Yleistä

Perjantain parhaat

Maanantai
Noora H:n viikko alkoi leppoisasti, vaikka edellisenä iltana oli valvottu leffan merkeissä vähän pidempään. Nasan matemaatikoista kertova Hidden Figures -elokuva oli loistava, oikea hyvän mielen elokuva. Ja samalla ensimmäinen leffa puoleen vuoteen, jonka kesken Noora H. ei nukahtanut. Edellisillan univajetta yritettiin paikata yhteisillä päikkäreillä Baby H:n kanssa, ne eivät olleet mikään menestys, kuten kuvasta näkyy.

Noora K:n taloudessa oli myös erinäisiä päiväunisekoiluja. Viime aikoina on ollut taas joku kausi (onko vanhemmuus yhtä toinen toistaan seuraavaa Kautta? (Ja milloin tulee season finale, kysyy Noora H.)) ja kun on mennyt vilkaisemaan vauvaa, jonka on luullut nukkuvan, onkin löytänyt mahallaan leikkivän Baby K:n. Päivällä molemmat vauvat edustivat lounastapaamisessa ex-kollegan kanssa Sushibar+Winessa Korjaamolla. Baby K. oli onneksi vieraskorea, eikä harrastanut Kauteen myös läheisesti liittyvää ruokien purskauttamista suustaan. Päivän muilla aterioilla sen sijaan Noora K:ta kuorrutettiin jyrkistä kielloista huolimatta erilaisilla soseilla ja puuroilla. Illalla perhe K. testasi vauvan uutta menopeliä eli fillarin peräkärryä. Testiajo suoritettiin Noora K:n lenkillä, eikä juoksusta meinannut naurun vuoksi tulla ajoittain mitään, kun arvokkaasti matkustava pieni kyytiläinen oli niin koomisen näköinen. .

Parasta: Iltalenkki Töölönlahdella ja jopa 7,5 km sykemittarin näytöllä  (Noora H.), hauska iltalenkki koko perheen kanssa (Noora K.)
Huonointa: Sushibar+Winen palvelu (molemmat)

Tiistai
Noora K. joutui edelleen sosehyökkäysten uhriksi. Siinä meni se ihana hame, joka oli ehtinyt olla kaksi kertaa päällä. Päivä oli kuitenkin muuten varsin mainio. Alkuillasta kyläiltiin Noora K:n vanhempien mökillä. Sade taukosi hetkeksi ja päivällisen saattoi syödä ulkona terassilla, se vasta oli jotain. Illalla kotona vauvan mentyä nukkumaan myös Koot katsoivat Hidden Figuresia, on kyllä viimeisen päälle hyvä leffa. Sellaista elokuvaa löytyy harvoin, josta pitäisivät molempien Noorien lisäksi myös miehet, mutta tässä oli yksi sellainen.

Noora H. taas puolestaan emännöi Turusta Helsinkiin saapunutta pikkusiskoaan. Jos Noora H:n uusperhekuviot eivät ole muistissa, niin pikkusiskoja ja -veljiä on siis yhteensä neljä. Helsingin vierailu aloitettiin kirppiskierroksella, joka oli varsinainen jymymenestys. Töölön Kaivarin Kanuunasta löytyi upouusi Zaran kipparitakki, keittiöpurkkeja ja siskolle korolliset mokkasaappaat. Saappaat olivat niin kivat, että Noora H. taitaa hankkia samanlaiset syksyksi. Täydelliset kapeiden farkkujen kanssa. Iltapala haettiin Social Foodista, josta saa Helsingin parhaat hampurilaiset .

Parasta: Baby K:n keinumisfiilikset mökillä ja Hidden Figures(Noora K.), fiksut ja kaikin puolin ihanat sisarukset (Noora H.)
Huonointa: Pilalle mennyt hame (Noora K.)

Keskiviikko
Noora H:n kaupunkikierros jatkui keskiviikkona. Tällä kertaa tutustuttiin Punavuoreen. Lounas syötiin Iso Roban Vibamissa ja jälkkäreille mentiin tietysti Levainiin. Minne muuallekaan sitä parikymppisen pikkusiskon veisi kuin kaupungin kuumimpaan kahvilaan. Noora H. on varmaan tosi toivottu asiakas: ensimmäisellä kerralla Baby H. järjesti melkoisen kakkaepisodin ja toisella kerralla Noora H. itse kaatoi kahvit pitkin pöytiä. Palvelu on aina silti tosi ystävällistä, ja kahviakin saa santsata. Levain on siis kaikkien kehujen arvoinen.

