Lapset Matkustaminen Yhteistyö

Vauvoille, jotka kulkevat omia polkujaan

Noora K. / yhteistyössä Jollyroom

Nyt voi sanoa, että tämä yhteistyö tuli kuin tilauksesta. Muistanette, että vuokrasin Babyzen YoYot matkaamme varten ja ihastuin näihin superkevyisiin matkarattaisiin ikihyviksi. Päätin jo lentomatkalla kohti Korfua, että nämä rattaat haluan ihan omaksikin, joten kun Jollyroomista ehdotettiin, että saisimme Babyzen YoYo+ -rattaat testiin*, sanoin kyllä kiitos. Plussat ovat uudempi versio samoista rattaista kuin jotka olin vuokrannut. Päätin tämän jo lentomatkalla siksi, että meille kävi vähän ikävästi lähtöaamuna. Etukäteen tilattu turvaistuimellinen taksi teki oharit ja ilmoitti siitä varttia ennen sovittua noutoaikaa. Niinpä teimme pikaratkaisun lähteä kentälle omalla autolla. Mies tiputti minut, Baby K:n ja matkalaukkumme terminaaliin ja lähti itse viemään autoa lentoparkkiin. Olisin siis ollut ilman matkiksia aivan totaalipulassa. Nyt työnsin toisella kädellä matkalaukkukärryä ja toisella ketteriä matkarattaita ja suuntasin jättämään laukkuja. Kaikki meni oikein hyvin.

Turvatarkastuksen jälkeen oli todella kätevää, että rattaat olivat edelleen mukana: saatoin laskea hänet heti takaisin rattaisiin siksi aikaa, kun keräsin tavaroitani. Koneessa rattaat sujahtivat helposti hattuhyllyyn. Oli muuten hauskaa, että sekä Helsingin että Korfun päässä virkailijat katsoivat ensin matkarattaita, että ruumaan menevät. Sitten he katsoivat tarkemmin ja “ai YoYot, no problem”. Tulen matkustamaan Baby K:n kanssa kaksin vielä monta monituista kertaa, ja varsinkin näitä kertoja varten halusin YoYot. Jos lähden mieheni mukaan työmatkalle, olen siinäkin tapauksessa kentällä koneeseen saakka yksin. Minun tarpeisiini ne matkarattaat, jotka eivät taitu cabin-kokoon, ovat turhat. Jos joka tapauksessa joudun laittamaan rattaat ruumaan, niin sittenhän voin saman tien raahata Bugiksetkin mukaan. Siksi tahdoin nimenomaan nämä Babyzen YoYot.

Rattaiden keveys perustuu siihen, että niissä ei ole mitään turhia mekanismeja vaan säädöt tapahtuvat remmeillä. Tällaista portaatonta säätöä kaipaisin muuten selkänojan asentoon myös Bugiksiin. Kun rattaat on kerran kasannut ja purkanut, sen osaa vaikka unissaan. Noista valkoisista palloista painetaan ensin yläosa kasaan ja sen jälkeen napataan alaosasta kiinni (yksi käsi riittää), painetaan nappia ja nostetaan. Simsalabim.

Baby K. havainnollistaa tässä, miten 5-pistevaljaat kiristetään: tuosta remmistä vetämällä. Valjaille on kolme eri korkeusvaihtoehtoa ja matalin on 67,5cm pitkälle Baby K:lle juuri sopiva.

Koriin mahtuu hoitolaukku, viltti ja vielä vähän jotain pientä. Maksimikuormitus on 5kg, tämä on parannus edelliseen malliin, johon sai ladata vähemmän tavaraa. Tähän uudempaan malliin on myös mahdollista kiinnittää erikseen ostettava vauvakoppa, joten plussia voi käyttää syntymästä saakka.

