Noora K:sta Vaatteet ja asusteet

Olen nyt valmis

Noora K.

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa ja vuosia vierinyt. Mutta olen nyt vihdoin uudelleen valmis alaspäin leveneviin farkkuihin. Tukholmassa niitä näkyi lokakuussa jo paljon. Ne näyttivät raikkailta silloin, mutta tuntui liian aikaiselta ja suoraan sanottuna kaipasin pallomahana omia kapeita pillifarkkujani niin, että puristi. Muutenkin kuin fyysisesti. Nyt tukholmattaret ovat hiipineet takaisin mieleen ja oma mieli vaelsi vaateostoksille.

Seuraa kunnon Gilmore-tyyliin Pros and cons.

Puolesta:

– Pitkästä aikaa jotain vähän erilaista.
– Tällä uudella kierroksella farkkujen vyötäröt vaikuttaisivat olevan vähän korkeampia kuin viimeksi, joten Miss Sixty -ilmiötä ja vilahtelevia pikkareita ei tarvitse pelätä.
– Pinterestin perusteella samat yläosat käyvät kuin pillifarkkujenkin kanssa.
– Muistaakseni malli sopi minulle ihan hyvin.

Vastaan:

– Lahkeet ja niiden rispaantuminen ja likaantuminen. Miten näitä käytetään ilman, että lahkeet ovat kurassa ja kuluvat alta aikayksikön? Vain kuivilla keleillä?

Kuten huomaatte, plussat voittavat selvästi. Vaan mistäpä farkkuja hommaamaan? Nämä lienee pakko sovittaa livenä, eikä tilata netistä. Olen yleensä ostanut farkut Zarasta, mutta olen valmis lyömään suurehkosta rahasummasta vetoa, että tässä mallissa Zaran lahkeet ovat minulle aivan liian pitkiä.

Kuvitus on vähän kehnoa tällä kertaa, mutta rehellistä. Pinterest se aina kertoo, miten mieli kuljeskelee. Ja sanottakoon muuten, että silloin kun fiilikset ovat olleet kaikista matalimmalla, olen pysynyt sieltä visusti poissa. Kun oma mieli on tosi huono, niin “inspiraatio” muuttuukin muotoon “nuo kaikki muut elävät täydellistä elämää, eikä niillä ole mitään vaikeuksia”. Tämä tapahtuu siitä huolimatta, että bloggaan itse ja saan päivätyössäkin leipäni työskentelemällä sosiaalisen median parissa. Minun, jos kenen, pitäisi tietää, että se on pintaraapaisu ja usein lavastettu sellainen. Mutta ei se vain niin mene.

Vauvakuulumisia
Minun pieni poikani

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  02/14/2017 at 09:33

  Minulla oli joskus kymmenisen vuotta sitten Mexxin hieman leveälahkeiset farkut, ensimmäiset farkut ikinä, jotka ovat istuneet päälle täydellisesti ja olleet millilleen oikean pituisetkin. Tykkäsin niistä hurjasti, ja käytinkin farkut ihan puhki. Nyt tekisi mieli uusia, mutta enpä oikein keksi minäkään, mistä lähtisin niitä metsästämään. Farkuissa on järjestään aina hieman liian pitkät lahkeet meikäläiselle, ja jos leveälahkeisia joutuu lyhentämään, lopputulos voi olla aika kamala…

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:49

   Mulla oli kanssa silloin yhdet Fornarinat, jotka olivat täydelliset. Viskasin ne kiertoon muutama vuosi sitten, kun totesin, etten tule koskaan enää olemaan sen kokoinen kuin olin 10 vuotta sitten. 😀

 • Reply
  Riikka
  02/14/2017 at 09:52

  Tukholma tekee kaikesta freshiä!

  Ja sitten teksti, “nuo kaikki muut elävät täydellistä elämää, eikä niillä ole mitään vaikeuksia”.

  Ooh kuinka monta kertaa itsellenikin on tullut tuo tunne.. Ihan hölmöä. Arvostan että uskallat Noora.K puhua avoimesti vaikeuksista. Iso peukku!

