Yleistä

Noora K:n perjantain parhaat

Noora K.

Viikon paras päivä oli torstai, kun pääsimme ekaa kertaa koko perhe kaupunkihengailulle. Kävimme lounaalla, otatimme Baby K:sta passikuvat, kävelimme ja shoppailimme kevyesti. Tätä on ollut ikävä!

Viikon paras Netflix-sarja on Fauda. Lähi-itä-teema (apua, miten tämä yhdyssana kirjoitetaan) kelpaa Koon perheessä aina ja myös agenttijutut uppoavat. Jos pidät Homelandista, pidät todennäköisesti myös Faudasta.

Viikon paras musiikillinen löydös on Ellan ja Aleksin tuotanto. Vihdoinkin kivaa modernia lastenmusiikkia! Tykkään monista vanhemmistakin lastenlauluista, mutta tosi moni niistä käsittelee joko sairastavia eläimiä (yhyy) tai sanoitus on nykymaailmassa täysin poliittisesti epäkorrektia (en esimerkiksi toivoisi, että lapseni omaksuisi neekeri-sanaa). Ella ja Aleksi taitavat tosin olla jo aikuisia, mutta minulle heidän musiikkinsa on ihan uutta. Baby K:n suosikki taitaa olla MC Koppakuoriainen. Toinen, josta äiti tykkää, on Ipanapa Rap. Vauvan mielipiteestä ei ole vielä varmuutta.

Viikon paras second hand -ostos on PoPin mekko, jonka ostin oikeastaan jo viime viikolla. Kaimani vei minut Vekarakirppikselle ja nappasin sieltä mukaani Baby K:lle supersöpön mekon.

Viikon paras uusi ostos on joko Zaran ihana rusettipaita tai raitamekko samasta kaupasta. Jälkimmäinen puetaan päälle viikonlopun juhliin. Melko Säker Stil vauvoille minun mielestäni. Minullakin on jo alaosa, mutta yläosan kanssa olen pulassa.

Viikon paras läppä on vauvan passikuva. Se on niin kertakaikkisen huvittava kuva, että nauran sille varmaan joka kerta, kun passia tarvitaan.

Viikon paras kirjavinkki on oikeastaan työkaverini, enkä ole itse vielä lukenut koko kirjaa. Juha Itkosen Minun Amerikkani vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Haastattelin Itkosta yhdessä työjutussa joskus aikaa sitten ja hän kertoi silloin, että oli kirjoittamassa tällaista kirjaa. Ajattelin jo silloin, että tuon haluan käsiini, kun se ilmestyy. Ja nyt kirja näkyy olevan ilmestynyt. Lukulistalle!

Viikon paras sovitus oli, kun kokeilin tiistaina ranteeseeni kaikkien aikojen unelmakelloani. Cartierin Tank Francaise on killunut aarrekartoillani teini-iästä lähtien ja nyt päätin jokin aika sitten, että kun täytän 40, aika on oikea. Sitten avasin säästötilin. Unelmakello on sitten 40-vuotislahja itselleni. Koska olihan se nyt ihan tajuttoman ihana ranteessa.

Viikon paras keskustelu on se, jota on käyty ainakin Hertan, Suvin ja Marjukan blogeissa. Kyseessä on siis keskustelu blogien aitoudesta, spontaaniudesta ja siitä, mikä on tietyllä lailla riittävä taso blogata. Mekin varmasti puhumme tästä vielä, koska aihe pohdituttaa myös meitä.

Viikkokatsaus Noora H.
Kuinka kasvattaa itsestään maman?

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  EmiliaMaria
  03/31/2017 at 07:02

  Huomenta!
  Voisit tykätä myös Pikku-Papun orkesterin lastenlauluista. Uusin levy on soinut meillä autossa aika tauotta, se on aikuistenkin mieleen. 🙂 Myös heidän konserttinsa oli mahtava jopa iskän mielestä ja myös kolme vee oli ihan myyty.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:42

   Tätä on nyt tosi moni suositellut, joten täytyy yrittää metsästää jostain. 🙂 Ei nimittäin löytynyt Spotifysta!

