Kauneus ja kosmetiikka Noora K:sta Yhteistyö

Päivä kanssani

Noora K. / Kaupallinen yhteistyö: L300 ja Asennemedia

07.45 Hyvää huomenta! Nukun sikeästi ja herään siihen, että joku takoo minua tomerasti. Mieheni on herännyt jo aikaisemmin ja hakenut aina hymy huulilla heräävän Baby K:n pinnasängystään. Nyt molemmat saapuvat herättämään minua, toinen selvästi vaativammin. Höpöttelemme vauvan kanssa hetken ennen kuin nousemme. Uni olisi maistunut ehkä vielä hetken, luon kaihoisan silmäyksen sängyn suuntaan. Mies nappaa vauvan takaisin ja suuntaa vaipanvaihtohommiin ja itse kokoan syöttötuolin takaisin kasaan. Pesin eilen illalla kauttaaltaan soseen peitossa olevan tuolin ja osat kuivuivat yön aikana.

08.00 Baby K:n aamupalatarjoilu alkaa. Tässä kattauksessa on vauvalle maitoa ja milloin puuroa, milloin jotain muuta. Äidille on aina kahvia. Päiväni alkamisen laatuun vaikuttaa hyvin merkittävästi se, että saan ekan kupillisen vartin sisään heräämisestä. Keittimen laitan valmiiksi aina jo illalla.

08.15 Baby K. aloittaa omat leikkinsä. Hän on hyvin tarkka siitä, että aamupalan jälkeen on leikki- ja jumppahetki matolla. Tämä onkin yleensä itselleni se hetki, kun otan lisää kahvia ja syön oman aamupalani ja luen lehden. Tähän mennessä olen lätrännyt vedellä jo moneen otteeseen – pessyt kädet sata kertaa, huuhdellut pulloja ja hedelmiä ja entuudestaankin rutikuivat kädet halkeilevat sormenpäistä. Saimme tätä yhteistyötä varten testattavaksi L300:n uutuussarja Ultra Sensitiven tuotteita ja apu löytyikin vähän yllättäen kasvojenhoitotuotteista. L300 Ultra Sensitive -sarjan uutuustuotteita on kolme (kaksi kosteusvoidetta ja puhdistusmaito). Jämäkämpi kosteusvoiteista (Rich) on osoittautunut ihan täydelliseksi sormenpäiden elvyttäjäksi. Laitan sitä paksun kerroksen käsiini.

9.00 Tavallisesti roikkuisin netissä lehden lukemisen jälkeen pitkään, ehkä vastaisin kommentteihin tai meileihin tai kirjoittaisin tässä kohtaa uuden postauksen. Tänään minulla on kuitenkin missio. Vihdoinkin esiin tullut aurinko ajaa minut puhdistamaan pihatuoleja ja laittamaan niihin kerroksen valkoista maalia. Sillä aikaa kun Baby K. pitää seuraa isälleen, minä sudin vimmatusti ja toivon, että maalikerros kuivuisi iltapäivään mennessä. Maalaustuokion jälkeen hinkkaan taas käsiäni vesihanan alla ja taas tarvitsen tuhtia voidetta korjaamaan tilanteen.

10.00 Pihahommien jälkeen laitan nopeasti itseni kuntoon. Pitkäaikaisemmat lukijamme muistavat varmasti, että olemme hehkuttaneet L300-sarjan tuotteita ennenkin. Tämä ruotsalainen apteekkisarja on hinta-laatusuhteessaan aivan omaa luokkaansa ja Suomessa näitä saa onneksi ihan tavarataloista ja marketeistakin. Nämä tuotteet käytän aina viimeistä pisaraa myöten, vaikka kaapissa olisi mitä puteleita odottamassa vuoroaan. Niin nytkin – leikkaan tyhjältä tuntuvan tuubin auki ja kaivelen meikin alle loputkin kosteusvoiteen Light-versiosta. Talvella ihoni kaipaisi Rich-versiota, mutta kesää kohden kevyempikin riittää.

