Yleistä

Perjantain parhaat

Kesän paras kassi on ollut blogin kautta saatu Tensiran kangaskassi. Ikea-kassin kokoinen kesäkassi kestää lähes loputtomasti painoa, menee pieneen tilaan ja toimii erinomaisesti ranta- tai kauppakassina. Kassia myy ainakin Kaarna Living.

Viikon paras sarja on Marcella. Jos tykkäsit Lutherista, tykkäät tästäkin. Piinaavan jännittävä rikossarja on saanut Noora H:n huutamaan ääneen, pari kertaa niin kovaa, että naapurit ovat varmaan huolestuneet. Sarjassa näyttelee pääosaa Anna Friel, joka on yksi Noora H:n suosikeista. Katsokaapa muuten myös Marcellan takkia sarjassa, aika kiva!

Viikon paras pieni suuri asia oli, kun Laivis innostui ensimmäistä kertaa aaaaaikoihin oikein kirmaamaan eräällä iltakävelyllä. Se pomppelehti ja spurttaili kuin nuori koira konsanaan. Noora K. oli ikionnellinen ja loppukävelykin meni reippaasti, ihan niin kuin ennen.

Viikon parhaat juhlat ovat lauantaina, kun Noora H. suuntaa hääjuhliin. Muiden juhliin on entistä hauskempi osallistua, kun omat häät on juhlittu ja tuoreessa muistissa. Tarkoituksena on pukea juhliin jotakin kuninkaallisen sinistä, jossa on pitsiä ja tylliä. Kuulostaa hurjalle, toivottavasti ei näytä sille. Pääsette antamaan tuomionne ensi viikolla.

Viikon parasta lomapuuhaa oli Noora H:lla ystävien ja sukulaisten näkeminen. Viimeisenä lomaviikkona Noora H. on ehtinyt parhaimmillaan tapaamaan kolmet eri ystävät samana päivänä ja keskiviikkona ajettiin mummolaan. Maanantaina kehno kummitäti vei pienen viisivuotiaan myöhäiselle synttärijätskille ja shoppailemaan. Mikähän siinä on, että lapset valitsevat aina sen kaikista rumimman lelun, joka aikuisella ei tulisi mieleenkään? Tällä kertaa mukaan lähti ilmeisesti hyljettä esittävä pinkki olio, jolla oli valtavissa silmissä glitteriä ja hohtavat räpylät.

Viikon paras ravintola on Hoshito, jossa Noora K. kävi kavereidensa kanssa. Kyseessä on aivan ihana pieni japanilainen paikka Töölössä. Neljä naista tilasi melkein koko menun pöytään ja kaikki annokset jaettiin. Ruoka oli huippuhyvää. Voiton taisivat viedä Poke-annokset (ei mitään tekemistä Pokémonien kanssa), joita tilattiin lisää. Ja gyozan tapaiset dumplingit! Ja Thai Green Papaya!

Viikon paras salaatti oli oikeastaan tarjolla jo aiemmin, nimittäin Glorian Ruuan ja Viinin perunasalaatti. Noora K. valmisti sitä mukaan veneretkelle. Sitruunamehusta, rypsiöljystä ja dijon-sinapista valmistettava kastike on tosi, tosi hyvää. Jotenkin voisi ajatella, että salaattiin sopisi myös tonnikala, mutta ei sovi. Tämäkin tuli nimittäin kokeiltua nyt kuluneella viikolla.

Viikon paras kirja, tai oikeastaan kaksi, oli ensin Laila Hirvisaaren Minä, Katariina ja sitten Me, Keisarinna. Noora K. on hulluna sekä historiallisiin romaaneihin että Hirvisaareen, ja Katariinat olivat kyllä parhaasta päästä tuotantoa. Tosin ykköspaikkaa pitää edelleen Imatra-sarja.