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:50

   Niin tekee! Ja jep, pitäisi tietää paremmin, mutta ihmismieli se vain on hassu. Varsinkin väsyneenä. Ja joo, en halua itse olla aiheuttamassa kenellekään paineita tai ylläpitämässä mielikuvaa, että kaikki olisi aina täydellistä. Se tekee vain itsestä ja kanssaihmisistä onnettomia. 🙂

 • Reply
  Anna
  02/14/2017 at 10:05

  Mä en ole vielä lähelläkään valmista – odotan pelinavaustasi ja asukuviasi vakuuttaakseni itseni 😄

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:51

   Hah, katsotaan koska pääsisin vaateostoksille. 🙂

 • Reply
  Hanna
  02/14/2017 at 10:18

  Voi, lahkeenpituus on se, joka saa minut aina kauhistumaan, kun huomaan leveiden lahkeiden palaavan. En siis ole valmis 😉 Minulla on päinvastainen ongelma, liian pitkät jalat ja lähes kaikki housut liian lyhyitä. Kapeat farkut toimii näihin jalkoihin paremmin ja kesähousuja (=ei nilkkaan asti, joten kääräistään vielä vähän lisää) minulla on vaikka kuinka. Toppahousuja olen etsinyt vuosia, löytämättä riittävän pitkiä lahkeita. Olisiko jollain vinkkiä miltä merkiltä etsiä? Ehkä pieni miesten koko voisi toimia?

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:53

   Joo, kapeat housut on kyllä tuossa mielessä hyviä. 🙂 Ja joo, ehkä miesten koko olisi hyvä? Mäkään en yhtään tiedä, kuka tekisi toppahousuja pituuksilla. Pituudesta farkuissa tuli muuten mieleen, että koskakohan nähdään taas niitä ihania kukkakankaalla tehtyjä pidennyksiä ja levennyksiä farkuissa… 😀 Vai olikohan se joku lamavuosien juttu, niin ei tarvinnut ostaa uusia farkkuja edellisten käydessä pieniksi.

 • Reply
  Sini
  02/14/2017 at 10:39

  Mä ostin 4(?) vuotta siten Veromodan jostain alennuskasasta todella edullisesti leveälahkeiset farkut, jotka istuu takapuolesta täydellisesti ja pituus on nappi. Olen niitä silloin tällöin käyttänyt ja olen saanut jopa kehuja niistä, mutta en vaan meinaa osata käyttää niitä. Märällä kelillä lahkeet on takaata heti pohkeisiin asti märät ja sitten saa istua koko päivän konttorilla nilkat kosteina. Jospa keväällä katujen kuivettua koettais taas uusien gazellejen kera 🙂

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:55

   Vero Modalla on muuten ollut hyviä! Just tuli mieleen yks itsellä ollut täydellinen malli. 🙂 Just toi märän kelin ongelma muakin mietityttää.

 • Reply
  LH
  02/14/2017 at 11:23

  Ai että miten tykkäsinkään just vähän levenevistä lahkeista korkkareiden kanssa. Saa jalat näyttämään pitkiltä ja kauniilta.

  Levikseltä vois löytyä tai niihin ainakin vannoo ystäväni joka ei ole koskaan lähtenyt pillifarkkumuotiin mukaan.

  Milloinkohan sitä itse uskaltautuisi?

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:56

   Levis ja Diesel on mainittu nyt moneen kertaan. pitää varmaan kokeilla niitä. 🙂

 • Reply
  Emmi R.
  02/14/2017 at 11:29

  Hih, minulla taitaa olla vielä yhdet hyvät gapin levenevät farkut tallessa edelliseltä aikakaudelta. 😀 Oon kylläkin aina hieman myöhäinen innostuja ja trendi on ollut jo pitkään päällä kunnes innostun. Joten en välttämättä ihan heti vielä laita niitä jalkaan, katsotaan! Aurinkoa arkeen!

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:57

   No mutta siellä ne odottaa. 🙂 Sinne kans!

 • Reply
  Sara
  02/14/2017 at 11:47

  Minä käytän Leviksen 715-mallia. Se ei ole varsinaisesti flare, vaan maltillinen bootcut. Suosittelen kokeilemaan mallia!

  • Reply
   Blue Peony
   02/15/2017 at 06:59

   Bootcut taisi olla se minun puhki käytetty Mexxin parinikin. Nappasin ne farkut aletangolta, joten tuskin on koskaan toivoa löytää vastaavia!

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:58

   Kiitti vinkistä! 🙂

 • Reply
  Heidi
  02/14/2017 at 14:24

  Kokeile gap.eu valikoimaa. Sieltä olen itselleni löytänyt hinta-laatusuhteeltaan istuvimmat ja parhaat farkut! Heillä on nykyisin myös ilmainen palautus. Pitäisköhän itsekin kaivaa vanhat Jenkeistä ostetut 7 for all mankindit kaapista…? 🙂

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:58

   Ah, 7 for all mankind, tulipas muistoja vanhoista muotilehdistä mieleen! SEllaisethan olisi mahtavat! 😀

 • Reply
  Anna
  02/14/2017 at 14:48

  Mä en taida vielä olla valmis… Yhdistelmä paksut, lyhyet jalat ja leveät lahkeet ei toiminut edelliselläkään kierroksella.

