Podcast

Podcast: Vadelmavenepakolaiset

God morgon! Tänään podcast-aiheena on se, mikä Ruotsissa on niin ihanaa. Podcastin pääset kuuntelemaan täältä. Onneksi pääsemme taas pian lahden toiselle puolen kaikkea ihastelemaan. Härligt!

Unelmapetaus
Jokasyksyinen klassikko eli neulemekko

You Might Also Like

78 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  09/27/2016 at 05:57

  Oi ihanuutta, tämä on nuhanenän päivän pelastus! Minuakin kutsuu Tukholma taas ensi viikolla.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:51

   Haha, ihanaa reissua siis! Ja toivottavasti ennätät parantua ennen sitä. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 07:59

   Pääsetkin sitten pian sinne, hauskaa reissua!

 • Reply
  TiiaT
  09/27/2016 at 06:12

  Jee! Tämä oli ihana podcast! Työmatka kävellen sujui hymy huulilla kuunnellen teidän Ruotsihehkutusta 🙂 Ja joulunalusreissu Ruotsiin ilmestyi suunnitelmalistalleni.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:52

   Olipa kiva kuulla. 🙂 Hauskaa reissua sitten vain!

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:00

   Jee, mukava kuulla! 🙂 Meillä on myös tulossa yksi joulufiilistelyreissu Ruotsiin, ehkä törmätään siellä. 🙂

 • Reply
  Venla
  09/27/2016 at 06:47

  Härligt! Tälle pitää ottaa rauhallinen hetki ja nauttia. Synnyin Ruotsissa ja se maa on vaan niin ihana. <3

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:53

   Niin on! Just niin härligt! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:00

   Toivottavasti tykkäät podcastista. 🙂

 • Reply
  Ronja
  09/27/2016 at 08:06

  Ihana! Kuuntelin innoissani tätä, sillä juuri eilen katselin Tukholman lentoja. Jos lokakuussa pääsisi käymään, mies vain pitää vielä ylipuhua mukaan 😀

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:53

   Toivottavasti ylipuhuminen onnistuu ja pääsette reissuun. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:02

   Tai sitten lähdet yksin, jos mies ei innostu. Tein viime syksyn yksin reissun Tukholmaan ja sekin oli tosi kivaa. Yksi parhaista matkoista. 🙂

 • Reply
  Riikka
  09/27/2016 at 08:20

  Mitähän mies tuumaisi jos ehdottaisin joulunalusreissua Tukholmaan vauvan kanssa.. 😀

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:54

   No eikö se ois just hyvä reissuharjoittelumatka vauvan kanssa? Me ollaan mietitty vähän samaa sitten kun vauveli on syntynyt. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:03

   Multakin ääni reissulle, sinne vain! 🙂 Meillä on ensimmäinen reissu suunnitelmissa huhtikuussa kun vauva on 1,5-2 kk.

   • Reply
    Maya
    09/28/2016 at 13:46

    Suosittelen kyllä lähtemään vauvan kanssa liikenteeseen heti kun siltä tuntuu.. 😊 olen vähän kade. mä kuvittelin lähteväni vielä tän vuoden puolella Pariisiin, mutta nyt kun meidän koliikkityttönen on täällä, on keskustan stockakin saavutus. 😂

    Mun veli perheineen matkusti Thaimaahan esikoisen ollessa kolmisen kuukautta eli kyllä se reissaaminen usein onnistuu kuitenkin.

    • Reply
     Noora H.
     09/28/2016 at 20:45

     Koliikki varmasti rajoittaa tekemisiä, ymmärrän hyvin, ettei sitä silloin välttämättä haluaisi poistua edes kotoa. Ja tosiaan, sehän voi hyvin olla, että meille tulee todella temperamenttinen vauva ja matkustukset on parasta unohtaa. 😀 Yritän kuitenkin jo etukäteen hieman suunnitella ja rohkaista itseäni menemään myös vauvan kanssa, se kun saattaa tuntua jopa pelottavalta, vaikka olisi ns. “helppo” vauva. Onneksi kokenut äitiystäväni on luvannut raahata minut kotikolosta kahville ja opettelemaan vauvan kanssa liikkumista, jos näyttää sille, että hautaudun ihan täysin kotiluolaan. 😊

     Toivottavasti teillä helpottaisi pian ja pääsisitte vielä reissuun!

