Lapset Matkustaminen Noora K:sta Yhteistyö

Aurinkonarkkarin tunnustuksia

Noora K. / Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia ja Orion Sunpro

Tunnustan paheeni: minä rakastan auringonottoa. En melkein kehtaa edes sanoa, että nuorempana olin juuri se tyyppi, joka suurin piirtein öljysi itsensä nollakertoimella ja ympäröi foliolla. Ja kyllä, olin niin ruskea, että näytin ihan hassulta. Sittemmin olen onneksi tullut järkiini. Ehkä siihen vaikuttivat ne edellisen työn etelänreissuilla nähdyt vanhemmat saksalaisrouvat, joiden iho muistutti käsilaukkunahkaa? Nykyään olen tarkka niin suojakertoimista kuin aurinkorasvan laadustakin. Erityisesti kasvoille ja dekolteelle käytän vain apteekkituotteita ja SPF-kertoimia 30-50. Tämä juontaa varmasti juurensa siitä, että kasvojeni iho on ollut todella herkkä. Olen kuitenkin vähän luonnonoikku siinä mielessä, että vaikka ihoni on ilmiselvä tyyppi II eli herkkä, vaalea ja pisamainen, niin rusketun erinomaisesti, kasvoista jopa turhan hyvin.

Testasin tällä lomalla Orionin uusia Sunpro-aurinkovoiteita. Olen aiemmin käyttänyt milloin mitäkin apteekkimerkkiä. (40% suomalaisista muuten pitää apteekkissa myytäviä aurinkosuojatuotteita luotettavimpina, joten en taida olla yksin mielikuvani kanssa.) Ykkössyy korkeisiin kertoimiin on tietenkin se, että haluan suojata ihoni mahdollisimman hyvin vaurioilta, ennenaikaiselta vanhenemiselta ja ihosyöviltä, hyvä kakkonen se, etten halua olla seiskajulkkisruskettunut. Vaikka tahdon olla vain pisamainen ja kevyesti päivettynyt, haluan silti maata pitkään paahteessa aurinkotuolissa, mieluiten sipsejä syöden, kirjaa lukien ja välillä altaaseen tai mereen kastautuen. Tuoksu, joka iholla on auringossa vietetyn päivän jälkeen on yksi parhaista. Arvannette, että tällä lomalla makaamisosuus ja kirjan lukeminen eivät toteutuneet ihan niin hyvin, mutta kyllä sitä väriä on silti pintaan tarttunut. Jostain syystä rusketuksen huomaa aina vasta kotiin palattuaan. Muiden ruskettuneiden turistien keskellä on aina ihan valkoinen olo, mutta kotipeilistä tuijottaakin kesänaama.

Allaspäivinä tulimme aamupalan jälkeen huoneeseen, Baby K. sai leikkiä hetken kun minä levittelin aurinkorasvoja. Annoin niiden imeytyä rauhassa vähintään 20 minuuttia ja sitten suuntasimme nauttimaan vähän D-vitamiinia. Aurinkovarjot aseteltiin niin, että minun lavitsani oli ainakin osittain auringossa ja Baby K. otti päiväunet rattaissa niin, että häntä suojasivat sekä aurinkovarjo että rattaiden oma parasoli. Vauvathan pitäisi pitää kokonaan poissa auringosta, koska heidän ihonsa on vielä niin ohut ja herkkä. Sitten vai toivottiin mahdollisimman pitkiä päiväunia, koska tämä oli ainoa mahdollisuus oikein ottamalla ottaa aurinkoa. Keskipäivällä söimme rauhassa lounasta allasravintolassa (eläköön puolihoito vauvan kanssa matkustettaessa) ja myöhemmin iltapäivällä saatoimme vielä olla hetken altaalla, jolloin toinen piti vauvalle seuraa varjossa ja toinen sai käydä uimassa, olla vain tai mitä nyt halusikaan.

