Helsinki Noora H:sta Ravintolat

Mahtava viikonloppu

Noora H.

Viime viikonloppu oli niin kiva, että siitä pitää kertoa myös blogin puolella. Jos minun pitäisi määritellä täydellinen viikonloppu, niin tämä olisi aika lähellä sitä. Ainoastaan lauantain siivouksen olisin voinut ulkoistaa jollekin muulle.

Perjantaina kaivoin aurinkolasit esiin ja lähdin pitkästä aikaa keskustaan “aftereille”. Takki oli riisuttava heti ratikassa, takakesän ansiosta tarkeni mainiosti pelkässä pitkähihaisessa. Ensimmäinen etappi oli Kruuunukirppu ja Olkkari Krunassa, jossa tein löytöjä tulevalle perheenjäsenelle. Meillä on jo aika paljon vauvajuttuja hankittuna. Olen ehkä vähän ajoissa ostosteni kanssa, mutta haluan hankkia mahdollisimman paljon second handina ja kun sopiva tarvike tulee vastaan, niin on toimittava.

Shoppailujen jälkeen smoothie välipalaksi ja lehtiostoksille. Illallisen söin ylhäisessä yksinäisyydessä Sushi & Wine Barissa lehteä lukien. Viimeisen parin vuoden aikana olen onnistunut voittamaan yhden pelkoni, nimittäin kammon yksin ravintolassa syömistä kohtaan. Aiemmin otin mieluiten ruoat mukaan ja pakon edessä kiemurtelin kiusaantuneena ravintolan tuolilla, nykyään jopa nautin yksin syömisestä.

Lauantaina mentiin lounaan kanssa siitä mistä aita on matalin ja syötiin Helsingin parasta thaimaalaista Tuk Tukissa. Tuk Tuk kilpailee tittelistään Lemon Grassin kanssa, mutta on vetänyt toistaiseksi pidemmän korren paremman hinta-laatusuhteen ansiosta.

Illalla kävin pitkästä aikaa leffassa. Leffa oli tällä kertaa helppo valita, halusimme kummatkin nähdä Sullyn, joka kertoo vuonna 2009 Hudson-jokeen pakkolaskun tehneestä lentäjästä. Elokuva oli poikkeuksellisen lyhyt nykyajan leffaksi, se kesti vain puolitoista tuntia. Nykyään ainoastaan alle viisi tähteä IMDB:ssa keräävät elokuvat kestävät tuon verran. Se on vähän harmi, sillä moni hyvä elokuva paranisi entisestään, jos juonta hieman tiivistettäisiin. Pisteet siis Clint Eastwoodille, Sullyssa onnistuttiin kertomaan kaikki oleellinen ja vähän päälle juuri sopivassa ajassa.

Hyvään viikonloppuun kuuluu tietysti myös aamiainen tai brunssi. Tällä kertaa pääsimme kerrankin ajoissa aamiaiselle. Aikainen sunnuntaiaamu Helsingissä on ihana, vastaan tulee korkeintaan pari eksynyttä turistia ja liikettä näkyy torikojujen lisäksi lähinnä hotellien aamiaishuoneissa.

Hotelli F6:n aamiainen oli hyvä. Kuten arvata saattaa, ei design-hotellin aamiainen ole halvimmasta päästä, mutta jos tykkäät perinteisistä aamiaista, niin pidät tästä. Tarjolla oli kaikki hyvän aamun elementit: tuoretta leipää, rapeita croissantteja, jugurttibaari, kananmunia, puuroa, vahvaa kahvia ja pieni jälkkäri. Ei mitään turhia kikkailuja, mutta niitä ei tarvita, kun tuotteet on valmistettu laadukkaista raaka-aineista.

Sivupöydältä löytyi New York Times, HBL, Hesari ja Financial Times. Luksusta.

F6:n sisustus oli mieleeni, juuri sopivasti sitä siirtomaahenkeä ja industrial-tyyliä. Taisin samalla löytää meille syöttötuolin. Haluan mustan, mahdollisimman siron syöttötuolin, joka menee wieniläistuolien kanssa. Hotellin aamiaishuoneesta löytyneet syöttötuolit ovat Ikeasta ja kammottavan muovipöydän saa irti.

Aamiaisen jälkeen kävely Kaivopuistossa ja ystävän kolmekymppisille. Kaikkea siis sopivassa suhteessa, yksinoloa, yhteistä aikaa ja ystäviä.

