Noora H:sta Työelämä Yleistä

Kivoja asioita töihin paluussa

Noora H.

Muutama lukija kommentoi viime viikolla, että he odottavat töihin paluuta ja se taitaa olla yksi niistä epäsuosituista mielipiteistä. Kuulun samaan kastiin, minusta on kiva palata töihin ja olen etenkin pitkien lomien jälkeen valmis vaihtamaan rantatuolin toimistotuoliin. Älkää ymmärtäkö väärin, toki nautin lomailusta, mutta loman odottamisessa on oma fiiliksensä, joten lomailen mieluummin useammin ja lyhyemmissä pätkissä.

Tiedän, että kaikille lomalta paluu ei ole yhtä auvoista ja se saattaa aiheuttaa unettomia öitä, joten ajattelin kerätä teille niitä arjen hyviä puolia.

– Perjantai, viikon paras päivä tuntuu taas jollekin. Myös viikonlopuista nauttii ihan eri tavalla, kun ne poikkeavat viikon muista päivistä.

– Tulee syötyä terveellisemmin eikä tarvitse kokata niin usein. Tai no, lomalla ei juuri tullut kokattua, vaan turvauduimme vähän liiankin usein hampurilaisiin tai pizzaan. Odotan työpaikkaruokalan avautumista kuin kuuta nousevaa. Kesän hampurilaispitoisen dieetin jälkeen on ihanaa, kun voi kävellä suoraan valmiiseen pöytään ja valita jotain terveellistä.

– Kun on kulkenut monta viikkoa samoissa shortseissa ja t-paidassa, on kiva pistää jotain skarpimpaa päälle. Ja meikata. Herranjestas, ei sitä meikkiä suotta ole laittanut.

– Aamulla on vielä valoisaa ja on kiva herätä aikaisin, kun voi nauttia hiljaisesta kaupungista lomalaisten vielä nukkuessa. Kahvi mukaan ja kävellen töihin, päivä alkaa taatusti hyvin.

– Kotiin voi ja kannattaa ostaa kukkia, kun ne näkee joskus elossa. Kesälomalla kun sitä huitelee yleensä ympäri Suomea tai maailmaa.

– Syksyllä voi tehdä syyslupauksia, samalla tavalla kuin vuoden vaihtuessa. Omani on, etten stressaile turhia ja kävelen mahdollisimman usein työmatkat.

– Illat voi viettää sohvalla tai kulttuuririennoissa. Elokuvateattereihin tulee hyviä leffoja, telkkarissa alkaa uusia sarjoja, Helsingin Juhlaviikot lähestyvät ja teatterit julkaisevat syksyn ohjelmistot.

– Lähestyvä syksy on hyvä syy ostaa uusi muistikirja ja aloittaa työt “puhtaalta pöydältä”. Rakastan muistikirjoja ja hamstraan niitä reissuilta, onneksi niitä tulee myös käytettyä. Alla kuva to do -listastani, jollaisen teen jokaisen viikon alussa. Nelikenttään merkitsen työtehtävät sen mukaan, kuinka kiireellisiä ja työläitä ne ovat. Jos minulla on vain vartti aikaa, käyn nopeiden ja tärkeiden kimppuun.  Jos aikaa on enemmän, niin uppoudun hitaampiin hommiin. Vähemmän tärkeät siirtyvät tarvittaessa seuraavalle viikolle ja nousevat aikanaan tärkeiden listalle. Ja tehtävien yliviivaus, se on ihan parasta. Koneella kirjoittaessa ei saa samaa fiilistä.

– Innostuneen arkifiiliksen saa viimeistään siinä vaiheessa, kun lukee Yhteishyvän tai Pirkan ensimmäiset syysnumerot. En tiedä mikä siinä on, mutta rakastan näitä vähän vanhanaikaisia kanta-asiakaslehtiä. Niitä lukiessa tekee mieli suunnitella edulliset ja ravitsevat arkiruoat koko viikolle, ilmoittautua jooga- tai meditointikurssille, nauttia kekseliäs välipala töiden jälkeen ja tehdä itse kerätyistä marjoista hilloa. Ja hankkia uusi reppu. Onneksi olen välttynyt viimeiseltä, koska en todellakaan tarvitse sellaista.

Ja jos oikein ahdistaa, niin lohduttaudu sillä, että ensimmäinen viikko on aina pahin. Seuraavalla viikolla ei tee enää mieli ottaa päikkäreitä työpöydän alla.