Tällä lomalla minä testasin herkän ihon aurinkosuojavoidetta suojakertoimella 30. Tämä voide on hajusteeton ja se sisältää vain fysikaalisen suojan, mikä tarkoittaa sitä, että suodatin muodostaa ihon pinnalle säteitä heijastavan pinnan (kemiallinen suoja taas imee säteilyn itseensä). Tuote sopii sekä kasvoille että vartalolle. Tämä olikin kasvotuotteeni. Dekolteelle, joka minulla alkaa herkästi punoittaa, laitoin lasten aurinkosuojavoidetta kertoimella 50+, joka muuten imeytyi hämmästyttävän nopeasti noin paksuksi voiteeksi.

Kovimpaan testiin voiteet pääsivät, kun vuokrasimme yhtenä päivänä veneen. Ajelimme vain reilun tunnin verran, kun emme vielä tienneet, miten vauva jaksaisi veneilyä, mutta kirkas vesi, valkoinen vene ja pilvettömältä taivaalta porottava aurinko olivat aika kuumottava yhdistelmä. Veneen ylle viritettiin varjon tuova katos, mutta tuona päivänä levitin silti vauvallekin jalkoihin tuota viisikymppistä. Olin ennen matkaa jutellut tästä neuvolassa – miten toimia, kun vauvalle ei periaatteessa saisi laittaa aurinkorasvaa, mutta on tilanteita, joissa jotain pitää tehdä niille ruumiinosille, jotka eivät jää UV-puvun alle. Päätin, että pienempi paha on lasten iholle suunniteltu aurinkovoide kuin se, että jalat palaisivat.

Voi jestas, että oli muuten ihanaa olla vesillä Kreikassa. Korfun kaupunki oli mereltä käsin todella upea ja vesi oli niin kirkasta. Aivan mieletöntä. En tiedä kuinka monet kertaa toistelimme toisillemme, että tänne tullaan kyllä joskus purjehduslomalle. Ihan hotellimme lähellä sijainnut Gouvian satama oli valtava ja houkutteleva. Baby K. nukahti syliini heti kun vene lähti liikkeelle, joten ainakaan hän ei tainnut inhota veneilyä. Jee!

Muulloin vauvan suojaukseen riittivät hänen pitämisensä visusti varjossa ja UV-uikkari. Kaupunkipäivinä Baby K:lla oli ihan tavalliset vauvojen hellevaatteet, hellehattu, aurinkolasit ja aavistuksen ylihuolehtivaisuuden puolelle kallistuva äiti rattaiden aurinkovarjon asentoa justeeraamassa. Tämä ominaisuus taisi kuitenkin olla ihan hyvä, kun lapsonen osoittautui varsin taitavaksi poistamaan aurinkolasit itseltään.

Suosikkini aurinkotuotteista oli ehdottomasti aurinkosuojavoide huulille. Sen kertoin on 50+ ja se toimii myös huulikiiltona. En pahemmin viitsinyt meikkailla helteessä edes kaupungille, mutta aurinkolasit ja rasvatut huulet hämäsivät juuri tarpeeksi. Kävimme Korfun kaupungissa kahtena päivänä ja yhtenä päivänä vuokrasimme auton. Baby K. tuntui hieman tylsistyvän niinä päivinä, kun olimme ajatelleet olla ihan vain altaalla tai rannalla ja vastaavasti kaikkina retkipäivinä hän oli supertyytyväinen.

Tuon ihanan uima-altaan laidalla olisin siis voinut viettää hieman enemmänkin aikaa, mutta allasleikkien aika taitaa olla sitten seuraavina kesinä. Katselimme, kuinka vähän isommat lapset nauttivat aivan onnessaan, eivätkä olisi millään malttaneet tulla pois vedestä. Myös Baby K. katsoi hyvin tarkkaavaisesti ja uteliaasti leikkiviä ja pulikoivia lapsia. Nyt vauvan suojaaminen auringolta tuntui suht helpolta, kun hän ei vielä tahtonut uimaan, eikä liiku sen kummemmin. Tulevina vuosina sen sijaan kertoimet pääsevät todelliselle koetukselle niin lapsella kuin vanhemmillakin.