Paroksen tyylikkäin lomakylä:Náousa
Rantalomalla Paroksella

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  07/29/2016 at 07:10

  Nyt on pakko kertoa, että kävin joskus vuonna käpy ja kivi katsomassa Hirvisaaren Katariina Suuresta kertovan näytelmän Kansallisteatterissa ja se oli niin huono, että oli pakko jäädä loppuun asti vain nähdäkseen, että voiko näytelmä oikeasti olla näin huono! Parhaan roolin teki Katariinan koiraa esittänyt iso lelukoira, joka ei vilautellut mitään eikä laukonut navanalaisia vitsejä. Vieläkin harmittaa, että en väliajalla lähettänyt sille kukkia! Mutta tuon kammottavan illan muistan paremmin kuin monta parempaa näytelmää, tosin sen jälkeen en ole pystynyt kirjoihinkaan tarttumaan. Teatterikokemus oli sikälikin erikoinen, että väliajalla aivan tuntemattomat ihmisetkin päivittelivät toisilleen näytelmän kamaluutta. Moista ei Suomessa usein tapahdu!
  Ihanaa lomaa Noora K:lle ja hyvää töihin paluuta Noora H:lle! Minäkin suuntaan nauttimaan vihoviimeisestä lomaviikosta.

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 09:55

   Oho, kuulostaapa mielenkiintoiselta esitykseltä. :O Jos palautteet olivat tuollaiset, niin sehän olisi melkein pitänyt nähdä!

  • Reply
   Noora K.
   07/31/2016 at 16:24

   Hei tiedätkö mulle on käynyt ihan sama mun yhden suosikkikirjan kanssa. Missä kuljimme kerran -näytelmä oli niin ankea, että jäi oikein kaivelemaan. 🙁

   Kiitti! Ihanaa vikaa lomaviikkoa sinne myös. 🙂

   • Reply
    EllenR
    08/01/2016 at 09:38

    Samaa mieltä Missä kuljimme kerran -näytelmästä. Aivan liikaa henkilöitä tungettu ja esitys oli jopa sekava. Kirjasta tykkäsin niin paljon!

 • Reply
  Annele
  07/29/2016 at 07:12

  Perunasalaatti menee kokeiluun bataatti muunnoksella, en pysty syömään perunaa. Hauskaa lomaa Noora K! Ja mukavaa työnaloitusta Noora H! Minä olen jo ihan valmis palaamaan töihin, tämäkin taitaa olla epäsuosittu mielipide 🙂

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 09:56

   Jaan kanssasi tämän epäsuositun mielipiteen, mustakin on kiva mennä töihin! Etenkin kun olen ollut pari päivää vähän flunssainen ja meinannut kuolla tylsyyteen.

  • Reply
   Noora K.
   07/31/2016 at 16:26

   Kiitos! Alku on ainakin ollut varsin mainio. 🙂

 • Reply
  Marie
  07/29/2016 at 08:47

  Voi miten ihania uutisia Laiviksesta! Kiva että vanhakin jaksaa nauttia vielä kesästä ja voi tällä hetkellä paremmin <3.
  Noora H:lle toivon pehmeää paluuta töihin, toivottavasti sisäinen kellosi tottuu arkirytmiin suht kivuttomasti ja pystyt elokuussa nauttimaan myös etätyömahdollisuudesta. Noora K:lle toivon erittäin suotuisia tuulia lomapurjehdukselle ja että vene toimii tänä kesänä moitteettomasti. Ihanaa omaa!

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 09:59

   Kiitos! Viimeisen viikon aikana kello on kääntynyt kuin itsestään. Meillä on onneksi loistavat etätyömahdollisuudet ja siihen myös kannustetaan, tykkään itsekin etätöistä erityisesti kesällä kun voi naputella läppäriä partsilla.

 • Reply
  Mama L
  07/29/2016 at 10:22

  Hirvisaarella on aika monta hienoa sarjaa! Imaisevat mukaansa! Mm. Kannas-sarja.

