Lapset Matkustaminen Noora K:sta

Ekaa kertaa matkalla vauvan kanssa

Noora K.

Kirjoitamme kaimani kanssa vielä yhteisen koostepostauksen tai -postauksia, jo(i)ssa käymme läpi aivan kaikki tärkeimmät havaintomme ja oppimme, mutta tässä ihan ensi alkuun omia fiiliksiäni ekalta perhelomaltamme. Aivan ensin muokkaisin sanan perheloma muotoon perhematka. Törmäsin Instassa Brooklyn Blonden lausumukseen siitä, kun menee näin pienen kanssa, niin kyse on matkasta, ei lomasta. Allekirjoitan tämän, sillä onhan vauvan kanssa matkustaminen vähän työlästä ja uuvuttavaa. Toisaalta: onhan vauvan kanssa välillä työlästä ja uuvuttavaa kotonakin. Kotona sitä on ehkä levänneempi, mutta matkailu antaa niin paljon, että ilman muuta kannattaa lähteä. Itse toivon rakentavani tässä pikkuhiljaa tyttärelleni ihania lapsuusmuistoja perheen yhteisistä seikkailuista – vähän kuten itsellänikin on.

Tässä sekalaisessa järjestyksessä omia havaintojani vauvan kanssa matkailusta.

Kukapa arvaisi, miten paljon paketti kahden litran minigrippejä auttaa. Pakkasin minigrippeihin turvatarkastusta varten vauvan ruuat, jotta ne olisi helppo nostaa näytille. Vauvan matkan aikana tarvitsemat ruuathan eivät ole nesterajoitusten alaisia, mutta ne pitää silti näyttää. Helppoa siis, kun ne on valmiiksi eroteltu. Perillä tein niihin valmiiksi vauvan ruokasettejä: yksi tuttipullo tutteineen ja korkkeineen, pieni maitotetra, ruokapussi (matkalle vain pusseihin pakattuja ruokia), vauvan lusikka, ruokakippo, kertisruokalappu ja vähän paperia. Ruokapussukka vielä päällimmäiseksi reppuun, niin ruokailu oli kätsää kaikkialla. Pakkasin samaan pussiin sitten likaiset astiat ja roskat ja putsasin astiat vasta hotellissa. Moni kertoi meille matkavinkkejä antaessaan, että tekee tällaisia valmiita pusseja myös vaipanvaihtoa varten, mikä on varmasti myös tosi käyttökelpoinen idea ja kaimani on tainnut testata myös tätä.

Ruokien lämmitys – miten ja missä: Meidän matkan aikaan vähän yli 7 kuukautta vanha tyttömme syö kiinteitä ruokia viisi kertaa päivässä ja lisäksi yöllä menee yksi maitoannos. Puurot ja välipalasoseet hän nauttii kotonakin mieluiten huoneenlämpöisinä tai kylminä, joten nämä olivat helppoja aterioita. Myös maito maistui lämpimässä joko kylmänä tai huoneenlämpöisenä. No problemo. Aluksi lämmitin maitoa huoneessa vesihauteessa ja ravintolassa pyysin tarjoilijoita lämmityshommiin. Siitä huolimatta, että sanoin aina “only 10 seconds” sain maidon takaisin aina niin kuumana ja vaahtoavana, että pohdin välillä, että capuccinoako he ajattelivat minun valmistavan vauvalle. Niinpä hylkäsin pian lämmityksen kokonaan. Lihasoseita en mielelläni tarjoa kylmänä, enhän halua itsekään syödä lämpimäksi aiottua ruokaa kylmänä. Annoin kantapään kautta tämänkin oppineena ravintolassa lämmitettäväksi vain osan ruuasta ja lisäsin sitten superkuumaan soseeseen lämmittämättömän osan joukkoon. Tämä hyvä. Hotellihuoneessa oli vedenkeitin ja minulla oli kotoa mukana iso muovikippo, jossa lämmitin safkat vesihauteessa.