Ekaa kertaa matkalla vauvan kanssa
Pari postikorttia Korfulta

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Venla
  06/05/2017 at 08:38

  Hyvä postaus! Olen sanonut tämän ennenkin, mutta sinä ja te vain osaatte nämä yhteistyöpostaukset. Mahtavaa! Hirmuinen matkakuume minulla. Pieni ei vaan vieläkään nuku öisin niin en uskalla ja viitsi lähteä matkan päähän heräilemään. Plääh. Ehkä joskus sitten, 😀 unikoulu mielessä..

  • Reply
   Noora K.
   06/05/2017 at 19:56

   Kiitti Venla, tosi kiva kuulla. 🙂 Mä sanoisin, että lähtekää/lähde. On ihan totta, että vauvan kanssa matkaaminen on vähän työlästä, mutta onhan vauvatouhu työlästä ja välillä väsyttävää kotonakin. Tai pidätte unikoulun ja sitten sen jälkeen matkaan? 🙂

 • Reply
  Marie
  06/05/2017 at 08:51

  Voi miten kiva lukea teidän lomakuulumisia. Baby K näyttää niin tyytyväiseltä matkaajalta ja kiva että myös veneily sujui hienosti, saatte ryhtyä hyvillä mielin katselemaan itsellenne seuraavaa purkkaria :-).
  Kiitos myös hyvistä tuotevinkeistä – auringosta on niin paljon kivampi nauttia kun ei tarvitse koko ajan miettiä ja stressata aurinkosuojakertoimia ja sitä, että eihän vaan pala. Olen itsekin tosi tarkka kertoimista ja käytän merellä ja mökilläkin aina SPF50 kertoimia kaikilla auringolle altistuville ihoalueilla. Silti ihoni päivettyy tosi nätisti, mutta juurikin maalaamasi mielikuva saksalaisista kurttuihoisista eläkeläisrouvista ei kuulu omiin tulevaisuudensuunnitelmiini. Parempi varoa etukäteen ja nauttia auringosta kohtuudella ja turvallisesti.

  • Reply
   Noora K.
   06/05/2017 at 20:15

   Joo, se uskomus, että ei ruskettuisi kun käyttää rasvoja, on kyllä ihan huuhaata. Päin vastoin, tulee paljon nätimpi ja pysyvämpi rusketus kun tulee rauhassa. 🙂

 • Reply
  Elma
  06/05/2017 at 09:25

  Ihana vertaus tuo käsilaukkunahka, samoin seiskapäivääbruna; juu ne ei tosiaankaan oo tavoitteena, vaikka aurinkoenergialla toiminkin. Viikon kuluttua reissu Italiaan ja tänään reissu apteekkiin aurinkorasvaostoksille – kiitos just otolliseen aikaan sattuneen tuotepostauksesi. Samat sanat kuin Venla, osaatte tehdä yhteistyöpostaukset niin hyvällä maulla, että aina ei niitä edes mainoksiksi huomaa, kun jutussa on niin rutkasti muuta priimaa sisältöä.
  Teillä on näköjään ollut oikein onnistunut reissu! Eiks se niin oo, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty; pätee reissuihinkin ja varsinkin pienten lapsukaisten kanssa.

  – Elma –

  • Reply
   Noora K.
   06/05/2017 at 20:54

   Hah, no kun ne näyttää ihan käsilaukuilta. 😀 Kiva kun löytyi vinkkejä. Ja kiitos kivoista sanoista sulle myös. Meillä oli ihan mielettömän kiva reissu. Jännitti kamalasti jossain kohtaa, mutta kaikki meni tosi hyvin. 🙂

 • Reply
  Reetta/valkoisentalonreetta
  06/05/2017 at 11:33

  Seiskajulkkisruskettunut, huutonaurua!
  Talvikaudella makoilen jatkuvasti stopeilla aurinkovarjon alla aurinkovoiteet iholla, silti sitä vain ruskettuu, ja melkein häpeää ruskeaa naamaansa, minä en meinaan pidä kovin viehättävänä ruskeita kasvoja, vaan juurikin sellaista pisamaista ruskehtunutta ihoa. Ero on hiuksen hieno, onko se liikaa ruskea vai ei.
  Ihana loma teillä.

