Matkustaminen

Perjantain parhaat

Viikon paras aamukahvi nautittiin korkealla New Yorkissa. Noora K. pakkasi itsensä ja vauvan mukaan miehen työmatkalle ja siitä kehkeytyi ihan mahtava minireissu. Nykissä oltiin perillä kaksi yötä.

Viikon paras reissuasu on farkkuhame, ysärihenkinen sellainen. Noora H. vannoi, ettei ikinä pue moista. Kappas vaan, niin se mieli muuttuu, ja nyt vaatekaapista löytyy Uffilta hankittu vaaleansininen farkkuhame, jota on omatoimisesti tuunattu rähjäisemmäksi. Kiitokset tästä voi suunnata Jonnamaista Jonnalle. Noora H. pahoittelee kaimalleen aiheuttamaa tappiota, joka syntyi pari vuotta sitten Noora K:n vaatekaapin raivauksen yhteydessä. Noora H. totesi tuolloin, ettei kaiman farkkuhameelle löydy enää ikinä käyttöä ja heivasi sen surutta kierrätettävien kasaan. (Ja Noora K. toteaa, ettei tarvitse olla pahoillaan – hän nimittäin kävi kaivamassa hameen takaisin Hoon lähdettyä. :D)

Viikon parhaat reissukengät ovat Niken city-lenkkarit. Nämä ovat Noora K:n ja miehen vakkarivalinta kaupunkilomille. Nike Free on erinomainen malli, samoin Roshe Twot ovat hyvät. Nikeillä kelpasi taas vaeltaa Nykissä kymmeniä tuhansia askelia.

Viikon paras lenkki oli Brooklyn Bridgellä. Noora K. alkoi melkein itkeä onnesta, kun pääsi sillan alkuun. Korut, kukat, samppanjat sun muut lahjat ovat erittäin jees nekin, mutta se, että saa lenkkivuoron kaikkien lenkkien the Lenkkimestassa on kyllä aivan vertaansa vailla.

Viikon paras pasta syödään viikonloppuna Italiassa. Noora H. osti extempore lentoliput, kun lämmön kaipuu kävi sietämättömäksi. Vaikka liput ovat Venetsiaan, niin matka jatkuu siitä eteenpäin, sillä Venetsia on mahdoton kohde vaunujen kanssa. Todennäköisesti viikko seikkaillaan Gardan ja Veronan ympäristössä.

Viikon paras viihdykevinkki matkoille on ladata Netflixin sarjoja offline-tilaan. Kaikki tästä varmaan tiesivätkin, mutta muistutetaan nyt varmuudeksi. Tämä taitaa tosin koskea vain Netflixin omia sarjoja, mutta onneksi ne ovat erinomaisia. Noora K:lla on tällä hetkellä katselussa El Chapo. Noora H. taas on ladannut reissua varten pari jaksoa Gypsya, joka sijoittuu New Yorkiin ja sen lähettyville.

Viikon paras tapa päästä matkatunnelmaan on lukea kohdemaahan sijoittuvia kirjoja. Italiaan matkaaville voi suositella Vera Valan dekkareita, jotka ovat sen verran kesyjä, että niitä uskaltaa lukea myös yksin hotellihuoneessa. Venetsiaan suuntaaville taas Donna Leonin dekkarit ovat suorastaan pakollisia.

Viikon paras matkailu-uutinen on, että NYC-suosikki Eataly avaa ravintolan Tukholmaan syksyllä. Heja! Tukholmasta onkin aina tullut jostain syystä sellaiset mini-Nykkivibat.

Reissuisaa viikonloppua! Toivottavasti lämpö palaa (tai alkaa) pian!

Kun Baby K. lähti New Yorkiin
Kate Spade State of Mind

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Outi
  07/07/2017 at 07:41

  Italia-vinkkinä, että Treviso Venetsian kupeessa on tosi kiva ja kompakti. Ollaan siellä juuri kahden vähän isomman lapsen (5 ja 7) kanssa ja kävellen pääsee hyvin liikkumaan, löytyy kanavia ja vanhaa kaupunkia ja junallakin pääsee vaikka minne. Lämmintä on 31 ja toki täällä on turisteja, kuten me, mutta moneen muuhun paikkaan verrattuna aika maltillisesti. Paikka valikoitui juna-aseman ja Googlen kuvahaun perusteella ja on ollut oikein positiivinen kokemus.