10.40 Pakkaan jo hetken aikaa aamupäiväuniaan nukkuneen Baby K:n autoon ja kurvaan kaimani luokse. Meillä on päivän agendalla yksi blogiin liittyvä tapaaminen ja baby pilates. Auringon häikäistessä ihanasti päätän ylipuhua Noora H:n kävelyyn pilateksen sijaan. Kuka sitä nyt tällaisena päivänä haluaisi sisällä olla!

11.00 Vauvat saavat lounaansa ja sen jälkeen autoon pakataan tuplamäärä Nooria, vauvoja ja vaunuja. Matkassa meneekin yllättävän kauan, Helsinki on täynnä tietöitä. Tapaamisen jälkeen meillä on itsellämmekin hirveä nälkä. Päätämme suunnata läheiseen Blue Peteriin lounaalle. Nautimme auringosta ja minä nostatan venekuumetta. Kimalteleva meri ei varsinaisesta paranna tätä tautia. Syömme terassilla, vihdoinkin tarkenee.

13.45 Mitä, miten kello voi olla noin paljon? Kävely jää, kun yritämme ennättää ruuhkan alta pois. Tiputan Noora ja Baby H:n kotiinsa ja ajan sitten himaan. No, ainakin saimme olla ulkona. Ihanat purjeveneet jäivät kyllä mieleen kaihertamaan.

15.00 Baby K. on saanut välipalansa ja aloittaa ryömimisharjoitukset täynnä energiaa. Toistaiseksi suunta on vain taaksepäin, mutta tänään tapahtui läpimurto, kun hän pääsi kuitenkin kokonaan pois leikkimatoltaan. Paljaalla lattialla pääsikin etenemään paljon iisimmin ja vauva pääsi vaikka kuinka kauas. Minä taas sudin toista kerrosta maalia pihakalusteisiin. Taisivat saada taas yhden vuoden lisäaikaa. Jos nämä kelit jatkuvat, voin siirtää aamukahvini pihalle ennen kuin huomaankaan.

17.00 Lähdemme Baby K:n kanssa viemään Laivista kävelylle. Tänään vanhus suvaitsee lähteä lähiristeystä pidemmälle ja maleksimme läheiseen metsään. Baby K. ulkoilee ekaa kertaa ilman haalaria tai untuvapussia. Rattaiden kuomukin on vaihdettu kesäversioon. Kyllä kelpaa. Kävelyn jälkeen Baby K. saa päivällistä. Päivällisen jälkeen leikin Baby K:n kanssa ja jossain välissä luen pari sivua Eve Hietamiehen Tarhapäivää. Kirja on todella mainio, nauran välillä ääneen. Pakko etsiä kirjastosta sarjan aiempia osia.

19.00 Baby K:n iltatoimet alkavat. Mies lähtee ruokakauppaan ja minä kylvetän vauvan. Sitten hän saa puhtaan yökkärin ylleen ja iltapalaa. Tänään iltapuuro uppoaa kovalla mölinällä ja vauhdikkaasti. Säästyn myös purskautusjekuilta, jotka ovat uusi juttu. Se on ihan hyvä, koska puuro sisältää mustikkaa.

