Lapset Vaatteet ja asusteet

Minishoppailua

Noora K.

Ennen kuin Baby K syntyi, olin ostanut hänelle muutamat peruskäyttövaatteet ja pari söpöilyjuttua. Arkea varten olin hamstrannut Lidlin luomupuuvillaisia, neutraalinvärisiä bodyja ja housuja. Ne ovatkin olleet tosi hyviä. Nyt myöhemmin. Kun vauva kotiutui, kaikki nämä etukäteen hankitut olivat tietysti ihan liian isoja ja pyöritin pari ekaa kuukautta kolmella lahjaksi saadulla (näistä olen vieläkin niin kiitollinen) keskoskokoisella potkupuvulla ja HM:n 50-koon bodyilla ja housuilla. Jälkimmäisten mitoitus on pieni ja vaikka vauva oli muutaman ensimmäisen kotonaoloviikon aikana hukkua niihin, niin aika pian ne olivat sopivia. Ja sitten päästiinkin jo käyttämään vaikka mitä lahjaksi saatuja vaatteita.

Vauvalla ei siis ole ollut varsinaista tarvetta vaatehankinnoille ennen kuin nyt. Ja nyt onkin ollut tosi ihanaa ostella hänelle vaatteita ja pukea häntä odotusaikana hankittuihin fiilistelyvaatteisiin. Yksi niistä on tuo Livlyn puku, jonka ostin Tukholman matkalla juuri ennen vauvan syntymää. Samalta reissulta ovat rusetit, jotka odottelevat vielä hetken – muutama hiuksenhaituva ei ihan vielä riitä pitelemään nipsuja. Uusia ostoksia puolestaan ovat HM:n hempeänsävyiset bodyt. Henkkamaukan bodyt ovat olleet minusta tosi hyviä. Hinta-laatusuhde on mainio ja ne on helppo pukea päälle.

Nyt ostoslistalla on ollut myös kivoja yökkäreitä, kun edelliset alkavat pikkuhiljaa jäädä pieniksi. Yöpukuja on mielestäni hyvä olla runsaasti. On mukavaa laittaa joka ilta kylvyn jälkeen uusi ja puhdas, eikä sellaista, jossa on jotain edellisen yösyötön tai aamiaisen jämiä. Aluksi Baby K nukkui aina unipussissa, nyt hän käyttää myös muita yöpukuja. Tärkeintä, että yöllä on helppo vaihtaa tarvittaessa vaippa. Miinusta tulee, jos puvun joutuu avaamaan ylös asti auki. Nämä merihenkiset ja raikkaat yökkärit ovat HM:stä.

Eniten käytämme arjessa bodyja, housuja ja potkupukuja. Kyläillessä laitetaan fiinimpää päälle. Baby K:lla on yksi kyläilymekko, jonka hän on saanut vaariltaan. Siihen hän pukeutuu esimerkiksi Baby H:ta tavatessaan. Sukkisten pukeminen vauvalle on yhdenlainen operaatio, joten mekko tosiaan on vain kyläilytarkoituksiin.

Vauvan vaatteiden mitoituksissa on hirvittävästi eroja. Kuvassa ovat vasemmalta oikealle Baby Gap (0-3 months, vieläkin isot), HM (56, juuri sopivat) ja Zara (68, juuri sopivat). Kokolappuun ei siis läheskään aina voi luottaa. Äitiyspakkauksen vaatteista olen tainnut käyttää yhtä valkoista bodya, niin reiluja koot ovat. Haalari menee sitten ehkä ensi talvena.

Kesää odottelee yksi ajat sitten hankittu vaatekaapin peruspilari, raitamekko. Tietty. Uusin tuttavuus on vauvojen vaatemerkeissä Name It, jonka body kahdessa alimmassa kuvassa. Name Itilta hankin myös välikausihaalarin, sekin on päässyt jo kerran käyttöön. Ihanat röyhelöhousut ovat Newbien.

Sellainen on Baby K:n tyyli. Kesää kohti sitten lisätään garderobiin ainakin paitoja.