 • Reply
  olipahyvä
  09/27/2016 at 08:42

  Olisin pyörtnyt järkytyksestä, mikäli olisitte osanneet nimetä Tukholmasta jonkun muunkin kaupunginosan Österin, Söderin tai Vasastanin sijasta. Tai jos olisitte valinneet suosikkisanoiksenne jotkut muut lagomin ja mysan sijaan. Mutta ei pelkoa että tästä blogista löytyisi mitään kliseistä ja stereotypioista poikkeavaa.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:56

   No voi voi sentään. Mutta eikö se nyt olisi ihan hassua valita joku kaupunginosa, jossa ei ole ikinä käynyt vain jostain näennäis-cooliussyistä? 😉

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:06

   Ja kuten podcastissakin todettiin, niin me sulaudutaan ihan mielellämme massaan, eikä edes yritetä tehdä blogia, jossa ei olisi kliseitä ja stereotypioita. 🙂

 • Reply
  Noora R
  09/27/2016 at 09:00

  Puhutteko ruotsissa ollessanne ruotsia vai englantia? Olen nimittäin huomannut että Tukholmassa saan erittäin huonoa ja nyrpeää palvelua kun puhun suomenruotsia, englanninkielellä tätä ongelmaa ei ole. Göteborgissa, joka on suosikkikaupunkini ruotsissa, tätä ei tapahdu. Tiedä sitten että ovatko ruotsinlaivalla örveltävät suomalaiset jotenkin sitten pilanneet meidän maineemme pääkaupungissa?

  • Reply
   Blue Peony
   09/27/2016 at 12:55

   En ole koskaan huomannut, että minuun olisi suhtauduttu tympeästi puhuessani Tukholmassa suomenruotsia (tosin käytän puheessani enemmän riikinruotsalaisia sanoja kuin suomenruotsalaiset yleensä, mutta aksenttini on kyllä suomenruotsalainen). Joskus ruotsalaiset kollegani huomauttavat, että muminsvenska on herttaista kuunneltavaa, mutta he tekevät sen todella hyvässä hengessä ja onpa muutama jopa sanonut, että suomenruotsalainen aksentti on heistä ihanan pehmeä.

  • Reply
   Eva
   09/27/2016 at 14:51

   Outoa, minä en ole huomannut että suomenruotsia puhuvana saisin huonoa palvelua. Päinvastoin, esimerkiksi suomenruotsalaissyntyinen Mark Levengood on Ruotsin suosituimpia juontajia ja mediapersoonia, ja hänen tavaramerkkinsä on sympaattinen suomenruotsalainen ääntämys. Ehkä on eroa, onko kyseessä suomenruotsalainen, joka puhuu omaa äidinkieltään, vai suomenkielinen suomalainen, joka puhuu ruotsia suomiaksentilla? Kaikki ruotsalaiset eivät myöskään ole tottuneita kuulemaan suomenruotsia tai ruotsia suomiaksentilla ja moni ei tiedä, että Suomessa on ruotsinkielisiä ja ruotsinkielentaitoisia. Pari kertaa minulle on sattunut että hämmentynyt asiakaspalvelija on vastannut englanniksi, vaikka olen puhutellut häntä ruotsiksi. Se on hyvin outo tilanne. 😀 Asiaa voi yrittää helpottaa puhumalla niin selkeää ruotsia kuin mahdollista eli jättämällä pois puhekielisyydet ja finlandismit, joita ei tietenkään tunneta lahden toisella puolella. Mutta ihan vaan se, että me suomalaiset puhumme yleensä erilaisella nuotilla kuin ruotsalaiset, riittää hämäämään jotkut ruotsalaiset.

   • Reply
    Blue Peony
    09/27/2016 at 17:20

    Teen itse tosiaan paljon töitä ruotsalaisten kanssa, ja olemme jopa opettaneet toisillemme eri maiden puhekielisyyksiä ihan vain siksi, että se on aika hauskaa 😃! Suomenkieliset snapsilaulutkin ovat alkaneet monelta jo taipua!

   • Reply
    Noora R
    09/27/2016 at 18:33

    Olen itse kaksikielinen että ei pitäisi olla siitä kiinni. Kummallista. En myöskään usko persoonallisuuteni eriävän paljoa englantia ja ruotsia puhuessani 😀 On varmaan ollut vain huono tuuri, onneksi!