Hauskaa loppuviikkoa!

Perjantain parhaat
Testissä uutta luonnonkosmetiikkaa

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply
  anna
  08/10/2016 at 05:38

  Niin allekirjoitan!
  Eka viikko töissä loman jälkeen ja ihanaa kun pääsee valmiiseen ruokapöytään. Ja syysvaatteet, kivaa kun taas on jotakin vaihtelua.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:45

   Olen pakannut pois kaikki kesävaatteet, toivottavasti ei enää tule yllätyshelteitä. Lokakuussa taas varmaan kaduttaa, että lopetin kesän ihan liian aikaisin, mutta minkäs malttamaton luonteelleen voi.

 • Reply
  Betina / STELLAR
  08/10/2016 at 06:10

  Ihana postaus!

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:46

   Kiva kun tykkäsit. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  08/10/2016 at 06:18

  Minusta lomalta paluu ei juuri koskaan tunnu pahalta, ellei lento nyt ole sattunut saapumaan aamuyöllä ja toimistolle tarvitse raahautua parin tunnin yöunien jälkeen. Aikansa kutakin, ja olen onnistunut järjestämään arjen niin, ettei se tunnu epämiellyttävältä yleensäkään. Syksy on uuden aloittamisen aikaa, ja lapsena ajattelinkin, että syksy on uusi vuosi ennemmin kuin oikea vuodenvaihde :-). Ja eihän ikuinen lomailu tuntuisi miltään, vaikka minulla yleensä on tietyt rutiinit lomallakin. En ikinä nuku puolille päivin (kehoni ei vain tarvitse sellaista) tai syö päivät pääksytysten pikaruokaa, mutta silti rytmi on erilainen, kun ei ole samanlaisia pakkoja tehdä asioita kuin arkisin.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:49

   Yölennolta töihin palaaminen on kyllä kamalaa. Olen joskus mennyt suoraan koneesta töihin (tai no suihkussa olen käynyt välissä), mutta enää en sitä tee. Joku raja reissupäivien maksimoinnissakin.

   Minusta se on hyvän elämän merkki, että myös arki on mukavaa. 🙂

   • Reply
    Blue Peony
    08/12/2016 at 06:33

    Olet enemmän kuin oikeassa; se, että arki on mukavaa, on hyvän elämän merkki jos mikä!

 • Reply
  Pirre
  08/10/2016 at 07:26

  Kiva postaus, niin samoissa fiiliksissä itsekin 🙂 . Ja elokuun kuulaat illat ovat jotain, jota kannattaa odottaa, koko kesän ;-).

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:50

   Elokuun illat ovat ihania! Olen kävellyt melkein joka ilta, kun on ollut pakko päästä fiilistelemään pimeneviä iltoja. 🙂

   • Reply
    Blue Peony
    08/12/2016 at 06:35

    Olen syntynyt elokuussa ja juurikin illalla :-). Elokuun illat ovat kyllä ihania, ne ovat ihanalla tavalla kesän ja syksyn välitilassa. Ja ihana elokuinen iltatraditio ovat myös rapujuhlat. Niihin on nyt viikko :-).

 • Reply
  laura
  08/10/2016 at 07:42

  Ihania juttuja! Lomaolu on kivaa, mutta pieni järjestelmällinen puoleni kaipaa aina rutiinien pariin, ja elämä tuntuu tasapainoisemmalta kun on töitä ja vapaita päiviä, eikä pelkkää huoletonta lomailua. Ja mikä ihana ajatus tuo syyslupaus, tämä menee käyttöön, niin ja vinkkisi to do -listan jakamisesta osiin. Kiitos Noora H. ja mukavaa alkavaa syksyä.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:51

   Sama juttu, liiasta lomailusta tulee aina jossain vaiheessa vähän veltto ja saamaton olo. Kiva kun tästä postauksesta oli hyötyä. 🙂

 • Reply
  Johanna
  08/10/2016 at 08:07

  Kiva aihe, niin ajankohtainen; perheeseen hankittu neljä uutta reppua lähiviikkoina. Sekä lapsille että itselle.
  En muuten suosittele Kånkenia, suurin odotuksin sellaiset hankittiin kahdelle nuoremmalle koululaisellemme, mutta vain kaksi vuotta ne kestivät käyttöä. Saumakohtiin tuli reikiä ja vetskari hajosi. Suutari toki olisi saanut reput korjattua, mutta hintaa olisi tullut lähes uuden verran. Olisin kuvitellut, että Kånkenit olisivat menneet useamman vuoden, tyyliin “buy now keep forever”… 😉
  Kaunista viikkoa molemmille Noorille!

