Noora K:sta Sisustus Yhteistyö

Unelmapetaus

Noora K. / yhteistyössä Asennemedia ja Finlayson

Petauksissa on vähän sama kuin huiveissa. Niiden pitää olla muhkeita, eikä laihoja. Materiaalin pitää olla ensiluokkaista ja ihanilla tekstiileillä tehdään se viimeinen silaus huoneeseen (tai asuun). Laadukkaat tekstiilit ovat minulle se juttu sisustuksessa. En ole niinkään design-tuolien tai valaisimien perään, mutta pellavaisia lautasliinoja ja lakanoita voisin hamstrata loputtomat määrät. Kivaa uutista voin juhlistaa yhtä hyvin uudella keittiöpyyhkeellä kuin samppanjallakin (no, etenkin tietysti nyt). Niinpä tämä Finlayson-yhteistyö oli minulle varsin mieluinen.

Ensinnäkin pidän Finlaysonin brändistä kovasti – talo on ottanut rohkeasti kantaa yhteiskunnallisiinkin asioihin ja palauttanut voimaan ajattelun siitä, että tuotteiden on pakko olla hyvälaatuisia, koska huonoon ei ollut varaa. Vähän niin kuin ennen vanhaan. Ja varsinkin tämä Anna Ruohosen suunnittelema J.F.-mallisto nyt vain on todella kaunis. Ihastelin suuresti kaimani lämpöisen viininpunaisia lakanoita, meidän kotiimme taas sopivat nämä harmaat paremmin.

Aino-pellavapussilakanat ja -tyynyliinat ovat rennon tyylikkäitä. Nauhat voi solmia sieville ruseteille tai heittää vain huolettomasti solmuun. Ja hei, jos eilen hehkutettiin ruotsalaisten ylivoimaisuutta vähän yhdessä jos toisessakin jutussa, niin lakanoihin liittyy yksi asia, jossa arvostan suomalaista käytännöllisyyttä. Oletteko nimittäin huomanneet, että ruotsalaisbrändien pussilakanat ovat sillä lailla umpinaisia, ettei niissä ole pitkien sivujen yläkulmissa niitä pieniä aukkoja, jotka helpottavat lakanoiden vetämistä täkin päälle? Tässä asiassa Suomi tosiaankin vetää pidemmän korren.

Itse en pahemmin pellavalakanoita silittele, pieni ryppyisyys kuuluu materiaalin luonteeseen. Muuten unelmapetaukseeni kuuluu riittävä määrä tyynyjä – niistä pitää voida rakentaa kunnon Netflix-asema tai lukupaikka. Aamiaisia sängyssä en harrasta muuten kuin hotelleissa, mutta jäätelöä syön sängyssä silloin tällöin. Ja pizzaakin, mutta vain jos satun katsomaan Gilmore Girlsiä. Unelmapetaukseen kuuluu myös, että saatavilla on torkkupeittoja ja lehtiä. ja yöpöydällä kukkia tai tuoksukynttilä. Minimalismi ja unelmapetaus eivät mene kyllä lainkaan samaan lauseeseen, koska enemmän on enemmän.

Tämän syksyn mallistoon kuuluu myös villaisia sisustustyynyjä ja torkkupeittoja. Niiden nimi on Emil ja anteeksi nyt vain kaikki, joiden mielestä tämä on ihan ennenaikaista, mutta… Kynttilälyhdyn sytyttäminen ja lämpimänsävyisten, villaisten sisustustekstiilien kanssa pelaaminen toi tasan yhden mielleyhtymän. Joulu! Lupaan, että en nyt ihan vielä lähde laukalle, mutta varoitan nyt kuitenkin. Ei näitä kuvia kranssi tai pari olisi pahentanut, mutta siltä sentään säästin teidät.

P.S. Laadukkaisiin tuotteisiin kuuluu monesti se, että niiden mukana tulee jotain ihanaa nauhaa. Itse kerään aina kaikki nauhat talteen ja merkkaan muun muassa matkalaukkuni niillä. Mustia sämsonaitteja on maailma täynnä, joten kiepautan nauhan rusetille (ensin umpisolmu, sitten rusetti) kahvan ympärille, niin oma veska on helpompi tunnistaa ilman mitään sen kummempia kikkoja.

