Yleistä

Perjantain parhaat

Viikon paras kulttuuri on paikalliskulttuuri. Noora K. kävi lähikirjastossa katsomassa Signe Branderin mininäyttelyä. Ihania ja kiinnostavia musta-valkokuvia viime vuosisadan alun Helsingistä olisi tutkinut mieluusti pidempäänkin, mutta vaunuissa ähellystoimia aloitteleva vauva ja kirjoituksiin lukevat abit tuntuivat huonolta yhdistelmältä. Mininäyttely oli nimittäin lukusalissa. Onneksi salin ulkopuolella odotti iso kasa Branderin valokuvakirjoja, joista Noora K. lainasi heti pari.

Viikon paras lounas on äitikaverilounas. Noorat ja vauvat lounastivat Punavuoren Mokossa, jossa on hyvät herkut ja tilaa vaunuille. Ja ramppi portaiden kiertämiseksi. Jatkoon! Noora K. lounasti myös Lauran ja Little L:n kanssa. Paikallisuus oli siinäkin päivän sana. Suburbian tasan kahdesta lounaspaikasta mentiin siihen, johon mahduttiin.

Viikon paras puuhastelu on vaatekaapin kevätsiivous. Huomenna Noora H. pakkaa raskausajan vaatteet pois, kokeilee mihin vanhoista vaatteista mahtuu ja hakee kellarista kevättakit. Vaikka terminen kevät ei ole vielä alkanut, niin valmistelut on syytä aloittaa hyvissä ajoin etukäteen. Varma kevään merkki on myös sinisen sävyjen ilmestyminen sisustukseen.

Viikon paras sarja on Billions. Nykkiin sijoittuva, talousrikosten kiemuroista kertova sarja on saanut Noora H:n koukkuun. Sarja löytyy HBO Nordicin valikoimista, kuten moni muukin erinomainen sarja.

Viikon paras markettikosmetiikkatuote on Pirkka-hiuslakka. Vai kuivasampoo? Kun pitää saada hiuksiin pitoa, joka kestää melkein mitä vain, niin kannattaa kokeilla näiden yhdistelmää. Paitsi tummahiuksisten, kuivasampoo näyttää olevan aika valkoisen pölyistä.

Viikon paras kirja on Huttusen & Heikkisen Pää edellä: Näin tuet lapsesi aivojen kehitystä. Noora H. sai kirjan synttärilahjaksi ja kirjasta tulee enemmän maaliskuun kirjakatsaukseen, mutta jos ruudun takana on aiheesta kiinnostuneita odottavia äitejä, niin kannattaa kipaista kirjakauppaan kiireen vilkkaa. Tämä on nimittäin yksi niistä kirjoista, joka on kiva lukea jo ennen vauvan syntymää tai heti sen jälkeen.

Viikon paras vauvatavara (ja varmaan aika monenkin viikon) on Max-koira. Max on viihdyttänyt Baby K:ta niin palaverissa, lounaalla, kylässä kuin kotonakin. Maxin salaisuus on sen mahassa oleva kupera peili ja sen voi kiinnittää melkein mihin vain. Vahva suositus!

Minishoppailua
Mitä olen oppinut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana?

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  H
  03/17/2017 at 06:55

  Pirkan hiuslakka hyväksi koettu myös. Ja suositus myös Pirkan suolasuihkeelle 🙂
  Kaikkien hiustuotteiden kulutus teinityttötaloudessa kasvaa ja äidin pullot loppuu aina yllättäen, joten kokeilin hinnan vuoksi Pirkkoja 😉 Yllätyin ja siirryin itsekin niiden käyttäjäksi.

  • Reply
   Noora K.
   03/19/2017 at 08:37

   Hei hyvä kuulla! Pitää kokeilla sitäkin. 🙂 Ja saapa nähdä, missä vaiheessa mulla alkaa putelit huveta salaa. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  03/17/2017 at 07:36

  Branderin valokuvat ovat kyllä upeita ja kiinnostavia! Olen hankkinut kaikki hänen valokuviaan esittelevät kirjat. Ihana vanhoja Helsinki-kuvia esittelevä teos on myös I.K. Inhan Helsinki – valon kaupunki.

  • Reply
   Noora K.
   03/19/2017 at 08:38

   Niin ovat! 🙂 Kiitos vinkistä, pitääpäs hommata tuokin.

 • Reply
  Terhi H.
  03/17/2017 at 08:02

  Terminen kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila on yli nollan eli kyllä se on vaan alkanut.

  • Reply
   Blue Peony
   03/17/2017 at 08:20

   Yääh, juuri tänä aamuna luin uutisen, että keskilämpötila on nollan yläpuolella Suomessa vasta Ahvenanmaalla! Mutta en suostu alistumaan siihen, kyllä nyt on kevät!