Noora K. perheineen retkeili polkupyörillä Haltialaan katsomaan eläimiä ja tapaamaan ystäviä. Päivä oli tosi kaunis ja ajelu sujui mainiosti. Kun Baby K. ei katsellut kärrystä maisemia, hän leikki tyytyväisenä leluillaan. Vauvan unet tuntuivat edelleen olevan yksi komediapläjäys. Keskiviikkoaamuna vauva nimittäin löytyi yöuniltaan kuvanmukaisessa asennossa. Illalla syötiin nachoja ja katsottiin edellisenä iltana kesken jäänyt leffa.

Parasta: Levainin Pastéis de Nata -leivos (Noora H.), Haltialan yleinen ihanuus (Noora K.)
Huonointa: Kello viiden aamuherätys ja päivä ilman päikkäreitä (Noora H.), kun Baby K. säikähti ponia (Noora K.)

Torstai
Noora K. huokaisi aamulla helpotuksesta, tänään vihdoinkin pitkästä aikaa vauvojen kanssa kerhoon = asiallinen määrä leikkejä, loruja ja lauluja, jotka eivät valitettavasti kuulu Koon vahvimpaan osaamisalueeseen ilman ohjausta. Ja koska kerhossa on kesäaikataulu, sitä ennen ehti lenkille aamulla. Jes! Olipa ihanaa juosta metsälenkki, jossa osa matkasta taittuu pitkospuilla. Kerhon jälkeen kahviteltiin ulkona ja käveltiin kaiman ja Baby H:n kanssa. Tällaista äitiysloma on parhaimmillaan.

Noora H:n piti syödä rauhassa aamiainen, mutta eihän siitä tullut mitään. Kesken aamiaisen tuli meinaan mieleen, että siivouspäivää voisi jo aloitella pyykinpesulla ja siitä tilanne eskaloitui edelleen. Kymmeneltä Hesari oli edelleen lukematta, kahvi jäähtynyt ja jugurttikipossa puolet jäljellä. Koti oli kuitenkin järjestyksessä, parit blogikuvat otettuina ja Baby H. päivävaatteissa. Ja lakanat kuivumassa parvekkeella, kerrankin aurinkoinen päivä, jes! Kerhoilun jälkeen jatkettiin viikkosiivouksella ja tämän postauksen kirjoittamisella. Ja kolme viikkoa suunniteltu salikäynti siirtyi taas. Mutta tänään Noora H. menee salille, katsokaa vaikka illalla Instagram Storiesista.

Parasta: Kerho! Laulu- ja loruteema! (Noora K.), yllättävän hyvä siivousviini, jonka ruma etiketti ensin hämäsi (Noora H.), lakatut varpaankynnet (Baby K. ja monet muut kerhon vauvat)
Huonointa: Arlan korvikemaitotetran käyttökokemus, maito leviää kahdeksalla kerralla kymmenestä pitkin pöytiä. (Molemmat)

Hauskaa viikonloppua!

Vinkattu viini ja Iittalan astiat saatu osana vuosiyhteistöitä.

Perjantain parhaat
Podcast: kaunistelua ja sporttikuulumisia

You Might Also Like

59 Comments

 • Reply
  Tuulevi
  07/28/2017 at 08:19

  Noora K:lle vinkki sappisaippuasta, jos ei ole jo tuttu tuote. Sonettilta ainakin saa toimivaa. Ei ole vielä sellaista ruokalikaa, joka ei sillä olisi lähtenyt. 🙂

  • Reply
   Sara // housefive
   07/28/2017 at 10:39

   Komppaan! Erityisesti, jos tahran käsittelee ja antaa tekeytyä yön yli ja sit pesu.

  • Reply
   Blue Peony
   07/28/2017 at 11:16

   Täältä toinen ääni sappisaippualle, maagisen toimiva ja todella riittoisa tuote!

  • Reply
   Iukku
   07/29/2017 at 11:40

   Sappisaippualla lähtee kaikki!

   Kivaa viikonloppua Noorat!

   • Reply
    Maya
    07/30/2017 at 21:26

    Vielä yksi sappisaippuasuositus! Nestemäistä kunnolla tahraan ja koneeseen, niin lähtee. Tosin ei ihan välttämättä, jos ehdit jo pestä ilman. 😕

    Ja baby K, meilläkin pyörittiin tuon ikäisenä ympäri sänkyä, oli hieman hankalaa kun oli korotuspalat sängyssä refluksin takia ja vauva löytyi sitten välillä itkemästä pää alaspäin kun ei päässyt kääntymään takaisin. 🙁 nyt pari kuukautta myöhemmin ei pyöritä onneksi enää niin paljoa, tosin sitten istutaan tai seisoskellaan käytännössä täydessä unessa ja itkeskellään sitten sitä. 🤗 vaihe vaihe 🖒