 • Reply
  Kati
  07/07/2017 at 07:57

  Ihana NYC ja Italia <3 Innolla odotan postauksia Italiasta, sillä olen itsekin lähdössä 1,5 viikon päästä Milanoon, Gardajärvelle, Veronaan ja Venetsiaan ensimmäistä kertaa. 🙂

 • Reply
  Katja
  07/07/2017 at 08:39

  Oi ihana NYC! Nämä perjantain parhaat ovat ihan parhaita postauksia, kiitos kivasta blogista. 🙂
  Meillä on 4 kk ikäisen vauvan kanssa Italian reissu suunnitteilla, mutta Italian tuhkarokkoepidemia mietityttää (rokotuksen kun saa antaa vasta yli puolivuotiaille). Kysyn asiaa kyllä neuvolastakin, mutta mielenkiinnosta kyselen miten Noora Hoon perhe on tähän varautunut? Jostain muistan lukeneeni, että alle puolivuotiaita äidinmaidolla kasvavia suojaisivat äidin kautta saadut vasta-aineet…

  • Reply
   Noora H.
   07/07/2017 at 09:04

   Vastaan sulle heti, kun itse mietin myös tuota asiaa. Me juteltiin asiasta neuvolassa pitkään, sillä tuhkarokko huolestutti myös meitä ja mietittiin reissun perumista. Neuvolasta annettiin kuitenkin lupa lähteä ja ohjeistettiin seuraamaan tuhkarokon merkkejä sekä kerrottiin, miten toimia, jos sellaisia tulisi. Neuvolasta todettiin, että on tosi huonoa tuuria, jos sen reissulta saisi ja että on mahdollista, että sen saisi myös Suomessa (kuten viime viikolla uutisoitu tapaus osoitti). Kehotettiin myös välttämään sitä, että antaisi vauvan jonkun toisen syliin. Tosin käsittääkseni tartuntaan ei tarvita edes kosketusta. Italian lisäksi Itävallassa, Belgiassa, Kroatiassa, Ranskassa, Saksassa, Puolassa, Romaniassa, Espanjassa ja Ruotsissa tuhkarokkotartuntojen määrät ovat olleet tämän vuoden puolella kasvussa. Valitettavasti.

   Me tehtiin päätös yhdessä asiantuntijoiden kanssa ja samaa suosittelen teille, eli jutelkaa neuvolassa. Siellä he ovat kuitenkin terveydenhuollon asiantuntijoita ja vastaavat myös rokotusten annosta Suomessa, eli varmaan osaavat arvioida riskit teidän perheen ja myös muiden kannalta.

   • Reply
    Katja
    07/07/2017 at 09:36

    Kiitos nopeasta vastauksesta ja ihanaa reissua teille! 🙂 Ja joo tarkoitus jutella asiasta vielä neuvolassa.

 • Reply
  Henna
  07/07/2017 at 09:45

  Hei, Kroatiassa ei ainakaan kyllä ole ollut tuhkarokko tapauksia. Tarkempaa ja ajankohtaiset tietoa tilanteesta löytyy esim. Euroopan tartuntatauti viraston sivuilta.
  https://ecdc.europa.eu/en/news-events/epidemiological-update-measles-monitoring-european-outbreaks-22-june-2017

 • Reply
  Aura
  07/07/2017 at 10:50

  Suomessa onneksi isommilta epidemioilta ollaan vältytty, mutta eniten tartuntoja on Euroopassa tainnut olla juuri Romaniassa ja Italiassa huonon rokotuskattavuuden takia. Tuhkarokkohan tarttuu erittäin helposti ja tartuntoja on uutisoitu lentomatkoiltakin, joilla ei voi tietenkään tietää koskaan mistä ja miten rokotettuja matkustajia kyydissä on. Esimerkit kyllä osoittavat rokottamisen tärkeyden..

  • Reply
   Noora H.
   07/07/2017 at 11:08

   Sanos muuta. Itse olen myös seurannut huolestuneena kasvanutta rokotuskielteisyyttä, ei hyvä juttu lainkaan. Meitä mietitytti kovasti lähtö ja siksi kysyimme tarkkaan neuvolasta mielipidettä sekä ohjeita.

 • Reply
  Henna
  07/07/2017 at 10:54

  Onpas kyllä ihme, kun näyttää että ecdc:n tiedotteen Tšekki on vaihtunut Thl:n sivuilla kroatiaksi. Mutta ecdc on tosiaan lähde melkein kaikelle thl:n Euroopan tartuntatauti tilannetta koskevalle tiedolle, joten sieltä löytyy kaikkein tarkin ja ajankohtaisin tieto.