Lapsiystävälliset ravintolat
Perjantain parhaat

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply
  Amelie
  03/20/2017 at 10:12

  Voi mikä cuteness overload 🙂 Tuo raidallinen mekko on jotain aivan ihanaa. Onko sulla samanlainen? Herätätte sitten kesällä marinassa ihastuneita huokauksia molemmat 😉

  • Reply
   Noora K.
   03/20/2017 at 12:58

   Se kyllä on! 🙂 Valitettavasti ei ole, pitää etsiä jotain samankaltaista. Voidaan sitten olla marinassa niin kuin asiaan kuuluu. 😀

 • Reply
  Marie
  03/20/2017 at 10:22

  Oih, raitamekko ja raitahousut! Tietysti, koska hän on Noora K:n lapsi, ihanaa <3! Kylläpä on kivan näköistä vaatetta pikkuneidillä, melkeinhän tässä tulee vauvakuume näitä kuvia katsellessa (huom, vain melkein ;D).
  Ihanasti sanottu tuo "hiukset pitelevät nipsua" koska niinhän se tossa vaiheessa menee. Tukkaa on vähän ja nipsut jne ovat koristeita, myöhemmin tulee se vaihe jossa niitä nipsuja ja lenksuja tarvitaan tosisaan pitämään tukka pois silmiltä tms. <3 Vauvat on <3!
  Söpöä ja aurinkoista keväistä viikkoa tämän myötä molemmille Noorille vauvoineen. Kesää kohti!

  • Reply
   Noora K.
   03/20/2017 at 13:00

   Haha, tietty. 😀 Raitoja ostin hänelle varmaan ensimmäisenä. Ja joo, ei vielä puhettakaan, että tukkaa tarvitsisi jotenkin laittaa. 😀 En nyt tiedä, mistä tuli mieleen. Tästä keskustelusta jotenkin etäisesti, että ootko kuullut, että hainhampaat ovat ilmeisesti tekemässä comebackia. Oh my. Kiitos ja sinne kans!

   • Reply
    Marie
    03/21/2017 at 13:34

    ooh kiitos, on mennyt ihan ohi tuo hainhampaiden comeback! Pakko myöntää että edelleen pari ehjää löytyy 🙂 eli tyhjästä ei täydy lähteä liikkeelle ja toisaalta, meitä kaltaisiamme pitkätukkaisia kyllä varmaan ilahduttaa kaikki muodikkaat tavat laittaa tukka jollain tavalla kiinni. Syksyllä 2015 hitiksi noussut puolinuttura (aka puttura ;D) on myös edelleen käytössä :-).

 • Reply
  Maria
  03/20/2017 at 10:48

  Ihania! Meidän pojalla (4 kk) on myös nuo H&M merihenkiset yöpuvut. Harmittaa niin, että alkavat olla jo pienieä ja verkkokaupassa ei ole lisää, eikä lähi-henkkamaukassakaan 🙁 Tuo pupukin löytyy meiltä 🙂 Kun poika ilmoitti tulostaan ilmestyi meille paljon ankkuri- ja raitakuosia, purjeveneilijöitä kun ollaan 🙂 Ja pelastusliivitkin on hankittu jo ensi kesää varten.

  • Reply
   Noora K.
   03/20/2017 at 13:01

   Voi ei, että ei enää oo! Mä tilasin 62:ta ja 68:a, niin on vähäksi aikaa. Mitkä pelastusliivit teillä on? Me ei ehkä osteta uutta venettä vielä tänä vuonna, mutta haluaisin silti päästä vesille jollain keinolla. Liivit pitäisi siis ilman muuta hommata. 🙂

   • Reply
    Maria
    03/29/2017 at 16:28

    Sain kuin sainkin napattua vielä 74-kokoa nuo yöpuvut 🙂 Meillä on Hokka-merkkiset pelastusliivit, mutta pienin koko on niin iso, että saa nähdä päästäänkö vesille. Onhan tässä onneksi vielä kasvuaikaa ennen kauden alkua.