    • Reply
     Noora H.
     07/31/2017 at 08:25

     Vau, mikä määrä vinkkejä! Kiitän myös omalta osaltani, Baby H:lla on myös välillä vähän ongelmia ruoan sihtauksen kanssa. 😀

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:22

   Kiitos kaikille sappisaippuavinkeistä, sillä ja UV-puhdistuksella tuli voittava yhdistelmä. 🙂

 • Reply
  Johanna
  07/28/2017 at 08:57

  Ihana perjantain parhaat! Kivasti päiväkirjamainen ja babyt toivat omat mielipiteensä esiin 😄

  Osaako Noora H. kertoa, mistä pikkusiskon kaunis neuletakki / jakku on peräisin..? Näyttää tosi kivalta!

  Mukavaa viikonloppua teille molemmille ja perheille!

  • Reply
   Noora H.
   07/31/2017 at 08:26

   Takki on Zarasta. 🙂 Viikonloppu oli ihanan rela, toivottavasti sullakin!

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:23

   Kivaa loppuviikkoa Johannalle! 🙂

 • Reply
  RK
  07/28/2017 at 09:04

  Suosittelen testaamaan sosetahroihin aurinkovalkaisua. Pyykkikoneessa käyneet vaaleat vaatteet ulos niin, että tahrakohdat saavat aurinkoa muutaman tunnin. Toimii vähän tahran aiheuttajasta riippuen tosi hyvin. Moni vaalea body sai tämän kikan avulla jatkoaikaa lapsen vauva-aikana. Ihan kaikkiin tahroihin aurinko ei valitettavasti tepsi.

  • Reply
   Hanna
   07/28/2017 at 11:22

   Aurinkoa minäkin olisin vinkannut. Normipesu sallituissa lämmöissä ja sitten aurinkoon muutamaksi tunniksi. Tomaatti, porkkana, maito ym. lähtee kyllä auringossa.

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:29

   Mä olin aiemmin käyttänyt aurinkoa vain valkoisille, mutta hienosti tepsi värillisellekin. 🙂 Kiitos vinkistä, siis!

 • Reply
  Marie
  07/28/2017 at 09:33

  Tai sitten tahroihin voisi kokeilla niitä Korfulta (vai mistä se oli, Kreikasta kuitenkin?) tuotuja saippuoita. Mikäli ei kaikki mennyt tuliaisiksi. Noillahan ne paikalliset vanhemmat emännät siellä kujien reunoilla pesee pyykkilaudalla käsipyykkiäkin, luulisi toimivan.
  Sympatiat sosepurskauksien kohteeksi joutuneille Noorille ja kesämekoille! Oma pahin kokemus on kun esikoinen 2-vuotiaana kömpi yöllä vanhempien väliin, valitti huonoa oloa ja parin sekunnin päästä oksensi keskelle parisänkyä ja suurin osa oksusta taisi roikkua äidin siihen aikaan todella pitkissä hiuksissa. Siinä oli hieman miettimistä toimintajärjestyksessä, että mitä siivotaan ensin… 😀 :D.
  Ihanaa kesäistä viikonloppua molemmille Noorille – aurinkoa, lepoa ja yhdessäoloa! <3

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:31

   Ei mennyt kaikki tuliaisiksi, tuotiin itselle kans. 🙂 Ihan totta, unohdin ne kokonaan, vaikka ovat vielä esillä ja näen ne koko ajan. 😀 Ja voi apua tota oksennusta. Mulla on kanssa tosi pitkä tukka, can’t wait… Kivaa loppuviikkoa!

 • Reply
  Sini
  07/28/2017 at 09:51

  Tuolla aiemmin mainitulla Sonettin sappisaippualla en ole saanut yhtäkään tahraa pois 😀 Mutta tämä sappisaippua on ihmetavaraa. Sain vinkin työkaverilta ja olen saanut jo viidestä valkoisesta t-paidasta epämääräiset pikkuroiskeet pois: https://fi.dr-beckmann.com/tahranpoisto/sappisaippua/sappisaippua-tahranpoistoon/

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:31

   Mulla on just tätä. Hyvin meni, kun yhdisti päälle vielä UV-puhdistuksen. 🙂

   • Reply
    Cherrymarja
    08/02/2017 at 13:07

    Apua, mikä on uv-puhdistus… Täytyypä googlailla. Olisi kiva jos tekisitte joskus jonkun pyykkäys/pesuaine/vaatteiden puhdistus&huolto- tms. martta-postauksen 😀 Luulisin, että sopisi kohderyhmällenne joka on tällaisia kolmikymppisiä siivousintoilijoita varmaan pullollaan? 😉 Joskus Magicpoks-blogissa oli postaus tyyliin “näin meillä siivotaan” ja siinä oli pyykkirutiineja yms. kodin hyväksi havaittuja siivouskikkoja. Tämmöisiä oikeasti hyödyllisiä postauksia on ainakin minun mielestäni mukava lukea 🙂
    Kiitos teille kivasta, asiallisesta ja aikuismaisesta blogista!