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:52

   Eikä! Ostin omani ihan samanlaisissa aatoksissa, ajattelin, että siinä on reissukaveri pitkäksi aikaa. Onpa harmillista kuulla, ettei laatu ole ollut kummoinen. Omani on vielä pysynyt hyvässä kunnossa, tosin en ole sitä ihan hurjasti nyt käyttänytkään.

   Kivaa viikkoa myös sinne! 🙂

   • Reply
    LauraL
    08/11/2016 at 19:59

    Hei,
    juuri huomasin saman tyttäreni repusta. Vuosi käytössä ja kunto on kyllä luvattoman kulahtanut. Eiklä sitä reppua ole kurassa pyöritelty tai keilapallona käytetty. En tiedä onko tässäkin aika kullannut muistot, mutta kuvittelen kultaisella kahdeksankymmentäluvulla kavereillani käytössä olleiden Kånkeneiden kestäneen kyllä isältä tyttärelle.

    Syksy on kyllä todellista uuden alkua, niin oman työni kuin lapsenikin kautta. Pientä kiirettä, uuden odotusta ja jännitystäkin tulevasta. Rapsakat aamut, punertuvat omenat pihassa, kuulaat illat. Aika ihanaa!

    • Reply
     Noora H.
     08/11/2016 at 20:32

     Sama juttu, minustakin ne kestivät ennen ihan kaiken.

     Pidän melkein enemmän syksystä kuin tammikuusta. Tammikuussa on niin synkkää ja joka toinen juttu pyörii laihduttamisen sekä tiukkojen lupausten ympärillä. Syksyssä on jotain rennompaa ja mukavampaa. Ja kuvailit juuri kommentissasi täydellisen syyspäivän! Kunpa pääsisin jonnekin poimimaan omenoita, se olisi kivaa. Tässä iässä omenavarkaudet taitavat kuitenkin olla poissuljettu vaihtoehto. 🙂

     • anna
      08/12/2016 at 05:50

      Minäkin ostin juuri Kånkenin, uuden työpaikan kunniaksi. Saa nähdä kuinka kestää. Todennäköisesti kuitenkin kauemmin kuin Kånken-muoti…

      Omenoita näyttää olevan puissa todella paljon. Uskon, että monikaan omenapuunomistaja ei panisi pahakseen, jos kauniisti pyytäisi lupaa saada kerätä muutaman. Toki omenavarkauksissa on oma tunnelmansa, ja lupaan olla ampumatta jos meidän tontille eksyt. 😉

 • Reply
  Iitukka78
  08/10/2016 at 08:15

  Jep. Rutiiniorientoitunut tääläkin kaipasi taas sorvinsa luo (ei ole pöytää, olen tehtaalla töissä)
  Kerrohan “Hoo” pidätkö to do:ta myls kotona ja millaisia asioita siinä on mikäli näin on?

  Ihanaa rutiinin täyttämää loppuviikkoa!

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:55

   En pidä kotona viikoittain päivittyvää to do -listaa, mutta minulla Google Drivessa erilaisia listoja ja exceleitä. 😀 Kaikkea kivoista ravintoloista ostoslistoihin sekä treenisuunnitelmiin. Nämä listat ovat enemmän sellaisia “Käy tämän vuoden aikana” tai “Muista salilla” -tyyppisiä listoja. Menot merkkaan puhelimen kalenteriin, samaan missä työmenotkin ovat.

 • Reply
  LH
  08/10/2016 at 09:04

  Minäkin vähän salaa odotan, että mies palaa töihin ja tyttö kouluun. Voidaan pienen herrasmiehen kanssa tehdä oma arki. Hän kun sattui syntymään juuri ennen koulujen kesälomaa (toki ihana, että isosisko sai ensimmäiset lähes 3kk olla meidän kanssa kotona).

  Jotenkin odotan myös, että ilmat tulee selkeästi viileämmiksi. Nyt kun ei tiedä mitä pistää päälle. Syyssateita ja pimeää en kaipaa kuitenkaan.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:57

   Oi, onnea perheenlisäyksestä! Teillä on varmasti ollut ihana kesä vauvan kanssa. 🙂 Minäkin voisin skipata sen viideltä alkavan pimeyden ja sateet, muuten syksy on kivaa aikaa.

