Viinit Yhteistyö

Kesäkauden avaus ja kesälista

Noora H. ja Noora K.

Kaupallinen yhteistyö Social Wines & Asennemedia

Mitäpä olisi kesä ilman perinteistä kesälistaa! Kesälistat ovat kesäkauden to do -listoja, joita perinteisesti tekevät vähän nuoremmat neidit. Tiedättekö ne listat, joihin rustataan festarit, pyöräily kaupungin kesäyössä, lomaromanssi ja juhannustanssit? Mutta miksei pienen lapsen äidilläkin voisi olla kesälista? Juhannustanssit ja festarit jäävät ehkä vähemmälle, mutta meitä ja teinejä yhdistää ainakin valoisan yön ihailu neljän aikaan, kiitos yösyöttöjen.

Rustasimme kesälistaamme Noora K:n luona terassikauden avajaisissa. Kuvista ehkä huomaa, että terassikausi avattiin viime viikon lopussa, kun hyytävä räntäsäde ei ollut vielä tehnyt paluuta. Jos säässä on jotain hyvää niin se, että kerrankin Noora K:n perheellä ei ole kesälomaa kurjan sään aikaan, kuten viime vuosina on käynyt vähän turhan usein.

Terassikauden avajaisissa maistelimme tietysti valkoviiniä, vaikka olemme molemmat sitä mieltä, että punaviini käy mainiosti myös kesällä, kunhan valitsee tarpeeksi kevyen viinin. Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc on ollut yksi suosikeistamme jo pidempään. Se oli se viini, jota viime vuoden viininmaistelussa luonnehdimme perjantai-illan viiniksi: juodaan lasillinen rankan työpäivän jälkeen pelkissä sukkahousuissa ja kauluspaidassa, kun kynähame on heivattu vaatekaappiin. Nyt viinistä on tullut myös 0,375l pullo, joka on hyvä lisä Alkon valikoimaan. Siellä kun on aiemmin ollut hieman kehno pienten valkoviinipullojen valikoima, eikä aina halua avata isoa pulloa, vaikka yleensä osa viinistä tuleekin käytettyä ruoanlaittoon.

Villa Marian Sauvignon Blanc on raikas, kuiva ja hapokas. Meillä viini on ollut usein seurusteluviininä, mutta se toimisi mainiosti myös esimerkiksi grillatun kalan tai ruokaisan salaatin kanssa. Villa Maria on Uuden-Seelannin isoimpia viinintuottajia ja palkittu viinikilpailuissa useammin kuin yksikään muu maan viinituottaja.

Mitä meidän kesälistaltamme sitten löytyy? Tässä muutamia juttuja to do -listaltamme, jota noudatetaan fiiliksen mukaan, sillä jos jostain niin kesätekemisestä ei saa stressaantua. Osa jutuista on koko perheen juttuja, osa omaa aikaa ja osa meidän yhteisiä haaveitamme.

Kas tässä, Noora & Nooran vuoden 2017 kesälista:

