Matkustaminen Noora H:sta Yleistä

Kesäkuulumisia ja muutama vinkki Tukholmaan

Noora H.

Huh, mistähän sitä aloittaisi? Blogiloma venyi suunniteltua pidemmäksi kun kesä vei voiton koneella istumisesta. Nyt olen kuitenkin saanut blogilomailusta tarpeekseni ja koneen äärelle oli kiva palata, helteestä huolimatta.

Tätä ei varmaan saisi sanoa ääneen, mutta hieman jo odotan pimeneviä iltoja ja syksyä. Fiilis iskee aina rantalomien jälkeen, kun on maannut melkein kaksi viikkoa paahtavan auringon alla ja pukeutunut  ainoastaan bikineihin. Yleensä tunne menee kuitenkin nopeasti ohi, eli todennäköisesti elokuun alussa olen onnellinen vielä yhdestä kesäkuukaudesta.

Kesä alkoi toisesta Tukholman reissusta, kun kävimme katsomassa Coldplayta. Oli hassua palata taas Tukholmaan, juurihan me sieltä tulimme. Onneksi isossa kaupungissa riittää tekemistä. Tällä kertaa yövyimme Östermalmilla Story Hotelissa, josta kaimani kirjoitti enemmän. Vinkkaan kuitenkin vielä sen verran, että hotellin sisäpihalta löytyy myös kiva drinkkibaari, josta voivat nauttia muutkin kuin hotellin asukkaat. Avonaisesta ikkunasta salakuunnellessa selvisi, että drinkkibaari on varsin suosittu etenkin lauantai-iltaisin ja DJ soittaa pääasiassa räppiä.

Lähtöpäivänä kävimme hauskassa thaimaalaisessa, Koh Phanganissa, joka oli sisustettu “aitoon” thai-tyyliin: vilkkuvia valoköynnöksiä, tekokukkia, muovisia patsaita ja huonolla englannilla kirjoitettuja kylttejä. Olin lukenut ravintolasta monta vuotta sitten Mondosta, mutta testasin sen ensimmäistä kertaa vasta nyt.

Lounaalla syödyn padthain perusteella ruoka vaikuttaa olevan hyvää, tosin padthaissa on lähes mahdotonta epäonnistua. Hauska yksityiskohta oli myös juomalistalta löytyvät bucketit, eli ämpärit, joihin tehdään drinkkisekoituksia. Thaimaassa bucketit ovat perinteisesti halvimmasta viinasta tehtyjä petollisen tiukkoja sekoituksia, Tukholmassa alkoholilainsäädäntö varmaan asettaa jonkinlaisia rajoituksia.

Ja tottahan Ruotsissa oli syötävä myös pullaa. Oma suosikkini ei kuitenkaan ole kanelipulla, vaan kardemummapulla. Valitettavasti Bageri Petrus oli taas kiinni, joten Tukholman parhaiden pullien testaaminen jäi sikseen, mutta onneksi Johan & Nyströmissakin on oikein hyviä pullia.

Tukholman jälkeen olin viikon töissä ja jäin lomalle. Loman ensimmäinen viikonloppu meni Suomessa sukuloidessa ja heti sen jälkeen lensimme Kreikkaan. Kreikan Paros osoittautui todelliseksi helmeksi, paras kohde, jossa olen Kreikassa käynyt. Paroksesta ja Kreikan reissusta on tulossa postaus ensi viikolla.

Viimeiset pari viikkoa olen pukeutunut lomauniformuuni, jota voi kuvailla kahdella sanalla: helppo ja mukava. Kesälomalla minulla on ollut todellinen kapselivaatekaappi, joka toinen päivä jalassa ovat olleet löysät farkkushortsit ja joka toinen päivä kesätunika. Zarasta kesän alussa hankittu sininen tunika on kerännyt kehuja tutuilta ja tuntemattomilta, ja kiva se onkin.

Huomenna käynnistyy viimeinen lomaviikko ja aloitan sen varsin hurmaavassa seurassa. Vien hetki sitten synttäreitä juhlineen kummityttöni kaupungille shoppailemaan ja sen jälkeen jättimäiselle jätskiannokselle Fazerille. Hauskaa viikkoa myös teille!

Myydään (ihana) purjevene
Epäsuosittuja mielipiteitä

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Meri
  07/24/2016 at 17:16

  Se thaimaalainen on kyllä hauska! Lapsi makaa useimmiten lattialla ja katseli kaloja! Ruoka on kyllä ihan jees, perjantaisin saa jonotella pöytää aika kauan.

  Mukavaa viimeistä lomaviikkoa!

  • Reply
   Noora H.
   07/26/2016 at 08:28

   Kiitos Meri. 🙂 Olen vikan lomaviikon käyttänyt ystävien ja sukulaisten näkemiseen. Eilen olin aamupalalla äidin kanssa, lounaalla ja shoppailemassa kummitytön kanssa ja illalla tapasin kahta ystävää lenkillä. Ihan parasta, kun arkisin on harvoin aikaa nähdä.

 • Reply
  Aino
  07/24/2016 at 17:29

  Kiva kuulla kuulumisia pitkästä aikaa! Ja aivan ihania kuvia olit laittanut Instaan! Odottelen myös syksyä, mutta meille se saapuu vasta marraskuussa. Sitä ennen pitää “tyytyä” kevyempiin vaatteisiin. Tosin Suomen lomalla sain pitää farkkuja ja neuleita. Ensi viikolla tie vie Montanaan, mutta lämmintä (kuumaa) tuntuu olevan sielläkin.
  Uusia postauksia odotellen,
  Aino Austin

  • Reply
   Noora H.
   07/26/2016 at 08:27

   Sulla on sitten vielä muutama kuukausi farkkusesonkiin. 🙂 Mä tykkään neljästä vuodenajasta, mutta Suomessa se talvi kestää liian pitkään. Ihanteellinen olisi esimerkiksi New Yorkin tai Pariisin ilmasto. Terveisiä Austiniin!

 • Reply
  Blomma
  07/24/2016 at 18:43

  Mekin ehdittiin tämän kesän Kreikka visitiillä Parokselle, voi miten söpö saari oli. Odotan innolla postausta.

  • Reply
   Noora H.
   07/26/2016 at 08:24

   Joo se oli todella kiva saari, yllätyin erittäin positiivisesti. Postaus tulee pian. 🙂

 • Reply
  Sini
  07/25/2016 at 09:14

  Mä olen kans toteuttanut pari viikkoa erittäin niukkaa kesäkapselia – samaisen näköiset farkkushortsit + joku t-paita tai viileämmällä kelillä pellavakauluspaita. Tosin mun loma on ollut lähinnä lasten kanssa seikkailua erinäisissä puistoissa ja mustikoiden poimintaa takapihalta. Viikon päässä siintää lomareissu, pitäiskö sinne panostaa edes yhden kesämekon verran 😀

  • Reply
   Noora H.
   07/26/2016 at 08:23

   Mutta tämä on juuri parasta kesälomassa, kotoa lähtemiseen menee minuutti kun heittää loma-asun päälle eikä meikkaa. Olisipa työaamutkin yhtä nopeita. 😀

 • Reply
  Anna
  07/25/2016 at 11:23

  Mukavaa loppulomaa!

  • Reply
   Noora H.
   07/26/2016 at 08:22

   Kiitos Anna. 🙂

  Leave a Reply