Tällä kertaa emme (valitettavasti) lähteneet matkalle vaan kävimme kentällä viemässä miehen töihin. Testasinpa muuten samalla reissulla, että mahduin näiden rattaiden kanssa tavalliseen vessakoppiin lentokentällä, ei tarvinnut mennä invavessaan. Säästin teitä ja jätin kuvaamatta.

Kuomussa on pieni kurkistusluukku, josta voi katsoa, että lapsosella on kaikki hyvin, jos kasvot menosuuntaan arveluttavat. Se mietitytti minuakin ennen matkaa, että miten vielä aika pieni Baby K. viihtyisi, kun äidin tai isin kasvot eivät olisikaan koko ajan edessä. Mitä vielä, utelias vauva oli innoissaan, kun sai tarkkailla maailman menoa.

Jos ei vielä käynyt selväksi, että minun mielestäni nämä ovat aivan ässät matkarattaat, niin tässä vielä pieni pros and cons -listaus Gilmore-tyyliin.

Pros:

+ Todella pieni koko. Menevät vaikka auton etupenkille, jos takaluukku on täynnä matkalaukkuja.
+ Kevyet ja miellyttävät operoida yhdellä kädellä, pyörivät ihan miten vain.
+ Portaattomat säädöt selkänojassa.
+ Irroitettava pehmuste kuivuu pesun jälkeen nopeasti. Pissavahinko, you know.
+ Purku ja kasaus erittäin helppoja.
+ Sanoinko jo kevyet?
+ Prinsessa Madeleinella on myös nämä rattaat.
+ Jos lähtee matkoille ja rattaat joko katoavat tai hajoavat ruumassa menolennolla, sitä on perillä tosi pulassa. YoYot saa ottaa mukaan matkustamoon käsimatkatavarana.

Cons:

– Ei mukitelinettä.
– Ujommat pienet voivat kavahtaa kasvot menosuuntaan istumista.
– Hintavat.

Kaikki Jollyroomin lastenrattaat löydät täältä. Huomenna on sitten luvassa postaus ihan siitä itse lentomatkasta vauvojen kanssa. Miten meillä meni Baby H:n ja Baby K:n kanssa ja olivatko pakkauslistamme hyviä? Huomiseen!

*Testiin tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että rattaat jäävät minulle omaksi, enkä palauta niitä.

Reissuopas: lentokoneessa vauvan kanssa
Perjantain parhaat: hyvän mielen teemanumero

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Maiju
  06/18/2017 at 20:08

  Myös Carenan Kobbe -rattaat mahtuvat lentokoneen hattuhyllylle, ovat kevyet (muistaakseni 6,5kg) ja yhdellä kädellä kasattavissa, todella kätevät ja huomattavasti huokeampihintaiset! Niissä myös painorajoitus ad 18kg kun monissa matkiksissa vain 15kg, voin suositella 🙂

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:26

   Kiitos vinkistä! 🙂

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  06/18/2017 at 20:36

  Noi kuulostaa juuri sellaisilta matkustavien ihmisten rattailta. Pidän nämä mielessä vastaisuuden varalle. Itse taidan tosin päätyä vuokraamaan ne, koska emme ole niin intohimoisia matkaajia.

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:27

   No sitä ne kyllä on. 🙂 Jos taas matkiksille on muunlaista tarvetta, niin sitten nuo eivät varmasti ole mitenkään ehdottomat. Mutta vuokraus onkin tosi hyvä mahdollisuus!

 • Reply
  Bisneskissa
  06/18/2017 at 22:04

  Täältä löytyy myös yksi onnellinen Yoyo-perhe. Plussiin lisäisin, että toimivat myös kirahvi-mittaluokan vanhemmille, toisin kuin monet muut kärryt. Terveisin 180- ja 190cm. Miinusosastolle menee kuomun suojaavuus auringolta ja istumaergonomia, meidän 84-senttinen 1v3kk röhnötti rattaissa vähän hassusti. Kätevä emäntä tosin korjasi tilanteen tunkemalla harsorullan istuinpehmusteen etureunan alle. #niksipirkka