Yhden sisustusprojektin päätös (ainakin hetkeksi)
Se alkuperäinen sisustuskriisi

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Venla
  09/13/2016 at 06:23

  Kuulosti aikalailla täydelliseltä viikonlopulta ja sitä myöten myös täydelliseltä postaukselta. Just tuommoisen viikkiksen voisin tulla viettämään Hesaan. 🙂 Hienoo, että ostat käytettynä. Arvostan. mä oon ostanut tällä kertaa lähes kaiken uutena vauvalle. Täältä puuttuu laadukas vauvanvaatekirppis ja netistä ostamisen oon kokenu jotenkin hankalana nyt. Koitan sitä vastoin ostaa aika vähän vaatetta. Tarpeen mukaan sitten enemmän, jos ei pärjätä. Mukavaa viikkoa!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:07

   Tuo hyvän lastenvaatekirppiksen puuttuminen kyllä hankaloittaa asiaa. Minäkään en ole tainnut ostaa yhtään vaatteita netistä, varusteita kylläkin. Ajattelin tehdä Helsingin lastenvaatekirppiksistä postauksen, sen jälkeen on vielä yksi hyvä syy tulla tänne visiiitille. :)Hauskaa viikkoa sinnekin!

 • Reply
  SuviAnni
  09/13/2016 at 07:43

  Meillä sama eli käytettynä on hankittu mahdollisimman paljon ja silloin joutuu ostamaan, kun sopiva tulee vastaan. Tosin hyvin on löytynyt melkein kaikki tarpeellinen jo. Mulla on muuten toi sama Ikean syöttötuoli ostoslistalla 😀

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:10

   Jep, pienimmät vaatteet on kuitenkin vain hetken käytössä, joten niitä voi hyvin ostaa käytettynä, kirppiksiltä löytyy lähes uudenveroisia. Lisäksi mun mielestä musta näyttää kivalta myös lapsilla, esimerkiksi vaaleanpunaiseen, valkoiseen tai muuhun yhdistettynä, eikä mustia vaatteita tahdo löytyä kaupoista. Kirppiksiltä olen onnistunut bongaamaan parit bodyt ja pöksyt.

 • Reply
  Meri
  09/13/2016 at 09:16

  Tosi kiva postaus ja tosi kiva viikonloppu! Mukavia vinkkejä taas tekemiseksi, kun omat tärpit alkaa olla jo nähty.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:10

   Kiva kun sait vinkkejä. 🙂

 • Reply
  EllenR
  09/13/2016 at 09:27

  Täydellinen viikonloppu, F6 ja Sully kiinnostaa. Ja aivan samaa mieltä, moni leffa pelastettaisiin lyhennyksellä. Tosin jotkut tarinat tarvitsevat minimissään sen 120min. Meillä on mieheni kanssa yhteistä kahdenkeskistä vapaata parin viikon päästä lauantaina, koska äitini tulee katsomaan minin perään. Olen plänännyt pitkää aamiaista (kaikilla lehdillä höystettyinä), päiväleffaa ja mahdollisesti jopa yhteistä salitreeniä ennen aamiaista/brunssia. Tuo F6 voisi olla hyvä idea.
  Ostin itsekin aika paljon käytettynä vauvalle, esimerkiksi syöttätuolin, ensisängyn, kantorepun ja joitain vaatteita. Toistaiseksi kun koot menevät aika vauhdilla pieneksi, kaikki käytetty on tervetullutta. Tosin en voi kieltää, ettenkö nauttisi myös lastenvaatekaupoissa kiertelystä ja uutenakin tulee vaatteita hankittua. Niille on varmasti tulevaisuudessakin vielä ihan hyvät markkinat.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:14

   Teillä tulee ihana minibreikki. 🙂 Menkää ihmeessä salille, eikös se niin mene, että “couples who train together stay together”. 😀

   Meillä on myös muutamia uusia juttuja vauvalle, mutta niissä ei sitten olekaan kauheasti järkeä. Kaapista löytyy muun muassa Petit Bateaun pieni potkupuku, joka maksoi melkein viisikymppiä. 😀 Koko mahtuu ehkä kaksi viikkoa, joten ei ollut varsinainen järkiostos.