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  07/28/2017 at 11:05

  Hei, tosi kiva uusi tyyli Perjantain parhaisiin. Tykkään todella paljon. En sano, että parempi, kuin edellinen, vaan pikemminkin uusi ja raikas. Kumpikin toimii.

  Ja edelliseen podcastiin palaten, minä voin lähteä toisen Nooran kävelytettäväksi, sitten kun tämä vauva pitäisi saada marraskuussa ulos. Edellinen, kuin ei olisi halunnut tulla ulos millään ja tämä, kun ei saisi mennä edes yliaikaiseksi. Palailen tähän sitten marraskuussa. ;D

  • Reply
   Noora H.
   07/31/2017 at 08:28

   Haha, pistät sitten vain viestiä, niin saadaan synnytys käynnistymään. 😀

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:32

   Kiva kuulla! kokeiltiin nyt vaihteeksi tällaista, saatetaan siis tehdä tulevaisuudessakin näin. 🙂

 • Reply
  SuviAnni
  07/28/2017 at 12:12

  Torstaina olikin kiva tuokio vauvakerhossa, meni myös meidän päivän parhaisiin! 🙂 Täällä (edellisen lisäksi) viikon paras mammalomahetki oli lounas Birgitan terassilla Hernesaaressa. Ihana aurinko ja ihana meri, hyvä burgeri, suosittelen!

  • Reply
   Noora H.
   07/31/2017 at 08:29

   Kyllä, kerho pelastaa päivän. 🙂 Birgitta on tosi kiva, siinä on ainoastaan yksi huono puoli: hampurilaiset ovat tosi pieniä. Tai oli ainakin pari kesää sitten. Ehkä nyt enemmän lisukkeita?

   • Reply
    SuviAnni
    07/31/2017 at 14:58

    No joo, eihän se hampurilainen kyllä valtava ollut. Mutta nälkä lähti kuitenkin! Ja oon aika suuriruokainen… 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:33

   Oli jotenkin superkiva kerho ja Baby K. sai mallia ryömimiseen isommiltaan ja alkoi itsekin ryömiä myös eteen päin viikonloppuna. Kylläpä taisi maailma avautua. 🙂

 • Reply
  Riikka
  07/28/2017 at 12:16

  Moi,

  Mäkin haluaisin tietää mistä Noora H:n pikkusiskon jakku/takki on peräisin:)

  Mukavaa veckosluuttia!

  • Reply
   Noora H.
   07/31/2017 at 08:30

   Pikkusisko kertoi sen olevan Zarasta. 🙂

 • Reply
  MamaL
  07/28/2017 at 13:46

  Hidden Figures, yksi parhaita näkemiäni leffoja. Ja tahroista puheenollen, mikä tahansa palasaippua on hyvä kihnuttamaan tahrat pois! Sain jopa mustaa öljyä sisältäneen tahran hinkaten pois.

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:41

   Se oli kyllä superhyvä leffa. 🙂

 • Reply
  Hanna
  07/28/2017 at 22:26

  En muista, olinko jo kertonut tämän, mutta mun ystävän jääkaapin ovessa luki aikoinaan “Se on vaihe.” Niitä tuntuu riittävän, näköjään. Omat on 5 ja 8, vaiheensa vieläkin 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:42

   Hah, pitäis varmaan kirjoittaa omaankin jääkaapin oveen. 😀

 • Reply
  Riikka
  07/29/2017 at 09:59

  Sappisaippua lähtee omalle ostoslistalle, meidän 11 kuukautinen heittelee oikein sujuvasti ruokaa metrien päähän.

  Mukavaa viikonloppua molommeille perheille!

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:42

   Se oli kyllä hyvää kamaa, mulla oli sitä kaapissa entuudestaan, mutta olin unohtanut koko saippuan. Kivaa loppuviikkoa!