  • Reply
   Noora H.
   06/19/2017 at 06:56

   Hei jes, tämä on kiva kuulla. Me hankitaan nuo myös ja mies on yli 190 cm, joten varmaan arvostaa tätä ominaisuutta. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:32

   Munkin mies on aika pitkä, mutta tota en tajunnutkaan laittaa postaukseen. Toisaalta: enpä ole muihin matkiksiin verrannutkaan. 🙂 Meillä on noihin erikseen aurinkovarjo, ilman sitä lapsi olisi tosiaan aika lailla auringon armoilla.

  • Reply
   Bisneskissa
   06/19/2017 at 21:04

   Tähän vielä lisäyksenä, että meille kyseiset kiesit hommattiin ensisijaisesti veneilykesää varten – talouden Buffalot kun olisivat omineet kokonaisen kajuutan paatissa. Terveisin se, joka taannoin suureen ääneen ihmetteli, mihin kukaan _voi_ tarvita useampia kuin yhdet rattaat. Niinpä niin.

 • Reply
  Ia
  06/18/2017 at 22:13

  Moi,
  Me päädyttiin Mountain Buggy Nano -rattaisiin. Olivat halvemmat, tukevamman oloiset, tavarakori oli isompi, vauvan autonistuimen sai (semmoisilla “viritysnauhoilla”) kiinni ja selkänoja oli pidempi eli meni vielä 4 vuotiaallekin (vaikka rattaat ostettiin enemmän pikkuveljelle). Puhun mennessä aikamuodossa, koska tietoni perustuvat parin vuoden takaiseen vertailuun.

  Ei me enää ole bugiksia käytetty vuoteen (nyt lapset 2,5 & 5), kun Nanot on niin kätsyt pakata autoon. Ja lentokoneeseen (ihan koneeseen asti – jopa Finnairilla).

  Mielenkiinnosta kysyn, toivottavasti en loukkaa: mitä tarkoittaa, että saitte Yoyot testiin? Tarkoittaako se lainaan..? Jos, niin miksi lainaan, miksei omaksi? Kaimasi esitteli juuri lastenhuoneen sisustusta, missä tuotteet oli saatu omaksi (samalta firmalta?). Pahoittelen, jos astuin jonkun “hyvän tavan rajan yli”, kun tätä kysyn, mutta se vain jotenkin osui silmään, että ovat testissä. Ja tästä saa nyt sitten osittain syyttää Juliaihminen-blogia sekä “Unelmahommissa”-kirjaa, kun olen rohkaistunut kyselemään / puhumaan raha-asioista. Ja vielä puolustelen, että kehtaisin kysyä tämän kasvotustenkin. Samalla ymmärrän kuitenkin, jos et halua vastata / kommentoida 🙂
  Ja vielä disclaimerina, että olen ehdottomasti sitä mieltä, että teidän kuuluu saada hyvä korvaus siitä työstä, että tuotatte tasokasta sisältöä lukijoille kuukausittain.

  Ihania reissuja 🙂
  Ia

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 07:16

   Vastaan sulle heti ja muille ajan kanssa, mutta jos joku muu pohtii tuota samaa asiaa. Sain rattaat omaksi, siksi tässä on tosiaan tuo yhteistyömerkintä. Voisin toki korjata sen tekstiinkin. Tällä kertaa valitsin alun perin sanamuodoksi tuon “testiin”, koska toiveena oli, että sitä vastaan, että saan rattaat, Jollyroom saa nimenomaan tuotearvostelun, jossa kerrotaan rattaiden ominaisuuksista. Itse ajattelen, että sisustustavaroita ei samalla tavalla testata kuin tällaisia. Mutta koitan keksiä jonkun paremman uuden sanamuodon tuonne, niin ei jää kenellekään epäselväksi. 🙂 Saa näistä kysyä ja pitääkin! Munkin (ja meidän molempien) mielestä rahasta pitää todellakin puhua . Voin ihan hyvin kertoa, että blogin ansaintalogiikka on sellainen, että meillä on sellaisia yhteistöitä, joissa asiakkaalta saadaan rahallinen korvaus, sitten on tällaisia, jotka tehdään tuotenäkyvyyttä vastaan. Affiliate-linkkejä tai bannereita emme harrasta, mutta ne ovat myös mahdollisia, jos haluaa ansaita blogilla.

