Kirjat Noora H:sta

Lukupäiväkirja: tammikuu 2017

Noora H.

Kirjat, ihanat kirjat, joihin tulee kuitenkin tartuttua aivan liian harvoin. Joka vuosi päätän, että luen enemmän. Omaksi ilokseni päätin kirjata ylös tänä vuonna lukemani kirjat ja julkaista aina kuun lopussa listan myös teille. Jospa tämä motivoisi minua lukemaan enemmän ja antaisi teille kirjavinkkejä. Veikkaan, että tänä vuonna tietokirjat ja monisyiset mestariteokset jäävät vähemmälle, ja kirjalistalla näkyy tavallista enemmän hömppää.

Tammikuussa olin äitiyslomalla ilman vauvaa, joten aikaa lukemiselle oli ruhtinaallisesti. Helmikuun lista onkin sitten hieman lyhyempi.

Tammikuu

Kishwar Desai, Postimyyntilapset
Intialainen sosiaalityöntekijä Simran Singh selvittää sijaissynnyttäjäbisnekseen liittyvää kieroilua ja pienen tyttövauvan kohtaloa. Viihdyttävässä kirjassa sivutaan myös sijaissynnyttämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä: palveleeko sijaissynnyttäjyys kaikkia osapuolia vai joutuvatko kehitysmaan naiset hyväksikäytön kohteeksi?

Colm Tóibín, Nora Webster
Kuusikymmentäluvun Irlantiin sijoittuva kirja kertoo leskeksi jääneestä Norasta, joka miehensä kuoltua yrittää parhaansa mukaan selvitä lasten kasvatuksesta ja arjesta. Kirjailija Tóibín, jonka kirjoista melkein kaikki liittyvät löyhästi samaan pikkukylään, on yksi suosikeistani. Hänen kirjoistaan tunnetuin on varmaankin leffanakin nähty Brooklyn.

Laura Andersson, Voit nukkua
Äitiysloman alkaessa perehdyin vauvojen nukkumiseen. Andersson jatkaa Kuinka kasvattaa Bebén unioppien jäljillä. Kirjassa käydään läpi eri maiden unikouluja ja vinkkejä, myös sitä Ranskan kuuluisaa La pausea. Kirjassa on hyviä neuvoja muun muassa vauvoille tärkeistä rutiineista, joten se kannattaa lukea jo ennen vauvan syntymää, vaikka mitään taikakeinoa vauvan tainnuttamiseen kirja ei tarjoa.

Anna Gavalda, Parempaa elämää
Anna Gavalda on aina kertonut kivoja pieniä tarinoita, joita ei lainkaan huononna se, että tapahtumapaikkana on Ranska. Parempaa elämää kertoo kahdesta alle kolmekymppisestä, joiden elämä muuttuu sattuman kautta. Idea ja tarinat ovat periaatteessa kivoja, mutta kirjoitustyyli tökkii. Puhekieli, turhan pitkät listat ja lauserakenteilla kikkailu eivät iskeneet minuun.

Liane Moriarty, Mustat valkeat valheet
Täydellinen pokkari rannalle tai altaan reunalle. Kirja kertoo idyllisen Pirriween koulun vanhempien välisestä draamasta ja ajasta ennen koululla tapahtunutta murhaa. Sekä siitä, millainen soppa saadaan aikaan, kun vanhemmilla on ihan liikaa aikaa ja intoa sotkeutua viisivuotiaiden esikoululaisten väleihin. Täydelliset naiset -sarjaa muistuttavaa kirjaa ei malta laskea käsistään. Kirjaan pohtautuva tv-sarja alkoi HBO:lla helmikuun lopussa ja siinä pääosaa näyttelee Reese Witherspoon.

Valerie Tong Cuong, Pariisissa sattumalta
Tämän luin loppuun sairaalassa ennen synnytyksen käynnistymistä. Synnytyksen aikana en tullut edes ajatelleeksi kirjoja, mutta osastolla lepäillessä oli kiva saada muuta mietittävää. Kirja sopi tilanteeseen hyvin: siinä viiden toisilleen tuntemattoman pariisilaisen tiet kohtaavat yllättäen sairaalassa. Kirja muistuttaa fiilikseltään elokuvaa Koskemattomat.