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 10:00

   Mä en ole tainnut lukea yhtään, varmaan pitäisi kokeilla. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   07/31/2016 at 16:26

   Niin on. 🙂

 • Reply
  Taina
  07/29/2016 at 10:24

  Tuo Hoshito uutinen oli kiva kuulla. Pöytä varattuna ensi tiistaiksi. Lomanaloitus tapahtuu parin päivän Hesan retkellä. Hyvää lomaa meille jotka vasta aloitamme loman, muille työniloa.

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 10:00

   Hauskaa lomaa ja kivaa retkeä Helsinkiin. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   07/31/2016 at 16:28

   Tervetuloa Stadiin! 🙂 Toivottavasti teillä on kivaa täällä ja muutenkin tietty hyvä loma.

 • Reply
  anna
  07/29/2016 at 11:42

  Myötäilo Laiviksen kuulumisille! Ja just mietin, että on vuosia, kun ollaan viimeksi oltu häissä.

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 10:02

   Meillä on tänä kesänä kahdet, kolmannet osuvat harmillisesti toisten kanssa samalle viikonlopulle. Syyskuusta on tullut suosittu hääkuukausi.

  • Reply
   Noora K.
   07/31/2016 at 16:29

   Laivis kiittää. 🙂

 • Reply
  H
  07/29/2016 at 18:45

  Hirvisaari on just hyvää kesälukemista. Korvan taa tuo Kristiina -sarja. Tähän mennessä olen tykännyt eniten Sonja Orbelianista kertovasta sarjasta (keisarillisen Pietarin loppuaikoja..mukana C.G.E Mannerheim;) Hietamiehenä kirjoitettu. Kiinnostavia historian vaiheita nuo Venäjän tsaarinajan loppuajat.
  Ihanaa viikonloppua! Kohta alkaa tunnelmallisin kesäkuukausi, elokuu!

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 10:02

   Mustakin elokuu on kiva. 🙂 Hauskaa viikonloppua!

 • Reply
  Jizda
  07/29/2016 at 19:39

  Annele! Mulla on ihan sama fiilis! Lomailu on ollut ihanaa mut odotan jo että pääsisin takaisin töihin… Noora K:lle suotuisia tuulia ja myötäiloa (onko se sana?!) laivakoiran spurttailusta ja Noora H:lle tsemppiä töihin. Molemmille kiitos ihan parhaasta blogista ja aurinkoista loppukesää 🙂

  • Reply
   Noora H.
   07/30/2016 at 10:03

   Nonni, meitä on siis useampia, joista töihin palaaminen on kivaa. 🙂 Kiitti kivasta kommentista ja hauskaa viikonloppua!

   • Reply
    Toinen H (meitä on näköjään kaksi :) )
    07/30/2016 at 15:41

    Mä palaan kolmen vuoden kotona olon jälkeen töihin esittämään lakinaista. Tuntuu yhtä aikaa haikealta, kivalta ja jännältä! Mukana kuviossa myös uusi duuni sekä päiväkodin aloitus (ei minulla :D), joten tämä syksy tuo todella uusia tuulia. Nautin suuresti siitä, että pääsen keskustaan töihin, tulee pukeuduttua muihinkin kuin “supermukavuusvaatteisiin” ja lounastettua Hakiksen ravintoloissa. Kiitos taas ihanasta blogista ja etenkin Tukholmajutuista, tämän kesän kaksi lyhyttä reissua nostivat ennen näkemättömän Tukholma-huuman! <3

  • Reply
   Mahina
   07/30/2016 at 10:49

   Pitäisi saada työhuoneen seinälle taulu, joka muistuttaisi jossain kohtaa, että hei itse kaipasit minua kesä helteillä 😀 Oikeasti on aika onnekasta tehdä työtä josta tykkää.

  • Reply
   Noora K.
   07/31/2016 at 16:29

   Kiitos ja kiitos! 🙂 Ja mun mielestä myötäilo on kyllä sana.

  Leave a Reply