Yleistä

Perjantain parhaat

Hyvää perjantaihuomenta!

Viikon paras kirjavinkki tuli mieleen, kun olohuoneen seinustalle alkaa raivauksen seurauksena kertyä uutta hyllyhankintaa odottelevia kirjoja. Kirja tuli ensin Noora K:n mieleen työporukan virkistyspäivän taideosuudella ja pompsahti sitten esiin siivotessa. Tuula Levon Neiti Soldan on ihana, ihana kirja, joka kertoo Tuusulanjärven kaveriporukasta. Ketä heitä nyt siellä hengaili, Juhani Ahoa, Venny Soldania, Sibeliusta ja muita. Kirja on kiinnostava katsaus Suomen tunnetuimpien taiteilijoiden elämään, jotka vaikuttivat kuin melkein miltä hyvänsä kaveriporukalta.

Viikon paras lehti oli Mondo, koska Tokio. Noora H:n Aasiakuume kasvaa päivä päivältä enemmän. Eilen kirjastosta tarttui mukaan kaksi kirjaa, joista toinen kertoo Kiinassa asuvien expatien elämästä ja toinen Pohjois-Koreasta loikanneen nuoren naisen tarinan. Kirja-arviot seuraavat perässä.

Viikon paras juttu on tummanpunainen kynsilakka. Syyskuuta eletään, nyt on siis lupa kaivaa tummemmat sävyt esiin. Maailman paras sävy Noora H:n mielestä on O.P.I:n OPI Scores a goal. Noora K:n lemppari taas on I’m not really a waitress.

Viikon paras uutinen oli lasten uudet liikuntasuositukset.  Ja vaikka tämä uutinen koskeekin lapsia, niin tästä ei ole tulossa vauva- tai lapsiblogi (pidämme PP:n vauvanoston yhdessä jutussa, jonka voit lukea alta). Päiväkoti-ikäisille on annettu uudet liikuntasuositukset, joiden mukaan lasten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Hieno juttu, että lasten liikkumiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Ja kuten printtijutussa todettiin, niin lasten liikkumisesta huolehtiminen on meistä jokaisen juttu, olipa sitten kummi, isovanhempi, vanhempi, ystävä, naapurintäti tai isosisko.

Viikon paras sisustusjuttu on Balmuirin pellavatyyny. Kruunukirpusta & Olkkarista löytynyt höyhentyyny on sellaista ihanan pehmoista pellavaa, joka tuntuu melkein sametilta. Tyynystä on tullut Noora H:n suosikki ja iltaisin sohvalla käydään kamppailua siitä, kuka tyynyn saa niskansa alle. Samalla on tunnustettava, että divaanisohva oli Noora H:n mieheltä erinomainen idea. Pari vuotta sitten Noora H. kampanjoi ahkerasti siromman sohvan puolesta, mutta hävisi kisan. Jälkikäteen täytyy myöntää, että pienellä sohvalla olisi aika tuskaista katsoa telkkaria, etenkin kun toinen on melkein parimetrinen.

Viikon paras valmisruoka on Native Guacamole. Tämä valmis-guacamole ei ole kuullutkaan niistä halvoista kopioista, joissa avokadoa on pahimmillaan vain pari prosenttia. Native on yksi Noora K:n uusista hätäruuista, josta piti vinkata jo ajat sitten. Se menee ihan sellaisenaankin ihanasti ja saatavuus on aika hyvä, ainakin Noora K:n lähimarketista löytyy.

Viikon paras yllätys oli Ebban vauva. Noorat ovat kuumeisesti veikkailleet, millä viikolla Ebba on, mutta eivät ole vielä onnistuneet tätä ratkaisemaan. Ebbas Gravidbokissa Ebba kertoi, että tuli aiempien lasten kanssa kaapista ulos vasta melko myöhään. Olisikohan hän siis jo yli puolivälin? Ebban raskausopasta voi muuten suositella kaikille aiheesta kiinnostuneilla.

Ihon tehohoito kesän jälkeen
Podcast: Vauvahuuruissa

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  09/09/2016 at 07:12

  Tummanpunainen kynsilakka todella on syksyn merkki! Sen verran annoin kuitenkin auringolle periksi, että laitoin sitä vasta varpaisiin. Olen ensi viikolla menossa penkomaan Tukhoman Sephoran lakkavalikoimaa :-). Heillä on täydellinen todella syvän tummanpunainen sävy nimeltään Chocolate Junkie.

