Yleistä

Perjantain parhaat

Viikon paras kahvi on tietysti jokasyksyinen klassikko, Starbucksin Pumpkin Spice Latte. Noora K. on ehtinyt nauttimaan jo useamman. Paljastettakoon samalla, että Noora K:lle valkeni vasta nyt, miksi ehkä on ihan hyvä, että maailmassa on kofeiinitontakin kahvia. Totta tosiaan, jos joutuu noudattamaan kofeiinirajoituksia, mutta haluaa kahvitella yhtä paljon kuin me, niin kompromisseja joutuu tekemään. Onneksi PSL maistuu ihan yhtä ihanalle kofeiinittomanakin.

Viikon kovimmat odotukset kohdistuvat Joël Dickerin uutuuskirjaan Baltimoren sukuhaaran tragedia. Pari vuotta sitten ilmestynyt Totuus Harry Quebertin tapauksesta oli Noora K:n mielestä ihan mielettömän hyvä, joten kirjailijan uusin lähti saman tien Akateemisesta mukaan. Noora K:lla onkin koko alkuviikon säntäilyn jälkeen luvassa ihana, rela lukuviikonloppu. Tuoksukynttilät odottavat jo valmiina.

Viikon paras oivallus syntyi, kun olimme tiistaina Asenneporukalla ID Hairin vieraina. Saimme kuulla Evo-nimisestä hiustuotesarjasta (tästä lisää toiste) ja halleluja, saimme ratkontaa omiin hiuspulmiimme. Ikänsä ponnareita vääntänyt Noora K. oppi, että itse asiassa ponnari kannattaisi tehdä kolmessa osassa, jotta siitä saisi mahdollisimman hyvän. Hiukset jaetaan pään korkeimmalta kohdalta korvien korkeimpaan kohtaan molemmin puolin. Kolmas osa on takaosa. Takaosa käsitellään ensin, sitten vasta sivu- ja päällisosat. Tämä auttaa, jos joku kohta menee pieleen, niin ei tarvitse aloittaa koko hommaa alusta.

Noora H. taas oppi vihdoin tupeeraamaan. Tukkaan pitää muistaa laittaa kuivashampoota tai hiuspuuteria, tukka tupeerataan osissa ja takut vältetään niin, että kammalla painetaan aina kerran per osion “kerros”. Ja kerrosten välillä kampaa aina nostetaan vähän. Näin vältetään massiiviset takut juuressa ja saadaan tuuheutta koko tukkaan.

Koko ilta oli varsin Pinterest, koska ensin juotiin herkullisia smoothieita ja mehuja ja sen jälkeen ihailtiin, kun esimerkiksi Lauralle tehtiin täydellinen rennon tyylikäs nuttura. Toivottavasti nämä opit säilyisivät muistissa pitkään!

Viikon paras toinen hiusjuttu oli long bob. Mitä muut edellä, sitä Noora H. perässä. Yllättävän tukkakriisin iskiessä oli varattava aika tuikituntemattomalle kampaajalle, kun oma luottokampaaja ei ollut töissä. Onneksi tukasta tuli hyvä ja sillä kehtaa lähteä reissuun. Tänään Noora H:ta kutsuu nimittäin Lontoo, jipii!

Viikon paras tapa saada itselle hyvä mieli on ilahduttaa muita. Kaikki sen tietää ja olihan siitä eilen Hesarissakin, mutta silti sitä tulee tehtyä liian harvoin. Hesarin jutusta innostuneena Noora H. päätti ilahduttaa miestään siivoamalla työpäivän aikana koko kämpän ja hoitamalla tiskivuoron sekä pyykit. Vaikka välillä urakan aikana kiroilutti, niin siivouspäivään varautuneen miehen iloinen viesti palkitsi kaiken huhkimisen. Ja ilta oli aikaa suunnitella tulevaa reissua.

Viikon paras vauvajuttu on Lidlin luomupuuvillainen vauvanvaatemallisto. Molemmat Noorat olivat kärppinä laareilla torstaiaamuna ja nyt on Vauva K:n ja Vauva H:n pikku garderobeja täytetty söpöillä, neutraalinvärisillä kietaisubodyilla, housuilla ja raikkailla raitapaidoilla. Myös raitasukkikset olivat tosi söpöjä, ihan Pinterest-kelpoisia.

