Lapset Sisustus Yhteistyö

Paraneeko polvi tyttärestä eli lastenhuoneen matto

Noora K. / Kaupallinen yhteistyö: Adora ja Asennemedia

Sokea taluttaa rampaa voisi olla hyvinkin osuva kuvaus, kun minä ja Laura lähdemme mattokaupoille. En tiedä kumpi meistä on mattokriisin nollapotilas, mutta paljon on mattoja virrannut meidän olohuoneisiimme. Uusi matto on kuin sisustuksen otsatukka: kauheasti sitä tekee mieli, ekat kaksi viikkoa näyttää tosi hyvältä ja sitä onnittelee itseään. Sitten se iskee. Katumus. Ei tämä olekaan hyvä. Aina löytyy joku miinus.

Lähdimme siis tutustumaan Adoran mattoihin intoa puhkuen, mutta myös vähän itsellemme naureskellen. Adora oli meille molemmille uusi tuttavuus, jota kumpikin arveli suht pieneksi toimijaksi. Mitä vielä, showroom Herttoniemessä oli täynnä toinen toistaan kauniimpia mattoja ja ote meinasi herpaantua saman tien. Laura oli haksahtaa kuviolliseen mattoon ja itse olin jo vaihtamassa alun perin havittelemaani Puro-mattoa superihanaan tupsumattoon. Vietimme paikan päällä lopulta puolitoista tuntia eri vaihtoehtoja ihaillen, mutta lopulta saimme itsemme ruotuun ja tilasimme kuin tilasimmekin kumpikin itsellemme etukäteen valitsemamme Purot, minä harmaana ja Laura vaniljana. Ja tiedättekö, on mennyt yli kaksi viikkoa. On mennyt kuukausi, ainakin. Kumpikin on edelleen tyytyväinen.

Minun valitsemani matto päätyi Baby K:n huoneeseen. Olin sattumalta lukenut juuri artikkelin lastenhuoneen sisustusvalinnoista. Jutussa oli haastateltu useita sisustussuunnittelijoita ja siitä jäi erityisesti mieleen kaksi asiaa. Toisin kuin muissa huoneissa, lastenhuoneessa nimenomaan kannattaa sijoitella kalusteet seinänvierille, jotta keskelle jäisi mahdollisimman paljon vapaata lattiapinta-alaa. Ja maton kannattaisi olla suuri, jotta olisi mukavampi leikkiä. Baby K:n minipieneen huoneeseen riitti pienempi versio tästä matosta, tuo 170*240. Toistaiseksi vapaata lattiapinta-alaa ei tietenkään ole kovin paljoa, koska elefantinosan huoneesta vie aikuisten sänky. Halusin kuitenkin valita maton tulevaisuutta silmällä pitäen ja kyllähän tuo sänky vuoden sisällä tuosta lähtee ja tilalle tulee vapaata tilaa ja leluja.

Kaukaa katsottuna matto on tasaisen harmaa, aavistuksen lämmin sellainen. Lähempää huomaa eläväisen pinnan. Matto mätsää täydellisesti seinän sävyyn (Tikkurila G487) ja sopii mainiosti myös luonnonvalkoiseen pellavaverhoon. Matosta on myös ollut jo hyötyä, vaikka sillä ei vielä tepastelekaan kukaan pieni leikkijä. Baby K. on nimittäin keksinyt alkaa aina välillä viskellä tuttiaan lattialle aamuyöstä. Paljasta lattiaa vasten muovinen tutti napsahtaa yllättävän kovaa, varsinkin kun talo on muuten hiljainen. Matto estää yölliset hjärtslaagit ja vaimentaa myös uteliaan karvakorvan teputusääniä.

Kaikki Adoran tuhat ja yksi mattoa löydät täältä. Koko Adoran mallisto on myynnissä Iskussa ja ennen pitkää mattoja tulee myös Catalinan, Formverkin ja Rakennusapteekin valikoimiin.

Podcast: kaunistelua ja sporttikuulumisia
Yli laaksojen ja vuorten tule kanssain kulkemaan

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Essi
  07/24/2017 at 07:08

  Todella kauniilta ja sointuvalta muuhun sisustukseen näyttää uusi matto 🙂 Mistä tuo makuuhuoneen kaunis (laskos?)verho on perujaan? 🙂

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2017 at 09:29

   Laskosverhon olen ostanut käytettynä ystäväpariskunnalta, joten enpä valitettavasti osaa sanoa. 🙂

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  07/24/2017 at 08:54

  Minun matto-ongelmani ovat yleensä hieman päinvastaisia. Hyvänä esimerkkinä, rakastuin nopeasti ja tulisesti Annon Pandora mattoon, mutta jahkailin sen ostamista reilut kaksi vuotta. Maltoin ostaa sen vasta ihan viime hetkillä, kun se oli konkurssimyynnissä viimeinen kyseistä väriä. Nyt se on pötköttänyt yli puoli vuotta lattialla, enkä voisi olla onnellisempi. Harmittaa, vain etten ostanut aikaisemmin. Toisaalta, sainhan sen konkurssimyynnistä loistavaan hintaan, joten ehkä onni onnettomuudessa.
  Makuuhuone on vielä täysin ilman mattoa, kun mikään ei ole kolahtanut sopivasti.

  Tuo nukkekoti on kyllä maailman suloisin. Nyt iski himo saada vastaavanlainen Pikku E:n tulevaan huoneeseen. <3

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2017 at 09:33

   No tosiaan, onni onnettomuudessa. 🙂 Hyvä kun sait kuitenkin omasi. Nukkekoti on kyllä ihan sydänemoji. 🙂

 • Reply
  Amelie
  07/24/2017 at 09:40

  Sisustuksen otsatukka 😁 mahtava ilmaus ja niin totta! Matto näyttää tosi kivalta ja kestää hyvin aikaa. Varmaan sopii muihinkin huoneisiin siltä varalta, että neiti haluaisi isompana barbien pinkin maton huoneeseensa.

  Meillä on lastenhuoneessa suuri valkoinen matto ja se jotenkin rauhoittaa tilaa, vaikka kalusteet ovatkin pääosin valkoisia. Lelut ja piirrustukset plus kaikki pikkusälä tuovat ihan tarpeeksi väriä värillisen verhon ja tapettiseinän lisäksi.

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2017 at 09:34

   No se on! Tajusin just, kun aloin pitkästä aikaa haikailla otsatukkaa, jonka olen tajunnut jättää leikkaamatta nyt onneksi yli 13 vuoden ajan. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  07/24/2017 at 14:11

  Heh, uskotko, jos kerron, että olen ostanut elämässäni tasan kerran matot olkkariin, makkariin ja eteiseen? Aiemmat olivat muilta perittyjä. Keittiössä sentään on jo toinen itse valittu matto menossa :-D.

  • Reply
   Noora K.
   07/26/2017 at 09:35

   Oho! No tuo on jo jotain. Sinä et selvästikään sairasta mattokriisiä. 😀

 • Reply
  Saara
  07/27/2017 at 13:42

  Hei, mistä tuo ihana kuumailmapallo valaisin on peräisin? 🙂 Kiitokset inspiroivasta blogista!

 • Reply
  Intialaiset mattoartesaanit Habitare-messuilla
  09/11/2017 at 06:16

  […] valmistavan Adoran kanssa. Uuden maton kanssa elelevät nykyään Ida, Hannamari, Arttu, Laura ja Noora K. Myös Asennemedian toimisto sai oman mattonsa kesällä ja ihastuin Harem White -mattoon enemmän […]

 • Leave a Reply