Noora K:sta Sisustus

Se alkuperäinen sisustuskriisi

Noora K.

Mattokriisi ei suinkaan ole ensimmäinen vakiosisustuskriiseilyn aihe. Päiväpeittokriisi tuli nimittäin jo vuosia sitten. Koko sen 12 vuoden aikana, kun olemme asuneet tässä, meillä on tainnut olla päiväpeitto ehkä vuoden verran ja sekin tuntui koko ajan väärältä. Tänä vuonna päätin luovuttaa ja kopioida kaimani idean. Ja kas, sehän toimii myös meillä. Ekstratäkki ja pellavapussilakana vain päälle, niin heti tuli vähän viimeistellymmän näköistä.

Olen tainnut aiemminkin todeta, että sisustus on ketjureaktio. Ja että pakko on paras muusa. Kirjojen säilytys oli pakko ratkaista, kun vauvan tuleva huone piti tyhjentää. Se ratkaistiin ja lopputuloksen näette, kunhan on seuraava valoisa hetki kuvata. Eikä siinä vielä kaikki. Sain pomoltani nimittäin muutakin kuin ammatillista ohjausta. Vertailtuamme sisustusaiheisia Pinterest-taulujamme hän vinkkasi minulle Charin postauksen, joka oli jostain syystä mennyt minulta ohi.

Jotenkin näistä pinnauksista saattoi kai päätellä, että haluaisin tuollaisen kankaisen sängynpäädyn, jossa on napit. Homma hoidossa. Rattaiden ja turvakaukalon aiheuttamassa konkurssissa nyt meni yksi sängynpäätykin. Lisäksi makuuhuoneeseen on tulossa vähän syysfiilistä petauksen kautta. Näette senkin sitten vähän ajan päästä. Siinäkään ei ole vielä kaikki, koska sisustushulluus tarttui myös mieheeni. Lupaan siis, että sisustusjuttuja on tulossa paljon ja että murto-osa niistä koskettaa vauvaa.

P.S. Karu totuus petauksesta näkyy alla. Ei se pelkkää pellavaa ja sisustustyynyjä. Se on myös jättimäistä raskaustyynyä, josta mieheni kysyi sen ensi kertaa nähtyään, että missä ihmeessä hän sitten nukkuisi. En olisi osannut tuollaista tyynyä edes etsiä, mutta eräs kaveri tarjosi omaansa lainaksi. Jättiläinen on ollut ihan mahtava!

Mahtava viikonloppu
Ihon tehohoito kesän jälkeen

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  09/12/2016 at 06:24

  Meidän päiväpeite on, huokaus, jokin intianpuuvillainen perusluiru, joka on paremman puutteessa saanut toimittaa virkaansa vuosia. Ehkä tänä syksynä ryhdistäydyn ja saan edes aloitetuksi uuden etsimisen…

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 18:08

   Hah! Mutta päiväpeitot ON vaikeita!

 • Reply
  Tuulevi
  09/12/2016 at 07:50

  Minusta äitiysloma on hyvä syy panostaa myös sisustukseen, silloinhan ollaan tavallista enemmän kotona. 😀 Kannattaa myös hankkia nättejä puklurättejä, koska ne leviää ympäri ämpäri. Onhan se kiva, jos sohvan reunalla retkottaa sisustukseen sopiva rätti käyttövalmiina…

  • Reply
   EllenR
   09/12/2016 at 09:26

   Siis niin samaa mieltä, kannatan sisustukseen sopivia rättejä! 😉

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 18:09

   Tää oli niin mainio neuvo. Sisustukseen sopivia rättejä, but of course! 😀 Saa vinkata, mistä löytyisi kivoja. 🙂

   • Reply
    EllenR
    09/13/2016 at 20:04

    Mun on joltain ruotsalaiselta merkiltä, sellaisia valkoisia beigeillä tähdillä, mutta itseasiassa tän hetkinen Ikeankin rättipaketti on kiva, siinä on yksi kokovalkoinen ja toisessa valkoisella pohjalla harmaita pikkutähtiä.

 • Reply
  Mama L
  09/12/2016 at 08:04

  Äitiystyyny! Enpä ole ennen nähnyt! On varmaan hyvä juttu, kun olemus on sellainen, että ei voi olla selällään, kyljellään tai vatsallaan!