 • Reply
  Adelina
  07/29/2017 at 12:01

  Vinkkejä hameen tahralle näyttää tulleen jo useampia, ja annan vielä yhden lisää. Pinkissä suihkupullossa oleva Vanish oxiaction. Sillä olen kadottanut niin vaatteiden mustikkatahrat kuin valkoiselle matolle kaatuneen lasillisen punaviiniäkin. Toimii parhaiten tuoreisiin tahroihin, mutta kuivuneetkin on lähtenyt.
  Ja koska annoin toimivan vinkin hortensian eliniän pidennykseen aiemmin, niin suosittelen kokeilemaan tätäkin. 🙂
  (Taidankin seuraavaksi perustaa oman pirkkaniksivinkkipalstan…)

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:44

   Sitä kokeilin ekana, mutta näihin ei valitettavasti toiminut. Jaan mielipiteesi, että yleensä se on kyllä hyvää. Haha, se hortensiavinkki oli kyllä erittäin hyvä! 🙂

 • Reply
  Heini
  07/29/2017 at 12:11

  Kiitos leffavinkistä, tuli katsottua heti eilen ja tykättiin molemmat. Komppaan edellisiä kommentoijia, palamallinen Sonetin sappisaippua (ja tarvittaessa päälle aurinkokuivatus) on ihan ässä tahranpoistoon! Dr Beckmannin litku ei toiminut mulla ollenkaan.

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:45

   Kiva kun tykkäsitte! On kyllä ihan superhyvä leffa ja tuntui hauskalta, että just toissa talvena oltiin Kennedy Space Centerissä ihmettelemässä niitä avaruussukkuloita. 🙂

 • Reply
  H
  07/29/2017 at 16:22

  Mulla on jopa kesälomareissussa ollut nestemäinen sappisaippua mukana😁 on voinut sipaista saippuat lasten vaatteiden tahroihin tuoreeltaan, eikä vasta päivien päästä kotona…Jäätelöiden suklaa on pahin lasten kamppeiden tahraaja voikukkien ohella. Kaikkeen muuhun sappisaippua puree, kun tuoreeltaan ennen pesua laittaa. Ipanalle suosittelen Ikean hihallista ruokalappua. Ihan paras. Äiteille vois olla samanlaiset 😁😁😁

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:47

   En yhtään ihmettele. 😀 Sen verran sotkuista puuhaa tuntuu olevan vähän yksi jos toinenkin asia lapsen kanssa. Hihallinen ruokalappu meillä jo onkin, mutta on vieläkin vähän iso. Hetken aikaa siis mennään vielä harsovuorauksella ja mäkin ymmärsin alkaa ton tapauksen jälkeen käyttää kunnon essua syöttöhetkissä. 😀

 • Reply
  Elli
  07/30/2017 at 18:57

  Ihana tuo “pialle mennyt” hame, mistä olet sen hankkinut? Minäkin liputan sappisaippuan puolesta 😉

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:48

   Vilan alennusmyynnistä tänä kesänä. 🙂

   • Reply
    Elli
    08/06/2017 at 08:33

    Kiitti 🙂 Muistatko hameen mallia, jos löytäisin vaikka verkkokaupasta vielä samanmoisen 🙂

 • Reply
  Tipitii
  07/31/2017 at 08:09

  Kiitokset leffasuosituksesta, Hidden figures oli mainio leffa ja siippakin tykkäsi!
  …ja Noorien puolesta uskallaan kommentoida että tuo kaunis pikkusiskon takki on Zarasta vuoden takaisesta mallistosta 🙂 t. saman takin omistaja

