Purjehdus

Myydään (ihana) purjevene

Noora K.

Kyllä, ihan totta. Rakas Fenimme etsii uutta kotia, hyvää ja rakastavaa sellaista. Olemme päättäneet vaihtaa isompaan veneeseen. Fenillä on ollut mahtavaa aloittaa purjehdusharrastus, se on helposti hallittava ja erittäin merikelpoinen. Omat taitomme ovat aina loppuneet rutkasti ennen kuin veneen ominaisuudet.

Tekniikka ja faktat:

– Avance 24 vm. 1981, suunnittelija Peter Norlin.
– Pituus 24 jalkaa eli 7,46 metriä.
– Syväys 1,5 metriä.
– Paino 2,5 t.
– Isopurje, dacron, ylin läpilatta, Meripurje, 2003.
– Rullagenoa 2011, WB-sails, Furlex 200S-rullalaitteella.
– Spinaakkeri, Meripurje, 2004.
– Kone Yanmar 1GM10 SD20-vetolaitteella ja Martec-makeavesijäähdytyksellä 2001.
– Kaksilapainen Flex-O-Fold-taittolapapotkuri.
– Ebersprächer D2-lämmityslaite 2001, puhallusaukot salongissa ja keulapiikissä.
– Navman Multi 3100 loki/kaiku 2005, näyttöyksikkö uusittu 2014.
– Kaksiakkujärjestelmä latausreleellä, AGM-akut, 2014.
– Makeavesijärjestelmä sähköpumpulla.
– Origo-keitin kahdella polttimella.
– Garmin-plotteri.
– Waeco-kompressorijääkaappi verkkolaitteineen.
– Kaikki köydet hyvässä kunnossa ja säännöllisesti vaihdettuja.
– Katsastettu joka vuosi ja säilytetty hallissa kaikki talvet, jotka vene on ollut meillä.
– Teak-sisustus.
– Salongissa Lagoon-pöytä, jonka saa myös istuinkaukaloon.
– Septivessa imutyhjennyksellä.
– Vanha, mutta toimiva Decca VHF.
– LED-kulkuvalot.
– Runkokatsastettu 2016.
– Simrad TP10 -pinnapilotti.
– Köliremontti Veleiro Oy:n Kotkan telakalla 2015.
– Säilytyspukit sopimuksen mukaan.

Tunne:

Tällä veneellä on tehty monta ihanaa retkeä. Olemme käyneet niin itäisellä Suomenlahdella kuin Saaristomerelläkin, luonnonsatamissa ja marinoissa. Fenillä pärjää kolmisen päivää mainiosti ilman sähköä ja palveluita – akku riittää, fiksusti pakattuna jääkaappitila riittää kolmen päivän eväisiin ja septiin mahtuu. Tällä syväyksellä pääsee todella monipuolisesti luonnonsatamiin ja yleensä löytyy aina joku kolonen, johon pikkuinen 24-jalkainen mahtuu.

Salongin pöydän saa myös kannelle, joten fiiliksen mukaan voi ruokailla ulkona tai sisällä. Pentteri eli keittiö on tuollainen ulosvedettävä malli eli penkin saa myös täyspitkäksi, kun pentterin työntää omaan koloonsa. Origon liesi käy Marinolilla. Keulapiikkiin mahtuu myös 187 cm pitkä mieheni nukkumaan jalat suorana. Sitloodakin on tilava, vaikka vene on pieni. Tämä on meidän mielestämme ollut tärkeää, koska ulkonahan purjehtiessa pääasiassa ollaan.

Feni on helposti hallittava ja sitä voi mainiosti purjehtia myös yksin. Se nousee hienosti tuuleen ja voittaa vauhdissa aina kokotoverinsa, joskus isompansakin. Se herättää hyvää mieltä satamissa ja moni tulee kertomaan, kuinka heillä on ollut juuri tällainen vene harrastusta aloittaessa. Fenissä on juuri oikea fiilis. Oikea fiilis on iso asia, koska ei purjehduksessa kyllä mitään järkeä ole. Täyttä tunnetta alusta loppuun koko harrastus.