   • Reply
    Noora K.
    03/19/2017 at 08:39

    Joo, viime vuonna taisi olla ennätyksellisen aikaisin terminen kevät, jo 26.3. Mutta samaa mieltä, henkinen kevät on todellakin alkanut! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   03/19/2017 at 08:38

   Voisin vaikka vannoa, että täällä Helsingissä on kyllä vielä pakkasöitä. 🙂

 • Reply
  Tiia S
  03/17/2017 at 09:22

  Hitsi täytyykö tuo Pää edellä -kirja nyt kuitenkin ostaa omaksi. Olen kirjaston jonotuslistalla jossain hyvin alussa ja varauksia on yli 400.. Ehtiikö vauvavuosi jo ohi ennen kun saan teoksen käsiini? 😀

  • Reply
   Noora K.
   03/19/2017 at 08:40

   Oho, miten paljon varauksia! Onkohan sitä e-kirjana?

 • Reply
  Blue Peony
  03/17/2017 at 10:25

  Tuli muuten mieleen, osaako joku sanoa, onko olemassa hyviä tummatukkaisille sopivia kuivashampoita? Tuntuu, että kaikki kokeilemani ovat saaneet pään näyttämään pölytyksen tarpeessa olevalta täytetyltä pöllöltä.

  • Reply
   Katja
   03/17/2017 at 22:10

   Ainakin mulla on toiminut Batisten kuivashampoo, joka on varustettu tekstillä “dark&deep brown”, tuo on siis ruskeaa väriltään, purkissa lukee “a hint of colour”. Noita oli myös vaaleamman ruskean sävyinen. Mun mielestä tuote on ok, löytyy Kicksistä ainakin.

   • Reply
    Blue Peony
    03/18/2017 at 14:36

    Kiitos Katja! Täytyypä käydä Kicksissä!

 • Reply
  Hanna
  03/17/2017 at 10:58

  Pään edellä kirjan toinen tekijä on Tiina Huttu😊. Täytyy itsekkin lukea, vaikuttaa mielenkiintoiselta😊

 • Reply
  Marie
  03/17/2017 at 11:27

  Kiitos vinkistä, Pirkka hiustuotteet kokeiluun! Paitsi hinnan, myös saatavuuden takia. Kyllä kaiken kulutuskosmetiikan etu on jos sen saa Cittarista kauppamatkalla mukaan eikä täydy lähteä erikseen jostain hakemaan tai tilata netistä. Lidlin kehuttuja voiteita en ole vielä kokeillut, oletteko te?
  Ja Billions, oih <3. Kun se tuli tv:stä viime syksynä, se oli kyllä viikon odotetuin ohjelma. Todella koukuttava ja Damien Lewis on aina ilo silmille :-).

  • Reply
   Noora K.
   03/19/2017 at 08:42

   Niin samaa mieltä: jos ruokakauppareissulla saa, niin homma erittäin bueno. 🙂 Oon kokeillut Lidlin käsirasvaa, se on oikein hyvää. Muita en ole tainnut.

 • Reply
  Riikka
  03/17/2017 at 14:17

  I.K. Inhan Helsinki – valon kaupunkia suosittelen minäkin. Itselläni on se kirjahyllyssä.

  Kovasti toppatakit ovat katukuvasta jo vähentyneet ja pipot myös. Kaikki näyttävät jo toivovan lämpöisiä päiviä.

  • Reply
   Noora K.
   03/19/2017 at 08:44

   Kiitos vinkistä, tätähän täytyykin sitten etsiä. 🙂
   Ja joo, näin tuntuu olevan. Eilen oli pakko laittaa taas pipo ja kyllä harmitti.

 • Reply
  Minna / Kotona ja kaukomailla
  03/22/2017 at 23:11

  Oi, pitääpi katsoa jos tulisi noita valokuvateoksia omallakin kirjastoreissulla vastaan! Pieni pala menneisyyttä antaa aina kummasti perspektiiviä kun nykyaikaa tarkastelee. Plus huikee fiilis tietty, kun tunnistaa samoja paikkoja jne. 🙂

  Mun on pakko sanoa, että ostin joku aika sitten tuota Pirkka-kuivashampoota ja mulla se ei oikein toiminut! Hiuksista tuli tahmeaa kökköä. Ne on tosin sellaiset nykyään usein ihan ilman aineitakin….ainakin ennen Batiste taas toimi hyvin hiuksiini. Mutta ehkä annan tälle tökötille vielä uuden mahdollisuuden kun sitä kuitenkin on jäljellä!

 • Leave a Reply