P.P.S. Omia unelmapetauksia voi (ja kannattaakin) esitellä Instassa, sillä kyseisellä hashtagilla kulkee kilpailu, jossa voi voittaa juuri näitä tuotteita tai sitten Finnairin lahjakortin. Lisätietoa kisasta täällä.

Perjantain parhaat
Podcast: Vadelmavenepakolaiset

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Suvi - Kotonainen
  09/28/2016 at 07:16

  Hih, minunkin Samsoniten matkalaukustani löytyy pakkauksesta napattu silkkinauha kantokahvan ympäriltä! Auttaa laukun tunnistamisessa jopa niin paljon, että ennen viime reissuun lähtöä miehenikin antoi sitoa vastaavaan omaan laukkuunsa 🙂
  Ja j-sana, tervetuloa! Sekin löytyy jo omasta syksyn sanavarastosta 😉

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 06:58

   Jep, niin auttaa! Ja sellaisia oikeasti kivoja matkalaukkutägejä on vähän ja ne kivat on kalliita, niin tämä on sellainen hyvin kustannustehokas ratkaisu. 😀

 • Reply
  SuviAnni
  09/28/2016 at 07:28

  Et muuten ole ainut, jolla on orastavaa jouluhiminöintiä ilmassa! Mulla se on iskenyt tänä vuonna jotenkin ennätyksellisen aikaisin. Johtunee siitä, että viime vuonna en työkiireiden takia oikein päässyt himinöinnin makuun, joten sitä jäi säästöön tälle vuodelle. Luvassa siis jouluöverit! Viime viikolla mulla oli arkivapaa ja nousin aikaisin, kun oli vielä vähän hämärää ja sytyttelin kynttilöitä, oli ihanaa. Hämäränä aamuna kynttilöissä on jotain erityistä tunnelmaa. Yleensä ripustan talvivalot marraskuun alussa, mutta tänä vuonna pitää sekin ehkä tehdä aikaisemmin. Oon myös ihan sormi liipaisimella tilaamassa kynttelikköä, kun vihdoin oon löytäny mieleisen 😀 Taustalla vaikuttanee osittain se, että meillä on laskettu aika marraskuun puolivälissä, joten varsinainen joulu saattaa mennä väsymys- ja vauvahuuruissa. Pitää siis ottaa kaikki irti jo etukäteen, ihan varmuuden vuoksi 🙂 PS. Finlayson on aina yhtä ihana ja kauniita ja laadukkaita kodintekstiilejä ei vaan voi olla liikaa.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:01

   Mulla on vähän sama, viime vuonna ei jostain syystä oikein lähtenyt ja tänä vuonna tilanne on ihan toinen. Aion myös vetää kunnon överit. 🙂 Saa nähdä, miten vauva päättää tulla. Jos hän syntyisi ennen joulua, niin siitähän tulisi ihan ultimate, kaikkien aikojen jouluhiminöinti. Mutta en kyllä jaksa uskoa tähän, ainakin mun puolen suvussa lähes kaikilla on kai tupannut menemään oikein kunnolla yliajalle…

   Mutta teillä uskon, että tulee kyllä todella erityinen joulu, vaikka sitten väsyttäisi ja huuruttaisikin. 🙂 Ihanaa! <3

 • Reply
  Blue Peony
  09/28/2016 at 07:39

  <3 lyhtyaika! Ihanaa, että saan kohta kaivaa parvekelyhdyt esille, kun parvekeremppa on viimeistä silausta vaille valmis.

  Ihan harmittaa, etten ole tällä hetkellä lakanoiden tarpeessa, niin nättejä nuo Finlaysonin uutuudet ovat. Kunnon materiaali kyllä kestää; aikoinaan hieman hintavammat pussilakanat ovat vielä 15 vuoden iässäkin hyvässä kunnossa. Ihan huippuja ovat isoäitini vanhat aluslakanat, joita käytämme edelleen. Niissä on vieläpä isoäidin kirjailemana minun nimikirjaimeni, meillä kun oli samat alkukirjaimet :-).