 • Reply
  EmiliaMaria
  03/20/2017 at 10:48

  On kyllä söpöstelyvaatteita kerrakseen! Onneksi meilläkin oli tuo ensimmäinen lapsi tyttö, sai ja saa söpöstellä sen kans urakalla, pojille kun ei oikein oo mitään sellaista cuteness overloadia tarjolla. Toki punaiset chinot ja raitapaidat on jo kesäksi varastossa tuolle kuopukselle 😀

  Onko keskosilla joku erityisjuttu että yölläkin pitää vaihtaa vaippaa? Tietenkin jos on se isompi lasti vaipassa, mut niinku muuten? Meillä ekan kans kätilö sanoi että ei kannata yöllä pissavaippoja vaihtaa, herättelee vaan turhaan. Sillä ohjeella on sit menty kahden kans. Ei viitsi nousta yöllä sängystä jos ei oo pakko 😀

  • Reply
   Noora K.
   03/20/2017 at 13:07

   Mä olen myös kuullut, että pojille on vaikeampi löytää söpövaatteita. Tytölle se kyllä tuntuu olevan tosi helppoa. Mut ihanalta kuulostaa chinot ja raitapaidatkin. 🙂

   Eipä kai, en mä ainakaan usko, että niillä olisi mitään erityistä. Meidän vauvan syöttövälit alkaa olla jo niin pitkiä öiseen aikaan, että kyllä mä kerran vaihdan vaipan. Pari kertaa on tullut pissat yli, jos ei oo yöllä vaihtanut. En, jos ei oo tarvetta, mut jos yösyötöllä on jo jonkin verran, niin sit vaihdan. Tämä onneksi nukahtaa useimmiten ihan hyvin uudelleen. En kyllä meinaa uskaltaa kirjoittaa tätä, etten jinxaa mitään. 😀

  • Reply
   Noora H.
   03/20/2017 at 13:45

   Ihan samaa mieltä, että pojille ei ole juuri ollenkaan söpöjä vaatteita. Kivojen vaatteiden löytäminen on työn ja tuskan alla. Ja on myös jännä huomata, että kirppareilla on paljon vähemmän vaatteita pojille. Meidän vauvalla onkin melko tehoka capsule wardrobe. 😀

   • Reply
    Anna
    03/21/2017 at 08:22

    Harmittelin aikoinani esikoisen kanssa samaa, mutta kuopuksen kohdalla löysin Gapin eu-verkkokaupan. Siellä on sekä hillitynsävyisiä luomupuuvillavaatteita että iloisen värisiä, mutta ei liian räikeitä, nallen- tai pupunkorvilla varustettuja söpöstelyneuletakkeja pojillekin. Ja vaikka purjehduskenkätyylisiä tossuja, jos nuori herra N aikoo kesällä marinaan nuoren neiti K:n seuraksi.

    • Reply
     Anna
     03/21/2017 at 08:24

     Siis nuori herra H tarkoitin, ei N. ☺

 • Reply
  Elina
  03/20/2017 at 10:58

  Onpas suloisia vaatteita teidän pikkuisella <3

  • Reply
   Noora K.
   03/20/2017 at 13:07

   Kiitti! 🙂 Mitäs kaikkea ihanaa teidän kaappeihin on jo kertynyt? Ja onnea vielä!

 • Reply
  Suvi
  03/20/2017 at 12:47

  Mistä ihana raitamekko on? Mun tyttäret ehdottomasti tarvitsee sellaiset 😉

  • Reply
   Noora K.
   03/20/2017 at 13:08

   Tää oli Zalando Loungen tarjous, joten olisiko joku poistunut malli? Pitter Patter oli merkki, mulle ihan tuntematon. 🙂

 • Reply
  Laurahiljamaria
  03/20/2017 at 14:13

  Onpas söpöjä vaatteita BabyK:lla, pieni tyylilyyli kuten äitinsäkin. 😍 Töölöntorille on auennut ihana uusi kauppa, bongasin sieltä vauvoille tarkoitetun pannan, jossa on paikka (rusetti)pinneille. Nyt meidänkin puolivuotias haituvahius sai Livlyn rusetit käyttöön. 👶🏼🎀 http://www.nonak.fi
  Ihanaa kevättä!