Retkipurjehduksessa hienointa on, että pääsee näkemään Suomen kauneimpia paikkoja. Sellaisia, joita ei näe mistään muualta kuin vesiltä käsin. Kun purjeet on nostettu ja kone sammutettu, on hiljaista. Kuuluu vain luonnon ääniä. Purjevene ottaa aallot vastaan pehmeästi.

Niitä näitä kysymyksiä ja vastauksia purjehdusharrastuksesta täällä.

Purjehduksesta koiran kanssa täällä.

Paljon, paljon asiaa purjehduksesta, satamista ja itse veneestä vanhassa blogissani.

Feniä saa tulla katsomaan vaikka heti, mutta uuteen kotiinsa olemme valmiita luovuttaman sen vasta elokuun puolenvälin jälkeen. Yhteydenotot ja tarkemmat tiedustelut tositarkoituksella nooraliina@hotmail.com. Yleisempiin kysymyksiin vastaan tietysti täällä kommenttiboksissakin. 🙂

Rantalomalla Paroksella
Kesäkuulumisia ja muutama vinkki Tukholmaan

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  idas
  07/26/2016 at 13:48

  Minkälainen vene teillä on tilalle kiikarissa? Meillä on 30 jalkainen jeanneau sun light vuodelta 1989 ja todellinen ranskalaiskaunotar se onkin. Pärjää sisustukseltaan ja tiloiltaan monille saman suurusluokan uusillekin veneille. Toki “pientä pintaremonttia” joutuu harrastamaan, jotta pysyy ajan hermoilla.😊 Toivottavasti löydätte fenin tilalle vähintään yhtä symppiksen purren!

  • Reply
   Noora K.
   07/27/2016 at 11:52

   Etsitään vähän samalla filosofialla 32-34-jalkaista venettä: Saa olla vanhakin, jos on hyväkuntoinen ja hyvin varusteltu klassikko. Uuden jos joutuu hankkimaan, niin sitten taas budjetti tuskin taipunee muuhun kuin johonkin aika tavalliseen perheveneeseen. Fiilis olis kuitenkin tärkeä. 🙂

 • Reply
  Iida
  07/26/2016 at 13:53

  Juuri äskettäin puhuttiin kollegani kanssa purjehtimisesta. Olen haaveillut purjehtimisesta jo jonkin aikaa ja jos olisin hieman vanhempi ja olisin saanut suoritettua opiskelut loppuun, kävisin purjehdus- ja saaristolaivurikurssin ja harkitsisin vakavasti pienen purjeveneen ostamista. Vielä muutama vuosi, niin ehkä sitten… Toivottavasti Feni löytää rakastavan kodin. ❤

  • Reply
   Noora K.
   07/27/2016 at 11:53

   Tsemppiä odotteluun, purjehdus on kyllä aivan ihana harrastus. 🙂 Mäkin toivon sitä. Huonoon ei myydä. 🙂

 • Reply
  Pirre
  07/26/2016 at 14:10

  Onpa kaunis purjevene! Niin sulavalinjainen! Feni on todellinen unelma! Mielenkiintoista on ollut lukea purjehdusjuttujasi, jatkossa siitä seuraavasta paatistanne myös! Omalla kohdalla purjehtimiset ovat jääneet, kun ei ole enää venettä käytössä, mutta sitä suuremmalla syyllä muiden veneilyjutut kiinnostavat kovasti edelleen. Hyviä tuulia! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   07/27/2016 at 11:54

   Feni on kyllä meidänkin silmään tosi nätti. 🙂 Se on ollut ihan mahtava vene, ei mitään negatiivista sanottavaa. Seuraavaa odotellessa… Menee varmaan ensi vuoteen sen hankinta, mutta katsotaan.

 • Reply
  Janica
  07/27/2016 at 11:33

  No mikä tämän kaunokaisen hinta mahtaa olla?

