Yleistä

Noora H:n Perjantain parhaat

Viikon paras laukku on Lontoosta ostettu Kate Spaden pikkulaukku. Ihastelin tätä jo Stockalla, mutten raaskinut ostaa, sillä kaapista löytyy jo yksi pieni musta laukku. Lontoossa se sitten iski, laukkuvimma nimittäin, ja tämä oli pakko hakea vartti ennen liikkeen sulkeutumista. Perustelen ostostani sillä, että tähän laukkuun mahtuu myös kamera, vanhaan ei. Laukku muistuttaa melkoisesti Guccin Disco Bagia, jota harkitsin sitäkin nähtyäni Sohvin ihanan laukun, mutta päädyin kuitenkin aavistuksen hillitympään (ja rutkasti halvempaan) versioon.

Viikon paras vaate on harmaa liehutakki. Onlyn (!) ohut huopatakki on yhtä mukava kuin aamutakki. Vyöllä kiinnitettävä takki menee myös mahan kasvaessa, tosin olen huomannut, että mitä enemmän tilaa vatsa vie, niin sitä kylmempi tulee. Puoliksi auki oleva takki kun ei paljon lämmitä.

Viikon parhaat leffat ovat Cafe Society ja Nainen junassa. Olen käynyt lähiaikoina parikin kertaa leffassa, ensimmäisenä piti tietysti nähdä Woody Allenin uusin. Elokuva ei ollut ihan niin hyvä kuin aiemmat Allenit, mutta 1930-luvun Hollywood ja New York korvasivat pienet puutteet. Nainen junassa perustuu suosittuun The Girl on the Train -kirjaan. Pääosassa on ihanaakin ihanampi Emily Blunt ja tiivistunnelmainen trilleri piti otteessaan koko kaksituntisen, vaikka kirjan olikin lukenut etukäteen.

Viikon paras vauvajuttu on kuninkaalliset mammakaverit. Miltä tuntuisi lainata Prinsessa Victorian äitiysvaatteita? Svensk Damtidningin mukaan Andrea Brodinilla taitaa olla pääsy kuninkaalliseen vaatekappiin, daamin yllä on näet nähty Victorian raskausaikana käyttämiä vaatteita. Kuka lainaisi minulle muutamaa iltapukua ja tieraa?

Viikon paras sisustussälä  on Tine K:n muki, jossa on vuorotellen kukkia ja kolikoita. Ja huomaatteko, mitä mukin alla on? Uusi matto! Bongasin Kodin Ykkösen mega-aleista ison mustavalkoisen villamaton, joka muutti samantien olohuoneeseen. Pehmeä valkoinen matto taas löysi kodin lastenhuoneesta. Jospa sisustus- ja matto-ostokset olisivat hetkeksi tässä.

Viikon paras idea on murobaari. Alla oleva Cereal Killer -murobaari löytyy Lontoosta, mutta pidän peukkuja, että samanlainen rantautuisi pian Suomeen. Murot ovat tosi hyviä, mutta niitä tulee syötyä niin harvoin, ettei jättipaketeilla tee mitään. Syökö joku muuten vielä riisimuroja vai olivatko ne meidän 80- ja 90-lukujen lasten juttu?

Viikon paskin ilmiö on pelottelevat pellet. En ymmärrä, miten kukaan voi keksiä mitään niin typerää. Olen valitettavasti törmännyt tällaiseen pelotteluun itsekin, tosin silloin kyseessä Scream-maskin taakse ja smokkiin pukeutunut henkilö. Tyyppi oli eräänä elokuun lopun lauantaiyönä piilossa porttikongissa ja tuli sieltä säikyttelemään naispuoleisia ihmisiä. Tätä touhua sitten toinen seurueeseen kuulunut kuvasi hieman kauempaa. Olimme luojan kiitos ystäviemme kanssa toisella puolella katua, joten emme itse joutuneet uhreiksi, mutta siinä meinasi tulla itseltäkin pissat housuun. Toisen ihmisen säikäyttämisellä voi olla joissakin tapauksissa kohtalokkaat seuraukset, joten toivoisin todella, että pellehommia harrastavat miettisivät puuhiaan kahteen kertaan.

Hetkinen
Tukholmassa prinsessojen perässä

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Sini
  10/21/2016 at 08:14

  Ihastelin jo instassa tuota laukkua sekä takkia (oikeestiko Onlystä?). Laukun speksit heti interwepsistä selvitinkin, koska tarvetta olisi juuri tuollaiselle vähän isommalle pikkulaukulle, johon mahtuisi se aurinkolasikotelo, joka pikkulaukun kanssa pitää aina jättää matkasta. Mun viikon paras oli se, että voitin nettikilpailussa pidennetyn viikonloppureissun Tukholmaan (!!) eli parin viikon päästä pääsen Tukholman vinkkejänne testaamaan 😀
  Ja todellakin viikon paskin on nuo perhanen pellet, jotka on ilmaantuneet jopa tällaiselle pikkukylälle, jossa asun. Ihan kiehuttaa ajatella, että mun lapsi koulureitti kulkee juuri niiltä kohdilta missä näitä idiootteja on nähty. Toivottavasti tämä ilmiö saataisiin nopsasti kitkettyä.