Vedenkeitin, tuo mahtava monitoimikone. Ruuasta tiskaamiseen. Kreikan vesijohtovesi ei kai kuulu pahimpaan päähän, mutta kun aikuisetkin juovat maassa pullovettä, niin pohdin vähän pullojen ja tuttien sun muiden pesua vesijohtovedellä. Kiinteitä jo pitkää syöneen Baby K:n astioita ei tarvitse steriloida, mutta otin kotoa mukaan littanaksi menevän siivilän johon laitoin aina vesijohtovedellä huuhdellut pullot osineen ja lusikat. Sitten keitin keittimellisen vettä ja huuhtelin ne vielä kiehautetulla vedellä. Kuivuivatkin nopeammin sen jälkeen.

Omat ruuat mukaan vai ei? Olin ennen matkaa sitä mieltä, että kyllä isosta turistikohteesta varmasti saa pohjoismaisellekin vauvalle pätevää ruokaa. Onhan Kreikassakin vauvoja. Olen edelleen tätä mieltä, joskin pienin varauksin. Otimme soseita ja puuroja mukaan niin, että ihan heti ekoina päivinä ei tarvitsisi ottaa stressiä ruokien etsimisestä paikallisista marketeista. Tämä oli oikein hyvä, Baby K:lle löytyi mieluisia soseita isommista ruokakaupoista. Aamiaisella muussasin hänelle välillä ihan vain banaania ja toki samaa olisi voinut tehdä lounailla ja päivällisillä vihannesten kanssa. Jos sopivia soseita ei olisi löytynyt, niin varmasti olisimme selvinneet loppuviikon näinkin, mutta silloin olisi pitänyt olla aina ravintolassa Baby K:n ruoka-aikaan, mikä olisi ollut aikamoinen stressinaihe. Maitoa olimme ensin ajatelleet ottaa mukaan koko viikon tarpeiksi, mutta joku raja tuli senkin raahaamisessa vastaan ja jonkin verran meni aina haaskuuseen, jos avattua tetraa ei saanutkaan kylmään. Kannattaa huomata, että ainakaan Korfulta ei saanut valmismaitoja vaan kaikki korvikkeet olivat jauheina. Isoissa marketeissa ja apteekeissa on paras valikoima. Minusta niiden kanssa säätäminen on vähän rasittavaa, mutta toiset taas tykkäävät. Jos on korvikkeen merkin suhteen tarkka vauva, niin sitten kannattaa ilman muuta raahata Suomesta kaikki maidot.

Millainen hotelli? Me asuimme Kontokali Bay Resort and Spassa, jonka olisimme voineet valita, vaikka olisimme olleet reissun päällä kahdestaankin. Hotelli oli nimittäin aivan ihana ja sijainti oli kiva. Viereiseen kylään, jossa oli iso marina, oli alle kilsan matka ja Korfun kaupunkiin 8 kilsaa. Hotellista kulki joka päivä ilmainen bussi kaupunkiin. Toivoimme nimenomaan rantakohdetta ja minun toiveeni oli saada tuijotella iltaisin parvekkeelta merelle. Hotellissa on myös perhehuoneistoja, mutta meillä oli ihan tavallinen huone. Tässä vaiheessa vauvan tarpeisiin riittivät vauvasänky, vedenkeitin ja minibaariin raivattu vapaa hylly. Tulevaisuudessa keittiöllinen huoneisto on varmasti tosi jees. Me olimme pakettimatkalla. Vedimme tietenkin kotiin päin ja ostimme matkan Aurinkomatkoilta, emmekä olisi voineet olla tyytyväisempiä tähän ratkaisuun. Valitsimme myös puolihoidon, jossa sai valita joka päivä, ottaisiko hotellilla lounaan vai illallisen. Tähänkin olimme tosi tyytyväisiä, ruoka oli nimittäin erinomaista ja olihan se nyt vauvan kanssa helppoa. Yhtenä iltana olimme vähän väsyneitä Baby K:n itkeskeltyä uutta hammastaan koko iltapäivän, että haimme buffetista ruuat huoneeseen. Ja sekin järjestyi mainiosti. Palvelu oli superhyvää.