  • Reply
   Noora K.
   07/27/2016 at 11:54

   Vastaan sulle meiliin. 🙂

 • Reply
  Marie
  07/27/2016 at 11:50

  Haikeaa, että Feni on myynnissä, mutta miten hienoa, että suuri osa sen purjehduksista teidän perheessä on dokumentoitu blogi(e)n muotoon <3!
  Olen samaa mieltä, tuo 24 jalkainen on hyvä kokoluokka aloittaa harrastus esim yksin/pariskunnalle, siitä sitten voi kasvattaa budjetin, tilantarpeen ja taitojen myötä isompaan. Valitettavan usein näkee niitäkin, jotka ovat hankkineet ensiveneeksi aivan liian ison veneen, eivätkä kipparin/venekunnan taidot riitä sen turvalliseen ja muita vesilläliikkujia kunnioittavaan kuljettamiseen, merimiestaidoista on vain kuultu huhupuheita.
  Avancet ovat kaiken kaikkiaan tosiaan sulavalinjaisia ja todellisia purjeveneiden klassikoita, kulkevat kauniisti. Joko teillä on tarkentunut ostoslista seuraavaa venettä ajatellen – koko, merkki, varusteet? Nekin on tunnetusti fiilisasioita, joissa mopon karkaamisen estää vain tiukka pankinjohtaja tai oman huushollin talouspäällikkö :-).
  Mikäli tienne ei vie merelle tulevana viikonloppuna, tervetuloa Turkuun seuraamaan Swan-purjeveneiden 50-vuotis juhlaregattaa – veneet Aurajoessa to-su ja Airistolla tositoimissa ainakin pe-la.

  • Reply
   Noora K.
   07/27/2016 at 11:58

   On kyllä omalla laillaan tosi haikeaa, eikä itkuilta varmasti vältytä, kun on aika luovuttaa avaimet. Me haluttiin nimenomaan aloittaa tällaisella helposti hallittavalla veneellä, koska mulla ei ollut käytännössä mitään taitoja silloin. Ja samaa mieltä noista liian isoista veneistä.

   Meillä on alustava toivelista: suht sama filosofia kuin Feniäkin hankittaessa, 32-34 jalkaa, joko hyväkuntoinen ja hyvin varusteltu vanha klassikko tai sitten joku uudempi tavisperhevene. Jälkimmäisissä voi tosin jäädä vähän fiiliksestä kiinni. Seisomakorkeus olisi myös nyt kiva. Ja seuraavaakin venettä pitää pystyä purjehtimaan myös yksin. 🙂

   Me päästään onneksi merelle viikonloppuna ja sitten Feni saa jo ensimmäiset katsojansakin. Hurjaa.

 • Reply
  Riikka
  07/27/2016 at 14:58

  Syytän raskaushormoneja mutta tämä postaus sai silmät vetisiksi. Heh!

  • Reply
   Noora K.
   07/28/2016 at 11:02

   No mutta onhan se haikeaa. 🙂

 • Reply
  Nora
  07/27/2016 at 19:22

  En osaa sanoa miksi juuri veneestä tulee enemmän perheenjäsen kuin esim. autosta. Olen monesti miettinyt, että pystyisinkö luopumaan vanhasta pienestä ja rakkaasta veneestämme. Tämäkin postaus sai melkein kyyneleet silmiini. Toivottavasti se saa hyvän uuden kodin!

  • Reply
   Noora K.
   07/28/2016 at 11:02

   Tuo on ihan totta. Autoon ei kyllä tule mitään tunnesidettä, veneeseen sitäkin enemmän. 😀 Kova paikka se kyllä sitten on, kun Feni lähtee. Snif jo nyt.

 • Reply
  LM
  07/27/2016 at 22:18

  Swanit ovat nyt Turussa. Oletteko tulossa katsomaan?

  • Reply
   Noora K.
   07/28/2016 at 11:03

   Ei, otetaan omasta veneestä ilo irti nyt täysillä loppuun asti ja ollaan vesillä. Swanit on muutenkin niin kaukana meidän budjetista, että siltäkin kantilta. 🙂

 • Reply
  Maria Halonen
  08/09/2016 at 20:04

  Moi Noora, joko Feni on löytänyt uuden kodin? Jos ei, niin olisin kiinnostunut hintapyynnöstä. Jätän meiliosoitteen kommentin yhteydessä!

 • Leave a Reply