Sisustus Yhteistyö

Museovinkki sunnuntaihin

Noora H. ja Noora K.

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia ja Iittala

Sunnuntai on täydellinen päivä museovierailulle. Sunnuntait kun ovat niitä laiskanpulskeita päiviä, jolloin jää helposti koko päiväksi kotiin vetelehtimään. Laiskat kotipäivät ovat toki joskus ihania, mutta meillä on hämärä muistikuva äitiyslomaa edeltäneestä ajasta, että joskus sellaisina päivinä työasiat hiipivät mieleen jo alkuillasta. Niinpä sunnuntaisin kannattaa tehdä jotain mukavaa, joka vie ajatukset pois tulevasta työviikosta ja auttaa relaamaan vielä hetken. Ja mikäs sen parempaa, jos puuha on vielä samaan aikaan sivistävää.

Alkusyksystä ehtii vielä vierailemaan Ateuneumin Alvar Aalto -näyttelyssä, joka on auki 24.9. asti. Näyttelyssä pääsee tutustumaan Aallon suunnittelemiin esineisiin, huonekaluihin, pienoismalleihin ja piirroksiin. Aalto on hämmästyttävän ajaton suunnittelija, hänen 1920-luvulla piirtämät rakennuksensa voisivat olla suoraan nykyajan arkkitehdin pöydältä, puhumattakaan Viipurin kirjastosta 1930-luvulta.

Muita Nykki-faneja saattaa muuten kiinnostaa seuraava knoppitieto: Aallolla oli oma näyttely MoMassa 1938 ja hän suunnitteli Suomen paviljongin New Yorkin maailmannäyttelyyn 1939. Jos ei tässä piile salainen ase Trivial Pursuitiin, niin ei sitten missään.

Vuosien karttuessa Aallon suunnittelemat klassikot alkaneet tuntua omalta jutulta. Ensimmäiseen kotiin muuttaessa ne tuntuivat kuolettavan tylsiltä, sellaisilta esineiltä, joita ei ainakaan itselleen hanki. Ne olivat niitä vanhempien sukulaisten juttuja. Vaati hieman aikaa, että perinteistä suomalaista designia oppi arvostamaan. Tärkeä oivallus on myös ollut, että  klassikoita pitää käyttää omalla tyylillä. Vadille kasataan koristekivien ja kynttilöiden sijaan salaattia, ja maljakossa on rento kimppu perinteisten ruusujen tai tulppaanien sijaan.

Aalto-vati on muuten ollut jo pitkään Noora K:n vakkariastia vakkarisalaatille. Salaatti on aikanaan Whole Foodsin valmisruokatiskiltä apinoitu ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan aina vain. Siihen ei tarvita kuin vihreää salaattia, pehmeää vuohenjuustoa, kuivattuja karpaloita ja pekaanipähkinöitä.

Museovierailua ja kirjakaupoissa kirjojen selailua yhdistää se, että niistä tulee rento ja tyyni olo. Niiden jälkeen kuuluu kokata jotain helppoa ja kevyttä, kaataa lasiin torstain siivousviinin jämät ja pistää makuulle sohvalle tai sängylle. Sitten vain hyvä kirja käteen tai sarja pyörimään, eivätkä tulevan viikon kiireet paina lainkaan.

Raskaus- ja vauvaohjeet meillä ja muualla
Perjantain parhaat

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  08/06/2017 at 09:07

  Kävin katsomassa Ateneumin näyttelyn alkukesällä ja oli kyllä monipuolinen katsaus hänen tuotantoonsa, ja esillepanokin hyvin kaunis. Itselläni on jännän kaksijakoinen suhde Aaltoon: hänen huonekalujaan inhoan, mutta Aalto-maljakosta olen pitänyt aina.

  • Reply
   Noora H.
   08/08/2017 at 19:01

   Mä taas olen ihastunut pikku hiljaa Aaltoon. Ja mitä enemmän hänen töihinsä tutustun, sitä enemmän niistä pidän. Näyttelyn jälkeen olin valmis harkitsemaan myös huonekaluja. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:58

   Mä taas tykkään kyllä huonekaluista, mutta hänen suunnittelemistaan rakennuksista en useinkaan. Siksi oli kiinnostavaa perehtyä niihin tarkemmin tuolla näyttelyssä ja ehkä oivaltaakin jotain. 🙂

 • Reply
  Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  08/06/2017 at 14:47

  En itse ole mitenkään suuri Iittala-tuotteiden fani mutta juuri ne klassikot eli Aalto-vaasi ja vati myös minulta löytyy ja ne muistuttavat sopivassa määrin Suomesta meidän Brittikodissa. Aalto-vatia olen tosin vaan käyttänyt kynttilöillä mutta sen käyttö salaattivatina onkin loistava idea, pitääkin testata sitä seuraavan kerran kun tulee vieraita käymään!

  • Reply
   Noora H.
   08/08/2017 at 19:02

   Mä taas rakastan Iittalaa! Toisaalta se ei liene yllätys, koska fanitan myös kaikkea pelkistettyä japanilaista ja niissä on jotain samaa.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:59

   Mä tykkään Iittalasta superpaljon ja olen jälkeen päin vähän kadehtinutkin niitä kavereitani, jotka olivat niin fiksuja, jotka toivoivat ylioppilaslahjaksi esimerkiksi Essence-laseja. 😀

 • Reply
  Sara // housefive
  08/06/2017 at 21:26

  Ihana sunnuntaifiilis tässä postauksessa 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/08/2017 at 19:02

   Kiva kuulla. 🙂 Toivottavasti oli kiva viikonloppu!

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 09:00

   Kiitti! Samaa tavoitellaan tänään. 🙂

 • Reply
  Sari
  08/10/2017 at 10:43

  Olisi Noora H:lle pari sisustusaiheista kysymystä, vaikka asia ei nyt varsinaisesti liity postaukseen. Oletko ollut tyytyväinen teidän laminaattiin? Lisäksi kysyisin, muistatko mitä laattaa keittiön välitilassa on?
  Minulla on asunnon remontointi edessä ja materiaalivalinnat mietinnässä. Kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/10/2017 at 18:51

   Olen ollut tosi tyytyväinen. Tähän mennessä kestänyt hyvin, ei jää naarmuja vaikka huonekaluja vähän siirtelee. Olen joskus myös hinkannut jotain tahroja ihmesienellä, eikä laminaatti ole ollut siitäkään moksiskaan.

   Välitilan laatta on Laattapisteeltä ja kuitin mukaan El Blanco Brillo 7,5×15.

  Leave a Reply