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:02

   Lyhtyaika on kyllä ihanaa. Tänä vuonna päätin myös, etten säästele mun hienoja kynttilöitä (I know, ihan superhölmöä se on ollutkin). Ja jep, kunnon laadun kyllä huomaa. 🙂

 • Reply
  Riikka
  09/28/2016 at 08:14

  Hei, joulujutuista saa jo puhua.. 😉

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:03

   Jee! 🙂

 • Reply
  Heli
  09/28/2016 at 08:17

  Täälläkin odotellaan joulua 😀 olen jo miettinyt,mitä mihinkin laittaisin. Kaapissa kaikki tavarat saavat vielä odotella. Ehkä sitten marraskuussa? Me emme vietä joulua kotona, vaan siirrymme aina pyhiksi kotipaikalleni. Tästä syystä omassa kotonani joulu laitetaan esille aikaisemmin.

  Pidän itsekin kunnon lakanoista. Lakanoiden tulee olla todella jämäkät ja laadukkaat. Noita j.f pellavalakanoita meillä ei olekaan, mutta äitini mielestä tavallinen finlayson lakana ei ole ollenkaan samanlainen kuin silloin joskus. Harmi sinällään 🙁 kuulemma lakanat kiertyvät kieroon ja ovat ohuempia.

  Meillä oli myös ihmettelyä ruotsalaisesta tavasta. Ystäväni mies kertoi, että heillä lakanat säilytetään nurinpäin viikattuna ja sitten se vetäistään peiton päälle, jolloin lakana kääntyy oikein päin. Eli niitä käsiaukkoja ei edes tarvita. Poikkeaa kovin suomalaisesta tavasta. En tiedä tekevätkö ruotsalaisetkin sitten samallalailla. Suht kätevästi siinäkin se peitto sujahtaa lakanaan.

  • Reply
   Blue Peony
   09/28/2016 at 12:34

   Tuo, mitä äitisi sanoo Finlaysonin lakanoiden laadusta, pätee ikävä kyllä ainakin aluslakanoihin :-(.

   • Reply
    lydialainen
    09/28/2016 at 19:47

    Olisiko vinkkiä mistä saisi hyvälaatuisia aluslakanoita? Viime viikolla just heitin yhden parisängyn lakanan pois, joten nyt olisi hyvä hetki hankkia täydennystä…

    • Reply
     Marie
     09/30/2016 at 18:21

     Suosittelen varauksetta Gantia. Olen aina silloin tällöin säästäväisyyksissäni ostanut yhden tai kaksi muutakin, esim Villa Stockmann satiinipuuvilla, mutta todennut että harhaostoksia. Parisängyn aluslakana 99€/kpl (muistaakseni), mutta kestää helposti täysin priimakuntoisena yli 10v.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:06

   Mäkin olen jo funtsaillut joulukuusen paikkaa. 🙂 Se on tänä vuonna vähän eri kuin aiemmin.
   Mulla on Finlaysonista vain hyviä kokemuksia. Seuraava perustuu ihan mutuun ja voin olla väärässäkin: Mulla on sellainen käsitys, että tässä on parin viime vuoden aikana tapahtunut muutos parempaan. Sen jälkeen, kun omistaja vaihtui, laadusta on puhuttu paljon ja mun kaikki Finlaysonit ovat just tästä sen ajan sisältä. Toki aika näyttää sitten lopullisen laadun, mutta voisikohan olla niin, että nyt on tapahtunut muutos parempaan? 🙂

 • Reply
  Mama L
  09/28/2016 at 08:46

  Nauhat matkalaukuissa on ihan must! Samoin nauhojen ja kauniiden paperipussien säilömien. Ja ruotsalaisten lakanoiden reiättömyyttä olen itsekin ihmetellyt.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:07

   Kyllä. 🙂 Paitsi nyt mulla on mennyt överiksi niiden paperikassien kanssa ja raivauksen yhteydessä heitin ison kasan niitä paperinkierrätykseen. 😀

 • Reply
  Amelie
  09/28/2016 at 09:54

  Ihanan kutsuva petaus! Saako laivakoira muuten olla sängyssä? Meillä on sääntö, että vain synttäreinä tai isän- ja äitienpäivänä tai kipeänä saa syödä sängyssä. Tosin meillä ei ole telkkaria makkarissa eli se vähän nostaa kynnystä kuitenkin 😉

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:09

   Kiitti! 🙂 Ei saa olla. Se menee sinne kyllä aina salaa, jos makuuhuoneen ovi unohtuu auki, kun ollaan poissa kotoa.
   Oot muuten ihan oikeassa, telkkari makkarissa jotenkin tuntuu antavan luvan siihen sänkysyömiseen. Jos meillä näkyisi CNN, niin sitten varmaan söisin aamiaistakin siellä. 😀

 • Reply
  Hanna
  09/28/2016 at 10:16

  Pellavalakanat on kyllä ihan parhaat! Meillä ei muissa nukutakkaan. Ja hei, jouluun on alle 100 päivää 😊

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:11

   Mä tykkään myös sellaisista oikein jämäköistä puuvillaisista, tyyliin Gant ja Lexington. Jollain tavalla pidän nimenomaan karheasta. 🙂
   Jee, niin on!