– Saariretki johonkin Helsingin lähisaarista, varsinkin tänä vuonna yleisölle avautuva Isosaari kiinnostaa.
– Noora H. haluaisi Kauppatorilta lähtevälle vesikiertoajelulle, jolla syödään myös lounas tai illallinen.
– Noora K. taas aikoo perheineen tuppautua jonkin veneilevän ystäväperheen kyytiin ilta-ajelulle, oma veneilytulevaisuus kun on vasta suunnitteluasteella, eikä omaa paattia vielä ole.
– Juoksulenkki kesäillassa, Noora H:lle ilman musiikkia ja Noora K:lle poppien kera, shortseissa ja topissa (ja jospa Noora H. pääsisi myös pitkälle lenkille loppukesästä).
– Grilli-iltoja ystävien ja lapsosten kanssa, vaunut valkoisen aidan viereen parkkeerattuina.
– Vauvojen varpaiden uittamista maauimalassa.
– Päiväretki Porvooseen tai Turkuun, piipahdus sisustuskaupassa ja ihana lounas aurinkoisella terassilla.
– Torikahvit, mieluiten aikaisena arkiaamuna kun mukulakiviä vasta pestään ja lokit rääkyvät.
– Lasi kylmää viiniä Mattolaiturilla helteisenä perjantai-iltana, kun toimistolaiset ovat aloittelemassa viikonlopun viettoa. After workeja on nimittäin joskus ikävä.
– Kesämuseoiden kartoitus ja ainakin yhdessä käynti, pitäähän Museokorttia käyttää koko rahan edestä.
– Yksi tyttöjen ilta Groteskin terassilla.
– Kyläjuhliin ja kaupunginosatapahtumiin osallistumista, Noora H:sta kivoja koko perheen tapahtumia on muun muassa Vallilassa ja Kumpulassa.
– Aamukävely Kaivarissa muun Helsingin vielä nukkuessa ja aamiainen Fleuristessa.
– Vierailu Haltialan kotieläintilalla ja purilainen Haltialan Wanhassa Pehtoorissa.
– Perhepyöräilyä vauva perässävedettävässä hauskassa vaunussa.
– Rentoja äitiyslomapäiviä Noora K:n takapihalla, vauvat aurinkovarjon alla ja viltin päällä, äidit auringossa jääkylmä Cokis Zero lasissa ja sipsit kulhossa. Kasa naistenlehtiä.
– Taste of Helsinki! Viime vuonna olimme molemmat raskaana ja moni ihana herkku jäi haikailun asteelle. Tänä vuonna kaikki on toisin!

Valviran ohjeistuksen mukaan emme saa julkaista alkoholiin liittyviä kommentteja, mutta kertokaahan te, mitä kesälistallanne on?

Perjantain parhaat
Sisustuksen ostoslista

You Might Also Like

56 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  05/10/2017 at 07:30

  Ehdoton suosikkini kesämuseoksi on Helsingin kaupunginmuseon KIrsinkujalla sijaitseva Työväen asuntomuseo, se on ihana kurkistus Helsingin työläishistoriaan, joten käykääpä siellä! Museo on auki vain keväästä syksyyn. Myös Ruiskumestarin talo avautuu pian remontin jälkeen (taisi olla kesäkuussa) ja se on todella kiva paikka, kannattaa käydä sielläkin :-). Ja vaikka ei tähän vuodenaikaan kuulukaan, siellä on joulun aikaan aina rakennettuna vanhan ajan joulu.

  Minun kesälistallani on ainakin torikahvit Kauppatorilla aamuvarhaisella, mansikoiden syömistä, herkkujen hakemista omalta kasvimaalta ja kasvihuoneesta, savusaunasta nauttimista, hyviä kirjoja, teeveden kiehumisen odottelua puuhellan ääressä keinutuolissa istuen, soutelua lempeinä kesäiltoina, reissaamista, kesämekkojen käyttöä, kaupungin kesäilloista nauttimista, uusien istutusten suunnittelua… Kesäkuu alkaa muuten tasan kolmen viikon jälkeen, joten sitten on ihan varmasti jo kesä, onhan?

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:52

   Mä muistan Ruiskumestarin talon lapsuudesta! Se oli tosi jännä. 🙂 Ihanalta kuulostaa sunkin lista.

 • Reply
  EmiliaMaria
  05/10/2017 at 07:43

  Kesälistalla on: Ei mitään vielä. Oulussa nimittäin sataa räntää joka jumalan päivä ja on niin kylmä että pipo ja hanskat on vielä pakollinen ulkoiluvaruste.
  Tai no, on siellä jo jotain. Telttayötä tyttären kanssa (isi saa mennä, minä en teltassa nuku), uimaretkiä, mato-onkiminen, puistoiluja, jäätelöä ja joku pieni kotimaanpyrähdys. Toivottavasti saadaan helteitä ja paljon.
  Tuo aamukahvit torilla ennen kukonlaulua on helposti toteutettavissa lapsiperheessä, lapset kun tuppaa heräämään “lomallakin” seitsemältä. Sitten huomaat jo yhdeksältä olevasi jo puistossa tai torilla tai jossain.

