Noora K:sta

Epäsuosittuja mielipiteitä

Noora K.

Tämä vanhan työkaverini Annan postaus oli minusta niin mainio, että heti sen luettuani päätin tehdä jossain vaiheessa oman vastaavan. Kopioin siis täysin härskisti, mutta välitän samalla lämpimät kiitokseni mahtavasta postausideasta. Yhteneväisyyksiäkin löytyi.

Minäkään en oikein innostu Air BnB:stä lomamatkoilla. Minusta on mukavaa mennä johonkin kivaan hotelliin, syödä jonkun muun valmiiksi laittamaa aamiaista ja antaa jonkun muun siivota. En jaksa sosialiseerata väkisin. Ja hotelleista puheen ollen – olen mieluummin matkalla vähän vähemmän aikaa kuin asun jossain ihan murjussa. Ja rakastan huonepalvelua!

KonMari-ideologia on minusta ihan skeidaa. Tietysti on kivaa, kun on siistiä ja kaunista, eikä nurkissa ole liikaa rojua, mutta ei ihmisen onnellisuus ole kämpän siivoamisesta kiinni. Tai toki jonkun yksittäisen tyypin voi olla, mutta enemmän uskon siihen, että ihmisellä on tapana jälkeen päin luoda monenlaisia syy-seuraussuhteita erilaisille asioille.

Erikoiskahvit maistuvat joskus pölyltä. Varsinkin sellaisissa superhipsterikahviloissa, joissa kai kuuluisi kokea suorastaan kahviorgasmit. Tai sitten niissä ollaan niin cool, että suodatinkahvi pitäisi juoda mustana. Never!

En halua makuuhuoneen sisustukseen “hotellimaista tunnelmaa”.

Minusta se Abercrombie&Fitchin nimikkotuoksu tuoksuu tosi hyvältä. Samaten Hawaiian Tropic -aurinkoöljyt tuoksuvat ihanalle. Kuumalle kesälle.

Seuraava matkahaaveeni on pakettiloma uima-altaalla Kreikassa, Mallorcalla tai vastaavassa. Haluan syödä sipsejä, juoda sateenvarjodrinkkejä ja lukea dekkaria altaalla ja tehdä samaa monta päivää putkeen.

Moby Dick oli minusta käsittämättömän tylsä kirja, jätin sen kesken 300 sivun jälkeen.

Kokeilin sitä kapselivaatekaappijuttua hetken, mutta minusta se oli tosi rajoittavaa ja vähän tylsääkin. Minusta on kivaa, kun on vähän enemmän vaatteita käytössä.

Olen tehnyt kaikki elämäni isot päätökset hyvin nopeasti ja aika paljon fiilikseen nojaten. En silti pidä intuitiota minään kauhean mystisenä vaan aiempiin kokemuksiin ja elämän varrella kerättyyn tietoon perustuvana asiana.

Oman maan yrtit ja salaatit eivät aina maistu paremmille kuin kaupan. Niistä tulee jotenkin liian voimakkaan makuisia ja paksulehtisiä. Kasvatan niitä silti, koska ajatus on kiva ja ne näyttävät kauniilta.

Kuvituksena on tällä kertaa ihan mitä sattuu vanhoja kuvia.

Kesäkuulumisia ja muutama vinkki Tukholmaan
Kuva-arvoitus

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply
  Susku
  07/20/2016 at 18:43

  Hih. Asiasta kolmanteen? Onko sulla vinkkejä Barcelonaan?