   Toivottavasti vastasin sun kysymykseen! 🙂

 • Reply
  Meri
  06/18/2017 at 22:23

  Yoyot on aivan parhaat! Olen nyt tyttäreni kanssa käyttänyt näitä matkoilla kohta kolme vuotta enkä ole hetkeäkään katunut tätä hankintaa. Viime matkalla tein myös niin, että pakkasin Yoyot suojapussissaan tyttäreni ruumaan menevään matkalaukkuun (mahtui hyvin!), kun rattaille ei ollut lyhyiden lentojen vuoksi tarvetta kentällä. Näin sain hyvät rattaat matkalle mukaan ja tavarat kompaktisti pakattua. Oli helpottavaa, kun oli yksi kappale matkatavaroita vähemmän… 😅

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:34

   Joo, sitä todellakin tulee aina tosi voitonriemuinen olo, kun saa yhdistettyä laukkuja! 😀 Ja kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen. Mä toivon näistä myös pitkäaikaista kumppania.

 • Reply
  Jekka
  06/18/2017 at 22:49

  Meillä on YoYot ollut jo kolme vuotta ja olen edelleen enemmänkin kuin tyytyväinen. Toimivat loistavasti Lontoon joukkoliikenteessä ja rullaavat edelleen kevyesti 3.5 vuotiaan kuormituksessa. YoYo saa kyllä myös mukitelineen, ainakin täällä Briteissä ovat yleisesti myynnissä. Teline ei ole Bugiksen telineen jämäkkyyttä, mutta toimii kunhan löytää oikean “virityskulman”.

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:35

   No kappas, saisikohan sellaisen tilattua intterwebzistä? KOska mukiteline on kyllä hieno asia. 😀

 • Reply
  Noora
  06/18/2017 at 23:05

  Vaikuttavat tosi hyviltä! Meillä on ollut britaxin matkikset jotka ovat tosi hyvät, mutta ei tosiaankaan otettavissa matkustamoon. Juuri viime reissullamme ystäväperheelle kävi ikävästi; tavarat ja rattaat sekä turvakaukalo tulivat vasta reissun kolmantena päivänä perille, siinä olikin vähän miettimistä puolivuotiaan kanssa mutta selvittiin.
  Olisi muuten mielenkiintoista kuulla pienenä keskosena syntyneen kehityksestä; tämä tuli mieleen kun kirjoitit baby K:n pituuden; hän kuulostaa niin pikkuruiselta 😍 Meillä tytär tuli juuri 3kk ja on 64cm pitkä joten kokoeroa on tosi vähän ☺ Menee kyllä isosiskonsa tavoin pituudessa plussakäyrällä. Ei siis sillä että näillä mitään merkitystä olisi mutta on aina hauska vertailla ja kuulla muiden kasvusta; jotenkin se oman vauvan ajattelee aina olevan se “oikean” kokoinen vaikka olisi muihin nähden tosi iso tai pieni. Kiitos vielä ihanasta blogista; edellinen turvakotipostaus toi monen muun tapaan kyyneleet silmiin; ei sitä tosiaan tule ajatelleeksi omassa onnellisuuskuplassa että joku ei välttämättä tunne sitä ylitsevuotavaa rakkautta ja iloa omasta lapsesta, ja että juuri se on se koko jutun juoni. Ihanaa kesää molemmille Noorille,
  T:Noora 😄