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:57

   Ruotsia niin kauan kuin kielitaito riittää ja sitten enkkua. 🙂 Tosi vaikea sanoa, että onko eroa. Pitääpä ensi kerralla oikein kiinnittää huomiota tähän. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:08

   Vaihtelevasti, yleensä englantia. Olen vähän arka puhumaan ruotsia ja sen kyllä huomaa myös kielitaidon rapistumisessa. Luen sitä sujuvasti ja ymmärrän puhutustakin lähes kaiken, mutta kielen puhuminen ja kirjoittaminen eivät ole vahvimpia puoliani. Pitäisi tsempata tässä. Mä olen kyllä huomannut, että suhtautuminen on ihan erilaista, riippuen siitä puhuuko ruotsia vai englantia. Tähän kyllä vaikuttaa varmasti se, ettei se mun ruotsi ole mitään erityisen sujuvaa. 😀

 • Reply
  Kati
  09/27/2016 at 09:06

  Fantastista:)) Ehkä teidän paras podcast ikinä:) Ruotsissa on aina ihanaa.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:58

   Hahaa, fantastista! 😀 Ja niin on.

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:09

   Tätä oli myös tosi hauska tehdä. 😀

 • Reply
  Kati
  09/27/2016 at 09:20

  Vielä lisäyksenä, että Göteborg on myös käymisen arvoinen! Menkää ihmeessä:)

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 20:59

   No tämäpä me otetaan kyllä sitten asiaksemme. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:12

   Göteborg on ollut pitkään mun listalla! Olisin lähtenyt sinne viime syksynä, mutta lennot olivat tosi paljon kalliimpia kuin Tukholmaan, joten päädyin sitten taas sinne.

 • Reply
  lili
  09/27/2016 at 09:33

  Ah, ihana ihana podcast, odottelinkin tätä jo! Allekirjoitan ihan kaiken, paitsi tartarpihvit, mutta muuten vain nyökyttelin koko podcastin ajan 😀 Siis onhan täällä nyt vaan niin kiva olla, juuri tajusin että vaihdostani on mennyt jo 1/4, eli nyt pitää vaan muistaa nauttia jokaikisestä päivästä. Pääsin muuten tässä taannoin käymään Ebban naapurissa kylässä (hän asui siis samassa talossa) ja hyvää päivää millainen tämäkin asunto oli, olisi tehnyt mieli ottaa siellä salakuvia, mutta maltoin mieleni! 😀

  Ja hei, en tiedä millainen reissu teillä on tulossa ja millaiset aikataulut, mutta oispa hauskaa käydä yhdessä fikamassa kun tuutte tänne! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:00

   Mahtavaa! Ja sulla on kyllä niin hieno tilaisuus ottaa kaikki ilo irti Ruotsista. Ja OMG, EBBAN NAAPURISSA!!!!!! Nyt nainen, salakuvaaminen on täysin ok, sanoisin. 😀 Ja hei tsekataan niitä aikatauluja. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:14

   Kröhöm, olen pariin otteeseen googlannut Ebban asunnon kuvia. 😀 Sun pitää laittaa meille se osoite, mennään sinne sitten stalkkaamaan seuraavalla reissulla. 😀

 • Reply
  riikkaj
  09/27/2016 at 09:42

  Ihana podcast! Teitä on miellyttävää kuunnella. Olen menossa viikonlopuksi Tukholmaa, mitkä ovat teidän must-visit kahvila ja ravintola kaupungissa?

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 20:53

   Moi Riikka ja pahoittelut, että saat vastauksen kommenttiisi vasta nyt – se löytyi nimittäin äsken roskapostin seasta. Kaimani on ollut enemmän Tukholmassa kuin minä, joten häneltä löytyisi varmaan enemmän vinkkejä. Mulla ei ole mitään vakkaria, kivaa aina kokeilla uusia paikkoja. Mutta ravintoloita, joista olen viime aikoina tykännyt: Nytorget 6, Rolfs Kök, Urban Deli Nytorget, Grannen. 🙂

 • Reply
  ellen
  09/27/2016 at 10:55

  Podcastinne on niin parhaita!! Paasisinpa jo toista kuuntelemaan!!

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:01

   Kiitti! Pitää taas äänittää lisää. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:16

   Kiva kuulla. 🙂 Ehkä saadaan seuraava jo ensi viikolle.