  • Reply
   Noora K.
   07/20/2016 at 19:27

   Mulla ei oo, mutta kaimalla on vaikka kuinka. Kysypäs häneltä, kun hän palaa blogilomalta. 🙂

 • Reply
  SuviAnni
  07/20/2016 at 18:50

  Hahaha, ihan parhaita! Oon niin samaa mieltä tosta Air BnB:sta. Ja auta armias joku Couchsurfing, painajainen! Ja haaveissa on myös allasloma/pakettiloma Kreikassa, viikko pelkää rentoutumista, rantaa ja sinistä merta eikä mitään sivistävää tai kehittävää, täydellistä! Omana epäsuosittuna mielipiteenäni voisin mainita, että Tulen ja jään laulu (eli kaikille Game of Thrones) kirjat on sontaa. Sarjasta tykkään, mutta kirjoja en jaksanut kahta enempää lukea. Sama koskee muuten Tarua sormusten herrasta, tokan kirjan kohdalla jäi kesken. Niiiin tylsä. Lisättäköön vielä, että vaikka Sinkkuelämää on loistava sarja, joka kestää useita katselukertoja, mielestäni Carrie on ääliö. Sotkee ihan itse omat asiansa kerta toisensa jälkeen ja syyttää siitä muita, ei heru sympatiapisteitä yhtään! 😀

  • Reply
   Noora K.
   07/20/2016 at 19:28

   Mä taas oon varmaan maailman ainoa ihminen, joka ei oo katsonut yhtään jaksoa GoTia. 😀 Olen totaalisen kujalla. Ja oon niiiiiiiin samaa mieltä Carriesta! Niin ärsyttävä ja itsekeskeinen tyyppi, mutta sarja on mahtava. Kestää kyllä vaikka kuinka monta katselukertaa.

   • Reply
    Blue Peony
    07/21/2016 at 06:04

    Täältä huuto samaiselta kujalta, en ole minäkään katsonut yhtäkään jaksoa :-D!

    • Reply
     Hanna
     07/21/2016 at 19:36

     Enkä minä eikä kiinnosta lainkaan 💚

 • Reply
  Marika
  07/20/2016 at 19:20

  Kerrassaan loistava kirjoitus! Hyvä ilman turhia höpinöitä. Kiitos Noora!
  -Marika

  • Reply
   Noora K.
   07/20/2016 at 19:28

   Eipä kestä. Oli niin mahtava konsepti. 😀

 • Reply
  t.Susse
  07/20/2016 at 19:22

  Kuinkas sattuikaan, allekirjoitan jokikisen! 😀

  • Reply
   Noora K.
   07/20/2016 at 19:28

   Hah, hyvä me! 😀

 • Reply
  Lumo
  07/20/2016 at 20:32

  Airbnb:tä en ole kokeillut, enkä varsinkaan haluaisi kokeilla, jos omistaja on kotona. Jotain luksusasuntoa voisin kokeilla, mutta hyvä hotelli saattaisi silti tulla edullisemmaksi eikä siellä tarvitsisi pedata. Hudsonissa olimme joku vuosi sitten b&b:ssä joka oli kaiken muun lisäksi siitä ihana, että omistajat asuivat naapuritalossa (tulivat vain tuomaan aamiaisen sovittuun aikaan) ja muut vieraat olivat kuvausryhmää joka lähti ennen heräämistämme ja tuli takaisin siinä välissä kun olimme syömässä.

  Olin aika pettynyt kun Oxin ihana illallinen piti päättää suodatinkahviin, olkoon kuinka vain pienpaahtimon kahvia. Olisin halunnut espresson. Ne hipsterikahvilat kierrän kaukaa, joissa katsotaan pitkin nenän vartta kun haluan laten – ja vielä iltapäivällä!

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:37

   Air BnB olisi tosi jees jollain pitkällä matkalla, jolla haluaisi jo elää vähän arkeakin ja taannoisiin polttareihin se oli aivan mahtava. Mutta peruslomalla ei kiitti.

   Mä taas tykkään suodatinkahvista kyllä ja usein otankin ihan sellaisen. Nimenomaan lattessa on jostain syystä se pölyvaara. 😀

 • Reply
  JossuHoo
  07/20/2016 at 22:02

  En kyllä allekirjoita Airbnb:tä, olen aina varannut hienoja asuntoja, joita ei tarvitse siivota ja osassa en ole edes tavannut omistajaa.
  Minäkään en ole katsonut GOTia, kirjaa aloitin, mutta oli niin sekava, etten jaksanut sitä lukea.
  Konmarissa olen tykännyt vaatteiden pystyviikkauksesta, se toimii hyvin.