  Kaivarissa on muuten ei nyt vaan ens viikonloppuna Hevoset kaivarissa tapahtuma! Siellä ajetaan kilpaa suoralla, on kai ponejakin ja tammoja ja kaikenlaista ohjelmaa. Menkää ihmeessä käymään!

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:53

   Ymmärrän todellakin, että talviset olosuhteet lannistaa. Miten tää talvi onkin voinut kestää tänä vuonna niin julmetun pitkään? Ja joo, todellakin mennään katsomaan heppoja! 🙂

 • Reply
  Mama L
  05/10/2017 at 08:05

  Lista kuulostaa hyvältä, paljon mukavaa tiedossa! Yksi suosikkini museo-rintamalla on mikä tahansa museo Tuusulanjärven rannalla. Halosen niemi on aivan ihana, samoin Ainola. Tuusulan rantatie on niin kaunis, että siellä on mukava ajella ja katsoa maisemia. Lotta-museo on visiitin väärti. Siellä näkee Suomen naisten historiaa sota-ajalta. Siellä on myös oma äitini ollut viestintäkoulutuksessa aikoinaan. Ja Aleksis Kiven kuolinmökkikin on hyvä nähdä. Ja kauniina päivänä on kiva mennä lounaalle Krapihovin loistavaam lounaspöytään, tai vaikka siihen pihalle ravintola Mankeliin. Tämä kaikki vaatii kyllä mielestäni shortsilämpimän kesäpäivän!

  • Reply
   Blue Peony
   05/10/2017 at 09:09

   Tuusulanjärven museot ovat kyllä kiinnostavia, Lottamuseo innosti minut myös selvittämään oman isoäitini lottahistoriaa viime syksynä, kun viimeksi kävin siellä. Mutta parhaimmillaan Tuusulanjärven ympäristö on ehdottomasti lämpimänä kesäpäivänä, kuten sanoitkin!

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:54

   Pitääkin tehdä retki Tuusulaan. 🙂

 • Reply
  Sara // housefive
  05/10/2017 at 09:10

  Meidän kesälistalla on kolmen viikon loma Suomessa (onneksi vasta Heinäkuussa, jos nuo säätkin sitten suosisivat) ja tästä voikin poimia monta juttua itsellekkin toteutettavaksi. Erityisesti nuo torikahvit aamuauringossa toi jotenkin hurjan vahvat tunnemuistot ❤️ Ihanaa, että omat lapsetkin jo odottelevat tiettyjä juttuja Suomen kesässä. Meitä on täällä säät suosineet viimeaikoina enemmänkin ja nautittu on kyllä täysin rinnoin. Ei voi tietää vaikka huomenna alkava sade taas kestäisi koko kesän…

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:54

   Oi, tervetuloa! 🙂 Heinäkuinen Suomi on kyllä ihana.

 • Reply
  Saija
  05/10/2017 at 09:12

  Kesälistat ovat kivoja, mutta tämän vuoden listaa en ole vielä muistanut tehdä. Kiitos muistutuksesta! 🙂
  Omalla listalla on aina Espoon saaristovene, jolla mennä yhdeksi päiväksi johonkin Espoon saariston saareen. Matkalla voi nauttia ihanista merimaisemista kannelta käsin.
  Listalle on myös kuulunut päivävisiitti joko Porvooseen, Fiskarsiin tai Hankoon. Tammisaari ja Jussarö saattaisivat päätyä tänä vuonna listalle.
  Piknik Siltasaaren kärjen hiekkarannalla, parhaassa tapauksessa Kaisaniemessä soivaa konserttia kuunnellen. Voi, jospa Helsinki-päivänä olisi piknik-keli!
  Uuden kivan pyöräilyreitin löytäminen olisi myös haaveena.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:56

   Espoon veneet on kyllä kivoja. Niin monta ihanaa paikkaa, johon niillä pääsee! 🙂 Fiskars on aivan ihana, me käytiin toissakesänä siellä ekaa kertaa. Tykkäsin myös kovasti Tammisaaresta, siellä oltiin viime vuonna. Se on musta kivempi kuin Hanko.

