Yleistä

Noora K:n perjantain parhaat

Noora K.

Viikon parhaat marjat ovat kotimaisia vadelmia. Mansikat ovat olleet minusta tänä vuonna monesti aika rupuisia ja huonoja, mutta vadelmat ovat olleet aivan ihania. Joka päivä, kiitos! Parhaita ne ovat aamupalan kanssa nautittuina, kiireettä ja kahvia kaverinaan.

Viikon paras lounas oli Bites Vallilan vegeburgeri. Paikka on aika uusi ja sijaitsee vähän hankalasti Vallilan sydämessä, joten tänne ei tule eksyttyä vahingossa, vaikka kyllä kannattaisi. Kävimme täällä työporukalla eilen ja jokainen taisi olla todella tyytyväinen annokseensa. Bitesin purilaiset pääsevät ilman muuta Stadin Top 5:een, ehkä jopa kolmoseen.

Viikon paras lehti oli Glorian Koti. Ihan kuin GK olisi kärsinyt pienen identiteettikriisin, seilannut liikaa Dekoon päin ja nyt palannut juurilleen? Niin tai näin, viimeisin numero oli tosi hyvä.

Viikon paras pikkutekeminen oli käydä venettä moikkaamassa eräänä iltana töiden jälkeen. Oli tarkoitus liimailla niitä tämänvuotisia tarroja, mutta päädyimmekin syömään pizzaa kannella ja ottamaan torkut kajuutassa. Minä napsin hieman kuvia. Nyt nimittäin näyttää kovasti siltä, että metrikuume realisoituu tänä vuonna ja ihana Fenimme tulee vielä tänä kesänä myyntiin. Jos hyvin käy, se löytää uuden, hyvän kodin (Feni myydään vain hyväään ja rakastavaan kotiin) kesälomapurjehduksemme jälkeen. Jos ei löydä, niin sitten jatketaan vielä hetki näillä metreillä.

Viikon paras countdown on tietysti lomakampa. Kaksi viikkoa!

Kuva-arvoitus
Purjehdushaaveita à la Solsidan

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  07/15/2016 at 07:24

  Oi ihana marja-aika! Olen parina iltana kerännyt jo mustikoita pakastimeen, ja ensimmäiset villivadelmatkin alkavat kypsyä, joten viikonloppulaukussa on pino pakasterasioita niitä odottelemassa. Viime kesänä saalistimme villivadelmia huikeat 50 litraa, saa nähdä, miten käy tänä vuonna. Mikään ei voita marjoja pimeänä ja kylmänä talviaamuna! Herukoita, karviaisia ja omenanraakileitakin on tänä vuonna ihanan paljon, ja viime viikonloppuna suojasimme marjapuskat verkoilla – rastaiden raivoksi, yksi niistä ilmaisi vihaansa kaunistelematta tekemällä täysosumat puutarhahanskaani.

  Kiitos GK-vinkistä, minustakin lehti on ollut viime aikoina jotenkin niin lattea, että on jäänyt hankkimatta. Kiva, jos nyt on paremmat jutut kehissä! Inspiroisikohan hyvä sisustuslehti tarttumaan niihin omiin ikuisuusprojekteihin kotona… Viimeisessä Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli muuten taas ihania reseptejä, alkukesän numerosta kokkasimme kesäkuussa useamman kerran viikossa ja totesimme, että moni resepti jää kyllä vakkariksi. Ehdottomasti ainakin sinapilla ja hunajalla glaseerattu lohi, josta kiitoksissaan kitsas isänikin totesi, ettei reseptiä saa ikinä hävittää!

  • Reply
   Noora K.
   07/17/2016 at 15:09

   Vau, mikä määrä! 50 litraa riittää ties mihin. Mä en jaksa itse ikinä pakastaa mitään, mutta ihailen aina kaikkia muita, jotka jaksavat sen tehdä. Onhan se nyt kivaa ottaa niitä marjoja sitten talvella. 🙂

   Ja samaa mieltä uusimmasta Ruuasta ja Viinistä, oli ihan supernumero. Lohi kuulosti tosi hyvältä, perunasalaattia jo testasinkin. 🙂

 • Reply
  Taina
  07/15/2016 at 07:35

  Yhtä monta piikkiä lomakammassa. Ai että odotan lomaa. Monta vuotta tilasin Glorian Kotia ja pidin. Viime vuosina en ole kuin vilkaissut. Jossain vaiheessa lehti “uudistui” ja meni minusta huonompaan suuntaan. Koko lehti oli yhtä silppua. Nyt ehkä katson taas ja toivon parasta. On ollut kuitenkin omasta mielestäni Suomen parhaita sisustuslehtiä vuosia.