  Mut se on kyllä jännä, miten järki ei tuossa pahimman fiiliksen aikana pelaa ollenkaan. Minunkin pitäisi varmaan laittaa itselleni joku huonojen päivien nettiesto, kun kaikki blogit/instat/pinterestit saa vaan tuntemaan alemmuutta: sisustusblogeissa on siistiä, lifestyleblogeissa hyvät äidit laittaa herkullista ruokaa, puutarhat on viimeisen päälle ja kaikki on kauniita ja rohkeita paitsi minä, pieruverkkareissa kaaoksen keskellä. Onneksi se suhteellisuudentaju aina jossakin vaiheessa palaa.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 09:59

   Mullakin on just sellaiset jalat, mutta ajattelin silti kokeilla. 🙂

   Eikö olekin! Tollainen esto ois kyllä varmaan tosi hyvä.

 • Reply
  Sussu
  02/14/2017 at 22:29

  Oi ihanaa, että flare / bootcut on taas in. Täytyykin käydä myös metsästämässä itselle. Noora Kn kollaasissa myös tuplanapitettu navy jakku on upea.
  Hanna kyseli, että mistä farkut kun tuntuu ettei tarpeeksi pitkiä lahkeita löydy. Kävin perheen nuorison kanssa JC farkkuliikkeessä ja skinny farkuissa löytyi 36″ pituutta. Liikkeen palvelu oli myös ilahduttavaa. Ja näyttää löytyvän mallistosta myös bootcut ja flare.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 10:00

   Sellainen jakku olisi ihana! Ja hei JC, siellä tosiaan on hyvä palvelu! Pitääpäs suunnata ainakin sinne. 🙂

 • Reply
  EllenR
  02/15/2017 at 08:15

  Olen googlaillut “flared jeans” tässä jo parisen viikkoa, koska ensi kuun alussa tiedossa on 70s synttärit, mutta tarjonta nettikaupoissa ei ole ollut kovin suurta. Olen loppuviikosta Tukholmassa, niin ehkä sieltä jotain voi löytyä paremmalla onnella. Ja koska en halua ostaa farkkuja ihan vain bileitä varten, niin toivon, että lämpenisin edes hetkeksi näille taas muutenkin. Toistaiseksi ei mitään sydämen tykytyksiä ole vielä tuntunut.
  Yksi ystäväni hiljattain hankalammassa vaiheessa elämässään poistui kokonaan instagramista, koska sanoi sen vain huonontavan fiiliksiä edelleen. Hänkin älykkäänä naisena varmasti tietää tarinan pintaraapaisusta, mutta kuten sanoit ei se aina mene niin tosi paikan tullen.
  Kivaa ja aurinkoista viikkoa! Itse jäin tänään lomalle, ilmat ilmeisesti ainakin suosivat.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:01

   Outoa, jos tarjonta on pientä! Toisaalta nämä on nyt varmaan taas sellainen malli, jotka pitää ihan sovittaa kunnolla. Mitenkäs Tukholmassa meni? 🙂
   Ja jep, vaikka kuinka tietäisi paremmin, niin eipä sitä aina muista. Toivottavasti sulla on hyvä loma!

 • Reply
  Maya
  02/15/2017 at 10:58

  Mä olisin muuten valmis – mutta mun mielestä noita voi käyttää vain hurjien korkojen kanssa tai sitten ihan matalien nirunarusandaalien, rusketuksen ja surffitukan kanssa… ja näin puolivuotiaan tyttösen kotimutsina kumpikaan yhdistelmä ei taida toimia.. 😂

  Tunnistan niin tuon “pysy poissa”-ajatuksen järkevyyden, mulla saattaa ihan hyvänäkin päivänä lehden tai blogien luku päättyä itkuun, ajatuksella ” mä en enää koskaan pääse ulos syömään mun miehen kanssa, mä en enää koskaan voi lähteä rauhalliselle kaupunkilomalle, mä en enää koskaan saa nukkua silloin kun haluan, mä enää koskaan ehdi treenaamaan tai lukemaan, mä en enää koskaan saa syödä mitä haluan”… noh, ottaa ilmeisen koville tää elämänmuutos. 😂 kyllähän me tiedettiin ettei meillä ole minkäänlaista tukiverkostoa täällä ja että mies on todella paljon (50-70h/vko) töissä, mutta pahasti se arki silti pääsi yllättämään. Nyt ollaan yritetty, että pääsisin edes kerran kuussa muutamaksi tunniksi johonkin / saisin olla itsekseni. 😊