 • Reply
  EllenR
  09/27/2016 at 13:01

  Ruotsi on ihana maa ja Tukholma taitaa olla yksi maailman parhaista kaupungeista. Luin yliopistossa pääaineena pohjoismaisia kieliä ja olin aikoinaan Tukholmassa vaihdossa. Ihmisten iloisuus ja positiivisuus tarttuu todella, massapukeutumisesta ei stressata ja nautitaan elämästä. Se on parasta!
  Mutta tunnen aika paljon ruotsalaisia ja olen huomaavinani tavallaan aika ikävän faktan, että ruotsalaiset eivät ole kovin ylpeitä ruotsalaisuudestaan ja puheidensa mukaan asuisivat aina mielellään jossain muualla. He pitävät Ruotsia tosi takapajuisena ja ihannoivat usein jenkkikulttuuria (no miksei!). Ruotsalaiset eivät myöskään oikeastaan jaksa juhlia kansallispäivää, ainoat jotka päivää fiiliksessä juhlivat ovat maahanmuuttajat. Ja Tukholma ei muutenkaan missään nimessä ole muu Ruotsi. Vähän kuin Helsinki ei ole muu Suomi, mutta lähempänä kuitenkin.
  Ja varmasti Ruotsi muuttuu koko ajan kansainvälisempään suuntaan osittain juuri tuon vuoksi, että inspiraatiota ja ideoita haetaan koko ajan muualta, yrityksiä perustuu ja uskallus maailmalle lähtöön on kova.
  Mutta kiva maa, symppisihmiset ja ihana rento meno. Haaveena olisi vielä jokin aika siellä jossain vaiheessa asua, mikä itseasiassa voisi olla mahdollista vielä lähitulevaisuudessa.
  Kiiitos tästä podcastista!

  • Reply
   EllenR
   09/27/2016 at 13:09

   Madeleine on ehdottomasti munkin lemppari, mutta Leonore on kyllä kiilaamassa eteen. Mikä sählääjä!

   • Reply
    EllenR
    09/27/2016 at 13:15

    Hirvee pommitus, mutta kolmas huippusana on fika. Ei löydy meiltä!

    • Reply
     Blue Peony
     09/27/2016 at 14:11

     Minä rakastan lisäksi esim. käsitettä lyxa till :-). Tanskassa on muuten myös ihan mahtavia sanoja, dejlig ja hygge esimerkiksi.

     • Noora K.
      09/28/2016 at 08:48

      Lyxa till on kyllä hyvä. 🙂

   • Reply
    Noora K.
    09/27/2016 at 21:05

    Haha, Leonore on kyllä mainio! Ja Estellekin on tietty ihana. 🙂

  • Reply
   Blue Peony
   09/27/2016 at 14:07

   Kansallispäivä taitaa olla ruotsalaisille aika uusi juttu sinänsä, että siitähän tuli vapaapäiväkin muistaakseni vasta 2005… Ja Ruotsin lipun päivä muuttui kansallispäiväksi vasta 80-luvulla. Joten vaikka päivää vietetään Kustaa Vaasan kuninkaaksi tulon ja yhtenäisen Ruotsin syntymisen kunniaksi (hän on muuten syypää elämässäni moneen, sillä hänen aikanaan esi-isäni siirtyivät Suomeen), ainakin minulla on tunne, ettei päivään lataudu pitkään rauhassa ja vauraudessa eläneiden ruotsalaisten elämässä samanlaisia emootioita kuin vaikkapa itsenäisyyspäivään suomalaisten mielissä. Se ei ole samalla tavalla osa ruotsalaisuuden “suurta kertomusta”.

   • Reply
    EllenR
    09/27/2016 at 16:42

    Se on kyllä aivan totta. Kansallispäivällä ei todellakaan ole suurtakaan merkitystä Ruotsille maana ja se varmasti vaikuttaa päivän luonteeseen.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:04

   Sanasta sanaan samaa mieltä. Joskus tuntuu siltä, että Suomessa on kauhea ongelma, jos haluaa mennä ihan vain joukon mukana, eikä jaksa kaikessa olla niin kamalan yksilöllinen.

   Tosi hassua kuulla, että he eivät sitten kuitenkaan ole itse ylpeitä ruotsalaisuudestaan. Ei jotenkin istu mielikuvaan yhtään!