Viikkokatsaus Noora K.
Unelmapetaus

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  09/30/2016 at 06:18

  Tuo Evo on oikeasti toimiva tuotesarja jopa minun lasimaisessa tukassani, jossa mikään ei meinaa pysyä! Ihanaa viikonloppua, ja kerrohan Noora K. sitten, millainen tuo Dickerin kirja oli!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:28

   Mulla on myös lasimainen tukka, joten odotan testejä innolla. Oikeiden tuotteiden löytäminen on joskus tosi vaikeaa! Kivaa lauantaita sinne!

 • Reply
  Elma
  09/30/2016 at 07:10

  Ihana postaus. Ponnarivinkki menee testaukseen, samoin kirjavinkit.
  Huippureissua Lontooseen! Vinkkejä malttamattomana jo ootan, koska viikon kuluttua on meidän startti 🙂

  – Elma –

  • Reply
   Elina
   10/01/2016 at 01:19

   Edellista kommenttia jatkaen… Hyva fish & chips paikka on Bloomsburyn Leigh Streetilla, nimi Leigh St Fish Bar. Angel ja Highbury metroasemien valissa kulkevalla Upper Streetilla on paljon kivoja ravintoloita, kahviloita ja baareja, joita me paikalliset suosimme. Bloomsburysta loytyy myos tunnelmallinen Vat’s wine bar. Toinen kiva viinibaari on Gordon’s Charing Crossin aseman vieressa. En siis todellakaan kertonut mistaan turistipaikoista vaan meidan lontoolaisten suosimista paikoista. Bookatable.comista voi loytya tarjouksia huippupaikkoihin, kuten Gordon Ramsayn ravintolaan tai Hawksmoorin pihvipaikkaan. Turistipaikoista en sitten tieda mitaan – kun en sellaisissa kay. Eika kylla kay muutkaan lontoolaiset. Hyvaa matkaa.

   • Reply
    Noora H.
    10/01/2016 at 06:53

    Kiitos Elina, minäkin otan vinkit talteen. 😊 Olisiko sinulla suositella kivoja aamiais- tai brunssipaikkoja?

    • Reply
     Elina
     10/02/2016 at 11:35

     The Blue Legume Upper Streetilla Islingtonissa on uusi suosikki, ja samalta kadulta loytyy paljon muitakin kivoja paikkoja. Plateau Canary Wharfissa on myos kiva mutta se on melko kaukana keskustasta ja siella ei oikein ole muuta nahtavaa. Ketju nimelta Pain quotidien on myos ok – Marylebonessa, Highgatessa ja Wimbledonissa olevissa paikoissa on ehka eniten tunnelmaa ja niissa kay myos paljon paikallisia; muita en ehka suosittelisi koska tunnelma vain puuttuu. Kayn itse asiassa melko harvoin brunssilla, koska ystavani ovat eri puolella kaupunkia ja jopa kaupungin ulkopuolella ja junat eivat usein kulje heti aamusta (sama ei pade metroon) joten myohemmin paivalla on helpompi nahda. Taallahan valimatkat ovat todella pitkat, joten siihen saa varata aikaa. Sunnuntai-lounas on se tyypillisempi ateria ja myos lapset paasevat mukaan, tai sitten lauantai-illan illallinen aikuisille mutta lapset jaavat kotiin.

    • Reply
     Elina
     10/02/2016 at 23:08

     Blue Legume Upper Streetilla Islingtonissa on uusi suosikki mutta samalta kadulta loytyy myos muita kivoja paikkoja. Belgialaisketju Le Pain Quotidienilla on kivoja paikkoja Marylebonessa, Highgatessa ja Wimbledon Villagessa. Plateau ja Breakfast Club Canary Wharfissa tarjoavat hyvan aamiaisen mutta ovat jokseenkin kaukana keskustasta.

   • Reply
    Elma
    10/02/2016 at 10:18

    Wau! Kiitos! Just tämmösiä vinkkejä oon kaivannut. Jotain aitoa fiilistä haluan aina kokea reissatessa. Niin, vaikka tiedostan kyllä, että itse olen turisti. En vaan silti haluaisi kokea mitään turremeininkiä esim. Lontoossa, joka on ihan oikea kaupunki, ei mikään turremesta.