19.50 Baby K vetelee sikeitä ja mies valmistaa meille iltapalaa. Minä pesen meikit pois. Vanhemmiten olen ryhtynyt tosi tiukaksi tässä asiassa, enkä koskaan laista kasvojen pesusta. Nuorempana saatoin mennä bileillan jälkeen meikit naamassa nukkumaan tai grillata ihoani auringossa vähäisillä suojakertoimilla, mutta nykyään moinen ei tulisi kuuloonkaan. Ultra Sensitive Foaming Cleanserilla lähtevät meikitkin, siitä iso plussa. En todellakaan jaksaisi monia eri tuotteita. Jostain syystä minulla on myös mielikuva päässä, että naama ei puhdistu kunnolla, ellei putsari vaahtoa. Mistä lie johtuu. Pohdiskelen naamaa pestessä, että olisipa näitä tuoksuttomia tuotteita ollut jo vähän aiemmin. Raskausaikana jouduin laittamaan hyllylle tosi paljon normikosmetiikkaani, koska en sietänyt mitään tuoksuja. Ultra Sensitive -sarjan tuotteet on kehitetty yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa, eivätkä ne sisällä parabeeneja tai mineraaliöljyjä. Näiden pitäisi siis tosiaan sopia melkein kaikille, myös erittäin herkälle iholle. Auringon jäljiltä nenä punoittaa vähän, suojakertoimista huolimatta. Rauhoittavaa kauraöljyä sisältävä voide tasoittaa tilanteen.

20.30 Käsittelen kuvia tähän postaukseen ja omiksi muistoiksi ja alan näpyttää tekstejä. Huomaan oikolukiessani, että tämähän on kuin Viisikko, koko ajan joku syö jotain. Väsyttääkin jo. Päivä on ollut vähän poikkeuksellinen, etten ole pessyt yhtään koneellista pyykkiä. Yleensä katsomme iltaisin miehen kanssa sarjoja. Olemme suurkuluttaneet viime aikoina muun muassa Robaa. Ehkä tänäänkin katsotaan pieni hetkinen jotain ennen nukkumaanmenoa.

22.30 Hyvää yötä! Nytpä ei katsotakaan sarjaa, koska nuijanukutus.

Perjantain parhaat
Merkki aikuisuudesta

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  05/04/2017 at 07:37

  Tunnustaudun myös tuubinleikkaajaksi. Pakkauksiinhan jää ihan hirveästi voidetta/hammastahnaa/mitä milloinkin! Joskus saa jopa yli viikon voiteet, kun leikkaa tuubin auki. Kävin eilen ostamassa L300:n light-versiota kasvorasvaksi, mutta täytyykin kokeilla, tepsisikö se rich-versio sitkeästä rasvaamisesta huolimatta repeileviin kynsinauhoihini, joiden karmea ulkonäkö oikein korostuu näin kevään edetessä, kun tekee mieli kirkkaamman väristä lakkaa kynsiin!

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:33

   Niin jää! Jos on sellainen puolivillainen tuote, niin en jaksa leikata auki, mutta näistä suosikeista aina. Ja ah, repeilevät kynsinauhat tunnistan myös. Kipeät ja rumat!

 • Reply
  Heidi
  05/04/2017 at 07:47

  Olipa kiva postaus. Tulin tästä hyvälle mielelle! ☀😃

  Ihana kevät ja aurinko myös vaikuttanee asiaan. Itselläni nelikuinen kuopus, jonka kanssa kotona. Samanlaisia juttuja tehden. Kuulostaa siis tutulta! Helppo samaistua.

  Mukavaa kesänodotusta!

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:32

   Olipa kiva kommentti. 🙂 Kivoja vauvelipäiviä sinne! Kohta päästään laittamaan vauvatkin nauttimaan ulkoilmasta viltillä. 🙂

 • Reply
  Tiia S
  05/04/2017 at 08:16

  Kiva postaus! On mukava lukea muiden pikkuvauvojen vanhempien päivärutiineista. Meillä niitä vielä haetaan ja pitäisi ehkä alkaa panostamaan varsinkin illan osalta.

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:31

   Kiva kuulla! 🙂 Vauvat on tietty niin yksilöllisiä, että mikä kenelläkin auttaa. Mutta itse olen huomannut, että meillä nuo rutiinit helpottavat elämää ihan tajuttoman paljon. Päiväunet nukutaan milloin missäkin, kunhan tulee yhteensä riittävä määrä kunnon unta myös päiväsaikaan ja joidenkin aterioiden ajankohdissa voi kyllä joustaa, mutta illasta olen tarkka. Jos ollaan yökylässäkin, niin samat rutiinit jellaavat.