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:42

   Voi kiitos. 🙂 Klikkasin heti tuohon kauppaan, onpa se ihanan oloinen! Pitää päästä tuonne pian käymään. Sinne kans!

 • Reply
  Elina
  03/20/2017 at 14:53

  Suloisia vaatteita 🙂

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:43

   Kiitti! 🙂

 • Reply
  Mintsu
  03/20/2017 at 15:25

  Meidän tytöllä meni 3 vuotta(!) ennenkuin hiukset sai kiinni 😀 Edes pinnillä. Hiusten laittamista rakastavana ihmisenä minulle tuskallista.. 🙂 Mutta nyt 6v tytön hiukset on pitkät ja tukkaa on paljon eikä vähähiuksisista alkuvuosista enää ole merkkiäkään joten päivittäin saan väkertää ihania lettikampauksia, viimeinkin <3

  • Reply
   Hanna
   03/23/2017 at 22:17

   Ja meillä leikattiin polkka 1-vuotis kuviin 😄 (poikakin kävi parturissa ennen yksi vuotis kuvia). Niin ne vauvat ovat tässäkin erilaisia! Neidillä on ollut aina paljon hiuksia, eikä vauvatukka lähtenyt, vaaleni vain ja jo ihan pienestä tottui siihen että tukkaa letitettiin pois silmiltä tai päässä oli vähintään pinni. Joskus joku aina ihmetteli miten antoi ponksujen olla, mutta ei raukka tiennyt muusta 😉 Edelleen saan laittaa aamulla ekaluokkalaisen hiukset.

   • Reply
    Noora K.
    03/25/2017 at 07:45

    Mä oikein kyllä odotan sitä, että saan laittaa baby K:n hiuksia. Se on varmaan tosi mukavaa. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:44

   Haha, niin kauan! Mä kun jo sanoin miehelle yks päivä, että sen kannattais alkaa harjoitella ponnareita ja lettejä mun tukalla, niin osaa sitten kun Baby K pyytää laittamaan hiukset. 😀 Mutta ehkä hänellä on tosiaan aika harjoitella.

 • Reply
  Sara // housefive
  03/20/2017 at 15:27

  Oletteko kumpikaan Noora vilkaisseet Nextin valikoimia? Toimittavat todella nopeasti Suomeen ja ilman postikuluja, jos ostokset on yli 25e. Next on mun Lindex/H&M/Kappis täällä Irlannissa ja just eilen ihastelin miten söpöjä juttuja sielä oli sekä tyttö- että poikavauvoille. Mitoitus vastaa senttikokoja, mitkä löytyvät sieltä nettisivun mittataulukosta, koska muuten nämä 3-6months, 12month jne. ei tietenkään ole kuin suuntaa-antavia. Nextin vaatteet ovat meillä ainakin säilyneet pesuista toiseen hurjan hyvinä ja hinnat on noiden muiden ketjujen luokkaa.

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:45

   No en ole. Muistan Nextin enkkuajoilta, että oli kiva kauppa, mutten tiennyt lastenvaatteista. Kiitos siis vinkistä, heti tutkimaan! 🙂

 • Reply
  Päivi
  03/20/2017 at 15:36

  Suosittelen myös Nextiä, paketti tulee ilmaisilla posteilla kahdessa päivässä kotiovelle ja laatu on ollut hyvä!

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:46

   Jes, tämä kokeiluun. Kiitos! 🙂

 • Reply
  Pieta
  03/20/2017 at 16:41

  Oih noita röyhelöhousuja! Meillä ei röyhelöpökiä oo sattuneesta syystä tullut ostettua. Ehkä voisin ostaa itselleni kotihousuiksi, jos kokoja löytyis. 😀

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:47

   Haha, röyhelöpöksyt ois kyllä itselläkin aika mageat. 😀

 • Reply
  Laura
  03/20/2017 at 20:26

  Miten suloisia vaatteita! <3 Mä en malta odottaa, et meidän pikkuinen saapuu ja saadaan tietää sukupuoli. Ihan pienille löytyy aika hyvin sukupuolineutraaleja juttuja, mut mun sormet hypistelee jo kaikkea vaaleansinistä/vaaleanpunaista. 🙂 Nyt meillä on paljon valkoista, beigeä ja harmaata.