 • Reply
  Herbina
  05/10/2017 at 09:45

  Noora K apua sun hiukset on niin #goals!!!!! 😍

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:56

   Haha, kiitti! 🙂

 • Reply
  Heli / Heli voyage
  05/10/2017 at 09:57

  Hauskaa. Julkaisin blogissani oman kesälistani (jonka tosin kirjoitin virheellisesti kesä-lista!! Kamalaa…) muutama päivä sitten. Tästä teidän listasta voisin kyllä vielä kopsata joitakin juttuja omaa listaani täydentämään. Esimerkiksi kaupunginosatapahtumat. Ja ehkä myös painostan jonkun kaverin jolla on piha tai parveke kutsumaan mut grillailemaan…

  Kesä on tosiaan vahvasti mielessä hyytävästä kylmyydesta huolimatta (tai ehkä juuri siksi).

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 12:57

   Hah, onneksi on edit-nappi! 😀 Ja joo, aina kannattaa kutsua itse itsensä kylään kaikkiin kivoihin paikkoihin.

 • Reply
  Riikka
  05/10/2017 at 10:22

  VOI KESÄ KUN OLET OVEN TAKANA! Aijaiajai.

  Isosaari kiinnostaa myös paljon! Samoin ensimmäinen kokonainen kesä vauvan kanssa. Herra syntyi elokuun hämärtyvänä iltana ja viime kesän kuljin iso vatsa pystyssä jalat turvonneina. 😀

  Noora.K upea kesäflefa!

  • Reply
   Riikka
   05/10/2017 at 10:28

   Ööh siis fleda 😀

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:12

   No nyt alkaa jo näyttää lupaavalta. 🙂 Jospa tämä tästä? Mulla meni melkein koko viime kesä vähän ohi, kun olin niin väsynyt ja huonovointinen. Oli sellaista sumua vaan kaikki.

 • Reply
  Pieta
  05/10/2017 at 11:38

  Ihana lista teillä. Mulla vähän eri: Töitä, töitä ja töitä… No, ehkä seuraavana kesänä ehtii lomaillakin ja aikomus on tälläkin kertaa nipistää joku pitempi viikonloppu itselle ja perheelle. Saapa nähdä. Muutoin varmaan ulkoilua ja rentoa oloa muutenkin.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:13

   Ah, tunnistan menneiltä vuosilta tuon työkesän. Tsemppiä siihen!

 • Reply
  H
  05/10/2017 at 12:05

  Kiva kesälista, mutta hieman ohi aiheen on pakko tiedustella mistä Noora K:n kivat reikäfarkut mahtaa olla? Tai itse asiassa eihän tämä olekaan aivan ohi aiheen, sillä omalla kevät/kesälistallani on täydellisesti istuvien kesäfarkkujen metsästys 🙂

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:18

   Ne on Zarasta ja oli ennen raskautta boyfriendit. 😀 Ja toivottavasti on taas vielä jossain vaiheessa. Mutta aika vanhat ovat. Tosin Zarassa on minusta melkein aina jotain tuontyylisiä. 🙂

 • Reply
  Marjo
  05/10/2017 at 12:13

  Pitää testata tuo valkkari. Ihanat nuo matalat viinilasit, niin kaunis muotoilu!

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:19

   Kiitti! Ne on perintölasit, jotka sain 30-vuotislahjaksi. 🙂

 • Reply
  Annika
  05/10/2017 at 13:24

  Mukavaa kesän odotusta!
  Mainostan tässä, että meillä on nettiveneessä myytävänä veneemme Linjett 32, jos venekuume nousee kyllin korkealle 🙂
  Sieltä löytää yhteystiedot.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:19

   Kiitos ja kiitos myös vinkistä! Venekuume on kyllä sellainen, että voi oireilla yllättävästi. 😀

 • Reply
  Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  05/10/2017 at 14:16

  Aivan ihania juttuja löytyy teidän kesälistalta! Olen itse kanssa tehnyt joka vuosi kesälistan, yleensä heti toukokuun alussa, mutta tämä postaus muistutti että omani on vielä tekemättä! Kipinkapin sitä siis kirjoittamaan!