 • Reply
  Elina
  05/04/2017 at 08:30

  Venekuvasta tulee jotenkin mieleen Italia – vau, mika sininen taivas!

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:28

   Oli kyllä niin ihanan sininen taivas, lokit kirkui ja aurinko lämmitti. <3

 • Reply
  Hanna
  05/04/2017 at 08:49

  Oi Eve! Yösyöttöä lukiessa vuoroin itkin ja nauroin, sen verran tuoreessa muistissa pikkuvauva-aika oli. Uusin tulokas tässä sarjassa on Hammaskeiju, suosittelen lämpimästi kaikkia. Yösyöttö on muuten tulossa syksyllä elokuvana, Petteri Summanen on Antti Pasasena.

  Ihana päivä teillä oli, kaihoisana katselen vapaana vellovaa merta. Meillä on vielä metri lunta, blaah.

  • Reply
   Susse
   05/04/2017 at 09:07

   Hietamiehen “mies-sarja” Antti&Paavo on huikean ihana, ja Petteri Summanen Antiksi enemmän kuin täyskymppi valinta. Tätä elokuvaa on pakko mennä (itselleni täysin epätyypillisesti, yleensä myöhästyn salinäytännöistä kun jahkaan niin kauan!) ehkä jo ensi-iltaan katsomaan. Vaikka koko trilogia on loistava, jotenkin tämä viimeinen vielä nousi kahden edeltävän yli kaikissa käänteissään. <3

   • Reply
    Noora K.
    05/04/2017 at 19:25

    Me kanssa juteltiin kaiman kanssa, että tuo leffa on pakko nähdä teatterissa ja hetihetiheti! Kiva kuulla kehuja, koitan hommata nuo kaksi muuta osaa mahdollisimman pian. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:27

   Haha, varsinkin se Yösyöttö ois pakko saada pian käsiin, se on varmaan just niin ihanan kamalan ajankohtainen nyt. 🙂 Ja voi blaah lumelle!

 • Reply
  Marie
  05/04/2017 at 09:54

  Voi mikä valo tuossa laiturikuvassa, kuin jossain Välimeren rannalla oltaisiin! Blue Peter on muuten tosi kiva paikka, autolla pääsee ihan viereen ja silti ollaan heti ihan toisessa, merellisessä maailmassa. Ja takana terassilla myös tuoksuu meri…
  Hauska kommentti tuosta Viisikosta – se oli just niin, että niitä kirjoja lukiessa tuli itsellekin nälkä, koska ne tyypit söi koko ajan eikä eväiden kuvailusta tingitty yhdessäkään kirjassa :-).
  Kivaa aurinkoista loppuviikoa Noorille ja vauvoille!

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:24

   Oli kyllä niin ihana fiilis Larussa muutenkin. Ihan kesä. Ja niin on! Oli ihanaa salakuunnella muiden pöytien veneilyjuttuja. Jossain valmennettiin selvästi jotain tulevaa katsastajaa. Kivaa viikkoa sinne myös!

 • Reply
  Maya
  05/04/2017 at 10:30

  Mä en ollut edes ajatellut että voisi jo vaihtaa kesäkuomuun… onko sulla myös kahdet kuomukaaret? Jotenkin tuntuu että kelit vaihtelee vielä niin paljon. 🌞🌫🌧☔

  Samantyyppistä elämää täälläkin, meillä tosin syöminen on niin sotkuista että iltapuuro syödään ennen kylpyä. 🙈😂

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:23

   Mä päätin, kun huomasin, että lämminverinen vauveli oli ihan kuumissaan nyt useammalla kävelyllä. Rattaisiin ei kuitenkaan tuule yhtään. Ei oo kaksia kaaria, kelasin, että toi kuomu pysyy nyt. Jos tulee vielä viileämpää, niin pelaan sitten vauvan vaatetuksella. Mä en hyväksy enää yhtään takatalvea. Ei käy!