Miten matkalla nukutti? Baby K. nukkui yöunet omassa sängyssään, niin kuin kotonakin. Päiväunet sitten nukuttiin milloin missäkin, rattaissa, meidän sängyssämme, sylissä. Kaikki unet olivat jonkin verran lyhyempiä kuin kotona, Baby K. ei aina malttanut nukahtaa, jos ympärillä tapahtui paljon kiinnostavaa. Myös iltarutiineista joustettiin matkalla, koska olisi ollut aika rajoittavaa olla joka ilta huoneessa klo 19.00 kylvettämässä vauvaa. Tyttömme on onneksi aika hyvä nukkuja, joka kyllä nukahdettuaan pysyy unessa. Iltaisin hänen mentyään nukkumaan istuskelimme parvekkeella juttelemassa ja viinilasilliset nautiskellen. Keskellä viikkoa vuokrasimme auton ja sen päivän aikana Baby K. taisi nukkua kaikki päiväunivelkansa pois. Jos siis tuntuu siltä, että vauvan unet jäävät liian vähiin, niin kannattaa kokeilla auton vuokraamista. Kotona palasimme heti tuttuihin iltarutiineihin, eivät ne olleet unohtuneet mihinkään matkan aikana.

Matkarattaat vai kantoreppu? Vuokrasin meille matkaa varten Babyzen YoYot Kinspiringista. Halusin kokeilla rattaita ennen ostopäätöstä tositoimissa, koska ne ovat matkarattaiksi aika arvokkaat. Olin niihin tosi tyytyväinen, käsimatkatavarakokoon taittuminen oli tosi hyvä juttu, koska Baby K. on vielä liian pieni istumaan lentokentän rattaissa. Ilmankin olisimme varmasti pärjänneet lentokentällä, vauva olisi vain laitettu kantoreppuun. Meillä minä käytän Manducaa ja mies Ergobabya. Mukaan pakkasimme vain Ergobabyn, koska siinä vauvan saa myös kasvot menosuuntaan ja Baby K. viihtyy tällä hetkellä parhaiten niin. Kantoreppu oli kuitenkin meillä tällä kertaa ihan turha, emme käyttäneet sitä kertaakaan. Totesimme heti, että etelän lämmössä kantaminen on tuskaa niin kantajalle kuin kannettavallekin. Baby K. on aika lämminverinen ja tuskastuu, jos on kuumissaan. Lämpimiin maihin matkaamme siis vastaisuudessakin matkarattaiden kanssa, muualle voidaan ottaa sitten kantoreppukin.

Tässä muutamia huomioita näin alkuun. Lennoista kirjoitamme kaiman kanssa ihan oman postauksen ja samoin jaamme pakkauslistamme. Kuvituksena on Korfun kaunista kaupunkia, Kontokalin kylää ja Gouvian satamaa. Seuraava perhematka on muuten jo suunnitteilla. Suuntaamme syyskuussa Roomaan viettämään minun ja mieheni 10-vuotishääpäivää. Lapsonen siis viedään ensin kaikkiin Euroopan vanhoihin sivistyksen kehtoihin.

Noora K:n perjantain parhaat
Aurinkonarkkarin tunnustuksia

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Paula
  06/06/2017 at 14:05

  Matkanne kuulostaa tosi onnistuneelta, kiva juttu! Ja mahtavaa, että uusi matka on jo suunnitteilla. Itselläni on kolme teini-iässä olevaa lasta, joiden kanssa on matkailtu niin, että esikoisella taitaa olla 30 käytyä maata kasassa. Reissaaminen lasten kanssa kyllä onnistuu, kun tosiaan suunnittelee asiat hyvin etukäteen ja myös silloin, kun välillä meneekin lapsen ehdoilla. Muistan yhden tilanteen, kun matkustin kuopuksen kanssa lentokoneessa. Hän oli iältään noin 1,5-vuotias ja joutui siis olemaan koko matkan sylissäni. No, olin varannut hänelle jos jonkinlaista viihdykettä mukaan käsimatkatavaroihin, mutta taaperoni rakastuikin muoviseen mukiin, josta siis koneessa tarjottiin vettä. Hän poksautteli mukin pohjaa ryttyyn ja suoristi sen takaisin. Tätä hän jaksoi tehdä vaikka kuinka pitkään. Laukussani olevat kirjat ja nuppipalapelit poltteli mielessäni ja olisin niin halunnut antaa hänelle jotain “kehittävämpää” tekemistä. Maltoin kuitenkin kerrankin mieleni ja annoin lapsen rauhassa keskittyä tekemiseensä. Niin hän sitten viihdytti itse itseään lähes koko matkan :-). (Okei, ei ollut kuin Lontooseen asti :-)). Rauhallisuus onkin mielestäni lasten kanssa tärkeää. Samoin hetkessä eläminen ja pienistä (ja isoista) asioista nauttiminen. Liian usein, ainakin meikäläinen, suunnittelee jo seuraavaa juttua, eikä osaa olla läsnä. Se taito, niin lomalla kuin arjessakin, on tosi tärkeä.

