Juoksu ja urheilu Ruoka Yhteistyö

Terveysteemaviikko

Noora H. ja Noora K. / yhteistyössä Asennemedia ja Go Green

Jo ennen kuin aloitimme yhteisen blogimme, meillä oli mielessä yksi kokeilu. Pitäisimme erilaisia teemaviikkoja. Meillä olisi Eeva Kolu -teemaviikko, jonka aikana luettaisiin paljon kirjoja, juotaisiin joka päivä lasillinen laatuviiniä ja tehtäisiin ruokia rajoitteista välittämättä. Sitten meillä olisi Vilma P. -teemaviikko, jolloin aamut alkaisivat joogalla ja vihersmoothiella, treenattaisiin joka päivä ja suorastaan hehkuttaisiin hyvää oloa. Viime viikolla, pienen vappu-detoxin tarpeessa ja ennen esiintymistä mahdollisimman edustavana (varsinkin tietysti Noora H.), toteutimme jälkimmäisen. Noora H. kaivoi joogamattonsa esille ja Noora K. palautti itsensä ruotuun joka-aamuisten punnerrusharjoitusten kanssa.

Meistä ei ole joka päivä syömään raakaruokaa (tai juomaan punaviiniäkään), mutta yksittäisinä kokeiluina tällaiset viikot ovat hauskoja. Olemme molemmat bikinikuntoprojekteja ja massiivisia häädieettejä vastaan, elämäntapoja kannattaa muuttaa vähitellen eikä yhdellä rysäyksellä, mutta pienet tsemppiviikot ovat joskus tarpeen. Rantalomalle on kivempi lähteä, jos ei ole edellisellä viikolla syönyt joka päivä hampurilaisia ja juhlamekossa on parempi fiilis, kun tuntee olonsa raikkaaksi ja hehkeäksi.

Lisäksi joskus on hauska testata, millaista elämä olisi aivan toisenlaisilla elämäntavoilla. Mitä jos olisikin kasvisyöjä, intohimoinen kokki tai söisi huipputerveellisesti. Samalla tavalla kuin ulkomailla aina välillä miettii, millaista olisi asua vieraassa kaupungissa, tai kävelyllä pohtii, olisiko minusta sittenkin omakotitaloasujaksi. Ruokavaliokokeilut on vain huomattavasti edullisempi toteuttaa, kun ei tarvitse neuvotella asuntolainoja uusiksi.

Noora H:n tavoite tsemppiviikolla oli rentoutua ja ulkoilla enemmän. Työmatkat taitettiin kävellen ja iltaisin venyteltiin vähän telkkarin edessä. Rankat lenkit Noora H. jätti sikseen, flunssan ja kaiken hässäkän keskellä oli turha haaveilla tiukoista treeneistä, muuten sitä olisi ollut ihan poikki aamuisin.

Noora K. taas päätti palata matkanaikaisen lipsumisen jälkeen siihen joka-aamuiseen punnerrussessioon, mutta jostain syystä kaikki aamut olivat jotenkin kiireisiä viime viikolla ja aamuiset minijumppahetket vaihtuivat iltaisiin punttitreeneihin. Pääpaino oli niska-hartiaseudun liikkeissä. Päivittäinen käpertyminen läppärin ääreen saa Noora K:n joskus pelkäämään, että sitä muuttuu aivan katkaravun muotoiseksi. Lisäksi Noora K. palautti vanhan suosikkinsa, sauvakävelyn treeniohjelmistoon. Kesän projekti olkoon nimeltään Rennot hartiat.

Motivaatiota tsemppiviikkoon haettiin tietysti Pinterestistä, blogeista ja kirjoista. Treenikirjoista pitää vinkata Sofi Fahrmanin ja Julia Forsin kirjoittamia Bodylicious- ja Superlicious-kirjoja, jotka värikkäine kuvineen motivoivat lenkille. Kirjojen lopusta löytyy myös reseptejä ja valmiita ruokavalioita viikoksi.

Terveysviikkoon kuului myös vähän terveellisempi ruokavalio. Aamulla syötiin smoothieita ja tuorepuuroa, lounaalla mahdollisimman paljon vihanneksia ja hyviä proteiininlähteitä, välipalaksi hedelmiä ja illalla munakkaita tai keittoja. Maitotuotteet vaihdettiin pääasiassa maidottomiin soija- ja mantelimaitoihin eikä valkoista vehnää tai sokeria kelpuutettu ruokapöytään. Yllättävän hyvin maidottomat juomat toimivat ruoanlaitossa, smoothieissa ja puuroissa eroa ei huomaa lainkaan.