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 18:09

   Joo, on kyllä kiva, että saa tukea. 🙂

  • Reply
   Tuulevi
   09/17/2016 at 11:11

   Name It:llä on minusta aika kustannustehokkaita harsopakkauksia. Kannattaa käydä kurkkaamassa miellyttääkö kuosit. 🙂

 • Reply
  Lydialainen
  09/12/2016 at 09:05

  Voihan päiväpeitto…! Vihaan koko kapistusta, enkä ymmärrä, miksi sellainen edes hankittiin. Meidän päiväpeitto ei ole edes kuin kolmisen vuotta vanha ja se on teetetty mittojen mukaan, mutta aivan väärästä kankaasta nykymakuuni. Siinä se sitten retkottaa viikattuna makkarin tuolissa päivästä toiseen. Sänkyyn se pääsee kerran kahdessa viikossa, kun siivooja laittaa sen paikalleen… Ja tietty silloin, kun tulee vieraita 😉

  Lidlissä myydään silloin tällöin vartalotyynyn nimellä pitkulaisia tyynyjä ja niihin sopivia tyynyliinoja. Aivan huipputuote selkävaivaiselle!

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 18:11

   Joo-o, en mäkään ihan joka päivä edes tuota laita paikalleen. Mut aina tietenkin, jos tulee vieraita. 😉 Ja kivat päiväpeitot on vieläpä sairaan kalliita. Äkkiä makaa pari sataa euroa jossain makkarin tuolissa pölyttymässä. 😀

 • Reply
  EllenR
  09/12/2016 at 09:34

  Meillä ei ole päiväpeittoa ollut ainakaan viiteen vuoteen. Silloin heivasin jonkun ikean raskaan rötiskön kirppikselle, josta uusi omistaja on tähän mennessä ihan varmasti luopunut. Niin epäkäytännöllinen se oli. En kehdannut laittaa sille muutamaa euroa enempää hintaa. Olen metsästänyt välillä jotain isoa vilttiä turhaan. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että sänky on oikein kaunis pellavapussilakanoillaan ja tyynykasoillaan, eikä se päiväpeittoa kaipaa. Samaa aatetta ajattelin toteuttaa myös lapsen tulevissa sängyissä.

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:03

   Mäkin olen sitä mieltä, että kauniit lakanat saa olla esillä, mutta kaipaan siihen päätyyn jotain just viimeistelemään. 🙂 Ja samaa mieltä myös lapsen sängyistä. 😀

 • Reply
  Lisbeth
  09/12/2016 at 09:34

  Kyllä. Matot, päiväpeitto, verhot. Top3 -sisustuskriisiasiat. Mä myös inhoan päiväpeiton poistaittelua! Ja olen jotenkin sitoutumiskyvytön myös. Saisin ratkaistua osan ongelmista teettämällä tuotteita, kun standardimitoitukset ei sovi, mutta sitoutumiskyvyttömyys yhdistettynä toooodella harkitsevaan ostamiseen ei auta asiassa. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:04

   Jeppppp! Verhoista en viitsi edes sanoa mitään, koska meille tulee varmaan verhot vuonna 2020 tai jotain… 😀

 • Reply
  Pieta
  09/12/2016 at 10:09

  Päiväpeitto, huooh… Itsekin olen harkinnut tuollaista tuplapeittoa, pussilakanat kun ovat usein paljon kivempia kuin päiväpeitot. Pitääpä harkita tosissaan, vaikka päiväpeitotta tässä on pärjätty jo useampi vuosi. Liputan myös kivojen puklurättejen puolesta, räteiltä kun ei voi välttyä. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:06

   Samaa mieltä, pussilakanoita on kivoja vaikka millä mitalla, päiväpeittoja ei niinkään. Onko sulla vinkkiä kivojen puklurättien ostopaikkoihin? 🙂

   • Reply
    Pieta
    09/13/2016 at 20:38

    Name It-harsot oli kivoja kuvioiltaan ja väreiltään. Näytti olevan nytkin aika neutraalejakin värejä saatavilla. Noi harsot on kyllä ihan parhaita edelleenkin, kun muksulla maidot kaatuu ja marjoja litsautuu keittiön pöydän alle…huooh! Äkkiä pestyjä ja nopeasti kuivuvia, siivoukseenkin siis ihan oivallisia. 🙂

 • Reply
  TB
  09/12/2016 at 11:24

  Hei
  Päiväpeittoa ei meilläkään sängyn peittona näy, vaikka sellainen onkin siististi viikattuna makuuhuoneen tuolille!
  Tuo raskaustyyny on kätevä myös sylissä imetettäessä ja siinäkin jos vauva tykkää nukkua “joskus” sylissä.