   Mulla on vähän sama haave, katsotaan miten käy. Muutenkin voisi olla ihan kivaa asua vielä jossain ulkomailla jossain vaiheessa elämää. Kiitos itsellesi kivasta keskustelusta! 🙂

   • Reply
    Noora H.
    09/28/2016 at 08:20

    Täällähän tuli mielenkiintoista keskustelua. 🙂 Minäkin yllätyin tuosta, etteivät ruotsalaiset ole kovin ylpeitä taustastaan. Onkohan tuo ilmiö, joka toistuu muissakin Pohjoismaissa? Mitenköhän on esimerkiksi tanskalaisten laita?

    Näissä kuninkaallisten lapsissa kallistun taas Vickanin suuntaan, Estelle on mun suosikki. 😀

 • Reply
  H
  09/27/2016 at 14:19

  Mun haave olis päästä Gotlantiin pyöräilylomalle. Tukholmassa vois viettää joskus viikon..sen päivä Tukholmassa -kipittämisen sijaan. Muita ihania pikkuisempia kaupunkeja, joissa olen poikennut, ovat mm.Lund ja Kalmar. Ystävä kehui myös Köpingejä…eli Lind- ja Norrköpingin seutua.
  Kohtahan teillä on hyvät syyt tutustua myös lasten silmin naapurimaahan. Kyllä ruotsalaiset osaa senkin puolen, teemapuistojen rakentamisen viimeisen päälle. Junibackenit, Kolmårdenit ym.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:06

   Gotlannin unohdinkin mainita, sinne olisi ihanaa päästä. Omalla veneellä se olisi ihan parasta, mutta muukin reissu kyllä kelpaisi. 🙂 Ja joo, niin on. Junibackenia odotan salaa itsekin. 😀

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:26

   Hei joo, Gotlantiin pyörilymatkalle, miten unohdin sen! Mä odotan myös reissuja lapsen kanssa, se on varmaan tosi hauskaa esitellä ja opettaa kaikkea uutta pienelle. 🙂

 • Reply
  Sofié
  09/27/2016 at 18:26

  Tosi kiva podi! Oli kiva kuunnella sitä aamulla teekupin äärellä ja haaveilla maailman parhaista pullista (kardemumma-pullat on munkin suosikkeja). Sain tästä podista kirjoitusinspiksen -kiitos!

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:06

   Kiitti! 🙂 Munkin tekee nyt ihan kamalasti mieli pullaa. Pitäisköhän leipoa… Mutta vaikka olen ihan hyvä tekemään pullaa, niin sellaisia ruotsalaispullia en kyllä osaa.

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:28

   Kiitti! 🙂

 • Reply
  Mai
  09/27/2016 at 19:16

  Fantastiskt, aivan ihana podcast jälleen kerran! Samaistun minäkin täysin teidän ajatuksiin Tukholmasta ja ruotsalaisista. Koen itsekin olevani vadelmavenepakolainen ja vain väärään maahan syntynyt 😉
  Törmäsin (melkein sananmukaisesti) muuten teihin ja homevialauran Lauraan Manskun ja Kalevankadun kulmassa tässä äsken. Rupesin katsomaan et miks Noora H. näyttää niin tutulta, mistä mä tunnen ton tyypin ja pitäiskö moikata 😀 Ja sitten tajusin keitä olitte. Eli pahoittelut et kävelin melkein teidän päälle!

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:07

   Hahaa, henkinen kotimaa on henkinen kotimaa. 😀 Ja hauskaa, oisit moikannut vaan. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:29

   Mun megatupeerattu tukka varmaan hämäsi. 😀 Oltiin tulossa kampausvinkki-illasta. Olisit tosiaan moikannut vain, se on hauskaa, kun joku tunnustautuu lukijaksi, vaikka vähän aina jäädynkin. 🙂

 • Reply
  JohannaN
  09/27/2016 at 19:35

  Siis nämä podcastit on aivan huippuja!!!!
  Säästän aina pari uusinta ja lähden napit korvilla iltakävelylle. Raittiissa ilmassa saan kuunnella teidän höpinöitä ja vaan kävellä. Ihan parasta! Ja aiheetkin on ollu tosi kivoja! Vaikka raskaus ja vauvat eivät itsellä ihan vielä ole suunnitelmissa, niin vitsi miten kiva on kuunnella teidän intoilua. Naureskelin tänäänkin ties kuinka monta kertaa lenkin aika. Odotan taas uusia innolla!!
  Ihanaa viikon jatkoa molemmille Noorille!! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:08

   Onpa kivaa kuulla, että näistä tykätään. 🙂 Välillä mietitään aiheita niin kovasti ja sitä, että kiinnostaakohan sellainen ja sellainen juttu ketään. Mutta näitä on kyllä tosi kiva tehdä. Kivaa viikonjatkoa sinne myös! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:30

   Mahtavaa kuulla! Mä säästelen aina myös podcastit kävelylenkeille. Tänään on tiedossa useampi jakso Träningspoddenia. 🙂 Hauskaa viikkoa Johanna!