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 16:05

   Oli kyllä tosi mukavaa. 🙂 Ja lasten mielenkiinnon kohteet on kyllä joskus ihan hassuja. Musta tuntuu, että Baby K:kin oli enemmän kiinnostunut naruista, joilla lelut oli sidottu kiinni kuin itse leluista. 😀 Ja rauhallisuus on kyllä tosiaankin tärkeää. Ja välillä niin vaikeaa.

 • Reply
  Mimppu
  06/06/2017 at 15:10

  Vaikka itselleni eivät lihamömmöt kylmänä oikein maistu niin neljän lapsen kokemuksella olen hyväksi havainnut että elämää ja varsinkin matkustelua helpottaa se suuresti että jälkipolvi on niitä myös lämmittämättöminä suoraan purkista syönyt. Eivät taida olla ikäännyttyäkään kovin tarkkoja syömänsä ruuan lämpötiloista poislukien jäätelö.

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 16:07

   Juu, suurperheen kanssa on varmasti kannattavaa tehdä juttuja eri lailla. Tämän yhden kanssa lämmittäminen ei musta ole mikään ylitsepääsemätön ongelma. Ja uskon, että kovasti nälkäisenä syö kyllä huoneenlämpöisenkin. Mutta silloin kun ei tarvitse, niin ei tarvitse. 🙂

 • Reply
  Ronja
  06/06/2017 at 15:13

  Kivoja vinkkejä ja huomioita. Odotan myös jatkopostauksia. Olisiko aiheesta (jostain osa-alueesta tai kokemuksia) saanut myös podcastin? Teidän höpöttelyä on kiva kuunnella ja jutellessa saattaa tulla spontaanimmin jotain asioita.

  Meillä vasta harkitaan ensimmäistä kohdetta, toivottavasti kuitenkin pian päästään jonnekin 😊

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 16:09

   Kiva, jos tästä oli apua. 🙂 Ja voi ehkä saadakin, laitetaan muistiin tämä toive. Mä pidän peukkuja, että teille löytyy kiva kohde!

 • Reply
  Pauliina
  06/06/2017 at 15:15

  Teidän eka perhematka kuulostaa sujuneen oikein mainosti! Ja kunhan ikää babylle ja kokemusta koko porukalle tulee lisää seuraavien matkojen myötä, muuttuu matkakin varmasti lomaksi. Meillä esikoisen kanssa ei ole oikeastaan koskaan ollut mitään ongelmia, se on niin rauhallinen ja sopeutuvainen luonne. Kuopuksen kanssa olin ihan uuvuksissa yhden 1,5-vuotiaana tehdyn Kreetan matkan jälkeen, mutta onneksi sekin kasvoi siitä härdellivaiheesta yli. Mutta se reissu ei tosiaan ollut loma. 😀

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 16:10

   Meni kyllä todellakin mainiosti. 🙂 Ja jep, mäkin uskon, että nämä muuttuu lomiksi siinä vaiheessa, kun Baby K. osaa istua ja voi olla syöttötuolissa ja kun hän syö samaa kuin muutkin perheestä.

 • Reply
  Venla
  06/06/2017 at 15:39

  Kuulostaa aivan ihanalta matkalta. <3 Korfu näyttää hyvältä kohteelta. Kiitos tästä!

  • Reply
   Noora K.
   06/06/2017 at 16:11

   Oli ihana, ihana, ihana! Eipä kestä. 🙂

 • Reply
  Merja
  06/06/2017 at 20:49

  Korfu meni kyllä listalle, vaikka kaupunkilomia harrastankin enemmän. Näin vanhemmiten laiskistuu ja väsyy, varsinkin kun kaupunkilomat on aikamoista ravaamista. Iki-ihana Rooma tuli juuri keväällä taas koluttua ja kymmeniä kilometrejä käveltyä.