    – Elma –

    • Reply
     Elina
     10/02/2016 at 11:40

     Niin ja siis paikaliset lontoolaiset eivat valttamatta ole britteja. Moni ulkomailta lahtoisin oleva kokee itsensa lontoolaiseksi kun taalla asuu muttei britiksi. Itse asiassa Lontoossa asuu kovin vahan oikeita lontoolaisia – siis sellaisia jotka ovat syntyneet taalla. Suurin osa lontoolaisista on muualta kotoisin.

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:30

   Kiva kuulla ja jee teidän reissulle myös. Nauttikaahan! 🙂

 • Reply
  Elina
  09/30/2016 at 07:53

  Sain näytepullon Evon kuivashampoosta, josta tykkäsin tosi paljon mutta siinä oli kiusallinen ongelma. Pullon suutin tukkeutui, eikä sitä saanut auki mitenkään, eli osa jäi käyttämättä. En siis ostanut uutta (kampaajani kyllä olisi antanut uuden tilalle mutta unohdin koko jutun :). Eli kertokaapa, toimiiko pullot teillä moitteettomasti. Jos tulee positiivista käyttäjäkokemusta niin taidan rohkaistua hankkimaan uuden kappaleen.

  Pitäisi varmaan ilmoittautua itsekin tupeerauskoulutukseen, kuulosti niin hyvältä 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:32

   Äh, inhottavaa! En ole vielä ottanut kuivasampoota käyttöön, kun edellistä on vielä jäljellä, mutta täytyypä pitää silmällä.

 • Reply
  Pieta
  09/30/2016 at 08:43

  Ponnaritoivepostausta odotellessa…siis miten se tehdään? 😀 Lidlin vaatteita piti hakea minunkin mutta en ole ehtinyt. No, ehkä täällä periferiassa on jokunen sukkispari jäänyt vielä laareihin. Ne aiemmat ovat olleet ihanan paksuja, kun usein lasten sukkikset ovat kovin ohutta laatua. Mukavaa viikonloppua molemmille ja ihanaa reissua Noora H:lle!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:33

   😀 Mun pitää varmaan yrittää jotenkin piirtää tämä, koska se on vähän vaikea selittää. Toivottavasti oli jäljellä niitä sukkiksia, ne oli kyllä tosi kivoja. 🙂

 • Reply
  Eva
  09/30/2016 at 09:01

  Haha, samiksia taas! Minäkin ostin Lidlin vauvanvaatteita. Todella suloisia, juuri tällaiset neutraalit värit ja kuosit ovat mieleeni. Ahdistaa välillä, miten lapsille joskus tarjotaan tasan kaksi vaihtoehtoa: Prinsessa-pinkki-glitteröverit tai traktori-hirviö-action -teema.

  Kivaa viikonloppua ja Lontoon reissua!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:35

   Haha, samis! Mutta ne oli niin mainioita vaatteita! 🙂 Mulla on vähän sama, että tykkään aika neutraaleista. Värejä harkitusti joukkoon, mutta glitter-överit ja traktorihirviöt mäkin kierrän kaukaa niin kauan, että lapsi osaa itse vaatimalla vaatia niitä. 😀 Kivaa viikonloppua sinne myös1

 • Reply
  Heli
  09/30/2016 at 09:13

  Voisko ponnarin tekemisestä saada kuvalliset ohjeet? Mä en ymmärtänyt. 🙁

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:37

   Yritetään. 🙂

 • Reply
  EllenR
  09/30/2016 at 11:48

  Lähetin eilen mieheni kauppaostosten yhteydessä ostamaan raitasukkiksia, omamme saimme 😀 Itse olen viihtynyt lobissani pitkään ja juuri siskoni kanssa puhuin, että yleensä kaikki pitkähiukset, jotka päätyvät long bobiin näyttävät poikkeuksetta freesimmältä.
  Tuo hiustenlaittoilta kuulostaa täydelliseltä! Sellaiseen haluaisin asap. Mulla on just yöpöydällä kesken Harry Quebertin tapaus ja hyvältä vaikuttaa, aika nopealukuiselta myös. Suosittelen ennen bebeä lukemaan niin paljon kuin ehtii, itselleni tuli puolen vuoden tauko. Nyt olen taas ottanut itseäni niskasta kiinni. Oikeastihan pikkuvauva-aikana ehtisi lukea, mutta käytin liikenevän ajan ilmeisen tehokkaasti näpräten puhelintani ja Netflixiin, noloa.