 • Reply
  Eva
  09/27/2016 at 20:19

  Kiva podcast, tätä kuunnellessa tuli hyvä mieli. Samaa mieltä ruotsalaisten positiivisesta asenteesta, siinä länsinaapurit erottuvat edukseen. Ihmiset ovat ystävällisempiä ja avoimempia. Jopa byrokratia- asioiden hoitaminen viranomaisten kanssa on mukavampaa Ruotsissa: Soittaessani Skatteverketiin tai Försäkringskassaniin puhelimeen vastaa avulias ja ystävällinen ihminen. Kansaneläkelaitoksen kanssa asioiminen taas harvoin herättää mitään positiivisia tunteita.

  Lussebullar-pullista en tosin pidä. Hyi. Oma suosikkini ruotsalaisesta tai skandinaavisesta keittiöstä on toast skagen. Luulin kauan, että se on ihan normaali ruokalaji myös Suomessa, mutta ilmeisesti se on monille sisäsuomalaisille melko tuntematon herkku.

  Mysa-verbi on kieltämättä monikäyttöinen. Käytän sitä jatkuvasti, hyvinkin erilaisissa asiayhteyksissä. Mysa voi olla teen juomista sohvan nurkassa hyvää kirjaa lukien, tai telkkarin katselua puolison kainalossa, tai jopa seksin harrastamista. Mikä vaan, joka on mukavaa ja rentoa ja antaa turvallisen ja kotoisen fiiliksen.

  Yleisenä kommenttina tähän keskusteluun totean, että ihanaa ettei kukaan kommenteissakaan ole ruvennut jankkaamaan pakkoruotsista. Olen niin kypsä kieliriitoihin ja siihen, että Ruotsia, ruotsin kulttuuria tai ruotsin kieltä tuskin voi edes mainita missään asiayhteydessä ilman että nettiraivo lähtee valloilleen.

  • Reply
   Noora K.
   09/27/2016 at 21:11

   Kiva kuulla. 🙂 Mun pitäisi muuten mennä nyt käymään Kelassa, saapas nähdä, millaista se sitten on. Mutta Verovirastosta on pakko sanoa, että sieltä saa aina tosi hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Aina silloin tällöin kaipaan johonkin apua ja vastaanotto on poikkeuksetta tosi miellyttävä.
   Mulle taas ei uppoa skagen, kun en pidä katkaravuista, Mutta onhan Ruotsissa sitten taas myös tosi ihania lohileipiä. Mutta sitä mätitahnahommaa en yhtään tajua. 😀
   Ja vai mysaaminen olla seksiäkin! Tää oli mulle uutta.

   • Reply
    Eva
    09/27/2016 at 21:18

    Heh, en usko että kovinkaan moni vakavissaan laskee seksin harrastamisen myysaamiseksi. Mutta se toimii hyvin eufemisminä. 😉

    • Reply
     Noora H.
     09/28/2016 at 08:34

     Rakastan toast skagenia! Se ei onneksi ole raskausaikana kielletty, vaikka monet sitä välttelevät. Tarkistin tämän kahteen kertaan neuvolasta. 🙂 Musta yksi hauska sana on myös pippa, mutta jostain syystä jätin sen mainitsematta. 😀 Opin sen Sofi Fahrmanilta ja mietin aina, että Pippa Middleton on Ruotsissa varmaan saanut kuulla miljoona vitsiä nimestään.

     • Eva
      09/28/2016 at 14:36

      Ei ole kielletty ei, mutta toki kannattaa ravintolatilauksen yhteydessä varmistaa, ettei annoksessa ole mätiä. Mätiä ei minun käsitykseni mukaan suositella raskauden aikana.