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:42

   Moi Noora! 😀 Tiedätkö, Baby H. on myös kohta melkein Baby K:n kokoinen. Kyllä Baby K. on tosiaan pieni, mutta ei mitenkään tavattoman pieni ikätovereihinsa verrattuna. Vauvoilla taitaa olla just tossa alussa ihan hirveä kasvuspurtti ja sitten kasvu hidastuu. Ystäväni reilusti yli vuoden ikäinen, ihan täysiaikainen tytär käyttää hänkin edelleen kokoa 68. Keskosten kehitystä ja kasvua katsotaan niin sanotun korjatun iän mukaan. Korjattu ikä katsotaan lasketusta ajasta, joten Baby K:n kehitys ja taidot on muuta kuin hänen syntymäikänsä mukaisia. Korjattuun ikään nähden vauvalla on heittämällä kaikki iänmukaiset taidot ja enemmänkin, syntymäikään nähden tullaan tietysti vähän jäljessä. Kaipa se “ikä” sitten oikeasti on jotain näiden kahden väliltä. Keskosta kannattaa siis vertailla muihin vauvoihin vielä vähemmän kuin täysiaikaisia. 🙂 Paljon onnea vauvasta ja sinne myös ihanaa bebelikesää!

 • Reply
  EllenR
  06/19/2017 at 08:02

  Meillä on Baby Jogger City Minit, joihin olen täydellisen tyytyväinen. Mutta niitä ei saa koneeseen ja aina onkin olemassa se riski, että rattaat ovatkin rikki kohteeseen pääsyn jälkeen tms. Olen kuitenkin tässä joitakin viikkoja arponut niiden vaihtamista yoyoihin nimenomaan juuri tuon käsimatkatavarajutun vuoksi. Hinnan lisäksi minua arveluttaa rattaiden heppoisan oloinen ulkomuoto, hinta ja erityisesti lyhyt kuomu. Päiväunien kannalta meidän tämän hetkisissä rattaissa on aika iso kuomu ja se auttaa nukkumisessa. Koitko itse sitä yoyoissa ongelmalliseksi?

  • Reply
   J
   06/19/2017 at 11:15

   Heippa!
   Meillä kanssa yoyot ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Ratkaisin ton lyhyen kuomu-ongelman sillä, että ostin siihen “Shade me” nimisen suojan lisäksi. Se menee pieneen tilaan ja suojaa hyvin lasta, oli ihan täydellinen Espanjassa 🙂

   • Reply
    Noora K.
    06/19/2017 at 19:48

    Tää oli kiva vinkki, kiitos. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:46

   Rattaat ovat minusta jämäkämmät kuin miltä ne näyttävät. Me ostettiin matkaa varten omaksi aurinkovarjo, kun vuokrarattaissa ei sitä ollut ja se ratkaisi tuon pienehkön kuomun ongelman, koska varjo auki vauvalla oli varsin rauhaisaa rattaissaan. Iltaisin hän nukahti rattaisiin vaikka ihan kuomu aukikin, joten meitä tuo ei haitannut. Mutta tässä on tietysti se ainainen “vauvat ovat niin yksilöllisiä”. 😀

 • Reply
  Dora
  06/19/2017 at 14:06

  Me ei olla aina saatu YoYoja käsimatkatavaroina koneeseen. Tänä kesänä Tui:n lomalennolla piti laittaa ne ruumaan ja pari vuotta sitten (muistaakseni) Norwegianilla ei onnannut. Kantsii siis varmistaa asia etukäteen ettei tule ikäviä ylläreitä.