  Hauskaa on kyllä, että miten näitä trendejä tulee ja ihmiset niihin hurahtaa (minä myös). Pokemon huumaa en ymmärrä, mutta lapseni ovat aivan innoissaan siitä:)

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:39

   Joo, niin on! Nykyään ne trendit vielä leviävät niin nopeasti. Kaksi viikkoa sitten Pokemon oli mulle ysäripiirretty ja nyt oon tehnyt duunia sen ympärillä monta päivää ja tulee jo ihan korvista ulos, vaikken itse edes pelaa. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  07/21/2016 at 06:14

  Loistava postaus, saitpa taas hyvälle tuulelle! Minäkin tykkään asua lomalla hotellissa ihan sen takia, että pääsen huushollaamisesta ja saan kerrankin olla palveltavana. Saan tehdä kotitöitä ihan tarpeeksi kotona. Toki joskus tulee asuttua ulkomailla myös ystävien luona, mutta silloin varsinkaan en kehtaa heittäytyä vain olemaan. Ja mitä tulee Kon-Mariin, en edelleenkään saa kicksejä pölynimurista tai vessaharjasta, mutta uskon silti, että sellaiset on ihmisellä hyvä olla. Ei auta, vaikka vessaharja on ihanan pinkkikin :-D. Kapselivaatekaappikaan ei oikein kiehdo, olen siitä omaksunut lähinnä ajatuksen tietyistä perusvaatteista, mutta en halua rajoittaa liikaa itseäni tai olla pesemässä pyykkiä joka käänteessä siksi, että alusvaatteet loppuvat kesken (tämä ajatus juolahti mieleen yhdeltä entiseltä koulukaverilta, jonka huushollissa kenelläkään ei saa olla enempää kuin 50 vaatekappaletta, alusvaatteet mukaan lukien). Ja suodatinsumppi mustana tai huono erikoiskahvi, jo ajatuskin puistattaa, samoin hotellitunnelma makuuhuoneessa (Eikö sitä voi mennä hakemaan hotelliin? Ja kuka haluaisi asua hotellissa, toisaalta..?). Taru sormusten herrasta ja Moby Dick oli pakko lukea osana opintojani, en syttynyt kummastakaan, mutta nykyisin uskallan jo sanoa pitäväni Sormusten herraa ylipitkänä potaskana pelkäämättä, että minut leimataan epäsivistyneeksi :-D. Mutta salaatit ja yrtit omasta maasta maistuvat kyllä aina parhaimmalle. Ehkä syy on korvieni välissä :-D.

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:40

   On ihanaa olla palveltavana ja room service on ihan parasta! 😀 Mulla on kanssa sama, että en halua ihan kaikessa olla koko ajan rajoittamassa itseäni. Ja tosiaankin alusvaatteita pitää olla niin, että pari viikkoa pärjää pyykkäämättä, jos on parempaakin tekemistä. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  07/21/2016 at 06:16

  Asua hotellissa siis vakituisesti, ihan elämään sellaisessa – sitä siis tuossa ajoin takaa. Tuntuu näet ristiriitaiselta, etät monet tutut, jotka julistavat hakevansa kotiin hotellitunnelmaa, eivät matkoilla suostu hotellia varaamaan, koska se on kuulemma so yesterday.

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:41

   Mä olen aikanaan asunut yhden kokonaisen kesän hotellissa, se oli kyllä liikaa. 🙂

 • Reply
  Tuittu-piä
  07/21/2016 at 06:56

  Entäs onko pakko harrastaa koiran kanssa kanssa tokoa, uimakoulua jne? Metsässä luuhailu ja sylkytys antaa molemmille tosi paljon, meillä ainakin. Ja kotona saa näkyä elämän kerroksellisuus, on vanhoja huonekaluja ja astioita joilla on tarina jos toinenkin suvun osalta kerrottavana. Sitten vielä autoista. Käytetään vain kun tarvitaan ja siihen sopii myös hieman ‘luonteikkaampi’ kulkupeli kuin Audi. Pätee myös veneisiin, fiilistä pitää olla. Vastavirtaista heinäkuun loppua kaikille!

