

   • Reply
    anuk
    03/28/2016 at 09:47

    Ai täällä tosta mun toteuttamasta “granaattiomenan käsittelymallista” olikin juttua. Joo. Ehkä se hedelmän kypsyys tosiaan vaikuttaa siihen, miten ne siemenet irtoaa.

 • Reply
  Elina
  03/25/2016 at 16:02

  Minä myös odotan Palatkaa perhosia! Tykkään Itkosen vanhemmista kirjoista todella paljon. Uudemmat eivät ole yhtä paljon mun mieleen.

  Pääsiäislomalukemisena mulla on Kate Atkinsonin Hävityksen jumala. Sen suhteen odotukset ovat todella korkealla, koska viime vuonna lukemani sisarteos Elämä elämältä oli todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä lukuromaani.

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:57

   Nyt tuntuu olevan ihan hirveä määrä kaikkea kiinnostavaa luettavaa. 🙂 Atkinson onkin mulle ihan vieras.

 • Reply
  Pieta
  03/25/2016 at 21:29

  Ihanaa pääsiäistä sinullekin! Ja hei, tuo vaaleansininen on kyllä sun väri, nappiostoksen olet tehnyt.

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:57

   Kiitti ja kiitti! 🙂

 • Reply
  Nanna
  03/26/2016 at 07:38

  Höh. Olen aivan varma että kysyin vitriiniasiaa juuri tässä postauksessa mutta kommenttiani ei näy vaikka senkin jälkeen on tullut kommentteja. Mikä lie mennyt vikaan. 🙁

  No, kysyn nyt uudestaan että onko musta astiavitriini mistä hankittu? Ja onko mitä materiaalia? Kiitos vastauksesta jo etukäteen. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:58

   No se kysymys oli tuolla toisessa postauksessa, mutta vastaan nyt tässä. Vitriini on Ikean ihan perusmalli, joku männynvärinen alun perin. Mun mies on vain maalanut sen mustaksi.

 • Reply
  anna
  03/26/2016 at 08:37

  En yhtään ihmettele, että miehesi halusi sun ostavan tuon paidan, on nimittäin ihan sun näköinen. 🙂 Sitruuna-suklaamunaresepti lähtee kokeiluun täällä.

  • Reply
   Noora K.
   03/27/2016 at 10:59

   Mitäs tykkäsit suklaamunista? Musta niistä tuli huippuhyviä. 🙂

   • Reply
    anna
    03/29/2016 at 05:09

    En mä vielä ehtinyt kokeilla. 🙁

  • Reply
   Nanna
   03/27/2016 at 21:25

   Hei ja kiitos paljon vastauksesta. Katsoin Ikean valikoiman läpi ja kyseistä kaappia ei enää tainnut olla valikoimissa. 🙁 Olen etsinyt juuri tuollaista ja olisi toki plussaa sekin että kaappi on mäntyä. Tuntuu epätoivoiselta löytää mieleinen kaappi. Onko teidän kaappi milloin hankittu?

   Ja pahoittelut vielä kun sotkin noita kysymyksiä useampaan postaukseen.

   • Reply
    Noora K.
    03/28/2016 at 07:51

    Voi harmi, ettei ollut mitään vastaavaa. 🙁 Meidän kaappi on ostettu varmaan 13-14 vuotta sitten. Mun mielestä aika monella valmistajalla on jotain tuon tyyppisiä. Kannattaa varmaan unohtaa se väri ja katsoa vain mallin perään. Aika helppoa noita kalusteita on kuitenkin maalata. 🙂

  Leave a Reply