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:20

   Mä en ole ikinä ennen tehnyt kesälistaa, joten olen ihan fiiliksissä tästä! 🙂

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  05/10/2017 at 14:34

  Hyvältä näyttää. Taidan listata omat kesän to do:t omaan blogiini. Kiitos ideasta. 😉

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:20

   Eipä kestä! 🙂

 • Reply
  Marie
  05/10/2017 at 16:01

  Ihana lista! Omaltani löytyy purjehdusta, ainakin.
  Jos päädytte retkeilemään Turkuun, niin sitten yv mulle ja järjestän meidät special visiitille Aveliaan ja siellä terassille. Turussa mainostan myös uutta Föli-joukkoliikenteen vesibussia, jossa normaalin bussimaksun hinnalla (muistaakseni 3,20€? kertamaksu) pääsette vesibussiretkelle keskustasta Ruissalon ulommaiseen kärkeen asti ja takaisin. Mukaan mahtuu polkupyöriä ja luonnollisesti myös lastenvaunut. Aikataulut löytyvät netistä Turun kaupungin joukkoliikenteen alta. Tuo kyseinen vesibussi tekee myös pysähdyksen Avelian kohdalla Ruissalon telakalla, joten alkakaahan jo katsella päivämäärää sillä silmällä… :-). Tervetuloa!

  • Reply
   Johanna
   05/11/2017 at 18:36

   Kiitos vinkistä! Tyttären kanssa käyty monena kesänä Turussa päiväretkellä ja tänä vuonna taidetaan sisällyttää siihen tuollainen vesibussiretki.
   Pojalle taasen olen luvannut retken Suomenlinnaan pokemoneja metsästämään, joten ainakin sellaista omalla listalla nuotioahvenien, torikahvien (Tammelantorilla!), Yyterin, Gösta-museon ja kaiken muun kivan ohella 🙂
   Pakko uskoa, että kesä on kulman takana, vaikka taas sataa lunta…

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:21

   Ihanaa, tässähän on valmiiksi suunniteltu päivä! 🙂 Ja todellakin laitellaan viestiä, kun suunnataan sinne päin. We love Avelia! <3

 • Reply
  Ida
  05/10/2017 at 16:16

  Kesälistalla on ehdottomasti Hangon jokainen kolkka ja tapahtumista Sea horse week <3 Säiden salliessa myös veneily ja saariston valloitus!

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:24

   Ah, Hanko ja hepat. Varmasti ihanaa! 🙂

 • Reply
  Paula
  05/10/2017 at 16:24

  Tykkään tosi paljon blogistanne ja kirjoitatte kumpikin tosi hyvin, mutta… taas yhteistyöpostaus! Kaipaan aikoja, jolloin blogit olivat vain blogeja, ei mainossivustoja.

  • Reply
   Blue Peony
   05/11/2017 at 06:11

   Minusta tässä blogissa yhteistyöpostaukset on laadittu hyvällä maulla ja olen itse saanut niistä kivoja vinkkejä. Mielestäni niitä ei ole jatkuvalla syötölläkään, että ehtisi kyllästyä, ja toisaalta blogit ovat mielestäni hyvä kanava myös markkinointiin, kun perinteinen printtimedia on ahtaalla eivätkä ihmiset bongaa lehdistä mainoksia entiseen malliin. On kiva, että on keksitty uusia kanavia, saan näistä paljon enemmän irti kuin pelkistä lehtimainoksista. Ja on selvä, että koska markkinointia tarvitaan ihan yhtä paljon kuin ennenkin, jos ei jopa enemmänkin, kun kuluttajan apajat ovat kasvaneet hurjasti, niin jossakin se mainonta tapahtuu niin, että kohderyhmä tavoitetaan. Ymmärrän hyvin, miksi laadukkaan blogin kanssa halutaan tehdä yhteistyötä. Tykkään tämän blogin yhteistyöpostauksista senkin takia, että suurin osa niistä osuu sellaisiin asioihin, jotka puhuttelevat minua kuluttajana. Jos vertaan vaikka naistenlehtiin, niissä on paljon useammin mainontaa, joka ei kiinnosta eikä puhuttele, koska tyyli on usein persoonaton ja epärealistinen tyyliin voimakkaasti fotoshopattu malli markkinoimassa ihmeitä tekeviää voidetta. Mutta varmasti sellaisiakin blogeja on, joissa yhteistyöpostauksia ei ole, ja hyvä niin.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:29