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:49

   Hei mahtavaa, että näin moni on tykännyt leffasta! 🙂 Se oli ihan loistava. 🙂

 • Reply
  Jossu
  08/01/2017 at 08:50

  Ah it’s good to be back. Pitkän hiljaisuuden jälkeen palaan minäkin lukemaan ja kommentoimaan iki-ihanien Noorien blogia. Hetken aikaa sain eilen scrollailla blogia ees taas ja voi hitsi miten rentouttavaa ja inspiroivaa oli palata tänne (kuulostaa jo maksetulta kommentilta tämä..) 😀 Ostoshimoja herättivät Iittalan Taika-postaukseen saadut posliinit ja mietin kuumeisesti mistä ihmeestä taikoisin kaappiini lisää tilaa. Muumimukeja on tullut hamstrattua monta vuotta ja nyt kun niitä löytyy naurettavan iso kasa, tuntuvat ne lähinnä tilan viejiltä.. Pitäisi pistää myyntiin ainakin ne, joista en edes pidä. Arkiastioina meillä on Teemaa sekä Pentikin Vaniljaa, joista jälkimmäistä ei kyllä Taian kanssa voisi yhdistellä, mutta tuskin keltään löytyy astiastoja, jotka kaikki sointuvat täydellisesti yhteen? No ei, en kyllä vahingossakaan sekoittaisi noita kahta 😀 Mutta vasta postauksenne myötä tajusin, että Taika näyttää parhaana ja on helpoiten yhdistettävissä muihin astiastoihin juuri mustavalkoisena, vaikka aiemmin olin päättänyt, että himoitsen vain ja ainoastaan valkopohjaista, jossa on värikkäät yksityiskohdat.
  Mutta hei maksetun kommentin tyyliin palatakseni, niin haluaisin esittää postaus./poditoiveen: itsetunto. Hävettää sanoa, ettei meillä Noora H:n kanssa taida montaa vuotta olla ikäeroa ja silti vaikutatte molemmat todella kypsiltä, fiksuilta ja itsevarmoilta. Onko teillä ollut koskaan heikkoa itsetuntoa, jonka myötä mahamakkarat ovat ahdistaneet, peilikuva ahdistanut – kaikki vähän ahdistanut? Onko teillä dieetti- tai liikaa liikuntaa-suorituksia takananne? Kaipaisin vinkkejä siihen, miten omaa itsetuntoa voisi nostaa. Olette molemmat todella hyvässä kunnossa ja palaisin halusta päästä samanlaiseen balanssiin, jossa näytätte olevan: syötte, elätte, liikutte rennosti ja näytätte silti todella terveiltä ja hyvännäköisiltä, eikä kummallakaan näytä olevan mitää liikaa eikä liian vähän.
  Toisena ehkä kevyempänä toiveena esittäisin jutun laukuista: Noora K:n Michael Kors (Selma?) näyttää kivalta – onko se kevyt? MK:n laukut kuuluvat järkevän budjetin laukkuihin mielestäni (200e laukusta on vielä ok) – onko se kestänyt käyttöä miten? Noora H:n Kate Spade-pikkulaukku on toinen kuolaamisen aihe.. Harmi, että se maksaa maltaita Stockalla.
  Jatkan tässä vanhojen blogipostausten selailua ja verestän vanhoja muistoja. Nimim. lukenut blogianne jo vuosia 😀

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:55

   Tervetuloa takaisin! Mustavalkoinen Taika on kyllä tosi hyvän näköinen, aloin itsekin jo harmitella, etten ottanut syvien lautasten lisäksi myös tavallisia, olisivat olleet ihanat monenlaisiin kattauksiin. 🙂

   Itsetuntotoive noteerattu, katsotaan josko ottaisimme tämän aiheen käsittelyyn. 🙂 Tähän on varmaan aika vaikeaa vastata kommenttiboksissa ilman, että tulee to-del-la pitkä ja polveileva vastaus, mutta tuntuu siltä, että pakko silti sanoa jotain. Haluaisin poimia tuolta nimenomaan tuon rennosti-sanan. Se on se avain. Liika kiristäminen ei IMO toimi millään elämän osa-alueella ja ehkä se rentous sitten välittyy ulkoiseen olemukseen? Fiilisjuttuja, koska numeroiden perusteella esimerkiksi mä olen ihan tosi tavallisessa kunnossa. En ihmeellisen hyvässä, enkä ihmeellisen huonossa. Kiitän kauniista sanoistasi ja lupaan miettiä, josko saisin ajatukseni tästä aiheesta johonkin tolkulliseen ja ymmärrettävään muotoon. 🙂
   Ja on se Selma aika kevyt. Olen tykännyt laukusta tosi paljon, eikä se ole kovasta käytöstä huolimatta kulunut oikeastaan ollenkaan. On ihan mun luottolaukku töissä. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/02/2017 at 21:17

   Tervetuloa takaisin munkin puolesta. 🙂 Olet tainnut tauon aikana lukea ajatuksiani, koska kirjoitin drafteihin postauksen itsetunnosta. Tulin sitten kuitenkin siihen tulokseen, etten aio sitä julkaista. Tuntui aavistuksen liian henkilökohtaiselta. Mulla ei nimittäin ole mikään erityisen hyvä itsetunto. 🙂 Mietin ihan liikaa sitä, mitä muut ajattelevat ja stressailen ihan tyhmiä juttuja.

   Mutta kroppaan itsetunnon hyvyys/huonous ei ole enää kytköksissä, vaikka se oli sitä joskus nuorempana. Olen nimittäin tullut siihen tulokseen, että sanonta “ikinä ei voi olla liian laiha tai rikas” pitää paikkansa. Ihan sama, kuinka tikissä kunnossa olen ollut, niin silti en ole ollut 100 % tyytyväinen. Sama juttu rahan kanssa, kulut kasvavat samassa suhteessa kuin tulot. Ja kerta asia on näin, niin sitä voi hyvin höllätä painojuttujen suhteen. Turha stressata parista kilosta tai sentistä, ei niiden karistamisesta tule yhtään sen onnellisemmaksi.