  • Reply
   Noora K.
   07/17/2016 at 15:10

   Jee jee, voi kun päivät menisivät nopeasti! 🙂 Ja munkin suosikki on aina ollut GK, siksi tuo välikausi vähän harmitti.

 • Reply
  Kielo
  07/15/2016 at 08:43

  Mansikat on kyllä olleet surkeita (ja kalliita). Jää ehkä pakastamatta tänä vuonna. Mustikoita täytyy kyllä käydä poimimassa. Jännittäviä veneuutisia. Mitä venettä olette Fenin tilalle ajatelleet?

  • Reply
   Noora K.
   07/17/2016 at 15:10

   Joo, niin on! Ei ole mitään tiettyä yksilöä kiikarissa, katsotaan nyt ensin, löytääkö Feni uuden kodin. 🙂 Mutta jotain 32-34-jalkaista saattaisimme katsoa.

 • Reply
  Anna
  07/15/2016 at 08:46

  Vadelmat on ihania! Ekat alkaa meidän pihassa kypsyä. Mun lomakampa näyttää tänä aamuna nollaa! Huomenna pidän ns. laiskottelupäivän ja sit ensi viikolla agendaksi mustikoiden poimiminen.
  Teidän vene on kyllä kaunis. Melkein tekis mieli ostaa se ja opetella purjehtimaan.

  • Reply
   Noora K.
   07/17/2016 at 15:11

   Ihanaa lomaa sinne! 🙂

   Se on kyllä ihana, vaikka itse sanonkin. Ja tervetuloa veneostoksille, se on erinomainen vene aloittelijoille. Mäkin aloitin sillä. 😀

 • Reply
  Riikka
  07/15/2016 at 09:51

  Pohjalaiset vadelmat ja mansikat täällä lapsuudenkotona voittaa kyllä kojujen myytävät marjat 100-0! Harmi kun on tämä iso vauvavatsa, niin en pääse mustikoita täällä poimimaan Helsinkiin palatessani.

  Hyvä mieli tuli kun näin teidän uusimman postauksen. Peukku!

  • Reply
   Noora K.
   07/17/2016 at 15:31

   No uskon. Musta tuntuu, että varsinkin tänä vuonna marjat ovat olleet jo kojuihin päästessään tosi ankeita ja jos niitä on erehtynyt kotona säilyttämään seuraavaan päivään heti syömisen sijaan, niin menneitä ovat olleet. Paljon onnea vauvavatsasta! 🙂

 • Reply
  Sara
  07/15/2016 at 13:54

  Minulle ehti tulla mansikkastressi, koska pakastimessa oli parin laatikon mentävä aukko ja lähdemme reissuun pariksi viikoksi maanantaina. Onneksi satuin soittamaan paikalliselle tilalle (Espoon Kauklahdessa), josta sain samana aamuna poimittuja, oikein hyviä mansikoita samaan hintaan kuin kaupasta.

  Vadelmiakin pitäisi saada syötäväksi ja pakastimeen, mutta en tiedä, uskaltaako jättää niiden ostamisen elokuun alkuun.

  Kerrotko vielä maakravulle, mitä tarkoittaa metrikuume? Haluaisitteko ehkä isomman veneen? 🙂

  • Reply
   Noora K.
   07/17/2016 at 15:38

   Mansikkastressi on kyllä jotenkin niin ihanan suomalaista. 🙂 Meidän lähikaupan marjakiskalla on kauhea kalabaliikki niistä mansikoiden määristä ja hinnoista joka päivä, joten en usko, että olet ainoa. 😀

   Metrikuume on juuri sitä, että taidettaisiin haluta isompi vene. 🙂

  Leave a Reply