   Moi Paula, ikävä kuulla, että tuumaat noin. Tai siis mukava kuulla, että tykkäät blogista ja kirjoituksista. Yhteistyöt taitaa olla vähän sellainen pysyväinen juttu, onhan bloggaaminen muutenkin ammattimaistunut. Ts. kirjoittajillakin on enemmän kuluja: kuvankäsittelyohjelmat, web-hotellit, kuvauskalusto, premium-tilit Soundcloudiin jne. Tiedä sitten, kumpi oli ensin muna vai kana. Mielipiteitä saa tietysti olla, mutta esitän eriävän mielipiteen, että meidän blogi olisi vain mainossivusto. On totta, että teemme kaupallisia kamppiksia, mutta täällä on myös hyvin paljon henkilökohtaisia fiiliksiä, tarinoita arjesta, ihan sitä sun tätäkin. Nyt sattui erinäisistä syistä useampi kaupallinen postaus putkeen, jonain toisena viikkona sitten taas toisin.

 • Reply
  Tiina
  05/10/2017 at 19:39

  Hei!
  Haluaisin vinkata teille ihanasta saaresta, jossa kävin äiti-ystävieni kanssa omien lasten ollessa taaperoita. Kyseessä on Mustasaari. (Se on seurakunnan omistama, mutta sitä ei kannata säikähtää 😉
  Mustasaari on ihana kesäparatiisii Seurasaaren selällä.
  Saari on kuuluisa myös valtavankokoisten korvapuustien ansiosta. Tarjolla on myös erinomainen lounasbuffet. Koska se on srk.n saari, siellä ei ole alkoholimyyntiä eikä näin ollen “kaljaveikkoja”.
  Kannattaa katsoa Mustasaaren nettisivut ja aukioloajat. Saareen pääsee kätevästi lautalla Eteläisen Hesperian kadun päädystä Taivallahdesta ja lauttamatka kestää muistaakseni 10-15 min. Ainoa miinus, että sinne ei saa viedä koiria. Saarella on myös lampaita, kanoja ja kaneja. Tuolla olen viettänyt ihania kesäpäiviä ystävien kanssa. Suosittelen!!
  Kauniita kesäpäiviä, toivottaa Tiina

  • Reply
   Blue Peony
   05/11/2017 at 06:04

   Vartuin Töölössä ja Mustasaari tuli tutuksi, sinne tehtiin kouluretkiäkin. Olin unohtanut koko paikan, kiva, että se on edelleen olemassa vanhalla konseptilla! Siellä oli lampaita jo 30 vuotta sitten :-). Ehkä pitäisi yrittää jonain kauniina kesäiltapäivänä töiden jälkeen ehtiä sinne…

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:31

   Kiitos vinkistä, pullahullut kiinnostuivat heti, kun korvapuustit mainittiin. 🙂 Kauniita kesäpäiviä sinne myös!

 • Reply
  Bisneskissa
  05/10/2017 at 20:54

  Oo, kesälista! Täältähän löytyi hyviä ideoita, kiitos Noorat – ja kiitos Tiina Mustasaari-vinkistä!