Liinavaaterakastajan uusi aluevaltaus
Vauvakuulumisia

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Annele
  02/27/2017 at 09:36

  Kiitos! Loistava idea. Lukemisiin.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:25

   Kiva kuulla. 🙂

 • Reply
  LH
  02/27/2017 at 10:21

  Kiitos vinkeistä. Tänään kirjastoon. Kannatan ehdottamasti lukupäiväkirjaa.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:26

   Jee, ensi kuussa sitten hyvät kirjavinkit jakoon. 🙂

 • Reply
  Janice
  02/27/2017 at 10:37

  Tämä ihan mahtava idea! Heti sain listalta muutaman tärpin omalle lukulistalle 🙂 Ja kadehdittavan pitkä lista, voi kun itsekin malttaisi / muistaisi arjessa useammin vaihtaa sen näyttöjen tuijottelun kirjaan!

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:27

   No kuule, se helmikuun lista onkin sitten lyhyempi. 😀 Ja munkin kyllä pitää ihan keskittyä siihen, että otan sen kirjan enkä puhelinta. Helposti tulee vaan selattua instaa, vaikka ne kuvat on nähty sataan kertaan.

 • Reply
  Riikka
  02/27/2017 at 12:37

  Kiitos tästä! Voit nukkua menee lukulistalle.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:27

   Ole hyvä. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  02/27/2017 at 12:52

  Minä luen aika paljon työmatkoilla ja iltaisin, yksi iso syy on se, että meillä ei ole telkkaria, joten sitä ei tule katsottua. Nyt alkuvuoden aikana olen lukenut Mirkka Lappalaisen Pohjolan leijonan, Luke McCallinin kolmiosaisen Gregor Reinhardt -dekkaritrilogian, Jonas Hassen Khemirin Allt jag inte minns -kirjan, Keplerin Kaninjägarenin, Pajtim Statovcin Tiranan sydämen, Frances Brodyn Sixpence in Her Shoe -kirjan (ei niin hyvä kuin olisin saman tekijän dekkareiden perusteella odottanut), Volker Kutscherin Lunapark-dekkarin, Linn Ullmanin De oroliga -romaanin, Hanna Weseliuksen Alma!-romaanin ja varmaan muutaman muunkin opuksen, joita en tähän hätään muista… Nyt on yöpöydällä odottamassa Siri Petterssonin Odinsbarn, jonka sain viime viikolla käsiini norjankielisenä. Mielenkiinnolla odotan!

  • Reply
   Blue Peony
   03/01/2017 at 12:28

   Oli pakko tarkistaa, mitä olen jo unohtanut tänä vuonna lukeneeni :-): Mari Mannisen Yhden lapsen kansan sekä Anuk Arudpragasamin The Story of a Brief Marriage -romaanin, joka tuli luettua FT.comin arvostelun innostamana. FT.comin kirjallisuusarvostelut ovat mielestäni hyviä, mutta niistä löytyy ihan liian paljon pakko lukea -materiaalia!

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:28

   Oho, mikä lista! Yhden lapsen kansan mäkin oon lukenut, siitä lisää helmikuun listauksessa. 🙂

 • Reply
  Kristiina
  02/27/2017 at 14:52

  Rakastan lukemista ja nyt äitiyslomalla olen ehtinytkin lukea kiitettävän paljon. Tosin somessa roikkuminen ja blogien lukeminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle, mutta haitanneeko tuo. Tietyt blogisuosikit kuitenkin pysyvät (kuten Noora&Noora), mutta sellainen ihan-kiva-huttu on hautautunut kirjapinon alle.

  Olen mukana Helmet 2017-lukuhaasteessa, jonka ideana on laajentaa osallistujien lukutottomuksia lukien kirjoja, jotka sopivat 50 eri haastekohtaan. Mulla on nyt 10 kirjaa luettuna tälle vuodelle, joten aikataulussa olen. Olen tähän asti lukenut enimmäkseen niitä kirjoja, jotka olivat kirjaston varauslistallani jo viime vuoden puolella, mutta jotka sain käsiini vasta nyt. Haasteen FB-ryhmästä olen taas saanut lukuisia vinkkejä hyvistä kirjoista, jotka olisivat muuten varmasti jääneet lukematta. Sinun listauksestasi laitoin lukulistalle tuon ensimmäisen, kiitos siis vinkistä ja antoisia lukuhetkiä!

