Noora H:sta Sisustus Yhteistyö

Lämpöä syksyyn

Noora H.
Yhteistyössä Asennemedia ja Finlayson.

Voin täten ilmoittaa, että minusta on virallisesti tullut äitini. Eilen lastasin kirjahyllymme pihalla nähdyn random muuttoporukan mukaan ihan vain kysymällä, että kiinnostaisikos teitä kolme kirjahyllyä. Aiemmin huonekalujen kauppaaminen roskisreissulla ei olisi tullut mieleenkään, mutta näköjään ikä ja äitiys ei tule yksin, vaan minusta on tulossa äitini kaltainen pokkanainen, joka päätyy juttusille mitä oudoimpien tyyppien kanssa ja mitä erikoisimmista aiheista.

Toinen mikä äitiäni ja minua nyt yhdistää on kausitekstiilit. Lapsuudenkodissa meille vaihdettiin aina tietyssä vaiheessa syksyä talviverhot ja -tyynyliinat. Kuinka ollakaan, ne ovat melkein samaa sävyä kuin meidän makuuhuoneeseemme päätyneet burgundit pellavalakanat.

Tummanpunaiset pellavalakanat muuttivat meille sen jälkeen, kun blogikuvia tutkaillessani tajusin, että meillä on edelleen aika kliinistä. Syksyn tullen pelkät vaalean, harmaan ja sinisen sävyt eivät paljon lämmitä, vaan sitä kaipaa neuleiden lisäksi myös lämpimämpiä värejä.

Anna Ruohosen Finlaysonille suunnittelemissa lakanoissa miellytti paitsi väri myös ideologia. J.F. Finlayson -malliston halutaan muistuttavan menneistä ajoista, jolloin huonolaatuisiin tuotteisiin ei ollut varaa. Ihan fiksu ajatusmalli nykymaailmassakin.

Syksyyn kuuluu myös oleellisena osana punaviini, suklaa ja kirjat. Punaviini ei tule nyt kyseeseen, mutta onneksi voin nauttia muista jutuista. Yleensä pyhitän sängyn ainoastaan yöunille, päikkärit nukun tarvittaessa sohvalla ja kirjoja luen nojatuolissa tai sohvannurkassa. Siksi onkin joskus suorastaan syntisen ihanaa mennä verkkareissa täkin alle lueskelemaan ja syödä samalla jotain, molemmat “sääntöjeni” vastaisia juttuja. Onneksi säännöt on tehty rikottaviksi, etenkin syksyisin kun on kylmää ja pimeää.

Jos haluat päästä syksyä karkuun tai voittaa lämmikettä, niin Finlaysonilla on käynnissä Unelmien petaus -kisa, jossa voi voittaa Finnairin lahjakortin tai tuotepalkintoja.

Vaihdetaanko teille kausitekstiilejä? Ja jos vaihdetaan, niin minkä värisiä ja milloin?

Podcast: vauva- ja sisustusjuttuja
Urheiluhullun raskaus ja liikunnat

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  09/19/2016 at 06:27

  Onpa upean väriset lakanat! Hyvälaatuisiin lakanoihin kannattaa kyllä satsata: minulla on jopa 15 vuotta vanhoja, aikoinaan hieman enemmän maksaneita lakanoita, ja vaikka ne ovat olleet kovassa käytössä, ikä ei niissä näy!

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 05:48

   Näissä on kyllä täydellinen väri, menee hyvin myös tummansinisen kanssa, jota meiltä löytyy paljon kotoa.