 • Reply
  lydialainen
  09/13/2016 at 12:41

  Kiva postaus! Oi, ihan kateellisena mietin milloin viimeksi olisin päässyt brunssille…! No, vielä tässä ehditään 🙂

  Syöttötuolista vielä sellainen vinkki, että jos ei halua käyttää sitä muovista pöytää, kannattaa ruokapöytä suojata hyvin jotenkin muuten. Nimimerkillä meidän esikoinen nuiji pöydän päädyn piloille lusikallaan… Kuopus istuikin sitten Ikean syöttötuolissa muovipöydän takana 😉

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:16

   Tiedätkö, eilen julkaisun jälkeen aloin miettimään, että itse asiassa se muovihärpäke on varmaan aika hyvä. On meinaan tullut muutaman kerran hinkattua sosemössöä puupinnoista pois ja joskus se tavara voi olla melkoisen tahmaista. Ja hyvä pointti tuo pöydän kolhiminen, meillä tosin on sellainen halpisviritys, että kolhun sijaan lusikka saattaa mennä pöydästä läpi. 😀

 • Reply
  Paula
  09/13/2016 at 13:41

  Ainakin meillä tarjotin syöttötuolissa oli aivan ehdoton! Olin tosi iloinen että ostin neuvosta sellaisen (vähän pitkin hampain…). Eli ehkä kannattaa vielä etsiä sellaista, joka olisi kaunis myös tarjotinosan kanssa. Tai ehkä toisissa perheissä toimii myös pöydän viereen laitettuna.
  Kiitos kivasta blogista!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:17

   Joo, eiköhän mekin se pidetä. 🙂 Tulin toisiin ajatuksiin heti julkaisunapin painamisen jälkeen ja näitä kommentteja luettuani. Se on tosiaan syystä keksitty. 😀

   Kiitos itsellesi kun luet!

 • Reply
  Pieta
  09/13/2016 at 13:50

  Kuulostaa tosi hyvältä viikonlopulta! Tuo syöttismalli on kätevä, meillä on ollut jo iät ja ajat eri värisenä. Pöytäkaukala on aika kamala mutta tosi käytännöllinen. Sotkut tippuivat suurimmaksi osaksi siihen ja vauva ei saanut nuijittua pöytälevyä pilalle. Toki se taisi tapahtua sitten myöhemässä vaiheessa, kun siirsimme tuolin ilman kaukaloa pöydän viereen… No, mikään ei ole ikuista ja pöydän vaihto on jossain vaiheessa joka tapauksessa edessä.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:18

   Joo, eli kaukalo ehdottomasti. Muovista on helpompi siivota sotkuja kuin itse tuolista tai pöydästä. 🙂

 • Reply
  Ulla-Maija Uusitalo
  09/13/2016 at 13:59

  Täältä löytyisi juuri tuo tuoli! Yhdellä lapsella käytetty mökillä eli hyvässä kunnossa. Ja kaamea mutta ah niin käytännöllinen muovikaukalokin löytyy 😉. Jos kiinnostaa nimellistä korvausta vastaan niin ota yhteyttä. Voidaan toimittaa vasta ensi keväänä kun tarve alkaa olla!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:20

   Tämä taitaa tulla meille sukulaisten kautta, on sellainen tarpeellinen vauvaostos, jossa on helppo auttaa. 🙂 Kiitos kuitenkin tarjouksesta!

 • Reply
  Lauren
  09/13/2016 at 14:38

  Kiitos kivasta blogista! Tuo syöttötuoli on ihana, mutta ainakin meidän tytölle ihan älyttömän iso, eli istuminen on selvästi hankalaa. Jouduttiin hankkimaan selvästi istuinosaltaan pienempi tuoli 🙁 Eli kantsii katella minkä kokoinen pikkujantteri on, kun istuminen on tulee ajankohtaiseksi 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:21

   Tämä oli hyvä vinkki, eli lopulliset ostokset vasta sitten vauvan synnyttyä. 🙂 Kiitos!

 • Reply
  Lillan
  09/13/2016 at 14:43

  Ihanan kuuloinen viikonloppu ja aivan mahtavia syyssäitä on nyt ollut! 🙂 Olen myös oppinut nauttimaan kahveista ja ruokailuista yksin, aiemmin en osannut edes oikein mennä. Ja tuo syöttötuoli on kiva, olen joskus kahviloissa/ravintoloissa käyttänyt. Ja ah miten käytännöllinen tuo muoviosa 😀 Meillä ei kotona olevassa ole ja pöytä on todellakin sen näköinen…

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:22

   Muoviosa siis pidetään, kun syöttötuoli hankitaan. 😀

 • Reply
  Riikka
  09/13/2016 at 16:28

  Minkä hintainen aamupala F kutosessa on? 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:22

   26 euroa, eli onhan sillä vähän hintaa.