  • Reply
   Noora H.
   07/07/2017 at 11:04

   No näköjään! Mutta tämä on hyvä linkkivinkki, kiitos!

 • Reply
  anna
  07/07/2017 at 14:57

  Meinaa iskeä reissukateus tätä lukiessa, mutta aion silti ottaa ilon irti viikonlopusta kotona ilman mitään kalenteroitua. Luksusta sekin! Heinäkuinen Venetsia ei kyllä nappaisi muutenkaan, kokemus parin vuoden takaa oli aivan liian kuuma ja ruuhkainen, mutta Gardajärvelle tai Comolle olis ihana päästä. NYC:stä puhumattakaan!

 • Reply
  susanna
  07/07/2017 at 15:27

  Italia <3 alunperin piti kesällä tehdä jo uusi reissu, mutta se että puolisollani ei ole uudessa työssään kesäisin ollenkaan lomaa, siirsi loman syksylle. Sekään ei haittaa, olen ollut Gardalla aiemmin lokakuussa, jolloin oli vielä ihanat ja siedettävät lämpötilat, noin 20-25 astetta. Silloin juoksin siellä maratonin. Aivan ihana reitti, meni rivan läpi ja viinitarhojen ja maali oli malcesinessä.Suosittelen!
  Tarkoitus on tälläkin syksyllä kertaa viettää sporttiloma. 🙂

  Nää perjantain parhaat on ihan mahtavia. Näistä saa hyvää vkl-fiilistä ja hyviä vinkkejä! Iso kiitos teille 🙂

 • Reply
  Anni
  07/07/2017 at 20:52

  Nykiin olisi tarkoitus lähteä lähitulevaisuudessa ja kiinnostaisikin minkälaiset säät siellä oli näin kesä aikaan… Kamalaa kuumutta kun ei kaupunki lomalla kaivattaisi, mutta ei myöskään hillitöntä vesi sadetta 🙂

 • Reply
  H
  07/07/2017 at 21:54

  Ihanaa lomaa. Joskus vuosia sitten lomailin Gardalla Malcesinessa, sieltä kävimme mm. Sirmionessa, Venetsiassa, Veronassa ja Dolomiiteilla. Vielä joku päivä täytyy noihin maisemiin palata. Samoin Comon ympäristö kiehtoo. Venetsiasta en niin piitannut 😉 Sinne ei suurempaa vetoa syntynyt. Mutta onpahan käyty 🙂
  Rokotekattavuus MPR:n osalta on Suomessakin heikentynyt. Varsinkin täällä rannikolla on alueita, joissa on jopa epidemian riski. Että ei siltä riskiltä välty täysin Suomessakaan. Jos kunnon epidemia tulisi, niin rokotettukin voi sairastua, tosin lievemmin. Jokaisella meistä on kuitenkin lähipiirissä riskiryhmäläisiäkin, vaikkei itse pitäisi tuhkarokkoa pahana juttuna. Monisairaita, vanhuksia, vauvoja. Se, että 90% väestöstä on rokotettu, muodostaa laumaimmuniteetin, jolloin epidemiaa ei synny. Olen törmännyt jopa siihen, että vanhemmat antavat lapsen itse päättää rokotuksista. Ja lapsihan silloin ajattelee sitä pistotapahtumaa. No joo. Jokainen tietysti päättää itse 🙂 Tulipahan luento 🙂
  Mutta esim. MPR on elävä rokote, rokotteissa ei ole turhaan suunnitellut aikataulut. Ei niitä voi tuikkia sitten miten vain jos epidemia uhkaakin. Nykyihmiset haluavat usein jopa yksilölliset rokoteaikataulut, eikä THL:n suunnittelema käy, vaikka on alan ammattilaisten suunnittelema. Anteeksi purkaus. Osui aiheeseen, joka välillä pännii.

 • Reply
  Johanna Hakamäki
  07/08/2017 at 06:41

  Mahtava postaus jälleen kerran!

  Toivoisin New York-aiheista podcastia – aihe voisi olla muutenkin ajankohtainen, koska olet juuri Nykistä palannut ja siitä teillä riittäisi varmaan muutenkin juteltavaa 🙂 Itse en ole käynyt koskaan New Yorkissa ja ensi vuonna olisi tarkoitus unelma vihdoin toteuttaa. Vinkit ensikertalaiselle olisivat siis kullanarvoisia 🙂

 • Leave a Reply