  Omalla kesälistalla on paljon purjehdusta. Iltapurjehduksia, päiväpurjehduksia, viikonloppuretkiä saariin ja tietenkin loma. Kohdelistalla on Isosaari ja uusi visiitti Vallisaareen, kuten myös päiväpurjehdus Pentalaan Pavenille ja Gula Villaniin Vasikkasaareen ovat listoilla. Loman kohdelistalla on Örö, kakkukahvit jokakesäisessä pyhiinvaelluskohteessani Farmor´s cafessa Högsårassa, Turun kaupunkivisiitti ja notkuvat vihannesostokset Turun torilla. Ultra Bran nostalgiakeikka Ruisrockissa. Ja keski-ikäistyminen lienee alkanut, sillä ostin myös liput Juhlaviikoille parille keikalle Huvila-telttaan. (Hui. Tästä on enää pelottavan lyhyt matka Savonlinnan oopperajuhlille.)

  Stadin kesälistalta löytyvät aamu-uinnit Stadikalla, grillaushetket ystäväporukalla, pizzailta Skifferissä, taaperon ensimmäinen visiitti Korkeasaareen, aamukahvit Mutterikahvilassa Kompassilla, valkoviinit Mattolaiturilla tai Löylyssä, monet burgerit Birgitassa, jäätelöt Teurastamon Jädelinolla, Helsinki-päivän riennot. Laatikollinen mansikoita torilta ja puolet suoraan napaan – sen seuraavan laatikon mansikat päätyvät ehkä pakastimeenkin.

  Luvassa siis paljon purjehdusta ja ruokaa. 🙂 Tästä inspiroituneena laitoin listani kännykkään – sieltä sen voi kaivaa esiin, jos tekemisen pula uhkaa.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:34

   Ah, erilaisia purjehduksia! <3 Vallisaari on kyllä hieno, käytiin siellä viime kesänä iltaretkellä. Taisi olla meidän viimeisiä reissuja Fenillä. Örö toppen, mutta siellä tekin taisitte jo käydä, muistelen. Ja siis niin ihana Framor's Cafe, ne oman pään kokoiset leivonnaiset! <3 Mä muuten voisin hyvin mennä Savonlinnan Oopperajuhlille, ei tekisi tiukkaakaan. Tykkään kovasti oopperasta, vaikka en mikään klasarihifistelijä olekaan. Muutenkin aivan ihania juttuja sun listalla!

 • Reply
  Iida
  05/10/2017 at 22:13

  Minulla on suunnitelmissa kesälle paljon töitä, opiskelija kun olen. 😄 Lisäksi pitäisi kirjoittaa opinnäytetyötä ja koota portfoliota. Onneksi kesään mahtuu myös Ruisrock, Pori Jazz ja paljon kavereiden näkemistä. Etsimme myös poikaystävän kanssa ensimmäistä yhteistä asuntoa, jännittävää!

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:35

   Ihanaa, onnea asunnon etsintään! Se on ihanaa aikaa se yhteen muuttaminen. 🙂

 • Reply
  Hanna Skärgård
  05/11/2017 at 03:41

  Mulla kans se Isosaari nyt ajatuksissa, jos sinne pääsisi omalla veneellä niin vielä parempi. Suurin odotus nyt kuitenkin veneen siirtopurjehdus Turusta Espooseen, ja odotus lähinnä siitä, ettei ihan lunta sentään silloin sataisi. (No joo, tietty muutenkin!) Kovin on veneilypainotteista minun odotukset, mutta lisäksi olen kyllä päättänyt, että Saimaan mökillekin pitää ehtiä. Jollain keinoin.

  P.S: Kiitoksena kaikesta ihanasta purjehdusinspiksestä täällä blogissa, oon ehkä vähintäänkin yhden päivä / iltapurjehduksen velkaa 😀

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:37

   Toivotaan hyviä kelejä siirrolle! Missä meinasitte yöpyä matkalla? 🙂

 • Reply
  Giassilina
  05/11/2017 at 08:47

  Kesälistalla on ainakin ensimmäinen purjehdus Tukholmasta Suomen puolelle ilman äitiä (olen jo 28v., mutta silti tämä jänskättää!), lastenkutsut, yhdet ristiäiset, kahdet häät, matka Serbiaan, paljon purjehdustreenejä, valoisan illan kävely Hietsussa parhaan kaverin kanssa, pyöräily Helsingin tyhjillä kaduilla, Tall Ships Race-tunnelmaa Turussa… Jos muuten haluatte haistella kansainvälistä purjehdusmenoa Helsingissä niin naisten Match Racen maailmanmestaruuskisat järjestetään kesäkuun puolivälissä Hernesaaren rannassa!