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 08:20

   Korfulla on kyllä minusta jokaiselle jotakin. Olen itsekin yleensä enemmän kaupunkilomatyyppiä, mutta just tähän tilanteeseen tuo kohde oli täydellinen. KOrfun kaupunki on tietty pieni, mutta tosi kiva. Ja jee, Rooma! 🙂

 • Reply
  Sanna
  06/07/2017 at 10:23

  Kiva postaus :)! Kahden jo isomman lapsen äitinä allekirjoitan niin tuon matka, ei loma määritelmän. Muistan joskus itse heränneeni siihen, että lasten kanssa monet omat kiukut johtuvat siitä, että kuvittelee / toivoo / odottaa asioiden sujuvan kuten ennen lapsia. Maalailee siis mielessään lomaodotuksia, joissa lekotellaan rannalla tuntikausia kirjaa lueskellen. Sitten pettyy, kun tämä ei toteudukaan. Sehän on itsestään selvää, että näin on, mutta ainakin minun piti tietoisesti ruuvata odotuksiani. Tuli kivempia matkoja kaikille 🙂

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 08:21

   Joo, jos odottaa piiiiitkiä unia ja rauhallisia lukuhetkiä poolilla, niin varmasti saa pettyä. 😀

 • Reply
  Ansku
  06/07/2017 at 15:24

  Mukava juttu, että matka sujui hyvin! Nyt kun on pää auki niin on varmasti helpompi suunnitella uusia seikkailuja!

  Me ollaan matkustettu paljon myös lasten kanssa ja myös sellaisiin kohteisiin, mitkä ei ehkä ole niin lapsiystävällisiä. Kaikki on aina mennyt hyvin. Eihän se tosiaan aina ihan helppoa ole, mutta oma asenne ratkaisee ja loppujen lopuksi vaikeatkin hetket naurattavat jälkeenpäin. Tärkeimmäksi asiaksi olen huomannut sen, että auttaa kun kaikkien verensokeri pysyy tasaisena. Siksi kannan aina eväitä mukana. Joskus pitkäkin odotus johonkin on sujunut eväitä syöden ihan tuosta vaan. Ja toinen on se, minkä aloin opettamaan esikoiselle ihan vuoden ikäisestä alkaen. On äidin ja isin jutut ja on lapsien jutut. Jos mennään vaikka kivaan puistoon, seuraavaksi mennään museoon tms. Kaikki saavat toivoa jotain ja kaikki sopeutuvat toisten toiveisiin. Tämä on toiminut meillä tosi hyvin ja yllättävänkin pienen lapsen kanssa. Myös matkakohteet valitaan nykyään lapsiakin kuunnellen, tosin välillä joutuvat sopeutumaan myös vanhempien valintoihin. Itse oivalsin myös jossain vaiheessa, että omia ajatuksia johonkin mielenkiintoiseen paikkaan tutustumisessa täytyy muokata. Joskus vähempi ja vähemmän aikaa on todellakin enemmän kun kaikilla säilyy hyvä mieli ☺.

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 08:23

   Joo, nyt kun ekan kerran aiheuttama jännitys on selätetty, niin on tosiaankin helpompi lähteä sitten seuraaville matkoille. 🙂 Verensokerijuttu pitää varmasti paikkansa, mäkin oon just sellainen nälkäraivoaja itsekin. 😀 Ja hvyä idea tuo, että kaikilla on joku oma juttu. Tota mäkin haluan toteuttaa!

 • Reply
  Heimatui
  06/08/2017 at 15:46

  Kiva, kun postailette vauvan kanssa matkailusta. Korfu vaikuttaa ihanalta paikalta. Meillä eka reissu juuri takana kohta 9 kk lapsen kanssa ja mentiin juuri sillä asenteella, että kyseessä on matka eikä mikään löhöloma. Lomaa se kuitenkin oli, kun sai viettää pari viikkoa koko perheen kesken aikaa 😊 Me hankimme yoyot jo etukäteen omiksi ja ne ovat jo nyt olleet hintansa veroiset. Tosi kätevät myös kotona ottaa autoon mukaan kaupungille lähtiessä. Sen verran pihistelin, että ostin ihan tavallisen aurinkovarjon Babyzen oman sijaan. Sen saa kiinni tarvittaessa muihinkin rattaisiin ja säästyy muutama kymppi 😊