 • Reply
  Paula
  08/01/2017 at 13:20

  Kiitos taas kivasta postauksesta. Pikkuisten taaperoiden kanssa elämä on tosiaankin erilaisia kausia tai vaiheita niin kuin edellä kommentoinut Hannakin totesi. Juuri kun ehdit tottua yhteen vaiheeseen, alkaakin toinen.

  Omat lapseni alkavat olla jo teini-iässä, mutta jos oikein muistan, niin molemmilla Noorilla on kohta edessä se vaihe, kun pinnasängyn levyä/patjaa pitää pudottaa alaspäin. Alkaa se “hassunhauska” vaihe, kun lapsi opettelee seisomaan ja joidenkin pikkuisten onkin harjoiteltava tätä taitoa yötä myöten. Juuri kun luulet yösyöttöjen jääneen lopullisesti taakse ja saat vihdoinkin nukkua, heräätkin ihmeelliseen ähinään ja puhinaan, kun taapero punkeaa itseään ylös pinnasängyn reunoja myöten. Siitä on sitten hauska muksahtaa kellalleen ja aloittaa touhu taas alusta. Jo tottahan vaavin täytyy hurrata itselleen hihkumalla ilosta, onhan se merkittävä vaihe pikkuisen elämässä. Siinä neljän aikaan aamyöstä ei äiti ehkä jaksaisi niin iloon yhtyä, mutta tämäkin kausi on vain ohimenevä vaihe 😁.

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 08:57

   Juu, erilaisia vaiheita tuntuu olevan pullollaan tämä ensimmäinen vuosi. Ei voi muuta kuin toivoa, että jotkut niistä menisivät ohi nopeammin kuin toiset. 😀

  • Reply
   Noora H.
   08/02/2017 at 21:19

   Jep, just laskettiin pinnasängyn levyä alemmas, kun vauva kuikuili vaarallisen näköisesti laidan yli. 😀

 • Reply
  Kukkamaari
  08/01/2017 at 18:46

  Onko minulta mennyt ohi, vai onko teillä ollut postausta paluusta raskautta edeltäviin mittoihin? Ajatuksianne asiasta, sen helppoudesta tai haastavuudesta ja tavoitteistanne olisi mielenkiintoista lukea.

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 09:04

   Ei ole ollut ja tuskin tuleekaan. Mun ajatus aiheesta on aika lailla tämä: kaikki aikanaan, ilman paineita. Raskauteen ja synnytykseen (saati sitten vauvaelämään) liittyy niin paljon asioita, jotka ovat täysin poissa omasta hallinnasta, että tavoitteiden asettaminen tämän asian kanssa tuntuu musta ajatuksena oudolta. Meistä kumpikin on kohtuuden, riittävän järkevien elintapojen ja maltillisuuden kannattaja, joten mitään kovin ihmellisiä vinkkejä meillä tuskin olisi edes antaa.

   • Reply
    Noora H.
    08/02/2017 at 21:26

    Joo, ei ole tulossa minultakaan, niitä on somessa jo ihan riittämiin ilman meidän panosta. 🙂

 • Reply
  Tiina R
  08/02/2017 at 08:15

  Kun tuli kyse MK Selma-laukusta, onko sinulla medium vai large? Oletko ollut kokoon tyytyväinen?

  • Reply
   Noora K.
   08/02/2017 at 09:05

   Apua, en muista! Luulen, että large? Ja kyllä olen ollut, työlaukkuna ihan ykkönen. 🙂

 • Reply
  Tiina R
  08/02/2017 at 13:41

  Noin 41 cm X 27 cm ovat largen mitat. Olisko se?
  Mediumin puolestaan noin 21 cm X 30 cm.

  Työlaukkua olen tilaamassa, enkä pääse paikan päälle vertaamaan.. Vaikuttaa tyylikkäältä, mutta jämäkältä laukulta 😊.

 • Reply
  Anneli
  08/02/2017 at 20:36

  Ensimmäisiä kuvia katsoessa tuli mieleen, että miten erilaisia eri maiden vauva do’s and dont’s ovat. Ja miten niistä tulee ihan itsestään selvyyksiä kun joka taholta niitä kuulee. Täällä Saksassa kun ei esimerkiksi saisi vauvaa missään tapauksessa laittaa nukkumaan peiton kanssa, ainakaan yöksi, koska sehän voisi mennä sen pään yli ja siihen voisi vauva tukehtua. Saksalaiset vauvat siis nukkuu makuupussissa.

  Toisaalta olen taas kuullut, että Suomessa neuvolat neuvoo ettei lapsen kanssa pitäisi juoda samasta pullosta tai suukotella suulle, koska kariesbakteerit voivat siirtyä lapselle. Kun täällä kysyin asiasta hammaslääkäreiltä, he olivat sitä mieltä, että jos vanhemmat pitää huolta hampaistaan niin ei se niin vakavaa ole.