  • Reply
   Noora K.
   06/05/2017 at 21:05

   Haha, no mutta kaikki tietää heti, mitä se tarkoittaa. 😀 Ja niin tunnistan tuon talvikausien stoppi -rusketuksen. Meillähän kävi niin, että tapasin mun miehen, kun oltiin edesmenneellä Air Finlandilla töissä. Siellä oli tosi pitkät stopit. Sitten siirryin Finnairille ja olin sielläkin 757-ryhmässä monta vuotta. Kun lopulta menin kaukoliikenteeseen, enkä enää viettänyt talvia auringossa, mun mies oikein huolestui yksi talvi ja kyseli, että oonko mä kipeä kun oon niin kalpea. Minä siihen sitten nolona, että ei kun tää on mun oikea ihonväri. 😀

 • Reply
  Riikka
  06/05/2017 at 15:40

  Oi kelpais nyt tuollaiset maisemat nimimerkillä Helsingissä tihuttaa vettä harmaalta taivaalta.

  • Reply
   Noora K.
   06/05/2017 at 21:05

   Jepulis… Mä ajattelin, että ihan kiva palata kotiin ja nyt tän päivän jälkeen olen aivan valmis takaisin. 😀

 • Reply
  Annu
  06/05/2017 at 18:19

  Ihana loma ja ihana paitamekko! Kerrotko mistä olet sen hankkinut?

  • Reply
   Noora K.
   06/05/2017 at 21:07

   Oli kyllä niin ihana matka. 🙂 Paitamekko on COSilta, ostin sen viime kesänä alkuraskautta peittelemään. Mutta uskoisin, että heillä on aina valikoimassaan jotain vastaavaa.

 • Reply
  Maria
  06/06/2017 at 00:06

  Näyttääpä kivalta paikalta – tänne pitää joskus päästä. Minkä kokoinen oli tuo vuokraamanne vene?

  Jäin vähän ihmettelemään, eikö baby päässyt uimaan ollenkaan? Me ollaan kyllä (uhka?)rohkeasti uitettu jo alle puolivuotiaina lapsiamme niin hotellien uima-altaissa kuin Välimeren ja Tyynen valtameren aalloilla. Kaikki on mennyt ihan hyvin. Tosin ovat tottuneet vauvauintiin jo sitä ennen.

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 09:31

   Oli kyllä aivan ihana paikka. 🙂 Vene oli ihan pikkukippo, sellainen vähän tavallista Busteria isompi.

   Baby olisi kyllä päässyt uimaan, jos olisi tykännyt siitä. Kokeiltiin kyllä dipata häntä altaaseen, mutta hän ei ollut kovin impressed vaan alkoi heti itkeä. 😀 Kokeillaan siis myöhemmin kesällä uudelleen, jos vesileikit kiinnostaisivat. 🙂

 • Reply
  Eva
  06/06/2017 at 03:55

  Kiva lukea lomatunnelmointia! Ovatko matkarattaanne Babyzen Yoyot? Mitä pidit niistä?

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 09:33

   Joo, ovat! Vuokrasin ne kokeeksi tätä reissua varten ja tykkäsin niin paljon, että hankin varmaan omaksi. Mies oli sitä mieltä, että mieluummin otetaan Bugikset mukaan tuleville reissuille. Mä taas pidin hurjasti siitä, että nämä sai cabiniin mukaan. Todennäköisesti siis tulevaisuudessa jos reissaan kaiman ja vauvojen kanssa tai Baby K:n kanssa kahdestaan, otan YoYot mukaan ja koko perheen kanssa sitten Bugikset.

 • Reply
  Sara
  06/06/2017 at 09:03

  Mikä hotelli teillä oil? Aivan ihanan näköinen paikka! ja kiva postaus 🙂 taas.

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 09:34

   Se oli sellainen kuin Kontokali Resort and Spa. Tosi ihana paikka oli, ihan super. 🙂 Voin lämpimästi suositella. Ja kiitti! 🙂

  Leave a Reply