   Ja joo, toi järjestys voisi kyllä olla viisaampi. 😀

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  05/04/2017 at 10:43

  Meillä leikataan myös kaikkien rasvojen tuubit auki. 😀 Meillä suurimmat rasvanläträäjät ollaan me naiset. Pikku E:kin on päässyt tutustumaan rasvauksen saloihin jo vajaa puolivuotiaasta, sillä reppana kärsii todella atooppisesta ihosta. Iho menee herkästi rikki ilman kunnon rasvausta. Minulla tämä ongelma ilmenee vain talvisin, tyttärellä ympäri vuoden. Onneksi ollaan löydetty tuotteet, jotka sopii niin isolle, kuin pienelle atoopikolle.

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:20

   Mulla on ollut lapsena atooppinen iho ja näin aikuisena siitä on edelleen jäljellä just ne jämät, että iho tosiaan menee herkästi rikki. Onneksi tosiaan vain talvella. 🙂

 • Reply
  santtu
  05/04/2017 at 10:46

  Moi,

  minun vauvahommeleista on jo mooonta vuotta, mutta kun luin tätä niin muistin elävästi miten kipeä ja kuivat käteni olivat. Rystysillä olisi varmasti voinut hioa pöydän jos toisen. Mutta hirveintä oli se, että kaksosten äitinä tuntui, että käteni haisivat kroonisesti kakille ;)) Minusta on ihana lukea miten te nuoret äidit osaatte ja “saatte” (ei pidetä turhamaisena) pitää itsestänne huolta. Muistakaa, että kun äiti on onnellinen on usein koko muukin porukka aika mukiinmenevässä kuosissa!

  Aurinkoista kevättä!

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:19

   Tunnistan kroonisen hajun ongelman! Mulla haisi jossain vaiheessa nenässä kakka ihan koko ajan ja se todellakin sai epäilemään, että roikkuuko sitä mulla jossain hiuksissa. 😀 Kiitos ihanasta kommentista ja mukavaa kevättä sinne myös!

 • Reply
  Pieta
  05/04/2017 at 14:12

  Koulutuspäivän jälkeisessä koomassa ei voi kuin muistella niitä lukemattomia syöttötuolin pesuja. Välillä mietin, josko se ei koskaan lopu mutta eipä tässä kyllä ole enää edes syöttötuolia mitä pestä. Hui, kuinka aika kuluukaan!

  • Reply
   Noora K.
   05/04/2017 at 19:17

   Haha, mä selvisin yllättävän pitkään vuoraamalla tuolin erinäisillä harsoilla, mutta nyt oli pakko heittää koko hoito pesukoneeseen. 😀 Ja kyllä, nyt aika tuntuu kuluvan ihan käsittämätöntä vauhtia.

 • Reply
  Riikka
  05/04/2017 at 21:24

  Pakko varmaan itsekkin vaihtaa kahdekankuiselle vaunuihin jo kesäkuomu, vaikka Helsingissä kyllä aina tuulee..

  Hyvänmielen postaus! Innolla odotan hetkeä kun hankitte uuden purjeveneen. 😉

  • Reply
   Noora K.
   05/05/2017 at 06:34

   Niin tuulee, mutta mä oon huomannut, että aurinko lämmittää kankaan läpi silti niin paljon, että meidän bebeli oli ainakin ihan paistumassa. 😀

   Niin mäkin! 🙂 Pitääkin varmaan kirjoitella venejutuistakin.

 • Reply
  Paula
  05/05/2017 at 20:20

  Olen testannut L300-tuotteita aikaisemminkin, mutta nyt taas päätin ostaa, kun sai entistäkin halvemmalla: Voiteet ovat 14.5. asti tarjouksessa Cittarissa -40% ja kasvojen puhdistustuotteet 2kpl/10 euroa sekä puhdistusliinat 2pkt/6 euroa eli eivät paljon mitään.

 • Leave a Reply