 • Reply
  Saila
  09/19/2016 at 06:28

  Täytynee todeta, että petaus näytti lämpimältä ja kutsuvalta. Minä olen huomannut vaihtavani myös kausittain sisustustekstiilejä ja vuodevaatteita. Keväällä sitä haluaa jotain raikasta ja syksyllä maanläheistä ja lämmintä. Muuten, meilläkin lapsuudenkodissa vaihdettiin tekstiilit verhoista lähtien kauden mukaan 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 05:49

   Ehkä kausitekstiilien vaihtaminen oli ennen yleisempää? Haluaisin myös sohvalle jotain pehmeämpää ja lämpimämpää näin syksyn tullen, samettia ja neulosta. Nyt sohvatyynyt ovat samat vuoden ympäri. Mies varmaan innostuu, kun pitää taas hankkia uusia tyynyjä. 😀

 • Reply
  Marie
  09/19/2016 at 07:42

  Kylläpä on ihanan väriset lakanat! Meillä kyllä vaihdetaan tekstiilejä kausittain, mutta vain käsipyyhkeitä vessoihin. Kesällä valkoisten kaakeleiden seuraksi raikasta vihreää, oranssia, tricolore-värejä ja talvella juurikin lämpimämpiä burgundia, harmaata, tummanruskeaa. Lakanoita meillä on kaikilla perheenjäsenillä vain kahdet, joten niitä ei paljon vaihdella. Ovat olleet mielestäni aika kalliit ostettaessa, mutta ovat sitten kestäneet jo 10v kuin uusina ja tykkäänkin että on kivampi satsata näissäkin laatuun kuin että hamstraisin kaappiin hyllytolkulla erilaisia lakanoita. Käytän mieluummin rahani muuhun. Meillä muuten lakanat mankeloidaan vanhan ajan tyyliin, mutta allergia- ja astmaperheessä se on ihan must, koska se silottaa kankaan pinnan aika pölyämättömäksi. Suosittelen, jos vaan tila antaa myöden nykyaikaisen pöytämankelin hankinnalle.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 05:52

   Mankeli olisi ihana! Harmi kun meille ei sellaista mahdu. Meidän taloyhtiön pyykkituvassakaan ei ole mankelia, sitä ihmettelen, eikös se ole pesutuvan vakiovaruste? Hassua muuten, en tullut edes ajatelleeksi, että monissa perheissä on tuplalakanat kaikille perheenjäsenille, mutta tosiaan pitäähän lapsillakin olla lakanat. 😀

 • Reply
  Eva
  09/19/2016 at 08:18

  Apua, miten ihania kuvia! Blogimainonta on kieltämättä tehokasta, nytkin selailen innolla Finlaysonin sivuja ja mallailen mielessäni mikä olisi paras väri. Kausitekstiileistä en ole koskaan perustanut, samat verhot ja lakanat ja pyyhkeet ovat käytössä vuoden ympäri. Haluan aina käyttää lemppareita, enkä piilottaa niitä kaappiin väärän vuodenajan vuoksi. Olennaisinta on, että tekstiilit ovat keskenään yhteensopivia ja että täydentävät huoneen muuta sisustusta.

  Mitä mieltä olet Finlaysonin pellavalakanoiden laadusta, miten ne vertautuvat Balmuirin tai Villa Stockmannin vastaaviin?

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 05:58

   Haha, se on! Arvaa kuka osti myös eilen Lidlin neuleen, alunperin bongasin sen jonkun bloggarin instasta.

   Musta Finlaysonin lakanat ovat olleet laadukkaita; pehmeitä, tiivistä sekä jämäkkää kudosta ja ihanat nukkua. Meillä on yhdet Stockalta, mutta en ole ihan varma onko ne Villa Stockmannia. Nämä ovat joka tapauksessa olleet parempia, Stockan setistä repesi se alareuna pussilakanaa laitettaessa. :/

 • Reply
  EllenR
  09/19/2016 at 09:05

  Meillä kotona vaihdettiin tekstiilit myös kausittain aina. Itse toteutan tätä perinnettä oikeastaan vain sohvatyynyissä, talvisin tuon mukaan ruutua, villaa ja flanellia. Jouluna fiiliksen mukaan saatan tehdä jotain pieniä muutoksia, mutta siinäpä se. Minulla on sellainen mielikuva, että äitini vaihtoi mattojakin kausittain.
  Tosi kaunus petaus! Burgundy tyyny ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto, hmmm..
  Sänky ja syöminen ei vain toimi minun päässäni. En voi edes pinnailla kuvia, joissa aamiaistarjotin on kannettu sänkyyn 😀 En pysty tähän edes hotellissa, oma kummallisuuteni.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:00

   Oh, mäkin haluan ruutua, villaa ja flanellia sohvatyynyihin. Mies saa halvauksen, kun esittelen taas idean uusista sohvatyynyistä. 😀 Ja vau, kausimatot! Minne äitisi sai mahtumaan kaikki matot?