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:03

   Haha, aika kaukana munkin elämästä nuo skenaariot tällä hetkellä. Mä ajattelin ruotsalaistyyliin eli samojen kamojen kanssa kuin pillifarkut nyt viimeisinä vuosina. 🙂
   Niin tunnistan tuon “mä en koskaan enää”! Ja huh, tsemppiä sinne! Olisin itse oikeasti hajonnut palasiksi ilman tukiverkostoa.

 • Reply
  Anna
  02/15/2017 at 11:22

  Heh, onpa hyvä että olen näin vanha! Mullahan löytyy kellarin kaapista farkut ja muutkin vaatteet melkein joka trendiin. Ei muuta kun penkomaan vanhoja vuosikertavetimiä. Ainoa haaste on saada oma vintage-takamus mahtumaan vintage-pöksyihin. Kroppa kun tykkää myös muuttaa muotoaan vuosikymmenten vieriessä…
  Aurinkoista viikkoa ja vauveleille myös terveiset!

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:04

   Hah hah! Mullakin olisi löytynyt vielä jokin aika sitten, kunnes totesin, etten tule enää ikinä mahtumaan niihin kokoihin. 😀 Mulla on ainakin kroppa muuttanut muotoa tosi paljon.
   Sinne myös paljon aurinkoa!

 • Reply
  Amelie
  02/15/2017 at 13:10

  Nättejä on kuvat! Olen samaa mieltä Mayan kanssa, että flare on parhaimmillaan korkeiden korkojen kanssa. Muuten se lopputulos on jotenkin teini (vai olinko se vain minä 90-luvulla) 🙂 Mä luulen, että maltillinen bootcut toimii mulla paremmin ja itse asiassa viime syksynä yhdet sellaiset ostinkin, enkä sen enempiä miettinyt ovatko muodissa vaiko ei. Mun mielestä bootcut toimii aika moneen kroppaan, koska ne jotenkin pidentää ja hoikentaa jalkoja.

  Helpottavaa kuulla, että muutkin painii tuon instagram-elämän ja todellisuuden välisen ristiriidan kanssa. Kyllä se lavastettu tai hyvin rajattu todellisuus vaan aiheuttaa paineita, ei siitä pääse minnekään. Joinain päivinä sen “tajuaa” paremmin, ettei se ole koko totuus, mutta ei aina. Jos itse kamppailee kelloa vastaan arkisin tai valvoo vauvan kanssa kaiket yöt, niin ne täydelliset kuvat aiheuttavat pahaa mieltä, että miksei mun elämä ole sellaista.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:07

   Haha, 90-luvun teini fiilaa! Mutta mä kyllä kaikesta huolimatta elättelen toiveita flareista tennareiden kanssa. 🙂
   Yllättävän moni painii tämän saman asian kanssa! Tämä on kieltämättä vähän hassua, kun haluaahan sitä itsekin julkaista aina ne kauneimmat kuvat, mutta samaan aikaan ei haluaisi olla osana sitä paineen rakentamista. Vaikka järjellä tietäisi, että ei kenenkään elämä ole täydellistä, niin silti joskus muiden elämä tuntuu ainakin vähän täydellisemmältä. Äh.

 • Reply
  Lora
  02/16/2017 at 16:31

  Itse en vielä lämpene leveille lahkeille mutta jään innolla odottamaan asuinspiraatiota jos teet hyvän löydön kevään aikana.

  Itse inspiroiduin tästä Alexa Chung & AG Jeansin kampanjakuvista (https://grazia.com.au/articles/alexa-chung-ag-jeans-spring-2017-paris-campaign-exclusive), erityisesti toiseksi viimeisen kuvan musta v-aukkoinen neule ja vaaleat farkut ihastuttivat. Kunpa sitä näyttäisi itsekin yhtä huolettomalta ja freesiltä samantyyppisessä asussa. 🙂

  Aurinkoa päiviinne! <3

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:09

   Toivotaan hyviä löytöjä! 🙂 IHania kuvia! Alexa Chung ei yleensä kuulu mun tyylisuosikkeihin, mutta nämä ovat kyllä tosi hienoja kuvia. 🙂 Aurinkoa sinne myös!