 • Reply
  Faijahommia
  03/31/2017 at 07:14

  Kannattaa katsoa Netflixistä Designates Survivor. Mahtava sarja ja varmasti tykkäät 🙂
  http://faijahommia.fi

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:42

   Me aloitettiinkin tätä jo kerran ja sitten se vaan jäi. Pitääpäs kaivaa se taas esiin. Kiitti vinkistä! 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  03/31/2017 at 07:17

  Olipa jälleen oikea hyvän mielen postaus :-). Odotan aina näitä perjantaikatsauksia, laittavat minutkin aina miettimään viikon parhaita. Viikon paras asia ovat olleet aurinkolasit ja lenkkarit. Ja se, että aurinkolaseja on tarvinnut vielä illalla! Tänään oli pakko ostaa liput Kevätmessuille (sinne on pakko mennä, koska tarvitsen magnolian). Ihanaa viikonloppua, kyllä kevät tulee takaisin!

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:43

   No niitä on kiva tehdä, ihan samasta syystä. 🙂 Ihanat viikon parhaat sulla, samaa mieltä aurinkolaseista! 🙂

 • Reply
  Emmi R.
  03/31/2017 at 08:39

  Mustakin nämä perjantain parhaat on huippuja viikonlopun aloittajia! 😊 Kävin lukemassa noita mainittuja postauksia ja mielenkiinnolla luen teidänkin mietteet asiasta (vaikka olettekin viitanneet aiheeseen monta kertaa aiemminkin).
  Ja hei, vauvojen passikuvat on kyllä aina niin hauskoja. 😄 Hauskaa viikonloppua!

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:44

   Kiva kuulla. 🙂 Ja joo, mä luulen, että kun päästään taas sopivasti yhteen, niin tehdään podcast. Tulisi nimittäin niin pitkä postaus, ettei kukaan jaksaisi lukea sitä. 😀

 • Reply
  SuviAnni
  03/31/2017 at 09:10

  Vauvojen passikuvat on parhaita! 😀 Suunnittelin, että pitäisi mennä Verkkokauppaan passikuvaan kerran kuussa ottamaan kuvat, kun eurolla päiväsaikaan saa ja ne on niiiin hauskoja! Mun on pakko kaivaa passikuva melkein joka päivä esiin, se on niin ihana ja hauska.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:45

   Hahaha, no siinä olisi kyllä viihdykettä. 😀 Baby H:n passikuvasta tuli oikeasti tosi hyvä. baby K näyttää vain tosi huvittavalta. 😀

 • Reply
  Heli
  03/31/2017 at 09:29

  Onko Ellan ja Aleksin koko tuotanto tuttu? Kuvitelkaapa muutama riehakas leikki-ikäinen, ja sitten tämä korvamato
  https://m.youtube.com/watch?v=EybHtRks_Qs
  Arvatkaapa mitä hoilataan loppupäivä ja tuleeko tarve selittää kultamurusiaan hakevien vanhemmille, miksi kaikki laulavat “Kakkaa lumella”

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:46

   Jåå-å, kakkaa lumella todellakin soi päässä. 😀 Mä olen soittanut Spotifysta sitä niiden Parhaat-levyä ja siinä on kyllä monta hyvää aj sit toi korvamato. 😀

 • Reply
  Marie
  03/31/2017 at 12:41

  Komppaan Blue Peonya, todellinen hyvän mielen postaus. Perjantaipostaukset on niin odotettuja! Ainoa mitä hämmästelen, on se, ettei tällä viikolla sivuttu viime perjantain vauvauutista Ruotsin hovista – lisää kruunupäävauvoja naapuriin, iiks ihanaa <3. Vai onkohan tästä ollu teidän blogissa jossain ja se on vaan menny multa ohi?
  Kyllä, Cartier Tank on todellinen arvohankinta, johon varmasti kannattaa säästää! Uskon että siitä tulee olemaan iloa sinulle ja kuuluu varmasti niihin asioihin, jotka voi sitten jossain vaiheessa jättää arvokkaaksi perinnöksi myös tyttärelle, kestää varmasti aikaa ja on tyylikäs myös vuosikymmenien päästä.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:47