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:42

   Ei oo! Tai me ei ainakaan harrasteta. Ulkoillaan paljon (tai no nykyään vähän, kun koira ei enää jaksa), se saa olla vapaana metsässä, otetaan sitä mukaan kaikkeen tekemiseen ja huolehditaan, ettei se joudu olemaan liian paljon yksin. Ennen leikittiin säännöllisesti, mutta sitäkään Laivis ei oikein enää jaksa. Mutta siinä se.

 • Reply
  Kati
  07/21/2016 at 08:23

  Mä niin komppaan suoa! Kiitos tästä postauksesta:) Toi konmari saa mut niin, arggh….

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:44

   Hah, eipä kestä. 😀

 • Reply
  Ananas
  07/21/2016 at 09:38

  Mahtava postaus! Sai hymyn naamalle kurjan harmaana aamuna.

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:44

   Kiva kuulla. 🙂 Kaikki kunnia Annalle tästä.

 • Reply
  Heli
  07/21/2016 at 09:47

  Rohkeaa! 🙂
  AirBnB:stä löytyy monenlaista. Kerran vuokrasin kuukaudeksi sitä kautta kämpän (ei siis lomareissu vaan oikeastaan jo arkea vieraassa kaupungissa, kävin töissä sielläkin jne.) ja omistaja kysyi kainosti saako hänen siivoojansa käydä kerran viikossa vai siivoanko mielummin itse … 😀
  Mun mielestä AirBnB:lle on paikkansa mutta ei sovi kaikille reissuilleni.
  + Voitko vinkata missä ne pölynmakuiset kahvit on etten vaan harhaudu niihin? Etelä-Helsingin hinnoilla en halua tuhlata rahojani sellaisiin.

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:45

   Jo, toi on eri asia jos on noin pitkällä reissulla. Mutta loma on eri homma.

   No mä en ainakaan kauheasti fanita esimerkiksi monen suosimaa Kaffecentralenia. Ne kahvit vaan on mulle liian hipstereitä.

 • Reply
  cami
  07/21/2016 at 10:53

  Hahah allekirjoitan myös melkeinpä jokaisen, mutta erityisesti toi A&F:n tuoksu! En edes oikein tiedä miks muka vähän häpeilen sitä, mutta edelleen oon sitä mieltä että poikaystävä tuoksuu tosi hyvälle siinä 😀

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:46

   Joo, siitä monesti kuulee niin paljon haukkuja, että tulee just sellainen olo, että onko tää nyt joku juttu, että sitä pitää inhota. 😀 Mä haluaisin, että mun mies käyttäisi pelkästään sitä ja Cliniquen Happya. 😀

 • Reply
  Sanna
  07/21/2016 at 13:42

  Voi kyllä :). Reissumajoituksessa olen tosin ehkä sieltä toisesta ääripäästä, mutta johtuneen enimmäkseen reissujen luonteesta; sitä kun päivän ryönää mäessä tai meressä, arvostaa aikalailla oman kämpän jääkaappia ja mahdollisuutta vetään pastaöverit hikisessä alusasussa telkkaria tuijottaen.

  GoT en ole katsonut jakson jaksoa, Taru Sormusten herrasta -leffassa nukahdin. Onneksi oli 3D -lasit päässä.

  Kaikenlaiset viherpirtelöt maistuu aivan hirveälle ja niistä tulee juomisen jälkeen kuvottava olo.

  Sokeriton-jauhoton-munaton-mitänäitanyton suklaakakku ei_todellakaan_maistu_samalle kuin kunnon Devil’s Food.

