Noora H:sta Sisustus

Valoa kansalle: uusi kattovalaisin

Noora H.

Makuuhuoneeseen on vihdoin hankittu uusi valaisin. Olen onneton ostamaan lamppuja, en meinaa millään löytää mieluisia ja kun löydän, niin ne maksavat omaisuuden. Asuimme tässä asunnossa ensimmäiset puoli vuotta ilman kattovaloja, sillä en osannut päättää, millaiset valaisimet kotiin hankittaisiin. Kun Hesarin lukeminen ei enää syksyllä onnistunut ruokapöydän ääressä, raahasi poikaystäväni minut väkisin Ikeaan lamppuostoksille. Ja siitä asti olemme eläneet väliaikaisten valaisimien kanssa. Tänä keväänä on kuitenkin tapahtunut vähän edistystä, ensin hankin kaksi tunnelmavaloa (joista toinen 4 euron kirppislöytö, jes!) ja nyt makuuhuoneessa on oikeasti kiva lamppu.

Jos joskus hankimme isomman asunnon, teetän valaistussuunnittelun ammattilaisella. Valaistuksella on kuitenkin tärkeä osa sisustuksessa. Huomaan talvipimeällä viihtyväni erityisen hyvin sellaisten ystävien luona, joiden kotona on hyvä valaistus. Siitä tulee jotenkin kotoisa olo.

Alunperin suunnittelin makuuhuoneen valaisimeksi Ay Illuminaten puuvillavalaisinta, mutta minua hieman epäilytti puuvilla materiaalina, keräisikö se hirveästi pölyä ja muuttuisiko se ajan myötä harmaaksi.

Niinpä hankin hieman edullisemman version Cobellosta, joka on tosi kiva sekin. Toistaiseksi emme ole heränneet pölypilven alta, mutta saa nähdä, miten ajan myötä käy.

Ihmiskokeilla testattuja vapputarjoiluja
Silkkinen kirppislöytö

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  04/19/2016 at 06:23

  Ei edes puhuta lamppujen ostamisen vaikeudesta, joohan :-D? Meillä on ihan kamalat kattolamput, vessan ja kylppärin lampuista puhumattakaan. Olen oppinut suhtautumaan niihin sellaisina, että täyttäväthän ne tehtävänsä, ja koska tunnetusti hankin mieluummin matkalippuja kuin lamppuja, en ole saanut uusiakaan aikaiseksi. Olen aivan onneton sisustaja, jollain tavoin en jaksa kiinnostua, ja kun yritän, keksin heti sata asiaa, joihin mieluummin rahani käytän. Ehkä pitäisi ilmoittaa meidän huusholli johonkin Kulahtanein kolo -kilpailuun :-D. Ihailen aina muiden kauniita sisustuksia, mutta olen ihan kykenemätön ja saamaton luomaan sellaista itse. Onko täällä muuten muita, jotka kiipesivät huojuvan viritelmän päälle vaihtamaan vaatehuoneen lamppua, saivat kuvun irti, kuvusta osuman päähän, pudottivat sen lattialle (meni atomeiksi), astuivat sirpaleeseen, jättivät jäljellä olevan osan kattoon, kun eivät irrottaakaan osanneet, ja kiinnittivät sitten siihen tynkään energiansäästölampun, jossa riittää virtaa varmasti maailman tappiin, mutta jonka valossa näyttää terminaalivaiheen maksakirroosipotilaalta?

  • Reply
   Noora H.
   04/22/2016 at 20:06

   Mä tykkään sisustaa, mutta mieluiten ostaisin vain tyynynpäällisiä, lakanoita ja uusia sohvia… Kulahtanein kolo -kilpailu olisi mahtava konsepti. 😀

 • Reply
  anna
  04/19/2016 at 08:32

  Jännännäköinen valaisin, en oikein osaa sanoa tykkäänkö vai en. Tuossa on varmaan kauniinpehmeä valo?

  Lamppujen ostaminen on tosi vaikeaa. Ja valitettavasti ei oikein ilmankaan voi elää… Jotakin pitäis kyllä keksiä noiden tyhmien plafonidien tilalle.

  • Reply
   Noora H.
   04/22/2016 at 20:03

   No olisi, jos se polttimo olisi oikeanlainen. 😀 Ostin vahingossa 60 wattisen lampun ja tietysti sen kaikista kirkkaimman sävyn. Pitää vaihtaa jossain vaiheessa. Meidän hätävaralamput ovat spottivaloja, niitä löytyykin sitten kaikkialta muualta paitsi makkarista…

 • Reply
  Sukhimatot
  04/19/2016 at 09:38

  Kaunis ainakin, toivottavasti myös käytössä toimiva. Valaistus on kyllä todella iso osa sisustusta, kauniskaan sisustus ei pääse oikeuksiinsa, jos valaistus on pielessä – ja taas vähemmän onnistuneista ratkaisuista saa kuitenkin kodikkaan ja toimivan kokonaisuuden, kunhan valo on kunnossa.

  • Reply
   Noora H.
   04/22/2016 at 20:00

   No niinpä! En ymmärrä, miksi valojen löytäminen on silti niin hankalaa. Ja sitten tuskailen aina sen kanssa, että kivoimmat kattolamput eivät valaise tarpeeksi. Haluaisin etenkin talvella kunnolla valaisevia kattolamppuja, muuten pimeys alkaa ahdistamaan. Ja siivoaminen on hankalaa, jollei näe, missä ne villakoirat juoksevat.

 • Reply
  Pieta
  04/19/2016 at 09:47

  Kaunis!

  • Reply
   Noora H.
   04/22/2016 at 19:58

   Kiitos, mäkin tykkään tästä. 🙂

  Leave a Reply