 • Reply
  Pieta
  09/19/2016 at 10:15

  Kausitekstiilejä ei meiltä löydy, paitsi yksi jouluinen sohvatyynyn päällinen! 🙂 Isossa perheessä säilytystila on kortilla, joten paree pitäytyä koko vuoden katseen kestävissä tekstiileissä. Lakanoita tekis kyllä mieli ostaa lisää, kolmet erilaiset kun tuntuu välillä aika vähältä. Kolmet, kirjoitettaessa vielä vähemmältä! :O

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:01

   Meillä on nyt neljät lakanat, eli ei meiltäkään kymmeniä lakanoita löydy. 🙂 Ja tosiaan, isossa perheessä ne lakanat vievät enemmän tilaa. Mutta tyynyliinojakin vaihtamalla saa ihan uutta ilmettä, etenkin jos pussilakanat ovat yksivärisiä.

 • Reply
  Suvi - Kotonainen
  09/19/2016 at 13:22

  Lapsuudenkodissani äitini vaihtoi aina, ja vaihtaa edelleen, verhot ja muut tekstiilit vuodenajan mukaan. En osaa edes kuvitella, millaiselta tuntuisi, jos jouluna kotiin saapuessani ikkunoissa olisi muuta kuin jouluverhot! Hassua sinänsä, itse kun en ole moiseen koskaan osannut ryhtyä… Koristetyynyjen päällisiä vaihtelen keväisin ja syksyisin, mutta muuten ilme pysyy samana. Mistäköhän johtuu, tätä pitää miettiä 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:05

   Nonni, kausipäälliset koristetyynyihin mainittu taas. Tiedän mitä teen ensi viikonloppuna. 😀
   Mun lapsuudenkodissa se talviverho oli tummanpunainen samettiverho. 🙂

 • Reply
  Tuittu-piä
  09/19/2016 at 14:48

  On jo vaihdettu: Verhot, matot, tyynyt ja päiväpeite. Pöytäliinat ja servietit päivittyy myös, samoin pyyhkeet. Ja juhlakausina (joulu, pääsiäinen) on myös omat kuosit ja värit 😌

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:07

   Oho, tehän pistätte koko setin uusiksi! Nostan hattua. Missä te säilytätte tekstiilejä kun ne eivät ole käytössä? Meillä saattaisi loppua tila kesken. Tuo burgundi toimisi hyvin myös serveteissä, pitääpä katsoa, jos tulisi jossain sellaisia vastaan.

   • Reply
    Tuittu-piä
    09/20/2016 at 09:07

    Pitää olla paljon säilytystilaa ja eikä noudattaa Kon-Marin ideologiaa… Värit on vaaleaa ja tummaa sinistä ja vihreää yhdistettynä pellavaan. Pienillä lisillä taipuu myös juhlakausiin helposti. Kaikki vesipesun sietävää syystä koirat…

 • Reply
  Anu
  09/19/2016 at 15:18

  Jovain, liinavaatekaapista loytyy niin talvi- kuin kesapussilakanaa. Lisaksi myos joulu- ja paasiaispussilakanat, ja pari erikoistilaisuuksien lakanasettia. Harmillisesti Suomesta loytyy kovin vahan vaihtoehtoja parisankyyn.
  Poytaliinat tietty vaihtuu vuodenajan mukaan, ei sitten niinkaan muu sisustus.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:08

   Mulla on vain joulupyjamia. 😀 Pöytäliinojakin meillä on tasan yksi. Ehkä pitäisi vähän katsoa tuota tekstiilipuolta uusiksi. 😀

 • Reply
  Niina
  09/19/2016 at 16:58

  Burgundi on syyskauden väreistä ihanin! Vuodevaatteet näyttävät kyllä tosi kivoilta…ja tuo kuva, jossa on viinilasi, suklaata, luumuja ja kirja ❤