  Sinkkuelämää on edelleen ihana, samoin Kumman kaa. Myös Kardashianit ja Beverly Hillsin täydelliset naiset on oikein viihdyttävää katsottavaa.

  Hauska aihe, tätä voisi jatkaa loputtomiin :).

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:48

   Mä tajuan tuon kalsarihengailun, harrastan sitä veneellä. 😀 Matkustajana oon taas vähän eri tyyppiä. Mä taas tykkään monesti viherpirtelöstä, mutta ei ne kyllä mitää aterioita ole vaan osa jotain settiä. Muuten jää nälkä. Ja ihan samaa mieltä, sitten kun herkuttelen, herkuttelen hyvällä omallatunnolla. En halua silloin mitään korvikkeita.

 • Reply
  Amelie
  07/21/2016 at 17:08

  Ihan mahtavia! Kerrankin joku uskaltaa sanoa nämä ääneen. Viikon pakettimatka Välimerellä ja hyvä kirja altaalla, ihan parasta. Mä olen itse suoraan sanottuna niin kyllästynyt siihen, että oikeaa lomailua on joku sademetsässä samoilu. Oikeaa kahvia saa vaan tietyistä hipster-paikoista. Lista on loputon. Hirveä stressi elää sellaista elämää, jossa kaikki menee some-kuplan mukaisesti. Ei osaa, ei pysty, ei kykene. Minä siis. Joku muu varmaan osaa, pystyy ja kykenee. Ja sekin on yhtä jees kuin se, ettei kaikki osaa.

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:50

   Mäkin oon ihan kyllästynyt siihen, että aina pitäisi olla jollain sadan viikon reppumatkalla Aasiassa tai jossain kohteessa, missä kukaan muu ei ole ikinä käynyt. Taivas varjele, jos on muita turisteja… Ja tosiaan, niin paljon kuin sometankin ja jossain kohtaa varmaan pidän itsekin sitä kuplaa yllä, niin se tuntuu ihan pöllöltä joskus.

 • Reply
  anna
  07/21/2016 at 17:55

  Toki hotelli on mukavampi kuin AirBnb, mutta käytännössä perhelomalla AirBnb on ainoa järkevä vaihtoehto. Mieluummin sit kuitenkin asun siten kuin jätän elämyksiä budjettisyistä väliin. Yksin, kaksin ilman muuta hotelli!

  Viherpirtelöt ei todellakaan täytä saati pidä nälkää, eikä myöskään raakasuklaa.

  Mulle sopis kapselivaatekaappi, vaatetta on vaikka ja kuinka, mutta kas kummaa ne samat aina päällä. Mun teinipojalla onkin kapselikaappi, hän suostuu siihen että ostetaan vain farkkuja, valkoisia ja mustia paitoja ja mustia ja harmaita huppareita. Pitkin hampain juhlavaatteet. “Saat sä äiti ostaa vaikka koko kaupan mutta nämä on ainoat joihin suostun pukeutumaan.”

  Autoissa pitää olla “sitä jotakin”. Ei välttämättä hieno tai kallis tai edes nopea, mutta jotakin luonnetta. Muuten olis sama ajaa taksilla.

  Sinkkuelämässä on parasta NYC maisemat, itse akat on kaikki omalla tavallaan tyhmiä mutta Carrie on kaikkein tyhjäpäisin ja ärsyttävin. Siitä huolimatta sitä on kiva katsoa, ei vähiten siksi että saa tuntea ylemmyyttä: Olenpa mä vaan fiksu ja järkevä nainen! Sen sijaan GOT, LOTR nappaavat kyllä sata lasissa.

  • Reply
   Blue Peony
   07/22/2016 at 06:40

   Elämäntilanteen mukaan toki – olen ulkomailla töissä ollessani aina hankkinut asunnon, useamman kuukauden aikana ehtisi hotellielämä jo alkaa maistua puulta. Meillä tosin on vain kahden hengen perhe, joten hotelliasuminen lomilla pysyy järjellisen budjetin rajoissa. Olen myös kehittynyt hotellitarjousten bongaamisessa melkoiseksi haukaksi, viimeisin löytöni oli viisi yötä 143 eurolla. Kyseessä oli viimeinen huone, joten se haluttiin ilmeisesti myydä halvalla käyttöön, kun varausaste oli jo niin korkea.