  Kiitos siitä “Vauvan kanssa lentokentällä” -postauksesta, siitä sai hyviä vinkkejä 👍

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 08:26

   Se on totta, että perheen yhteinen aika tekee loman sitten kuitenkin. 🙂 Meille tulee kanssa nyt YoYot omaksi, tykästyin niin paljon. Ja eipä kestä, kiva jos näistä on ollut apua! 🙂

 • Reply
  Lillan
  06/08/2017 at 22:15

  Kiva loma on teillä ollut! Ja tuosta se lähtee 🙂 Me ollaan reissattu paljon nyt 4v ja reilu 1,5v:n kanssa ja hyvin sujuu, mutta tosiaan tuo asenne ratkaisee – löhölomia ei odoteta ja kirjoja olen jostain syystä kantanut aina koneeseen ja aina lukemattomana pois koneesta 😀 Tuntuu, että nyt 4v:n kanssa lomat matkat sujuisivat jo kohtuuleppoisasti ja jaksaisi esim. pidemmän ruokailun, mutta pienemmän takia pitäydytään max pääruoassa ja jälkkärissä. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 08:27

   Hihii, mä avasin mun kirjat vasta paluulennolla ja sain kuin sainkin 43 sivua luettua. Tosin täytyy sanoa, että olisihan perillä ollut mahdollisuuksia lukea iltaisin tai vauvan päikkäreiden aikaan, jos oltiin hotellihuoneessa, mutta jotenkin ajauduin vain roikkumaan somessa. 😀

 • Reply
  Mrs G
  06/09/2017 at 09:06

  Nyt kun lapset ovat 5 v ja 7 v niin tuntuu että lomailukin tarkoittaa taas lomaa. Rantsussa ei edelleenkään löhötä mutta nyt voidaan hyppiä yhdessä pommilla ja voltilla altaaseen (miksi lapsen uimataito on niin tärkeää äidin mielenrauhan kannalta….), Ravintolassa voidaan istua pidempään ja lasten viihtyminen on oikeastaan vanhempien verbaalisesta osaamisesta kiinni. 120 cm tarkoittaa Lintsillä jo aika montaa laitetta (ja isompaa rahareikää). Ympäristön/hotlan/huoneiston ei tarvitse enää olla “lapsi turvallinen” vaan minimeet hengaa missä vain mutta tarvittaessa nukkuvat yhdessä sängyssä/lisävuoteessa; majoittuminen pysyy taloudellisesti edullisena vielä hetken. Mukana ei tarvita enää mitään varustearsenaalia eikä menoja tarvitse suunnitella päikkäreiden mukaan.

  Aikansa kutakin; nyt tuntuu että eletään sellaista aktiivilomailu kautta lasten kanssa; tyypeissä on energiaa kuin pienessä kylässä ja ovat äärettömän kiinnostuneita maailmasta; miten kaikki toimii ja miksi. Ihanaa!

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 10:29

   Mä odotan sitä, että lapsi innostuu vesileikeistä, ne on musta itsestäkin kivoja. 😀 Niin paljon kaikkea hauskaa edess päin. 🙂

 • Reply
  P
  06/11/2017 at 23:27

  Lämpimään matkustaessa kannatta kokeilla hengittävää kudottua kantoliinaa tai Tula Coast -reppua, se on suunniteltu kesäkantamiseen ja on normaalia viileämpi.

  • Reply
   Noora K.
   06/13/2017 at 10:29

   Haha, siinä jää vielä se suurin lämmittävä tekijä eli toinen ihminen. 😀

 • Reply
  Kippuralla
  06/17/2017 at 00:56

  Osta jauhemaitoja varten sellainen n 10e pieni kippo. Sinne saa 3 annosta sopivasti mukaan jauhetta, ainakin tupperware ja avent joskus niitä myi. Kantta voi pyörittää ja siinä on korkki niin ne jauheet on helppoa kaataa pulloon. Mutta silloin sen nimi oli jokin vellijauheannostelija 😃
  3 msitoallergikon kanssa ollut huippu, kun ainoat sopivat juotavat on olleet jauheista sekoitettavia

 • Leave a Reply