   Oho, me unohdettiin koko uusi kuninkaallinen. 😀 Puhuttiin siitä kyllä uutisen tullessa, että tosi pian! Ei siis ole mennyt ohi, unohdettiin vain. Förlåt Sofia och CP!
   Mä uskon ihan samalla lailla. 🙂 Ja nyt kun aloitin näin aikaisin, niin voi säästää rennosti, eikä hampaat irvessä. 🙂

 • Reply
  P.
  03/31/2017 at 14:35

  Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu ja Pikku Papu saavat täälläkin äänen, suosittelen myös Jukka Perkoilan tuotantoa. Ipanapa-räp on lapsen suosikki! Ihanaa,että lapsille tehdään kunnon musiikkia, meillä muusikkoperheessä Nämä asiat otetaan vakavasti 😀

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:48

   Kiitti vinkeistä! Kivaa saada näitä. 🙂

 • Reply
  Eva
  03/31/2017 at 16:09

  Sairastavia eläimiä ja n-sanaa lastenlauluissa, hui kamalaa! Nyt vasta tajuan, että en tunne juuri ollenkaan suomenkielisiä lastenlauluja. Äidinkieleni on ruotsi, joten laulan samoja ruotsinkielisiä lauluja jotka muistan omasta lapsuudestani. En ole kohdannut vastaavaa ongelmaa. Ehkä tämä on kulttuuriero. Tai no joo, kyllähän hiljattain oli kohua ruotsalaisesta joululaulusta, jossa esiintyy ruskeita piparkakku-ukkoja. Onneksi on myös olemassa näitä modernimpia vaihtoehtoja, menenpä heti tsekkaamaan Ellan ja Aleksin.

  Vauvojen passikuvat ovat varsinainen taiteenlaji! Jos aikuisesta on vaikea saada edustavaa passikuvaa, niin ei se totisesti ole sen helpompaa kun valokuvattavana on vauva. 😀

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:50

   Joo, olin ihan yllättänyt, kun tajusin, kuinka yleinen teema kipeänä oleva eläin on! 😀 Karhunpoika sairastaa, Mirri sairastui, Jänis istui maassa nyt näin pari ihan lonkalta heittääkseni. Ja tiedän, että maailma on ollut ihan toisenlainen joskus, mutta kyllä se n-sana todella pahasti kalskahtaa korvaan. Mutta Ella ja Aleksi on tosi mainioita. 🙂

 • Reply
  Aino
  03/31/2017 at 16:32

  Umo Jazz Orchestran lastenlevy Taikapeitto (ehkä nimeltään) on priima!

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:51

   Kiitos tosi kivasta vinkistä! 🙂

 • Reply
  Iukku
  03/31/2017 at 16:37

  Suosittelen pikku papua ja vauvan vaakaa 👍

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:51

   Jes! 🙂 Vielä kun nämä saisi Spotifysta!

 • Reply
  Sara // housefive
  03/31/2017 at 17:45

  Hihi vauvojen passikuvat on niin hassuja. Just pitäisi uusia meidän keskimmäisen 5-vuotiaan passi, missä komeilee 6viikkoinen mutrusuu 🙂 Ei meinaa enää lentokenttähenkilökuntakaan uskoa samaksi pojaksi.. Ja meillä lapset tykkää kunnon retro Frööpelin palikoista, mitkä ulkomaisen mieheni korviin kuulostaa kuulemma Status Quolta 😀 😀

  Hurjan hyvät nuo Hertan ja muiden postaukset ja olen kovasti samoilla linjoilla. Teidän blogissa tykkään, kun sisältö ja kuvat on tyylikkäitä, mutta tekstistä silti ilmenee persoona ja tavallisuus. Sellai hyvällä tavalla 🙂 Kaipaan kyllä vähän sun vanhan blogin peili-asukuvia, who knew? Sulla on niin hyvä silmä kokonaisuuksille.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 07:53

   Hahaha, sehän siinä just on,e ttä monta vuotta pitää mennä sillä vauvakuvalla. 😀 Kiitos muuten kivasta kommentista. Se on tosiaan aikamoista tasapainottelua, että olisi tarpeeksi laadukasta, mutta kuitenkin tavallista. Tai no, ehkä meidän kohdalla se tavallisuuden tuottaminen ei ole ongelma. 😀 Ja tiedätkö, mä just mietin niitä peilin kautta otettuja asukuvia, että kaipaan niitä muistakin blogeista. Koska ne tosiaan on ihan oikeita asuja, eikä mitään lavastettuja. Meillä ei oikein kotona ole enää peiliä missään sopivassa paikassa, mutta jos laitetaan, niin alan taas ottaa niitä. 🙂