 • Reply
  Hanna
  08/10/2016 at 09:33

  Kyllä meillä odotettiin arjen alkamista. Ekaluokkalainen oli viimeisen lomaviikon tulisilla hiilillä ja ruksi aamukalenteristaan päiviä koulunalkuun. Kuopus kaipasi päiväkodin touhuja ja kavereitaan. Minä kaipasin jo säännöllisempää rytmiä elämään kaikin puolin ja niitä kuulaita syysaamuja odottelen myös.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:58

   Toivottavasti ensimmäiset koulupäivät vastasivat ekaluokkalaisen odotuksia. Muistan edelleen, millainen kampaus minulla oli ensimmäisenä kouluaamuna. 🙂 Kuulaat syysaamut ovat mahtavia ja niin ovat muuten suomalaiset omenatkin, toivottavasti niitä tulee pian kauppoihin.

 • Reply
  Sini
  08/10/2016 at 14:39

  Töihinpaluuta en odottanut, mutta aika kivuttomasti tämä nyt on mennyt. Mulla on ikävä mun neuleita ja kynttilöiden polttamista. Ja juokseminenkin on mukavampaa vähän viileämmillä keleillä, joten tervetuloa syksy.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 19:59

   Hyvä, ettei ole ollut ihan tuskaa. Mun pitäisi varmaan myös vähän ryhdistäytyä kynttilöiden polttamisessa, olen meinaan mestari hamstraamaan niitä kaappien perukoille ja sitten unohdan ne sinne. Tänään laitan yhden palamaan, kun katsotaan viimeiset jaksot The Fallista.

 • Reply
  Heeli
  08/10/2016 at 16:17

  Hei!
  LUeskelin Yhteishyvää tässä yhtenä iltana ja ajattelin, että olipa hyvä numero. En ole kenelläkään asiasta kehdannut mainita, kun ajattelin ettei kukaan voi olla samaa mieltä.
  Mukavaa syksyn jatkoa ja kiitokset kivasta blogista

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 20:03

   Haha:D Yhteishyvä ja Pirkka on kuuluneet mun suosikkilehtiin jo pitkään. Mutta mulla on muutenkin vähän erikoinen lehtimaku: rakastan Suomen Kuvalehteä. Aika monet muut pitää sitä umpitylsänä. 🙂

 • Reply
  Sara
  08/10/2016 at 21:20

  Minä olen vielä tämän viikon lomalla ja tähän on hyvä päättää loma, kun “kaikki muut” ovat jo töissä. Töihin paluu on siitäkin hyvä asia, että ei jää liikaa aikaa miettiä ja vatvoa asioita. Nimimerkillä tällä viikolla kaikkia maailman murheita hartioilleen kerännyt ja kantanut. 🙁

  On kiva, kun oman perheen (miehen lisäksi kaksi kouluikäistä lasta) päiviin tulee ryhtiä ensi viikolla. Toisaalta on tämä aikatauluttomuuskin ja pitkään valvominen kyllä kivaa. Onneksi kuitenkin tänä vuonna viisastuin viime vuodesta ja säästin yhden kesäksi tarkoitetun lomaviikon syksyyn, mikä katkaisee mukavasti syksyn.

  On varmasti vähän tahmeaa alkaa herätä siihen aikaan, kun lomalla voi vielä kääntää kylkeä, mutta siihen tottuu. Täytyy löytää iloa siitä arjesta ja ihan varmasti se löytyykin! Olit keksinyt hyviä arjen piristäjiä ja hyviä puolia!

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 20:08

   Tiedän tunteen, olen meinaan itsekin murehtimiseen taipuvainen. Toisaalta, me jotka varaudumme aina pahimpaan, olemme sitten useimmiten iloisesti yllättyneitä. 🙂

   Tsemppiä ensi viikolla alkaviin töihin!

 • Reply
  H
  08/10/2016 at 21:40

  Uusi reppu on minullakin hankintalistalla. Neljälle koululaiselle onkin jo ostettu. Omasta repusta vetoketjut repsottaa, mutta en ole vielä saanut päätettyä, mikä olisi kiva. Kånkenien värit kyllä houkuttaisi, varsinkin se oravan värinen. Mutta lasten aiempien Kånkenien perusteella ei laatu kyllä ole häävi. Ikilikaa ja pinttymiä…pari vuotta kestivät.
  Syksy on aina ihana uusi alku.

