Matkustaminen Noora H:sta

Paroksen tyylikkäin lomakylä:Náousa

Noora H.

Parikian jälkeen matkustimme tupaten täyteen ahdetulla bussilla Náousaan. Bussi todellakin oli ääriään myöten täynnä, kasvoni olivat liiskautuneet keskiovien ikkunoita vasten ja vieressä seisovan miehen hikipisarat tippuivat kädelleni. Jos siis arvostaa ilmastoituja ja istumapaikallisia kulkuvälineitä, kannattaa ottaa taksi tai vältellä paikallisbusseja laivojen saapumisaikoihin. Hikisen bussimatkan päätteeksi kiipesimme kukkulalla sijaitsevaan majoituspaikkaamme.

Ja mikä ihana hotelli se olikaan. Yades Suites oli kaikkien TripAdvisor-hehkutusten arvoinen. Alunperin paikasta vinkkasi meille työkaverini tuttu, joka asuu Paroksella. Häneltä saimme myös loistavia ravintolavinkkejä. Googlettelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että vaikka hotelli sijaitsee vähän kauempana rannasta eikä siinä ole omaa allasta, niin se on joka pennin väärti.

Meillä oli iso oma kattoterassi ja siellä jacuzzi. Parvekkeelta oli loistavat näköalat kaupunkiin ja merelle. Huoneet oli sisustettu valkoisella ja vaaleansinisellä, sängyt olivat pehmeät (harvinaista Kreikassa) ja tyynyt kunnolliset. Ja mikä parasta, aamiainen tarjoiltiin automaattisesti huoneeseen. Tullessa ruksitit lomakkeelta, mitä haluat syödä ja mihin aikaan, aamuisin ovesi takana oli täsmälleen siihen aikaan tarjoilija valmiin tarjottimen kanssa. Luksusta.

Náousan kylä oli kuin pieni St. Tropez. Vilkkaaseen vierasvenesatamaan tuli säännöllisesti toinen toistaan isompia jahteja, joita pystyi tarkkailemaan lounasravintolan terassilta. Osa jahdeista oli vuokrattu, pienellä salapoliisintyöllä meille selvisi, että kuuden hengen jahdin henkilökunnalla saisi viikoksi käyttöönsä kun taskusta kaivaisi 17 000 euroa. Valitettavasti oma lomabudjetti ei tähän taipunut, vaan saimme tyytyä paikallisiin kalastusveneisiin, joilla meitä kuskattiin lähirannoille.

Uteliaille venekyylille kalastusveneet ovat muuten oivia paikkoja, niistä on suorat näkymät keskellä merta ankkurissa oleviin isoimpiin veneisiin. Kartoituksemme perusteella jahdeilla aikaa viettävät miehet olivat iäkkäämpiä herroja ja neidit puolestaan mallinvartaloisia nuoria naisia. Sinänsä tulos ei yllättänyt.

Jahteja katsellessa mietin, millaistakohan on olla miehistön jäsenenä tuollaisilla aluksilla? Osassa laivoista miehistön tilat ovat kuitenkin aika pienet, etkä välttämättä tiedä lainkaan, millaisia asiakkaita saat kyyditettäväksi.

Valtavien veneiden lisäksi Náousasta löytyy runsaasti hyviä ravintoloita, kivoja kauppoja ja pieniä baareja. Kylän rannat eivät ole kovin hyvät eikä niillä ole kunnolla organisoitua rantatuolibisnestä, mutta veneillä pääsee lähiseudun rannoille. Me kävimme muutaman kerran Monastirissa, joka oli kiva ranta, mutta jossa sai olla paikalla ensimmäisten joukossa: kahdentoista jälkeen vapaita rantatuoleja ei enää ollut. Yhtenä päivänä vuokrasimme auton ja ajelimme ympäri saarta, iltapäivällä kävimme uimassa Golden Beachilla. Kiva ranta oli myös “small Santa Maria”.

Parikian tapaan myös Náousa heräsi eloon illalla. Täällä ihmiset tosin panostivat iltapukeutumiseen huomattavasti Parikiaa enemmän. Jos Parikiassa näkyi lähinnä shortseja ja t-paitoja, niin Náousassa illallistavilla oli suoria housuja ja tyylikkäitä tunikoita.

Iltaisin useimmiten varasimme pöydän jostakin vinkkilistan ravintoloista. Pöytävaraus kannattaa olla, sillä suosituimmat ravintolat täyttyvät hetkessä. Riittää, että varauksen tekee edellisenä päivänä.

Náousassa testatut ja hyväksi havaitut ravintolat:

Mario Listalla hyvää äyriäisrisottoa. Sijaitsee sataman vilkkaassa ravintolakeskittymässä.
Yemeni Huolella pidetty pieni ravintola, jossa on erinomainen hinta-laatusuhde. Laaja viinilista.
Kafenio Palia Agora (ei ota varauksia) Pieni, perinteistä kreikkalaista ruokaa tarjoava ravintola. Muita Naoussan ravintoloita edullisempi.
Mediterraneo Vierasvenesataman kyljessä, siis erinomainen paikka venevakoilulle. Täällä söin lounaaksi taivaallisen kalapastan.

Uusia Pinterest-tauluja
Perjantain parhaat

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Miia
  07/31/2016 at 18:54

  Kiitos vinkeistä Parokselle! Näyttää kerta kaikkisen houkuttelevalta.
  Tulimme juuri Naxokselta (toinen kerta siellä) ja jäi hiukan harmittamaan, että emme tehneet yhdistelmämatkaa samalla kertaa.

 • Reply
  EllenR
  08/01/2016 at 09:06

  Instagramistasi ihailin jo tuota hotellia. Miten ihana kattoterassi ja tuo aamiaispalvelu, parasta! Näihin kirjoituksiin palaan varmasti, kun joskus Kreikan matkaa suunnittelemme.

 • Reply
  Heli
  08/01/2016 at 21:19

  Hotelli kuulostaa kyllä ihan täydeltä kympiltä – vaikkei olekaan allasta. Ja postauksen kuvat todella tunnelmallisia!

 • Reply
  Giassilina
  08/02/2016 at 13:35

  Olin itse juuri purjehtimassa Kreikassa, usein taidettiin olla se isoin purkkari (78ft) satamissa, mutta ei todellakaan isoin jahti. Ne oli ankkuroitu hieman ulommas. Yksi ilta nauratti kun itse huristeltiin veneeltä rantaan tavallisella kumijollalla (jossa oli vielä erityisen surkea ja kovaääninen perämoottori) kun taas sellaiselta supermegajahdilta tuli vieraat “limusiini”-tenderillä rantaan meidän viereen hiukset laitettuna, korkkarit jaloissa. Aikamoista menoa se kyllä rikkailla on. Isäni työskentelee siis palkkakipparina ja itsekin pääsen välillä nauttimaan “työsuhde-eduista” kun veneen omistaja haluaakin Italian sijaan purjehtia seuraavaksi Kreikassa ja veneeseen tarvitaan siirtomiehistöä. Toisinaan päästään ihan lomailemaankin veneen kannelle 🙂

 • Reply
  Marleena
  08/04/2016 at 20:40

  Iski niin hillitön matkakuume, että nyt on lennot varattu Ateenaan. Lomaa on käytettävissä enää vain viikko, mutta ajattelin silti, että matkamme suuntaa kohti Parosta ja Naoussaa. Olen lukenut siitä niin paljon hyvää! Kiitos näistä vinkeistä 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/05/2016 at 09:13

   Viikossa ehtii sinne hyvin, ihanaa matkaa!

  Leave a Reply