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:48

   Teillä on siis monenlaista jännättävää tässä. 🙂 Mutta sullakaan ei taida kauheasti aikaa olla enää jäljellä? Paljon tsemppiä ja hyvää vointia loppumetreille!

 • Reply
  Laura
  03/21/2017 at 22:36

  Täällä suositeltiinkin jo Nextiä ja minä peukuttaisin erityisesti heidän yökkärisettejään. Hinta-laatusuhde suorastaan erinomainen (4kpk n25€) ja kuosit ihania!

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:49

   Mahtavaa, kiitos sullekin vinkistä. 🙂

 • Reply
  EllenR
  03/22/2017 at 07:18

  Voi mitä ihania pikkushoppailuja! Noi röyhelöpöksyt on ihan ässät, meillä oli ne kahdessa eri värissä, mutta jossain kohtaa malli kävi valitettavasti liian tiukaksi. Lindexiltä ostin todella samanlaisen raitamekon juuri hiljattain (Holly & Whyte). Täksi kevääksi hankin minille lisäksi mm. Niken tennarit, röyhelöitä, kuten asiaan kuuluu, pitsiä, collegeasuja ja pari hyvää kevättakkia (trenssinkin). Tarvisin muuten ehdottomasti nuo merihenkiset yöpuvutkin 🙂
  Ostoslistalla olisi vielä jotkut nahkaiset miniballerinat, koska pienestä taaperosta tulee tänä keväänä morsiusneito ja asusta puuttuu vielä hyvät kengät. Myydäänkö Helsingissä Pretty Ballerinasin lasten kokoja? Teitääköhän kukaan.

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:50

   Joo, aika kapea on röyhelöhousujen mitoitus, en varmaan osta enää seuraavaa kokoa. Hei mistä taaperotrenssi? Ei varmasti ole nyt vielä ajankohtainen, mutta ensi vuonna ehdottomasti! 🙂

 • Reply
  Katri
  03/22/2017 at 07:45

  Aivan ihastuttavia vaatteita. Täällä aivan hirveä vauvakuume joten tällaiset postaukset eivät sitä ainakaan hellitä 😀 Samalla pitää vinkata että toivottavasti kohta tulisi taas uusi podcasti 😉 Teidän höpöttelyä on aina niin mukava kuunella (vaikka ei olisikaan mitään mullistavaa kerrottavana :D) . Saisi mielellään tulla uusi jakso joka viikko jos minulta kysytää 🙂

  Mukavaa kevättä sinne teille molemille Noorille!

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:53

   Haha, vauvakuumeeseen meidän jutut voivat tosiaan aiheuttaa pahennusta, koska aika lailla beibien ympärillähän tämä nyt pyörii. Ja toiveesi toteutui heti seuraavana päivänä. Yritetään ännittää näitä aina mahdollisuuksien mukaan. 🙂 Alkuun meillä olikin tavoitteena joka viikko, ehkä nyt näillä vapailla pystyisikin palaamaan siihen. 🙂 Sinne kans!

 • Reply
  Eva
  03/22/2017 at 15:57

  Suloisia vaatteita! Tiedätkö Noora merkin Emma och Malena? Heillä on paljon merihenkisiä vauvanvaatteita, jotka sopisivat teille kuin nenä päähän: http://emmamalena.com/barn/baby-5056-7480/

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:54

   En tiedä, mutta menen heti katsomaan. Iso kiitos vinkistä! 🙂

 • Reply
  Zitrone
  03/24/2017 at 08:31

  Lindexiltä saa myös näppäriä yökkäreitä, joissa on kahteen suuntaan avautuva vetoketju. Ei ylellisessä käytössä tarvitse riisua koko pukua.

  • Reply
   Noora K.
   03/25/2017 at 07:54

   Se on kyllä ihan luksusta sellainen! 🙂

  Leave a Reply