GoGreenin makeuttamaton mantelimaito on aivan uusi tuote, joka on vastikään tullut kauppoihin. Lisätietoa kaikista maidottomista “maidoista” löydät täältä. Nykyään on kyllä vaihtoehtoja todella hyvin. Noora K. muistaa, kun siskonsa aloitteli vegaanina 15 vuotta sitten, silloin oli paljon vaikeampaa löytää korvikkeita maitotuotteille, kun nykyään ei ole minkäänlaista ongelmaa.

Tsemppiviikkomme parhaimmiksi resepteiksi osoittautuivat tuorepuuro ja aamiaismoothie. Kookoskuppikakkujen kanssa oli hieman niin ja näin: ne olivat melko rasvaisia makuelämykseen verrattuna, eli eivät ihan kaloreiden arvoisia. Reseptiä kannattaa kuitenkin testata, jos haluaa kokeilla raakaruokajälkkäriä.

Aamiaissmoothie
1 banaani
0,5 dl mantelimaitoa
1 purkki ananaspaloja
0,5 dl appelsiinimehua
chia-siemeniä
vähän hunajaa

Leikkaa banaani viipaleiksi ja pakasta. Sekoita kaikki tehosekoittimessa ja koristele esimerkiksi mintulla, marjoilla tai siemenillä.

Tuorepuuro
1 dl kaurahiutaleita
1 dl soijamaitoa
1 kypsä banaani
pari teelusikallista kanelia

Sekoita kaikki aineet ja laita jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi. Koristele kuivatuilla banaaniviipaleilla ja pähkinöillä

Kookoskuppikakut

noin 0,5 dl mantelimaitoa
noin 1 dl kookosrasvaa tai kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
Marjoja

Annostele ainekset niin, että niistä tulee kiinteä massa, jonka voi annostella muffinssivuokiin. Laita pakastimeen noin 20 minuutiksi ja koristele lopuksi marjoilla.

Energistä uutta viikkoa ja palataan hääjuttuihin pian!

Pakko rakastaa Relovea!
Perjantain paras

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marie
  05/09/2016 at 06:49

  Kivoja vinkkejä ja samanlainen ajattelija täällä – parempi pieni pysyvä muutos kuin totaalinen rykäisy (josta ei kuitenkaan tule mitään…). En jaksa yleensä oikein innostua raakaruuasta mutta toi raakapuuro kyllä kuulostaa vähintään kokeilemisen arvoiselle (ja helpolle!). Kaikenlainen lempeä kehostaan huolehtiminen sekä kehon kuuntelu ylipäätään ovat mielestäni enemmän kuin järkeviä juttuja, kaiken cardiotreenin ja punttisalien väliin pyrin itsekin ujuttamaan säännöllisesti yhden rauhallisen joogan. Tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Kivaa viikkoa Noora K:lle ja tuoreelle rouvalle Noora H:lle – muuttuuko avioliiton myötä H mahdollisesti joksikin muuksi kirjaimeksi? 🙂

  • Reply
   Noora K.
   05/09/2016 at 19:26

   Sepä se, totaalirykäisyä jaksaa harvoin pitää yllä. Parempi vähän lungimpi ote. 🙂 Mun pitäisi kyllä opetella venyttelemään…

 • Reply
  Blue Peony
  05/09/2016 at 07:39

  Olipa ihanan hyväntuulinen postaus näin maanantain aloitukseksi! Taidanpa pitää kesäänorientoitumisviikon tämän innoittamana :-).

  • Reply
   Noora K.
   05/09/2016 at 19:26

   Kiva kuulla. 🙂 Ja kesäänorientoitumisviikko kuulostaa just hyvältä.

 • Reply
  EllenR
  05/09/2016 at 09:50

  Minä saan välillä jotain terveyshepuliviikkoja, joskus jopa kuukauden ja jaksan kyhäillä jos jonkinlaista reseptiä. Hyvä puoli noissa smoothieissa, tuorepuuroissa ja raakaherkuissa on se, että moni niistä on aika helppo toteuttaa, joten toisinaan vähän kädettömälläkin kokilla reseptit onnistuu. Olin pari vuotta sitten 8 kuukautta lähes kokonaan ilman lehmänmaitoa (ainoa poikkeus oli kreikkalainen jugurtti), eikä se kovin vaikeaa tosiaan ollut.
  Supercilious on muuten kiva kirja! Ostin sen aikoinaan kotitreenien innoittajaksi vauvan saapumisen myötä. Hyviä reseptejäkin siellä on. Nuo kookoskuppikakut testaan!

  • Reply
   Noora K.
   05/09/2016 at 19:27

   Oho, jopa kuukausi! 😀 Toi on muuten totta, että reseptit on aika iisejä. Onnistuu vähän vähemmällä keskittymiselläkin. Superlicious on ihan mahtava. 🙂

  Leave a Reply