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:10

   Niin on, sellainen ranskalainen väri. 🙂 Ja tuo viinilasi-suklaa-kirja-setti pitää nauttia lenkin ja lämpimän suihkun jälkeen, paksuun peittoon kääriytyneenä. Silloin se on parasta. 🙂

 • Reply
  Venla
  09/19/2016 at 17:36

  Kauniit petivaatteet! Onko pellavaiset pakko käyttää kuivausrummussa? Emme omista enkä haluakaan.. Siksi en ole pellavaisia vielä hommannut. Onko tietoa tai kokemusta? 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:11

   Ei me ainakaan käytetä, meillä on kuivausrumpu pesutuvassa eikä jakseta sinne kovin usein mennä. Eli hyvin ollaan pärjätty ilman kuivausrumpukäsittelyä.

   • Reply
    Venla
    09/21/2016 at 15:54

    Yes hyvä tietää! Onko sulla minkä muun mekkisiä pellavalakanoita?

 • Reply
  NJ
  09/19/2016 at 18:14

  Kaunis syksyinen väri, sopii teille oikein hyvin. Kausituotteita meille ei vaihdeta, sillä meillä on myös kaikille vain kahdet lakanat (valkoiset pellavaiset ja valkoiset satiiniset). Huomaan vaihtavani kausittain väriä vain kynttilöissä ja kukissa, tosin nekin ovat monesti valkoisia. Lämpöä kotiin tuon syksyn tullen taljoilla, torkkupeitoilla ja polttamalla jatkuvasti ja kaikkialla kynttilöitä. Takkakin on aika usein palamassa.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:13

   Teidän koti kuulostaa ihanalle. 🙂 Kynttilät on munkin suosikkeja, etenkin tuoksukynttilät. Vinkkinä muuten, jos tuoksukynttilöistä tykkäät, Ritualsilta löytyy todella hyviä kynttilöitä.

 • Reply
  heidi
  09/19/2016 at 19:59

  Ihan asian vierestä kommenttini:
  Teillä molemmilla on ihanat kodit ja onnelliset elämät (ainakin blogin mukaan). Niin törmäättekö kaveripiirissänne kateellisiin ihmisiin? Jos törmäätte, miten osaatte heihin suhtautua?
  Itsellä tuntuu, kuin ympärillä olevat ihmiset olisivat viimeisen vuoden aikana muuttuneet kateellisiksi milloin mistäkin asioista. Niin kauan kuin asiat ovat kaikilla samoin menee hyvin. Kun itse saavuttaa jotain sen lisäksi muuttuvat äänet kelloissa.
  Tästä syystä itseeni pätee sanonta: Kel onni on, se onnen kätkeköön…
  Itse olen ( vaikka esim teitä en tunne) ollut iloinen raskauksistanne ja innolla katsellut kuvia kodeistanne. Ja tuntuu, että postaukset piristävät päiviä… Kiitos, että jaksatte pitää ihanaa blogia.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 21:06

   Moi Heidi ja pahoittelut, että saat vastauksen kommenttiisi vasta nyt. Tämä nimittäin löytyi jostain syystä roskapostin seasta tänään.

   ———–

   Hmm, tämä onkin hankala. Mä en ainakaan koe, että kaveripiirissäni olisi kateellisia ihmisiä. Päin vastoin, suurin osa vaikuttaa tosi tyytyväiseltä omaan elämäänsä, vaikka monen kanssa eletäänkin ihan eri tavalla. On isoja lapsiperheitä, citysinkkuja ja kaikenlaista porukkaa. Toisaalta tietysti kaveri näkee meidänkin elämästä hyvin paljon enemmän, niitä suruja ja murheitakin, kuin “tavallinen” blogin lukija. Tännehän tuodaan ne elämän parhaat palat, niin väistämässä välittyy aika siloiteltu kuva kaikesta. Ehkä kateutta ei juuri kohtaa oikeassa elämässä, kun ystävien kesken jaetaan sitten tietysti sitä negaakin ja kaikki hahmottavat, että kenenkään elämä ei ole täydellistä? Tai sitten meillä on poikkeuksellisen kivoja ja fiksuja kavereita. 🙂 Laajemmasta tuttavapiiristä en sitten tiedä, voi olla, että on, voi olla, että ei. Kateushan on tunne, jota varmaan jokaiselle tulee joskus, mutta se on sitten eri asia, antaako sen näkyä.

