Noora H:sta Yleistä

Perjantain parhaat

Noora H.

Viikon paras ateria on brunssi. Viime viikonloppuna kävimme testaamassa Ipi Kulmakuppilan brunssin ja huomenna tapaan ystävän myöhäisen aamiaisen merkeissä. Ipin brunssi oli ihan hyvä, mutta minun makuuni ehkä turhan lounasmainen. Aamupalan aineksia ei ollut oikeastaan lainkaan, brunssipöytä koostui lämpimästä ruoasta, salaateista ja munakkaasta. Tiedän erään brunsseista pitävän kasvissyöjän lukevan blogiamme, joten pitää mainita, että kasvissyöjälle täällä oli kivasti vaihtoehtoja. Plussaa myös hyvästä jälkiruokapöydästä, jossa oli ainaisten kakkujen sijaan tarjolla muun muassa itsetehtyä hedelmäsalaattia ja tuunattua vispipuuroa. Paikkana Ipi on kiva ja arvostan myös sitä, että kahvila tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille.

Viikon paras dekkari oli Gillian Flynnin Paha paikka. Oikeasti luin tämän kyllä jo kesälomalla, nyt kesken on ihan muut kirjat, mutta niistä lisää myöhemmin. En meinaan ehtinyt kuvaamaan kirjapinoa. Pahan paikan ahmi hetkessä ja se oli juuri sopivan raaka sekä vauhdikas. Kirja ei sovi ihan herkimmille, mutta sellaiset, jotka sietävät myös verta ja suolenpätkiä tykkäävät varmasti.

Toinen kesälomalla luettu kirja oli Villa America. En oikein tiedä, suosittelisinko tätä vaiko en. Kirja sijoittuu Ranskan Rivieralle ja kertoo Sara ja Gerald Murphysta, jotka hengasivat Fitzgeraldien ja Picasson kanssa. Tartuin löyhästi tositapahtumiin perustuvaan kirjaan, koska mielestäni 1920-luvun julkkispiirit ovat kiinnostavia ja ihanan kepeitä. Ja juuri niistä tämä kirja kertookin. Harmi vain, että kirja olisi kaivannut reippaasti tiivistämistä ja karsimista. Ehkä taivun kuitenkin suosittelemaan tätä, jos aihepiiri kiinnostaa ja sinulla on luppoaikaa. Varaudu kuitenkin siihen, että joudut vähän taistelemaan, jotta saat selville miten lopussa käy.

Viikon paras illallinen oli Fat Ramenissa. Hietalahden halli on nykyään auki myös iltaisin, ja päädyimme Fat Rameniin käytyämme ensin kolkuttelemassa Cholon ovia (mieheni muuten kutsuu Choloa itsepintaisesti Koloksi ja olen ikäväkseni huomannut sen tarttuneen minunkin sanavarastooni..). Fat Ramenin nuudelikeitot ovat vähän sellaista huijausruokaa, ajattelet syöväsi kevyesti, mutta oikeasti keitto on kaikkea muuta kuin kevyistä raaka-aineista tehty. Kevyttä tai ei, niin hyvää se oli.

Viikon paras tapahtuma on Flow. Itselläni on ensimmäinen vuosi pitkään aikaan, kun minulta ei löydy lompakosta lippua. Olen katsonut vähän kaiholla ystävieni Flow-päivityksiä, mutta ensi vuonna sitten. Jos olet menossa vuoden parhaille festareille, niin pidä hauskaa minunkin puolestani. Äläkä unohda Massive Attackin keikkaa, se on todennäköisesti erinomainen.

Hauskaa viikonloppua!

Pakko päästä Islantiin ja muita matkahaaveita
Kivoja asioita töihin paluussa

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  anna
  08/12/2016 at 05:55

  Mulla on viikon paras kirja Harry Potterin viisasten kivi. Jos on kolmena yönä peräkkäin nähnyt Potterista unta, eikö se ole maailmankaikkeuden tapa kertoa, että kannattaa aloittaa uusi lukukierros?

  Ja viikon paras fiilis on perjantaiaamuna tajuta kellon soidessa, että edessä on kaksi herätyskellotonta aamua ja nyt se kalenteroimaton viikonloppu, jota viime viikonloppuna kovasti kaipasin.

  Todella kaunis tuo alimmaisen kuvan talo. Mistäpäin kuva on?

  • Reply
   Noora H.
   08/17/2016 at 19:58

   Vastaan nyt tosi viiveellä, sori! Ollut tässä kaikenlaista hässäkkää. Kuva on Ullanlinnasta. Vai Eirasta? Vaikka olen asunut paljasjalkainen helsinkiläinen, niin en ikinä muista, missä kaupunginosien rajat tarkalleen menevät. Ja jotkut ovat näistä tosi tarkkoja. 😀

 • Reply
  Tiina
  08/12/2016 at 09:19

  Luin myös keväällä tuon Pahan paikan, ja vaikka se olikin hyvä ja mielenkiintoinen, se oli myös mielestäni todella ahdistava! (ei kuitenkaan niin ahdistava kuin Stefan Ahnhemin Pimeään jäänyt..) En olisi halunnut lukea sitä lippuun, mutta pakkohan se oli saada tietää mitä siinä käy!

  Jos et ole vielä lukenut, niin suosittelen Gillianilta myös Kilttiä tyttöä, se oli mielestäni ehkä jopa parempi kuin Paha paikka! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/17/2016 at 19:59

   Luin Kiltin tytön pari vuotta sitten ja Ahnheim on puoliksi luettuna yöpöydällä. Olen lukenut nyt välissä muita kirjoja, kun se tuntuu etenevän tosi hitaasti! Ehkä palaan siihen taas tänä iltana.

  Leave a Reply