 • Reply
  Riikka
  03/31/2017 at 19:37

  Perjantain parhaat tosiaankin saavat miettimään omia viikon parhaita asioita, nyt niitä ovat mm valoisat illat j vanhempieni matkustaminen Helsinkiin Pohjanmaalta. Minäkin suosittelen vauvan vaakaa.

  Rentouttavaa viikonloppua.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 08:05

   Tosi kivoja viikon parhaita. 🙂 Kivaa viikkoa sinne!

 • Reply
  Elina V.
  03/31/2017 at 20:30

  Suosittelen myös Pikku Papua, tykkää sekä äiti että lapset.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 08:05

   Pakko nyt saada tää jostain, on näemmä kaikkien suosikki. 🙂

 • Reply
  tiitu
  04/01/2017 at 10:34

  Vauvan vaaka ja samojen tekijöiden karvakorvan laulupurkki ovat hyviä! Vauvan vaa’an ostin omalle kummitytölle vauvana ja hän tykkää siitä kovin. Tuota laulupurkkia taas käytän paljon töissä isompien lasten kanssa. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 08:05

   Laitetaan siis Laulupurkkikin mieleen tulevaisuutta varten. Kiitos! 🙂

 • Reply
  Kun kertama kysyit
  04/01/2017 at 14:41

  Lähi-itä -teema

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 08:06

   Kiitos! 🙂

 • Reply
  H
  04/02/2017 at 09:31

  Soili Perkiön ja Hannele Huovin lastenmusiikki on myös laadukasta, hauskaa ja kaunista. Mm.muskareissa ja päiväkodeissa lauletaan niitä. Levyistä on mainittu jo Vauvan vaaka, mutta myös Karvakorvan laulupurkki on tosi hauskaa kuunneltavaa (lauluja löytyy youtubesta kokeiltavaksi).
  Suosittelen myös ruotsinkielistä lastenmusiikkia mm.Mamma My (suom.Mimmi Lehmä). Samoin Astrid Lindgrenin satuihin löytyy paljon suomentamattomia lauluja, mehän tunnemme yleensä vain Pepin ja Vaahteranmäen Eemelin laulut. Mm. Idas sommarvisa ja Pippis sommarvisa taitavat olla ruotsinkielisten päiväkotien ja alakoulujen lauletuimmat laulut keväällä…
  Meillä nuo ovat tulleet tutuiksi, lapset ovat kielikylpykoulussa. Levyn Lindgrenin lauluista löysin Tukholman Junibackenista, sitä on kuunneltu eräskin automatka.

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 08:08

   Tässähän tuli vaikka mitä vinkkejä, kiitos! 🙂 Ja tosiaan täytyy koluta YouTube, kun ei noita Papuja ja Vaakoja ollutkaan Spotifyssa. Ja pitää varmaan hankkia CD-soitin! 😀

 • Reply
  Lilja
  04/03/2017 at 19:31

  Meillä on tykätty kovasti Soile Perkiön ja Hannele Huovin Vauvan vaa’asta ja Karvakorvan laulupurkista (myös Muumiperheen lauluretki on tutustumisen arvoinen). Ammuu-orkesteri tekee myös aikuisenkin kuunneltavaa lastenmusiikkia. Mimmit kannattaa myös kuunnella, ainakin isommat lapset tykkää! Uusin suosikki tässä genressä on Piilometsän säveliä, sekoitus vanhaa ja uutta, meidän vauva tykkää!

  Muumit ja Mimmit löytyy Spotifysta, muut joutuu metsästämään kirjasto-kauppa-akselilta 🙂

  • Reply
   Noora K.
   04/04/2017 at 08:12

   Okei, ensin metsästän Spotifyssa olevat ja sitten loput. Kiitos sullekin vinkeistä, nythän Baby K:lla on musiikkia pitkäksi aikaa. 🙂

  Leave a Reply