   ———–

   Kiitos itsellesi kivasta kommentista ja kiitos kun luet! 🙂

 • Reply
  Ia
  09/19/2016 at 22:10

  Heh,
  En nyt ollut ajatellut kommentoida, onko meillä millaisia sisustustekstiilejä, mutta kommentteja lukiessa sitten kuitenkin tuli sellainen fiilis, että “pakko sanoa”. Olin jotenkin ajatellut olevani lähes friikki, kun meilläkin on vain parit lakanat / hlö, mutta kommenttien perusteella sehän taitaa olla lähes normi! ;-D
  Itsestäni on siis tullut näin vanhemmiten äitini vastakohta, jolla lakanoita, pöytä- & lautasliinoja sekä verhoja on varmaan vaikka pienen hotellin tarpeisiin! Sieltä löytyy ihan jouluastiastokin.

  Ihanaa syksyä Noorat!
  Ia

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:15

   Haha, tuttu tunne. 😉

   Jos sun äidillä on paljon tekstiilejä, niin mun äidillä on paljon astioita. 😀 Sieltä löytyy astioita ja tarvikkeita joka lähtöön, muistan joskus nähneeni paahtoleipäpinsetit ja paahtoleiville tarkoitetun metallisen telineen…

   • Reply
    Reettapee
    09/20/2016 at 07:44

    Paahtoleipäpinsetit on must! Niillä on niin näppärää nostaa kuumat leivät lautaselle. Esimerkiksi omasta leivänpaahtimestani ruisleipiä on tosi vaikea nostaa kun jäävät niin alas, mutta pinsetit pelastaa. 😀

 • Reply
  Syystyttö
  09/20/2016 at 05:41

  Kausitekstiilit rytmittävät kivasti sisustuksessa eri vuodenaikoja. Ihanaa, että joku edes “tunnustaa” kaipaavansa pehmeitä värejä ikuisten valko-harmaa blogikotien sekaan. Onhan kliinisyys kaunista mutta siitä puuttuu värien tuoma persoonallisuus. Aika hienosti puhuit hyllyt muiden matkaan – molemmat osapuolet ilmeisen tyytyväisiä.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2016 at 06:22

   Kun on melkein mustavalkoinen sisustus, niin siihen on helppo tuoda värejä. Ja itse asiassa meillä on paljon tummansinistä, joka on mieheni ja minun suosikkiväri.

   Olen edelleen itsekin tosi ylpeä tuosta kirjahyllyjutusta! 😀 Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin se ei ollut muuttoporukka, sillä jutellessa paljastui, että kundit veivät huonekaluja Viroon. Eli metsästivät Tori.fi:sta ihmisten lahjoituksia ja sitten myivät niitä Virossa eteenpäin. Lahjoitin sitten hyllyt heille ja he olivat yhtä iloisia kuin minä. Tämä olisi ollut pitkä selitys blogitekstiin, niin piti vähän oikaista. 🙂

   On muuten vähän outoa ja haikeaa, kun ei enää ole kirjahyllyjä kotona. Kirjat kun tuovat sitä persoonallisuutta kotiin. Lempparikirjat ovat edelleen tallessa ja odottavat laatikoissa isompaa asuntoa, jonne toivottavasti tulee sellainen koko seinän pituinen ja oviaukkoa kehystävä kirjahylly. Sitten kun joskus se isompi asunto hankitaan. 🙂

 • Reply
  Kun silmäni mä auki saan - Homevialaura
  09/25/2016 at 08:32

  […] vaikuttava Anna Ruohonen. Valkoisen ja harmaan lisäksi mallistosta löytyy nyt hyvin ajankohtaista burgundia ja […]

 • Leave a Reply