  • Reply
   Blue Peony
   08/11/2016 at 09:57

   Laadusta minulla ei ole kokemusta, mutta Gollan reput ovat todella kivan näköisiä! Melkein odotan, että nykyinen hajoaa, että pääsisin hyvällä syyllä hankkimaan…

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 20:10

   Tuota likaa olen minäkin miettinyt oman reppuni kohdalla, Kånkeniin tuntuu meinaan tarttuvan kaikki katupölytkin. 🙁

   • Reply
    Iitukka78
    08/12/2016 at 07:42

    Hei kånkenistit. Kokeilkaa suihkutettavaa sappisaiopuaa. Antakaa vaikuttaa (hierotte tietysti niihin tahtoihin huolella) ja joko koneeseen tai käsin. Tämä ihmeaine auttaa “joka jeesuksen “pastakastike, paprikajauhe yms episodeihin. Nimimerkillä harmaa kånken reissuissa ryvettynyt mutta puhtaaks on lähtenyt.

 • Reply
  Mervi
  08/10/2016 at 23:03

  Kiva postaus! Minullakin on “to do” listat paperilla ja hyvin toimii 🙂 Mista on muuten tuo kylpyhuoneen hylly?

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 20:11

   Se on ostettu Char & Cityn Charin muuttomyynnistä, mutta taitaa olla alunperin Ikeasta. 🙂

 • Reply
  H
  08/11/2016 at 07:02

  Ihan paras toi Yhteishyvä-Pirkka -kommentti!! <3 Ensi maanantain töihin, enpä ole uutta työtä ehtinyt oikeun edes ajatella kun päiväkodin aloitus on vienyt huomion. Uutta laukku etsin mutten millään löydä, merkillä ei olisi väliä, mutta musta, kookas, hopeisilla yksityiskohdilla ja olan yli hihnalla sekä pikutaskuilla (ainakin sisäpuolella) ja maltillisella kolmen numeron budjetilla ei ole tärpännyt. Eli vinkata saa jos jollakin mielessä joku kiva! Syynäsin Stockan uuden osaston läpi mutta ei. Uudet kengätkin olisi skarppi syksyn aloitus mutta kenkäkaupat ovat jotenkin harvassa ja nilkkurivalikoima vielä kapea. Ihanaa syksyn tuloa kaikille, nautitaan! 🙂

  • Reply
   Blue Peony
   08/11/2016 at 09:56

   Oletko tsekannut Lumin laukut? Minä olen vannoutunut Supermarket Bagien käyttäjä, niitä löytyy kolmessa koossa kaapistani.

  • Reply
   Noora H.
   08/11/2016 at 20:16

   Miten olisi Ralph Laurenin tai Rebecca Minkoffiin laukut? Ne eivät ainakaan maksa miljoonaa. Lumillakin on kyllä tosi kivoja, kuten BluePeony tuossa yllä vinkkasi.

   Tilaisin tämän Minkoffilta, jos tarvitsisin laukkua: http://www.rebeccaminkoff.com/regan-satchel-khaki?src=catalog Tätä ei tosin taida saada mustana, mutta jos sieltä löytyisi jotain muuta? Mulla on listalla uudet herrainkengät, tällä kertaa ehkä mokkaisina.

 • Reply
  Pieta
  08/11/2016 at 22:05

  Mä luen aina Pirkan ja Yhteishyvän, tosin viimeinen tulee harmillisesti ruotsin kielellä. Ei siinä toki ongelmaa ole mutta mieluummin lukisin suomeksi, se ikäänkuin kuuluu asiaan. Sen verran laiska olen ollut, etten ole saanut kieltä vaihdettua. Paras lukukokemus on kyllä ollut lapsuuden Ellos, se hajukin katalogista on jäänyt lähtemättömästi mieleen! 😀

 • Reply
  H
  08/11/2016 at 22:19

  Suuret kiitokset vinkeistä Blue peony ja Noora!! Sekä Lumi että RM miellyttivät kovasti silmääni, RM löytyi vieläpä alesta ja näpyttelin tilauksen menemään! Ai tätä valikoivaa tehokkuutta, kunpa pieni osa siirtyisi siitä myös työelämään ensi viikosta alkaen… Katsotaan natsaako laukku täysillä, raportoin tänne! 🙂

 • Leave a Reply