  Hyvää viikonloppua!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:39

   Jes, hyvä kun saitte. 🙂 Mä taisin olla jo heti aamukasin jälkeen laareilla ja sain valita ihan rauhassa. Välillä mäkin mietin lobia, mutta en koskaan päädy siihen. Kun se sulkisi pois yhden mun suosikkikampauksen eli muhkun sotkunutturan. 😀 Muilla kyllä ihailen, ne on tosiaan freesejä.
   Sinne myös!

 • Reply
  Sara // housefive
  09/30/2016 at 14:12

  Mä siirryn kahvisieppona aina puolenpäivän jälkeen juomaan Clipperin kofeiinitonta kahvia, mitä voi huoletta nautiskella vaikka yhdeltätoista illalla. Kandee kokeilla! (tutustuin tuohon nimenomaan raskausaikana).

  Ja siis huvittavaa, että nuo on huvennut Suomessa käsistä nuo vauvanvaatteet, kun täällä miedän paikallisessa Lidlissä niitä näkyi olevan alelaarissa vaikka millämitoin. Tosin Irlantilaiset tykkää niin koodata lapset vaaleansinisiin tai pinkkeihin, etten ehkä ihmettele. Anoppi oli aikanaan kauhuissaan, kun meidän tytöllä oli pikkuvauvana isoveljien vanhoja tummansinisiä vaatteita. Pinkkiä ei löydy juuri vieläkään 😉

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:42

   Hei kiitti vinkistä! Oon muutenkin tykännyt Clipperin kahveista. 🙂
   Ai siellä ollaan vielä niin tarkkoja! Meillä on kyllä jonkun verran sukupuoliväriä sellaisena tosi haaleana versiona garderobissa, mutta oon tarkka siitä, että se on ripauksina ja mausteena. Liika on liikaa. Ja siis mitä, tummansininenhän sopii molemmille tosi ihanasti! Klassikkoväri ja mun oma lemppari. 😀

 • Reply
  Reetta/valkoisentalonreetta
  09/30/2016 at 20:31

  Ihanaa olla taas täällä teidän blogin parissa, minulla ei ole ollut voimia eikä aikaakaan kaiken tämän elämän myllerryksen aikana visiteerata blogeissa, eikä oikein tarmoa omaankaan blogiin. Nyt alkaa elämä voittaa, ja olen jopa onnellinen taas.
  Ihana kuulla teidän baby-uutisistanne, NooraK:ta pääsin jo onnittelemaan livenä, NooraH:lle onnenhalit tätä kautta. Niin ihanaa <3

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 07:43

   Ihanaa kuulla, että käänne parempaan on tapahtunut. Kävin lukemassa sun uusimman postauksen ja tuli tosi hyvä mieli. <3 Paljon halauksia sinne ja hei, happy landings taas! 🙂

 • Reply
  Riikka
  10/01/2016 at 10:14

  Päivän piristys kun teiltä on tullut postaus!

  • Reply
   Noora K.
   10/01/2016 at 21:07

   Kiitti Riikka! 🙂

 • Reply
  sara
  10/02/2016 at 12:27

  moi, te ihanat! 🙂

  oon tiennyt bloginne olemassaolosta jo jonkin aikaa ja nyt kun ihana visuaalinen ilme, hyvä maku ja fiksut kirjotukset on liitetty vauva-aiheisiin postauksiin, jäin ihan lukiaksikin. 🙂

  toivepostaus: vaikka varmasti on teistä vähän kyseenalaista antaa näkyvyyttä yrityksille ilmaiseksi, kiinnostais tosi paljon joku koosta siitä, mistä kaikkialta ootte haalineet vauvanvaatteita ja -tarvikkeita, mistä mitäkin, millaisia kokemuksia nettikaupoista ja niin pois päin. 🙂

  mutta, kiitos kivasta blogista! hyvää sunnuntailuettavaa kera kahvin. 🙂 ja ihanaa odotusta teille molemmille!

  • Reply
   Noora K.
   10/02/2016 at 14:59

   Kiitti Sara! 🙂

   Jos selaat vähän noita meidän postauksia taakse päin, erityisesti Perjantain parhaita, niin huomaat, että me itse asiassa suositellaan aika paljonkin kaikkea, mitä hyväksi havaitaan. Se ei siis ole mitenkään sidoksissa yhteistöihin. 🙂 Ja kiva postaustoive, joku tuollainen mulla onkin ollut mielessä. Haalimista se nimenomaan nimittäin on.

  Leave a Reply