 • Reply
  Marjut
  09/28/2016 at 11:58

  Pitkästä aikaa kommentoimassa… Ihana, ihana koti ja remontti todella onnistunut! Ja sydämelliset onnittelut vauvoista teille molemmille <3
  -Marjut

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:12

   Kiva kun oot. 🙂 Ja kiitos paljon!

 • Reply
  Anna
  09/28/2016 at 12:28

  Noista hortensioistasi inspriroituneena ostin viime viikonloppuna saman tyylisen kimpun. Kukkakauppias sanoi silloin, että hortensia tarvitsee kuumaa vettä. Niinpä olen kuuliaisesti vaihtanut veden kuumaan joka päivä ja leikannut uuden imupinnan. Kukka on edelleen täysissä voimissaan!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:12

   Joo, kuuma vesi ja uudet imupinnat oli kyllä voittava yhdistelmä. 🙂

 • Reply
  Mai
  09/28/2016 at 14:06

  Nää Finlaysonin uutuusmalliston lakanat näyttää kyllä molempien kodeissa aivan ihanilta! Meillä edessä tänään shoppailureissu: aiotaan ostaa uudet peitot ja lakanat. Todennäköisesti valitsemmekin nämä samat pellavaiset uutuudet 🙂 Itse olen aina ollut tyytyväinen Finlaysonin laatuun enkä toivottavasti joudu tälläkään kertaa pettymään (vaikka joku kommentoikin, että laatu huonontunut). Sen sijaan Ellokselta ostamani lakanat (taisi olla “brändittömät” tai jotain heidän omaa merkkiä?) ovat osoittautuneet aika huonolaatuisiksi eli niitä en voi varauksetta suositella.

  Ja iik, joulu! Kyllä nyt saa jo ruveta jouluhiminöimään Noora K.! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:15

   Mulla on pelkkiä hyviä kokemuksia Finlaysonista, toivotan samaa sulle. 🙂 Toivottavasti teille löytyi sopivat ja ihanat.

   Ja jee, kyllä mä taidan vähän ruveta. Aloitin polttelemalla kynttilöitä aamiaisellakin. 🙂

 • Reply
  Adeliina
  09/28/2016 at 16:15

  Itse olen pettynyt Finlaysonin lakanoiden laatuun, enkä pussilakanoita ole uskaltanut siksi testata, sillä lakanat menettävät muotonsa ja haalistuvat. Mutta koska pidän pellavalakanoista, niin pitääkin noita harkita. Riippuen minkä kokoinen pussilakana on, mahtuuko meidän peittoon. Itselläni on pari By nordin pussilakanaa, ja vaikka niissä ei niitä yläreikiä olekaan, on niiden laittaminen (paripeittoonkin) helppoa, sillä alareikä on lähes koko peiton levyinen. Monissa pussilakanoissa se alareikä kun on tosi lyhyt ja peiton sisäänahtaminen hankalaa.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:16

   Tämä on Finlaysonin premium-mallisto ja vaikuttaa ainakin minusta tosi jämäkältä. Tuo on muuten totta, että lakanoiden vaihto on tosi hankalaa, jos se alareikä on liian pieni. Menee ihan hermot. 😀

 • Reply
  Reettapee
  09/28/2016 at 22:37

  Puuttuvat käsiaukot lakanoissa ovat turhauttavia. Niiden kanssa säätäminen on tuskaa. En tiedä helpottaisiko sellaisten lakanoiden paikalleen laittamista tuttavani opettama tyyli, jota kuulemma sairaaloissa käyttävät. Eli jos on kaksi ihmistä laittamassa pussilakanaa niin toinen ottaa kiinni toisesta ylänurkasta ja asettelee peiton lakanan sisälle hyvin ja toinen toisesta yläreunasta. Sitten toisella kädellä pidetään niistä kiinni ja toisella vedetään lakana lopun peiton yli ja alanurkat kohdalleen. En tiedä kuulostaako näin kirjoitettuna näppärällä mutta sitä se käytännössä on. Yksin en ole oppinut näppärää keinoa niitä lakanoita nätisti laittaa.