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:52

   Ymmärrän ihan täysin, varsinkin lapsikatraan kanssa varmasti todella jees ja silloinhan se ruuanlaittomahdollisuuskin on tosi arvokas. 🙂 Meilläkin taisi aina olla huoneistohetllit lapsuuden perhelomille, että oli oma keittiö.

   Mulle taas auto on aika yhdentekevä. Ihan kiva, jos se on hieno, en valita, mutta mun omat autot on aina olleet tosi pikkuruisia kauppakasseja ja tosi tavallisia.

 • Reply
  Marie
  07/22/2016 at 10:19

  Ihan mahtava postaus, komppaan melkein kaikkia, mutta erityisesti Hawaiian Tropic öljyjä, tuoksuvat loistavalle! Sellaisen pullon kun avaa Stockalla ja nuuhkaisee syvään kesken marraskuisen pimeyden, on ajatuksissa jo ihan muualla. Itse yritin sivistää itseäni taannoin Aki Kaurismäen paljon palkituilla leffoilla, mm Le Havre:lla, mutta vaikka mukana oli kaikki kunnon leffanautinnon elementit popcorneja myöden, en pystynyt katsomaan varttia enempää. Ei kerta kaikkiaan uponnut ja totesin että ehkä palkittu korkeakulttuuri ei ole minua varten ja aloitin Gilmore-maratonin sen sijaan :-).
  Ihanaa loppuviikkoa – toivottavasti lomasi ja pidempi purjehduskausi edessä! Purjehduspostauksesi edelleen ihan helmiä <3!

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:53

   Aaaahhh, se kesän tuoksu! Eilen mulla oli vartalovoide loppu ja laitoin tilalle Hawaiian Tropicia ja kylläpä tuli kesäinen olo sateisen päivän keskelle. 😀 Mäkään en jaksa Kaurismäkeä, en sitten yhtään. GG sen sijaan toimii aina. 😀 Kiitos ja kivaa alkavaa viikkoa sinne. Viikko vielä duunissa ja sitten kesälomapurjehduselle, woop! 🙂

 • Reply
  Meri
  07/23/2016 at 10:26

  Moneen kyllä, ja sinua mietin aina
  hotelleissa ja hotellimaisissa makuuhuoneissa käydessä!

  Mä en jaksa mitään epäluonnollista, scifiä tai muita outouksia sarjoina tai elokuvina mulle riittää GG hyvin..

  T. Pakettilomalta tullut, kaikki sun mainitsemat jutut tehneenä
  6 päivää putkeen. Elämä on ihmeellistä 😂

  • Reply
   Noora K.
   07/24/2016 at 09:54

   Hah, oon tainnut julistaa tota aika paljon. 😀 Ja miten ihanalta kuulostaa teidän loma, yks sellainen tännekin, kiitos!

 • Reply
  Marika
  07/24/2016 at 11:36

  Muista kastella niitä yrttejä riittävästi, niin monesti maku paranee 😀.

 • Reply
  Outi
  07/25/2016 at 10:55

  Ihana postaus! Oma epäsuosittu mielipiteeni koskee marjastusta. Se on tylsää. Siis tosi tylsää. Ja siinä tulee selkä kipeäksi. Hah!

 • Reply
  No niitä epäsuosittuja mielipiteitä | Jonnamaista
  10/14/2016 at 05:00

  […] jakaa jo ikuisuuden luonnoksissa olleet omat epäsuositut mielipiteeni saatuani inspiraation Noorilta, jotka taas olivat alunperin bonganneet idean Anna Vihervaarasta -blogista. Sittemmin moni muukin […]

 • Leave a Reply