 • Reply
  Reetta/valkoisentalonreetta
  02/17/2017 at 17:47

  Kääk.. Mä en taida olla vielä valmis. Tai, jos hankin ja käytän, niin osaisin vain laittaa korkeakorkoiset kengät näiden farkkujen kanssa. Toisaalta, näissä kuvissa farkut näyttävät kyllä ihan hyviltä.

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:09

   Hahaha, yllätyksenä tää tuli mullekin!

 • Reply
  Irinja
  02/19/2017 at 18:05

  Minä en ole enää ikinä valmis!😂 Ei vaan pysty, suorat tai boyfriendit, kiitos.

  Oletko vielä huomannut minkään viheliäisen, kademielisen ajatuksen karkaavan ennen suitsimista, hormonihuuruissa? Lähinnä ajattelin tuota miten helpolla kollegasi poika vaikutti maailmaan saapuvan, ja hän heti kuosissa, hyvinvoivana uutena äitinä.

  Omalle kohdalle osuu aikanaan pieni kriisi joka erotti hyvästä ystävästä kuukausiksi kun emme tajunneet tilannetta. Hän kertoi kadehtineensa kun palasin synnäriltä tikkulaihana (syynä 9kk jatkunut 24/7 pahoinvointi!) ja minä taas olin mustana katkeruudesta kun hän suorastaan suihkusi maitoa ja itse olin kuiva kuin Sahara, ja vauva valvotti kun korvike väänsi pientä vatsaa.

  Kun pahimmat aallot tasaantuivat, tajusimme kuinka ääliösti olimme käyttäytyneet ja puhuimme asiat selviksi, itkun ja naurun säestämänä. Eipä ollutkaan yhtä auvoa samanaikaisesti ekaa kertaa yhdessä ystävän kanssa tulla, odotuksetkin ehkä vaikuttivat, olivat hurjat ja näimme vain kahvittelua terasseilla vaavien tuhistessa tyytyväisinä vaunuissa. 😏

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:16

   Mä en nyt oikein tiedä, mitä vastaisin tähän. Uskon, että tarkoitat hyvää, mutta silti tää kommentti kalskahti mun korvaan vähän ikävältä. Ystäväni on valinnut, mitä jakaa täällä netissä, joten sinä et voi tietää, saapuiko poika helposti vai ei. Varsinkin kun juuri oli puhetta siitä, että netissä jaetaan rajattu määrä tietoa. Ja et varmaan tarkoittanut sitä, mutta kun on itse välillä aika maassa omasta väsyneestä olemuksestaan, niin tuntui vähän ilkeältä korostaa sitä, miten kuosissa joku toinen on. En tiedä, mitä ajoit takaa, mutta itselleni ei ainakaan tullut kiva fiilis tästä.
   Vastauksena varsinaiseen kysymykseesi: totta kai on asioita, joita kaimallani oli ja jos olisin voinut valita ne itselleni, olisin tietenkin valinnut. Kuten esimerkiksi täysiaikainen raskaus ja vauvan saaminen rinnalle synnytyksen jälkeen. Olisin valinnut ne riippumatta siitä, miten kaimallani meni. Olisin valinnut, ettei lapseni olisi aloittanut elämäänsä teholla ja niin, ettei minun olisi tarvinnut miettiä, selviääkö hän. Täysin riippumatta siitä, miten kaikilla muilla maailman ihmisillä raskaudet ja synnytykset menevät. Onneksi olemme sen verran hyviä ystäviä, että voimme puhua ikävätkin fiilikset auki ja ymmärtää siten toistemme tilanteita ja elämiä paremmin. Ja sitä kautta tukea toinen toistamme.

 • Reply
  Johanna
  02/19/2017 at 18:54

  Minä olen inhonnut leveitä lahkeita aina 70-luvulta lähtien eli ei ole minun juttu ensinkään. Ne kelle ne sopii ovat ehkä pitkiä ja hoikkia mallimaailman tyyppejä huikeissa koroissaan ja toki myös ne tyypit ketkä vain viihtyvät niissä, niin ok. Onneksi jokainen saa pukeutua juuri niin kuin itse haluaa…

  Terkuin, Johanna

  • Reply
   Noora K.
   02/22/2017 at 13:17

   Haha, olen samaa mieltä siitä, että mallityyppien päällä ne näyttävät parhailta, mutta toisaalta niin näyttää kaikki. Meidän tavallisten pulliaisten pitää sitten vain yrittää jotenkin selvitä. 😀 Ja just niin, onneksi. 🙂

  Leave a Reply