 • Reply
  Sanna
  09/13/2016 at 17:57

  Jos käyttää syöttötuolia pöydän ääressä, kannattaa varmistaa ettei lapsi pysty kaatamaan tuolia taaksepäin. Jotkut syöttötuolit ovat tosi vaarallisia tämän suhteen, esim. monilla huoltoasemilla käytetty “perusmalli” on sellainen, jossa lapsi pystyy työntämällä käsiä pöytää vasten kaatumaan.
  Itse olen suosinut Stocken trip trapia, on kallis mutta pitkäikäinen. 5-vuotias istuu edelleen siinä, koska syöminen on helpompaa siinä kuin tavallisella tuolilla.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:23

   Jälleen erinomainen vinkki, kiitos! Stokke on meillä toinen vaihtoehto, sillä menisi pitkään. Se vain vie aika paljon enemmän tilaa. Katsotaan, mihin päädytään.

 • Reply
  Sus-anna
  09/13/2016 at 20:15

  Meidän keittiönpöydässä on 4 lapsen rakkaudella tikuttamat koloset! On tätä toki välillä maalailtu, mutta mihkäs tätä ajanpatinoimaa hyvää puupöytää vaihtaisi. Ja jos syöttötuoli on alkuun liian iso, tyynyillä tms saa tukevuutta, tai jos napero sattuu olemaan tarpeeksi potkiva-eläväinen, saa se myös Stokken nurin. Aika näyttää mihin on tarve 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:27

   Vanhaan puupöytään kolhuthan suorastaan kuuluvat. Meillä on huterahko viritys Ikean pöytälevystä ja pukkijaloista, joten tässä ne näyttäisivät ehkä vähän oudoille. 😀 Jossain vaiheessa on varmaan pakko vaihtaa koko pöytä, koska taapero saa kaadettua tämän alta aikayksikön.

   Jaiks, eli mikään malli ei ole vauvavarma, jos kohdalle sattuu eläväinen yksilö. Mieheni vanhana jalkapalloilijana tietysti toivoo, että tulossa olisi paljon potkiva tapaus. 😀

 • Reply
  LH
  09/13/2016 at 21:15

  Kylläpä oli kivan kuuloinen viikonloppu. Brunssi viikonloppuna kuulostaisi kyllä ihanalta.

  Mikäli joskus eksyt Espooseen Olarin suuntaan kannattaa käydä tsekkaamassa lastenvaatteisiin keskittynyt kirppari nimeltä Nella ja Nuttu. Sieltä tein itse loistavia löytöjä uudelle tyypille.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 06:27

   Tuota kirpparia on moni kehunut, pitääkin tehdä päiväretki sinne suunnalle. 🙂

 • Reply
  Tiina
  09/14/2016 at 07:29

  Kumpulasta löytyy myös kiva Vekara-kirppis. Helposti pääsee bussilla esim. Hagiksesta tai omalla autolla.
  t. Tiina

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2016 at 07:31

   Se on mun suosikkeja. 😊

 • Reply
  Satu
  09/14/2016 at 09:56

  Moikka, Makukysymyksiä varmasti kaikki nämä erinäiset vauvahärpäkkeet, paitsi ulkonäkönsä, myös käytettävyytensä kannalta. Meillä on musta tripp trapp- tuoli palvellut kummallakin tytöllä, mutta en se vie tosiaan paljon tilaa, vaikka ulkonäöltään miellyttääkin omaa silmääni edelleen. Käytännöllisyydestä sen verran, että kummatkin lapsistamme ovat onnistuneet keikuttamaan tukevaksi kehutta tripp trapp tuolia, ja lisäksi ovat kiemureelleet babysetistä ulos ja tuolista on myös melko helppo “ponnistaa itsensä ” ylös tuolin tukirakenteiden avulla. Valjaat ovat olleet välttämättömät , ja vasta tokan kohdalla tajusimme investoida myös Stokken “pöytäalustaan”, eli pöytään imukupeilla kiinnitettävään “tarjottimeen”. Sen saa nopeasti pois ( ei taaskaan sitä kauneita sorttia pöydän koristeena) , mutta on helpottanut arkea valtavasti kun lapsi alkaa harjoitellla itse syömistä…

 • Reply
  Saija
  09/14/2016 at 19:56

  Hei, tsekkaappa myös Stokken Steps -tuoli! Ainakin siromman näköinen ja mm. tarjotinpöytä saatavilla 🙂 Ja laadukkaalla syöttötuolilla on pitkä käyttöikä ja hyvä jälleenmyyntiarvo.

  • Reply
   Noora K.
   09/15/2016 at 06:36

   Hihii, tää on mun toivesyöttötuoli! Se on ihana. 🙂

  Leave a Reply