  • Reply
   Noora K.
   09/10/2016 at 08:32

   Niin on! 🙂 Ja sitten ei voi enää palata vaaleaan ennen kevättä. 😀

 • Reply
  Mai
  09/09/2016 at 09:31

  Ah Tokio! Itselläkin reissulistalla top3:ssa, jos vaikka ensi vuonna jo pääsisi. Mä oon tosi huono lakkaamaan kynsiä, mutta nyt syksyn tullen pitäis taas ryhdistäytyä. Kyllähän se nyt vaan antaa niin paljon huolitellumman fiiliksen itsellekin 🙂 Itse nostaisin vielä perjantain parhaisiin kuninkaallista juhlahumu, nimittäin prinssi Alexanderin ristiäiset! Hälsningar från Stockholm, täällä istutaan yhdessä Noora H:n vinkkaamista kahviloista Snickarbackenilla (kiitos vinkistä!). Aurinkoista viikonloppua molemmille 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/10/2016 at 08:33

   Ihan totta nuo ristiäiset. 🙂 Victoria oli ihan megatyylikkäänä!

 • Reply
  Nitta
  09/09/2016 at 13:39

  Oi, mistä tuota Guacamolea voisi metsästellä? Mitä se sisältää? En löytänyt linkistä tietoja.

  • Reply
   Noora K.
   09/10/2016 at 08:34

   Sanoisin, että ainakin isommista K-kaupoista olen löytänyt. On kylmähyllytuote. Sisäsllystä en nyt äkkiseltään muista ulkoa, mutta 95% avokadoa, sitten sitruunamehua ja mausteita ja sensellaista. 🙂

 • Reply
  Sanna
  09/09/2016 at 13:47

  Samoilla linjoilla kynsilakka-asioissa :)! Minä liputan Essien Thigh High:n puolesta. Ehkä aavistuksen Noora K:n suosikkia tummempi viininpunainen.

  • Reply
   Noora K.
   09/10/2016 at 08:34

   Mullakin on joskus tainnut olla tuota. Sekin on kyllä hyvä. 🙂

  • Reply
   Blue Peony
   09/12/2016 at 05:56

   Thigh high on minun listani kakkonen tuon Sephoran Chocolate Junkien jälkeen, älyttömän hyvä sävy sekin!

 • Reply
  Henna
  09/09/2016 at 18:27

  Moi Noora K. Voisitko kertoa millä sävyllä teidän kodin olohuone ja makuuhuone on maalattu? Tosi hyvältä näyttää 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/10/2016 at 08:35

   Toi beige on Tikkurilan Symphony-värikartasta, mun luottoväri G487 ja harmaata en valitettavasti muista. Pitäisi kaivaa senkin koodi esille, kun aina välillä sitä kysytään. 🙂

 • Reply
  EllenR
  09/09/2016 at 18:55

  Pystyn toistaiseksi käyttämään tummanpunaista kynsilakkaa vain varpaiden kynsissä. Pitäisi ottaa haaste vastaan ja sutaista sitä myös sormiin. Kiitos Guacamolevinkistä! Rakastan Guacamolea, mutta jaksan tehdä sitä aivan liian harvoin. Fajitakset on syöty jo pitkään vain hummuksen ja kreikkalaisen jugurtin siivittämänä. Guacamole oli muuten yksi raskauspahoinvoinnin aikana syötävien listalla olevista jutuista viljajugurtin, paahtoileivän, ranskalaisten ja oltermannin kanssa.

  • Reply
   Noora K.
   09/10/2016 at 08:36

   Haha, tämä viikko on haasteita täynnä! 😀 Mulla on muuten tullut nyt hirveä himo paahtoleipään. Meillä ei edes ole leivänpaahdinta, joten tämä on todella uusi asia. Mutta ehkäpä paahdin- ja leipäostoksille tästä sitten…

 • Reply
  NellaM
  09/10/2016 at 14:34

  Kiitos kynsilakkavinkeistä! Essien laatuun pettyneenä mietin juuri mikä olisi hyvä viininpunaisen sävy Opilta.

  • Reply
   Blue Peony
   09/12/2016 at 05:58

   Minulla Essie on kestänyt hyvin, tosin laitan aina sitä suojalakkaa päälle – senkin takia, että onnistun muuten sohimaan punaisella lakalla sen kuivuttuakin ohuita punaisia viiruja paikkoihin, jonne ne eivät kuulu, esim. papereihin…

  Leave a Reply