Kauneus ja kosmetiikka Yhteistyö

Testissä uutta luonnonkosmetiikkaa

Noora H. & Noora K. / yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

Saimme blogin kautta testiin uutta luonnonkosmetiikkaa. Tai no, ei Urtekram nyt varsinaisesti uusi brändi ole, sillä se on ollut pystyssä jo vuodesta 1972. Kosmetiikkaa emme kuitenkaan olleet aiemmin kokeilleet,  nimi on ollut tuttu lähinnä tahini-purkeista (joita on muuten mahdoton löytää kaupasta, miksi kauppiaat piilottavat ne!).

Testiin saimme Nordic Birch kasvoveden ja putsarin, jotka ovat molemmat herkälle iholle tarkoitettuja ja parabeenittomia, silikoonittomia, vegaanisia sekä ilman synteettisia säilöntäaineita valmistettuja. Tuotteissa käytetyt raaka-aineet on luomuviljelty. Täyttävät siis luonnonkosmetiikan speksit, ainakin meidän mittareillamme. No, toimivatko ne? Tässä tuomiomme.

Noora K. Apua tätä raskauden aiheuttamaa supernenää! Olen joutunut heivaamaan puolet tavallisesti käyttämästäni kosmetiikasta kaapin perukoille odottelemaan ensi vuotta, koska en yhtäkkiä kestä niiden hajua. Olen vaihtanut tiskiaineet ja pyykinpesuaineet hajusteettomiin ja tuskailen omaan nenääni raadolle haisevaa olohuoneen mattoa. Niinpä Urtekramin raikkaat ja lähes tuoksuttomat putsari ja kasvovesi olivat kuin taivaan lahja. Testirupeama tuli siis varsin sopivasti. Kevyt puhdistusaine sopi kesään hyvin, kun kasvoilla ei juurikaan ole meikkiä. Silmämeikkiä puhdistusaineella ei kannata putsata, sillä herkimpien silmiä se saattaa kirvellä.

Tuleeko teillä muuten koskaan sitä, että koko kesäloman voi hyvin olla ilman meikkiä, mutta sitten pitää olla koko ajan ilman? Jos erehtyy välillä meikkaamaan, niin paljaat kasvot tuntuvat taas alastomilta.

Noora H. Putsarista ja kasvovedestä tulee mieleen apteekkikosmetiikka, mutta hyvällä tavalla: nämä ovat raikkaita ja puhdistavat hyvin. Jos yleensä luonnonkosmetiikka tuoksuu voimakkaasti ja on vähän hassun väristä, niin nämä ovat aivan eri maata. En yleensä pidä kasvovesistä, koska herkälle iholle tarkoitetut kasvovedet ovat niin laimeita, että niiden käyttö on ihan yhtä tyhjän kanssa: yhtä hyvin voisi loiskutella vettä kasvoille. Kasvovettä käyttäessä pitää jäädä puhdas ja raikas tunne, sellainen kuin teinivuosina Clearasilista. Nordic Birch kasvovesi onnistuu tässä hyvin ja kasvovesi jää vakikäyttöön, erityisen iso plussa kätevästä pumppumekanismista, jonka avulla kasvoveden annostelu on helppoa.”

Urtekramin kosmetiikkaa myyvät suurimmat päivittäistavarakaupat, joten nämä voi napata testiin kauppareissun yhteydessä.

Kivoja asioita töihin paluussa
Huono alelöytö ja muutama lemppari

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  08/08/2016 at 12:04

  Heh, en olekaan tajunnut yhdistää tahinia ja tätä luonnonkosmetiikkaa! Vartalovoidetta olen testannut ja on oikein kelpo tuote sekin, mutta nykyisin olen koukussa Mia Höydön vartalovoiteeseen, joka on vain yksinkertaisesti paras tuote ikinä!

  • Reply
   Noora H.
   08/08/2016 at 20:23

   Mulle Urtekram oli ihan uusi tuttavuus. Tänään kiinnitin huomiota siihen, että ruotsalaisten naistenlehtien mainoksissa tätä näkyy kyllä paljon. Pitää testata tuota Urtekramin vartalovoidetta, en ole sitä vielä kokeillut. Ja samaa mieltä, Mia Höydöllä on myös ihan huippuja tuotteita.

 • Reply
  Sanna
  08/08/2016 at 12:54

  Raskausajan supernenä on kamala :D! Muistan omasta raskausajastani, kuinka haistoin aamun ruuhkabussissa ihmisten pesemättömät hampaat. Aamuhönkä – ei hyvä!

  • Reply
   Blue Peony
   08/08/2016 at 14:51

   Tuo supernenä on minulla krooninen kiusa, kiitos migreenin. Joskus mietin, että jos kertoisin ihmisille, mitä heistä voi haistaa, kukaan ei tulisi lähelleni 😃!

  • Reply
   Noora H.
   08/08/2016 at 20:26

   Yök, voin kuvitella, että oli kohtuullisen ällöttävää. 😀 Ihan noin tarkka hajuaisti ei minullakaan ole, vaikka normaalistikin haistan kaiken.

 • Reply
  Emppisteri
  08/08/2016 at 22:07

  Eläinkokeita? 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/09/2016 at 19:12

   Tarkistin tämän Urtekramilta ja vastaus oli: ei käytetä missään vaiheessa.:)

 • Reply
  H
  08/09/2016 at 05:14

  Tuttua 🙂 Yhtäkkiä jopa kahvi haisee eltaantuneelle.
  Olen käyttänyt Urtekramin shampoita. Ruusu ja Aloe vera ovat kelvanneet jopa raskausnenälleni. Muutenkin on tehnyt mieli keventää kemikaalikuormaa raskausaikana.

  • Reply
   Noora H.
   08/09/2016 at 19:13

   Jos en ole aivan väärässä, niin eikös Tanskassa jopa suositella mahdollisimman luonnollista kosmetiikkaa raskausaikana. Näin muistelen lukeneeni jostain. 🙂

 • Reply
  Pieta
  08/11/2016 at 21:55

  Urtekramilla on kivoja tuotteita. Näitä mainittuja en ole vielä testannut mutta taidanpa tehdä sen, kunhan edelliset loppuvat.

 • Reply
  tuulituu
  08/12/2016 at 20:39

  Urtekramilla on myös kivoja perusshampoita ja -hoitoaineita. Pitääkin testata myös näitä kasvotuotteita!

 • Leave a Reply