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:50

   Kappas! Oliko teillä sitten muuten käsimatkatavaraa paljon? Noihan vievät yhden käsipakaasin paikan. Mallailin noita kentällä useamman yhtiön kehikoihin ja mahtuivat kaikkiin. En tunne noiden yhtiöiden käytäntöjä, mutta oikeassa olet, aina kannattaa tietty varmistaa. 🙂

   • Reply
    Dora
    06/19/2017 at 20:19

    Ei ollut paljon käsimatkatavaraa, rattaat olisivat olleet aina yhden henkilön yksi käsimatkatavara. Molemmilla kerroilla varmistettiin etukäteen soittamalla, saako rattaat ottaa käsimatkatavaroina. Sama juttu kummallakin kerralla, joku mitta oli 0,5-1cm sallittua suurempi. Onneksi Suomen päässä on rattaita hyvin tarjolla ja kohteessa kentät ovat olleet minipieniä ja matkatavarat tulleet nopeasti niin ollaan pärjätty. Vähän harmi silti, rattaiden koko kun oli yksi ostokriteeri. Muuten ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja viimeksi tänään 5v. ja 3v. ovat kulkeneet Yoyoissa sylikkäin lomalaisten väsähtäessä helteeseen 🙂

    • Reply
     Noora K.
     06/19/2017 at 20:22

     No ymmärrän todellakin harmituksen. 🙁 Onpas tylsää.

    • Reply
     Meri
     06/20/2017 at 06:47

     Huomasin myös tämän viime jouluna, että Norwegianin käsimatkatavaramitat on just tyyliin 1-2cm pienemmät, mitä Yoyot. Yllätyksekseni sain ne kuitenkin sekä täällä Kaliforniassa että Suomessa menemään käsimatkatavaroihin. Muut tavarat kyllä syynättiin hyvinkin tarkkaan, mut Yoyot ei kiinnostanut ketään.

 • Reply
  Herbina
  06/19/2017 at 17:57

  Mä ihastuin Yoyo-rattaiden näppäryyteen ja ulkonäköön, mutta tyttöni ei alkuunkaan pitänyt niistä. Se tuntui olevan liikaa, että rattaissa on katseltava vain menosuuntaan ja hätähän siinä tuli, kun ei äitiä ja isää nähnyt kokoajan 😀

  Oltiin kaupunkimatkalla ja aika turhanpantiksi jäivät meidän vuokrayoyot. Ehkä vähän isompana meidän neiti viihtyisi niissä. Matkalla tyttöni oli 10kk.

  Pakko muuten sanoo, että wou vauva Hoo:han on jo pitkä tyttö!! 🙂
  Mun tyttö on nyt 11kk (ki n. 9kk) ja vain 0.5 cm pidempi!

  • Reply
   Noora K.
   06/19/2017 at 19:54

   Voi toista. <3 Ehkä isompana sitten. Vuokraus on kyllä siinä mielessä ihan mahtavan hyvä mahdollisuus, että voi kokeilla ensin. 🙂 Mustakin tuntuu, että nyt se pituuskasvu on selvästi tasoittunut. Alkuun se saavutuskasvu oli huimaa, sitten ihan tavallinen vauvojen alkuspurtti ja nyt sellaista tasaista menoa. 🙂

 • Reply
  Hanna
  06/20/2017 at 21:50

  Tämä tuli juuri sopivaan aikaan kun mietitään matkarattaiden hankintaa. Tosin vauvamme olisi matkan aikaan 4 kk joten meidän kai pitäisi hankkia noihin sellainen vastasyntyneen koppa kun vauva ei vielä istu. Vai miten paljon tuo istuinosa kallistuu? Ja saakohan sitä vauvakoppaa sitten edes ottaa koneeseen, hmmm…
  Hämmentävää ettei kaikille lennoille olisi näitä saanut ottaa koska itsekkin olen sillä perusteella näitä hankkimassa.

  • Reply
   Noora H.
   06/21/2017 at 06:39

   Baby H. testasi noita 4 kk ikäisenä, eikä hän ollut vielä valmis istumaosaan. Mutta hei, mitäs jos vuokraisit koppaosan? Kinspiringilla on niitä: https://www.kinspiring.com Mä mietin kanssa koppaosan vuokraamista, mutta otettiinkin sitten vaunut mukaan.

  Leave a Reply