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:30

   Sama juttu, mä taannoin poistin selaimen kirjanmerkeistä sellaiset “ihan jees” blogit ja osoitteet, jotka vei vain aikaa antamatta mitään. Nyt vielä kun pääsisi irti Instagram-koukusta. 🙂

   Helmetin lukuhaaste taitaa olla se, jossa luetaan yksi tietokirja, yksi elämänkerta, yksi runokirja jne.? Mun pitäisi ehdottomasti osallistua siihen, mun lukutottumukset junnaa paikoillaan. Tässä elämäntilanteessa ja univelassa annan kuitenkin itselleni armoa ja tyydyn vähän kevyempään settiin. 🙂

 • Reply
  Alma
  02/27/2017 at 18:28

  Komppaan edellisiä kehumalla tätä luettavan hyvää ideaa jakaa lukupväkirja

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:30

   Kiva kuulla. 🙂

 • Reply
  Salla
  02/27/2017 at 18:51

  Ei ole nyt antaa kirjavinkkiä, mutta kummallekin Nooralle hauska perhekomedia Netflixiltä: Life in pieces. On samantyyppinen kuin Moderni perhe ja osaatte varmasti samaistua pariin, joka on juuri saanut vauvan. Jaksot vain 20 min pituisia ja olen monesti nauranut ääneen 🙂

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:31

   Jes, tack! Lyhyttä sarjaa olenkin etsinyt. 🙂

 • Reply
  Elina
  02/28/2017 at 09:39

  Luin jokin aika sitten Jodi Picoult’n ‘The Storyteller’ – todella hyva kirja. Yksi hyva box-set on Stan Lee’s The Lucky Man, jonka toinen sarja nakyy Skylla taalla UK:ssa. Toivottavasti molemmat loytyvat Suomesta.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:31

   Kiitos vinkeistä, otetaanpa lukilistalle. 🙂

 • Reply
  SonjaM
  02/28/2017 at 10:36

  Hei, ihan mahtavaa, että päätit pistää pystyyn lukupäiväkirjan:) Olen itse kirjakaupassa töissä (nyt hoitovapaalla), joten kirjat kiinnostaa. Kivaa, kun listallasi oli monta minulle ihan tuntematonta kirjaa, ylös pistin Pariisissa sattumalta, sillä Koskemattomat tuli katsottua pari kuukautta sitten ja tykkäsin.

  En muista olitko jo lukenut Islantilainen voittaa aina, mutta jos et ollut niin vastasuositus täältä sille. Islantivinkkien lomassa aivan mahtavaa fiilistelyä islantilaisesta mentaliteetista ja asenteesta. Tämän kirjan “oppeja” on tullut kannettua mukana useamman viikon ajan jo.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:32

   Joo, olen lukenut, se oli tosi kivasti kirjoitettu. Ja jep, islantilaisten asenteesta todellakin voisi ottaa mallia!

 • Reply
  Anna
  02/28/2017 at 12:29

  Lukupäiväkirja on mahtava idea, minä en vaan saa toteutettua. Mulla on AINA joku kirja mukana ja kesken. Kiitos vinkeistä!

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:33

   Mullakin oli ennen kirja mukana, mutta nykyään vain puhelin. Hmm, pitääkin tehdä tähän muutos…

 • Reply
  Anna
  02/28/2017 at 12:43

  Todella kiva postausidea 🙂 omana tavoitteena on tänä vuonna myös lukea enemmän ja monipuolisemmin eikä aina vain dekkareita. Odotankin innolla tulevia postauksia, tästäkin sain jo hyviä vinkkejä.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:33

   Mulle saa antaa dekkarivinkkejä. 🙂 Tykkään erityisesti skandidekkareista ja mitä verisempi, sen parempi. 😀

 • Reply
  Cherrymarja
  02/28/2017 at 20:53

  Kiva postaus ja mielenkiintoiselta kuulostavia kirjoja. Lukuvinkit ovat aina tervetulleita, itse sitä aina vähän jumittuu samanlaisiin kirjoihin (minä ainakin).

  Olen viime vuodet käyttänyt puhelimessa kirjalistana To read-appia. Tulee laitettua herkemmin hyviä kirjaideoita ylös, ja lista on sitten varmasti mukana, kun menee kirjastoon.

  • Reply
   Noora H.
   03/08/2017 at 11:34

   Mulla on puhelimen notes-osiossa kirjalistaus, jonne laitan kirjavinkkejä. Ehkä sovellus olisi tosiaan kätevämpi, pitää kurkata tuo To read -sovellus.

 • Reply
  päivi heikkilä
  03/01/2017 at 15:49

  Huippukiva idea, näitä postauksia odottelen enemmän kuin mitään. 🙂

 • Reply
  Noora H.
  03/08/2017 at 11:35

  Mahtavaa! 🙂

 • Leave a Reply