  • Reply
   Bisneskissa
   05/12/2017 at 21:28

   Helsingin purjehduskisakatsomoiden valikoima on parantunut hurjasti viime vuosina! Klassikko Boat Housen terassi on toki tunnelmaltaan mainio adirondack-tuoleineen (ainakin Noora K arvostanee?), mutta uusista tulokkaista on parhaat näkymät. Löylyn terassilta ja katolta näkee hyvin rannan suuntaiset radat ja Hernesaaren terassikompleksista suoraan kisaradoille.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:38

   Vaikka mitä ihanaa sullakin. Tsemppiä isolle purjehdukselle, kyllä muakin jännittäisi! Ahvenanmerikin tuntui musta jo hurjalta. 😀

 • Reply
  Amelie
  05/11/2017 at 15:13

  Minua kiinnostaisi Märket. Sinne tehdään päiväretkiä Ahvenanmaan Eckeröstä. Kiitos hyvästä idealistasta, tuo lounasristeily Kauppatorilta houkuttaisi täälläkin. Saaristolaisbuffet, lasi kuohuvaa, kauniit maisemat, lokkien kirkuna… Joko saan astua laivaan?

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:40

   Majakat on kyllä kiinnostavia. Niin harvaan taitaa päästä sisälle. Meillä oli ihan superia, kun päästiin muutama kesä sitten katsomaan Isokarin majakkaa. Söderskäriä ollaan ihailtu vain ulkoa päin. Ja varmaan jotain muitakin, joita en just nyt muista. 😀

 • Reply
  EllenR
  05/11/2017 at 21:08

  Omalta kesälistalta toteutuu aina ehkä noin kolmasosa, joten parempi tehdä taas pitkä. Tänä vuonna siellä on jo Naantalin vanhakaupunki ja Muumimaailma, joku lastenkonsertti, koska kesällä puolitoistavuotiaan minin lempipuuhaa on tällä hetkellä jammailu eri musiikkien tahtiin. Hänen on päästävä siis ehdottomasti ekalle keikalle. Tai no tokalle, pääsiäisenä satuimme vahingossa Ikeassa Kengumeiningin jameihin. Näittekö muuten jo kuvat Estellestä KISS:n keikalla? 😀
  Omalta listaltani löytyy toki myös jo roséviinilasillinen tai useita kesäillassa omalla terassilla, aikaiset aamutorikahvit, paljon kylmäsavulohta, pitkiä aamulenkkejä, Soil Wine Room, leffa- ja dinnerideitit Murussa miehen kanssa ja tietysti minin kotipihauinnit muovialtaassa, jos räntäsade ikinä loppuu.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:42

   Meidän mini on niin mini, ettei taida ihan vielä ymmärtää Muumimaailman päälle, mutta vuoden päästä mekin mennään varmasti. 🙂 Ja joo, näin Estellen, mainio! Ihan mahtava. 😀
   Soil Wine Room kiiinnostaa muakin, siellä on kuulemma hyvä tartarpihvi ja ehkä mä otan tavoitteeksi oppia löytämään jonkun suosikkirosén. En oikein tunne niitä, mutta kiinnostaa kyllä.

 • Reply
  Heli
  05/12/2017 at 06:41

  Ihana idea tämä kesälista!
  Omaani kuuluu mm. Espoon rantaraitin päästä-päähän pyöräily ja lounas / välipala Nokkalan majakka kahvilassa.

  • Reply
   Noora K.
   05/15/2017 at 18:43

   Ihana pyöräilysuunnitelma! Tuohan mekin voitaisiin toteuttaa, suunnitelmissa on nimittäin hankkia bebelille peräkärry meidän pyöriin. 🙂

  Leave a Reply