      Pippa Middletonin nimestä olen kuullut jos jonkinlasta puujalkavitsiä, m.m. Dagens nyheter -lehden otsikko “Pippa snabbare än kungen”: http://www.dn.se/sport/pippa-snabbare-an-kungen/

 • Reply
  Sara // housefive
  09/27/2016 at 22:30

  Tipsa tips; kesäinen Öölanti kuninkaallisten kesäpaikkoineen (Solliden) on ihan älyttömän viehättävä paikka!

  Me ollaan lapsuudessa käyty runsaasti tietysti Tukholmassa, mutta myös Ruotsin maaseudulla. Kierretty linnoja ja taitelijakoteja. Carl Larssonin koti on myös aivan ihana paikka.

  Ja Tukholmassa on mahtavaa vierailla lasten kanssa. Humlegårdenissa on ihana leikkipuisto, missä tyylikkäät perheet heijavaat Bugiksiaan ja kauniisti puetut lapsukaiset temmeltävät 😉 Kaikki paikat on ihanasti huomioineet lapsukaiset.

  Ja se paras juttu Ruotista, mitä mun vanhemmat rahtaavat pullo tolkulla NK:n ruokaosastolta on Arvid Nordquistin Limone-sitruuna oliiviöljy. Se on maailman parasta ja mitään vastaava ei ole tullut vastaan. kannattaa siis ostaa kokeiluun, jos sattuu kohdille. http://www.dabas.com/DABASService.svc/GetImageFromArticleMediafil/18028/18028/250/NoImageURL

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:36

   Jes, kiitos vinkeistä! Kävelin viime syksynä juuri tuon leikkipuiston ohi ja ihastelin lattepappoja- ja mammoja. Harvemmin näkee suomalaisissa leikkipuistoissa Chanelin laukkuja. 😀 New Yorkissa oli tosin vielä stailimmat leikkipuistovaatteet, jouduin juoksemaan siellä kaksi kertaa saman puiston ohi, kun halusin tiirata asuyhdistelmät tarkasti läpi. 😀

  • Reply
   Noora K.
   09/28/2016 at 08:49

   Hei jee, tässä tulikin roppakaupalla kivoja vinkkejä. Kiitos! 🙂

 • Reply
  Ia
  09/27/2016 at 22:33

  Ihanaa iltaa 🙂
  Teidän juttelua kyllä kuuntelisi pidempäänkin / useamminkin!

  Kun niin montaa muuta asiaa on jo kommentoitu, niin tartunpa minä tuohon turvamies-juttuun. En ole alalla, mutta personaltrainerina aikoinani työskennellessäni vedin kyllä osan asiakkaiden juoksulenkeistä itse fillarilla. (Jos alla oli jo esim. muutamat jumpat sille päivälle tai esim. itse ei juoksukunnossa muuten). Toki turvamiesten varmasti pitää olla noin yl.ottaen hyväkuntoisia, mutta varmasti Stubbia voi turvata, vaikkei koko ajan (kirjaimellisesti) kannoilla juoksisikaan 😉

  Saittepas nyt aikaiseksi kauhean matkakuumeen Ruotsiin!
  Suloista syksyä Suomeen 🙂
  – Ia

  • Reply
   Noora H.
   09/28/2016 at 08:37

   Totta! Tuo on myös varmaan fiksua lasten kanssa, äiti tai isä voi juosta ja lapsi pyöräillä vieressä. Pitää kokeilla. 🙂 Hauskaa syksyä sinnekin!

  • Reply
   Noora K.
   09/28/2016 at 08:50

   Kiitos ja kivaa päivää sinne! 🙂 Ja tosiaan, tuohan on varmasti lapsenkin kanssa hyvä, että hän voi pyöräillä ja itse voi juosta.

 • Reply
  Amelie
  09/29/2016 at 06:01

  Säästin tämän podcastin odottamaan huomenna alkavaa Tukholman reissua. Kiitos Noorat!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:26

   Toivottavasti on kaikin puolin ihana reissu! 🙂

 • Reply
  Regina
  09/29/2016 at 13:06

  Oletteko huomannaeet, että Kunkkulinnassa aukeaa 18.10. Hääpukunäyttely! Kaikkien sessojen puvut + Lilianin ja Silvian. Ehkä pakko. Maaliskuuhun asti aikaa. Hyvää höpinää teillä, Tack!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:27

   Joo! Ihan must. 🙂 Todellakin pakko, tähän vielä palataan!

  Leave a Reply