  Siis tässä ihan vaan muutama esimerkki, muitakin eroja löytyy. Myös raskaana ollessa ohjeet ovat aika erilaisia. Vähän ihmetyttää kun en nyt kuitenkaan niin kaukana Suomesta ole. Mutta jännä on myös, että jotenkin omaksun enemmän tämän maan do’s and dont’s, vaikkei ne yhtään sen huonommat tai paremmat ole. Ehkä se lääkäreiden ja neuvolatätien paasaaminen toimii paremmin kun netistä luettu 🙂

  Oletteko törmänneet muihin eroihin? Tai eroihin vaikka isovanhempien/vanhempien mielipiteissä tietyissä asioissa? Ja kun tässä vähän postaustoiveaiheessa jo ollaan, niin olen kokoamassa tulevalle äidille survival kittiä ensimmäisiin kuukausiin ja olisi kiva kuulla mitä te sellaiseen laittaisitte.

  Olen löytänyt bloginne vasta muutama kuukausi sitten, mutta mun perjantait lähtee aina käyntiin teidän perjantain parhailla! Siitä alkaa sitten miettimään omia perjantain parhaita ja huomaa aina että kuinka hieno viikko onkaan takana.

  • Reply
   Noora H.
   08/02/2017 at 21:38

   Perhepeti! Se tuli ekana mieleen. Sitä ei kaiketi kovin monessa muussa maassa suositella? Täällä se taas on melkein itsestäänselvyys. Mua se pelottaa, koska olen ihan varma, että runnoisin vauvan nukkuessa. Ja stressaan kyllä myös tuota peittoasiaa, siksi tarkistan peiton asennon monta kertaa yössä ja meillä on myös kätkythälytin. 😀 Vaikka vauva kyllä osaa ottaa peitot pois naamalta. Baby H:n suurinta hupia on laittaa unilelu naaman päälle, sätkiä sen alla ja sitten virnistää iloisesti, kun sen ottaa pois. Jos leikkiin ei lähde tarpeeksi nopeasti, niin hän siirtää sen itse pois.

   Olen jutellut äitiydestä paljon mummoni kanssa, joka on kahdeksankympin paremmalla puolella. On hauska huomata, että me olemme asioista aika samoilla linjoilla. 🙂 Mummoni kannattaa kaikkea arkea helpottavaa, jotta äiti jaksaa paremmin ja yhteistä aikaa vauvan kanssa on enemmän. Musta ihan hyvä periaate. 🙂 Mummon juttuja kuunnellessa sitä on myös ymmärtänyt, kuinka hyvin meillä nykyajan äideillä on asiat. Ja mun oma äiti taas on sitä mieltä, että asiat on nykyään vähän liiankin hyvin: erilaisia vaihtoehtoja on niin paljon, että siitä tulee stressiä ja ihan turhia “äitiyskategorioita”.

   Mutta eri maiden suurimmat erot taitavat liittyä raskauden aikaiseen ruokailuun, siinä on isoja eroja jo Suomen ja Ruotsinkin välillä. Tämä olisikin tosi mielenkiintoinen aihe! Meillä on jonkin verran ulkosuomalaisia lukijoita, jos kaikki laittaisivat omasta kotimaastaan isoimmat erot ja me kokoaisimme ne yhdeksi postaukseksi?

   • Reply
    Anneli
    08/06/2017 at 13:13

    En olisi uskonut, että perhepetiä Suomessa vielä suositellaan! Täällä se on varmaan suurin no-go. Tosin miehen serkku on kuollut perhepetiin, joten eivät ne varoitukset ihan turhia ole. Unileluja täällä ei vauvoilla myöskään saisi olla, mutta siitä en ole kauheasti välittänyt.

    Minun naistenlääkäri sanoi, että voin oikeastaan syödä mitä vaan, mutta raakaa lihaa kannattaisi välttää. Raaka kala olisi ollut sen mielestä ok, mutta välttelin sitä kuitenkin. Aika usein olen lukenut, että lakua ei kannattaisi kauheasti syödä. Suomessa taitaakin olla vähän pidemmät listat niistä “kielletyistä” ruoka-aineista?

    Osaatte muuten hienosti kommunikoida suullisesti. Tämä kommentti taitaa kuulostaa vähän hölmöltä, enkä tiedä johtuuko tämä huomio enemmänkin siitä, että oma suomenkieli alkaa rappautumaan, mutta on ilo kuunnella teitä kahta kun osaatte käyttää kirjavaa kieltä sujuvasti, jopa noin spontaanisti! Olen vähän kade! 🙂

  Leave a Reply