  • Reply
   Noora H.
   10/23/2016 at 18:23

   Oikeesti Onlysta. 😀 Löysin tämän Stockalta, itse Onlyn liikkeessä ei tule oikeastaan ikinä käytyä. Ja tähän Kate Spadeen mahtuu aurinkolasikotelo, se oli yksi munkin kriteereistä. 🙂

   Mahtavaa, että vinkeille tulee käyttöä, hauskaa Tukholman reissua!

 • Reply
  Kippuralla
  10/21/2016 at 10:14

  pst. ihan ulkoiluun voi ostaa omaan sopivaan vetoketjutakkiin sellasen lisäosan, jolloin se mahtuu kiinni ihan loppuun saakka.
  https://www.ipanainen.fi/tuote/kumja-kantopaneeli/ saa ihan helsingistä ja voi käydä sovittelemassa ilman postisäätöä.
  näin ei tarvitse erikseen ostaa raskausajalle takkia.. mä ompelin tuollasen itse, se sama osa kävi kiinni sekä mun talvitakkiin että ohuempaan takkiin, sattumalta oli samanlaiset vetoketjut niissä.

  • Reply
   Noora H.
   10/23/2016 at 18:24

   Hitsi vie, olisinpa tiennyt tämän. Olen meinaan jo ehtinyt ostamaan raskaustalvitakin. 🙂 Mutta onneksi itse takissa on sellainen jatkopala, eli ilman sitä takki ehkä menee raskauden jälkeenkin. Kiitos kuitenkin hyvästä vinkistä, toivottavasti joku muu bongaa sen täältä. 🙂

 • Reply
  Mari
  10/21/2016 at 13:48

  Nämä perjantain parhaat vaan yllättävät aina. Murodiggari ilmoittautuu: kun en erityisemmin tykkää sipseistä tms, niin mun kulhossa rapisee leffa-iltana sipsien tilalla murot 🙂 Myönnettäköön, että olen tilassa, jota voisi jopa nimittää koukussa olemiseen Elovenan täysjyvämuro Kauramuroihin.

  • Reply
   Noora H.
   10/23/2016 at 18:26

   Mä en ole noita Elovenan muroja maistanutkaan, pitää testata. Mun suosikkeja on erilaiset överisokeriset granolat, maidon kanssa aina. Jos niitä syön jugurtin kanssa, niin ei maistu yhtä sokerisille. 😀

 • Reply
  Pieta
  10/21/2016 at 22:03

  Ihana takki! Ja pelleille rapsuja täältäkin. Tiedän, että huitaisisin, jos joku pelleidiootti tulisi pelottelemaan. Harmittaa varsinkin lasten puolesta, kerran menetettyä luottamusta ei saa ikinä enää takaisin.

  • Reply
   Noora H.
   10/23/2016 at 18:28

   Kiitti! Ja jep, lapset ovat varmasti ihan paniikissa, jos noihin sattuvat törmäämään. Toivottavasti ilmiö menisi pian ohi.

 • Reply
  Blue Peony
  10/22/2016 at 08:56

  Pelletouhu on ihan vihoviimeistä typeryyttä! Meillä päin lapset pelkäävät olla ulkona, kun juttuja liikkuu villinä, vaikka pellejä ei olekaan näkynyt. Onneksi Tapiolassa nyt jäi kaksi teiniä pellehommista kiinni ja saivat sakot.

  Kevyempi viikonloppuaihe: Viikon paras lehti on vasta ilmestynyt Bo bedre! Hieman jo jouluaiheita, mutta tanskalaisen tyylikkäästi.

  • Reply
   Noora H.
   10/23/2016 at 18:29

   Kiitos vinkistä, juuri vilkuilin sitä kaupassa, mutten ehtinyt vielä ostamaan. Pitää hakea lehti huomenna ja juoda ehkä samalla ekat glögit. 🙂

 • Reply
  EllenR
  10/22/2016 at 10:34

  Guccin Disco bag on Ihana! Koko ajan punnitsen, josko olisin valmis sijoittamaan siihen pennoset töihin paluun jälkeen. Se on kyllä myös malliltaan sellainen, että tiedän etten kyllästy siihen..ehkä ikinä. Mutta niinpäs on tuo Kate Spadenkin! Ja todella muistuttaa tuota Guccia.

  Itsekin vetelin raskauden loppusuorat Mangon vyöllä sidottavassa villakangastakissa. Hyvin toimi. Jouduin vain vaihtamaan beigen harmaaseen tänä syksynä, koska ei se vain väriltään koskaan toiminut.

  • Reply
   Noora H.
   10/23/2016 at 18:30

   Se on ihana, melkein jo ostin sen, mutta jäin vähän miettimään isoa logoa. Olen ollut tähän laukkuun tosi tyytyväinen, nahka on laadukkaan oloista ja laukkuun mahtuu kaikki tarpeellinen.

 • Reply
  Emma
  11/01/2016 at 21:05

  Hei, muistatko, oliko noita laukkuja Stockmannilla muun värisenä kuin mustana? Tuo on aivan ihanan mallinen laukku!

  • Reply
   Noora H.
   11/01/2016 at 21:13

   Oli kyllä, muun muassa tosi kiva nude/vaalenpunainen. 😊

   • Reply
    Emma
    11/02/2016 at 21:20

    Kuulostaisi juurikin täydelliseltä väriltä itselleni. Kiitos vastauksesta! Täytyypä suunnata Stockmannin laukkuosastolle, kun seuraavan kerran olen Helsingissä. ☺️

  Leave a Reply