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:10

   Hahaa, kuinkakohan moni maailman päiväpeitoista viettää 80% ajasta viikattuna jonnekin muualle kuin sängylle? 😀 Mä meinaan muuten hankkia imetystyynyn vielä erikseen, tota jättiläistä on vähän hankala nappaista yhdellä kädellä mukaan mihinkään. 😀

 • Reply
  Anna
  09/12/2016 at 14:35

  Päiväpeitot on ihan turhia… Ainakin meillä, kun makkarissa oikeasti vain nukutaan. Eri asia oli silloin, kun sänky oli olohuoneessa. Mulla on aivan ihana iso musta alpakanvillapeitto torkkupeittona sohvalla, ja olen monesti ajatellut että se on ainoa päiväpeitto, jonka kelpuuttaisin makkariinkin.

  Jättiläistyyny on hyvä. Niin masun kanssa nukkuessa kuin aikanaan imettäessäkin. Hyvä että hankitte se valmiiksi jo hyvissä ajoin, mä nimittäin aloin heti synnytyssairaalasta päästyä ompelupuuhiin, kun totesin että pakko saada imetystyyny. 🙂

  Ääni myös silmäänsopiville räteille ja harsoille. Ja mikä parasta, ne toimii sen jälkeenkin kun pulauttelu loppuu, melkein joka touhussa. Vieläkään, kouluikäisten lasten kanssa, ei sitä pyykkikoneellista ole, jossa ei joku harso ole mukana.

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:14

   MIksiköhän päiväpeittoja edes on, mietin tämän kommenttiboksin perusteella. 😀 Imetystyynyä on kyllä kaikki kehuneet. Mä taidan hommata sellaisen vielä erikseen, kun toi on niin jätti, ettei saa napattua yhdellä kädellä käyttöön. 🙂
   Mistä parhaat rätit? 🙂

 • Reply
  Laura
  09/12/2016 at 20:12

  Hyvä, kun hankit tyynyn! Todellakin pelasti minun uneni liitoskipujen kanssa. Synnytyksen jälkeen meidän baby tykkäsi nukkua päikkäreitä tyynyn keskellä.

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:40

   Taisi kyllä olla lainaamisen arvoinen. 🙂 Siitä saa myös mahtavan leffojenkatseluaseman sänkyyn.

 • Reply
  Maya
  09/13/2016 at 16:54

  Mun mies totesi tyynystä, että toin kolmannen pyörän sänkyyn. Meidän ernesti/jorge oli vielä vähän eri mallinen ja oli aina meidän välissä… nyt se on saanut lähtöpassit sängystä, kun uusi kolmas perheenjäsen muutti meidän sänkyyn. (Masun ulkopuolelle ) 😊

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:41

   Hahaha. 😀 Meidän väliin tuokin aina välillä kulkeutuu. Mä en käytä sitä ihan sillä tavalla kuin se on kai suunniteltu, joten en ole ihan niin uppeluksissa.

  • Reply
   Noora K.
   09/13/2016 at 20:41

   Ja hei, paljon onnea vauvasta! 🙂

 • Reply
  Omppu
  09/15/2016 at 12:16

  Parhaat rätit on hinta-laatu-suhteeltaan ollut Name It:n, sain niitä käytettynä ystävältä ja hyvin ovat kestäneet. 🙂 Löytyy muutakin, kuin ihan perus-valkoista.

  Imetystyynyistä suosittelen sellaisia, joita voipi asennon mukaan muovailla, ainakin meillä se toimi parhaiten ja oli mieluisin lapselle.

 • Leave a Reply