  Itselläni on vielä useita hyväkuntoisia lakanoita lapsuudenkodista, mikä tietenkin opiskelijana on ihanaa, mutta monesti sitä ihastelee uusia lakanoita ja haaveilee niiden ostamisesta. Mutta niin kauan kuin entiset on hyviä ei taida olla tarvetta uusille.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:19

   Mä oon ratkaissut ne puuttuvat aukot niin, että säilytän niitä lakanoita nurin päin, silloin ne on vähän helpommat. Se onnistuu yksinkin, mutta olet ihan oikeassa, että yhdessä jonkun kanssa menee helposti ja nopeasti.
   Ymmärrän dilemman. Mutta ehkä ihan kaikkea tässä maailmassa ei tarvitse hankkia vain tarpeeseen vaan joskus voi myös ilahduttaa itseään? Sitten ainakin, kun ei ole enää opiskelijabudjetilla. 🙂

 • Reply
  Emmi R.
  09/29/2016 at 07:49

  Kauniita kuvia taas! Niin lämpöä ja kodikkuutta hehkuvia, paluuta edellisen blogin tunnelmiin. Just mun makuun! Meillä on vaan muutamat tosi neutraalit lakanat, joita kierrätetään. Mutta viime viikolla törmäsin cittarissa Marimekon kampanja-pussilakanoihin ja beige versio jäi pyörimään mieleen. Katsotaan jos siinä olisi villikortti. Lokakuu alkaa kohta ja silloin voi alkaa täysillä hehkuttamaan joulua😊 Löysin jo fazerin joulun makuisia suklaalevyjä kaupasta ja ostin varastoon pari…

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:20

   Kiitti! 🙂 Neutraalinväriset on munkin suosikkeja, mutta pakko tosiaan sanoa, että ne viininpunaiset Noora H:n kotona ovat ihan tajuttoman ihanat. Ja joulunaikaan mulla on tapana lisätä petauksiin yhdet ruutukuviolliset tyynlyliinat, joissa on jopa punaistakin. Mun villi kortti. 😀

 • Reply
  Elisabeth
  09/29/2016 at 12:07

  Hei jouluun on enää alle 3kk, eli kyllä siitä voi jo puhua! 🙂 Oma unelmapetaus liittyy kivipestyyn puuvillasatiiniin, http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2015/10/bedroom-makeover-with-delfino.html. Sekin on materiaalina todella mukava! Olen samaa mieltä Finlaysonista: merkki edustaa kotimaisuutta ja kunnioittaa perinteitä rennolla otteella.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 20:49

   Puuvillasatiini on kyllä myös tosi miellyttävä. Ja jes, joulujutut korkataan pian. 🙂 Sossy muuten, vastaus sulle jäi myöhempään kuin toisille. löysin kommenttisi roskapostin joukosta vasta nyt. 🙁

 • Reply
  Suvi
  09/29/2016 at 15:58

  Ihanan tunnelmallisia kuvia!
  Hei kiinnostaisi tietää, että saatteko näissä yhteistyöjutuissa kaikki lakanat, viltit, astiat yms. aina itselle? Vai palautatteko osan kuvausten jälkeen? Vai laitatteko omia vanhoja kiertoon?
  Siksi mietin, kun omat kaapit on täynnä astioita ja liinavaatteita, ettei edes tarvis uusia… vaikka nämä pellavalakanat kyllä varmaan ottaisin, jos vaan saisin :).
  Mukavaa syksyä teille molemmille!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:23

   Kiitti! Riippuu vähän yhteistyöstä, olen tehnyt molemmilla tyyleillä. Totta kai kaappeja on pakko silloin tällöin raivata vanhemmista jutuista, mutta sitä tekisin muutenkin. 🙂 Mulla on mun perheen kanssa aika toimiva kierrätysrinki.
   Mukavaa syksyä sinne myös!

  Leave a Reply