Noora K:sta Vaatteet ja asusteet

3 kertaa 3

Noora K.

Kolme huonoa tapaani

Kiroilu. Noloa, eikä sille ole mitään ihmeempää puolustusta. Olen välillä aika paha suustani. Lapsen kuullen yritän tietenkin hillitä itseäni, mutta välillä epäonnistun surkeasti. Pahin paikka on auto. Taitaakin olla niin, että yksityisautoilu on pilannut jalon suunnitelmani olla kiroilematta lapsen kuullen.

Unohdan pyykit koneeseen. Alan usein pestä pyykkiä vasta illalla, kun olen varma, etten enää lähde kotoa mihinkään. Niinhän siinä sitten käy, etten jaksa valvoa siihen, että pyykkikone lopettaisi. Tai sitten en vain jaksa enää nousta Netflixin tai HBO:n parista ja VANNON ottavani pyykit kuivumaan heti ensimmäiseksi aamulla. Just joo.

Saatan laittaa takaisin jääkaappiin jonkun vanhentuneen jutun, jos olen ottamassa sitä ja huomaankin samalla, että pilalla on. Tämä koskee varsinkin lasipurkkeja, koska ensin pitäisi tyhjentää se, sitten huuhdella ja sitten vielä viedä toiseen huoneeseen kierrätyskassiin. Se on liikaa vaadittu.

Kolme eniten käyttämääni vaatetta

Stockan alesta ennen juhannusta löytämäni Vilan v-aukollinen t-paita. Ostin kerralla kaksi mustaa, kaksi valkoista, yhden vaaleanpunaisen ja yhden tummansinisen. Se menee ihan kaiken kanssa!

Hollisterin ikivanhat harmaat vajaamittaiset verkkarit. Siitäkin huolimatta, että ostin Nykistä kahdet uudet ja raikkaat kotiverkkarit. Nämä vajaamittaiset nyt vain tuntuvat passaavan kesään parhaiten. Lupaan heivata ne syksyn alettua tai heti kun kangas kuluu haaroista puhki. Mahdotonta sanoa, kumpi tapahtuu ensin.

Zaran revityt boyfriend-farkut. Ostin nämä joskus loppukeväästä ja en ole paljoa muita farkkuja tainnut käyttää. vaikka vetäisin jalkaani mitä, tunnun aina loppupeleissä poistuvan ovesta näissä. Vakkariasuni tänä kesänä on ollut Vilan t-paidasta, revityistä farkuista ja joko Ted Bakerin rusettisandaaleista tai Converseista koostuva setti.


Kuva: Mustarttu

Kolme eniten käyttämääni lausetta

“No niin, reippasti nyt!” (Jumittavalle Laivikselle)

“Äiti ottaa lisää talouspaperia / kahvia.” (Vauvalle)

“Mitä sä haluat syödä tänään?” (Miehelle. Koska minulla on nykyään nolla omaa ideaa.)

Perjantain parhaat
Raskaus- ja vauvaohjeet meillä ja muualla

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  08/09/2017 at 06:34

  Voin lohduttaa sinua, että kiroilu ei pilaa lasta (hyi, sanoinko tuon ääneen?) ja kummasti se lapsi oppii, että niitä sanoja ei joka tilanteessa viljellä. Oma lapseni otti kerran nelivuotiaana pyynnöstäni biopussin pois sangosta ja pussi oli vuotanut reippaasti. Hän huoahti kuin minä ikään ja kirosi. Hätkähdin, mutta sitten lapsi kääntyi minuun päin ja sanoi hyvin aikuismaisesti ja rauhallisesti, että älä hermostu, tiedän hyvin, että näitä sanoja ei viljellä kodin ulkopuolella :-D! Eikä hän muutenkaan noita sanoja juuri käytä. Ja voin tunnustaa samaan hengenvetoon, että jouduin kerran opettamaan saksan prefiksien käyttöä ja se meni kohteelle jakeluun (ehkä esimerkin erikoisuuden vuoksi), kun päädyin käyttämään esimerkkinä saksan p-sanaa, josta on myös saksassa verbi. Kuulemma loistavaa esimerkkiäni ei opettajalle esitelty, mutta ipana oppi :-D.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:25

   Hope so! Olisi varsin jäätävää, jos lapsen eka sana olisi kirosana. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  08/09/2017 at 06:37

  Niin ja eniten käyttämäni lausahdus lapselle on “Toimi!” – sitä tarvitaan nyt hänen tiettyä ikää lähestyessään yhtäkkiä enemmän kuin pikkulapsivaiheessa. Eräänä iltana jälkeläiseni suihkuun maleksiessaan julisti, että jos kirjoittaisin omaelämäkerran, sen nimeksi voisi antaa “On toiminnan aika”, osat I ja II…

  • Reply
   Sara // housefive
   08/09/2017 at 11:09

   Ahahhaa tämä on niin tuttu lausahdus 😁

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:27

   Haha, mä niin allekirjoitan ton, että on tilanteita, joissa tarvitaan käskytystä. Pätee myös puolisoihin. 😀 Siis myös minuun.

 • Reply
  Laura
  08/09/2017 at 07:11

  Jee – vika vaatteet on ihania, mikä malli kyseessä paidassa? Saako vielä?

 • Reply
  Heini
  08/09/2017 at 07:40

  Todella lohduttavaa kuulla, että jollain muullakin on tuo kolmas huono tapa! Mies jaksaa sitä ihmetellä vielä yli 10 yhteisen vuoden jälkeen, varsinkin kun mulla se saattaa ulottua myös ns. helppoihin pois heitettäviin. Ei vaan pysty 😀

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:30

   Se on vain jotenkin niin ärsyttävää. Ällöttää koskea niihin. 😀

 • Reply
  Amelie
  08/09/2017 at 07:48

  Mahtavat 3 x 3! Mä kiroilen myös ihan liikaa. Välillä kirosana saattaa lipsahtaa kodin ulkopuolellakin ja se vasta huono tapa onkin. Mun eniten käyttämä vaate on varmaan Scotch & Sodan sinivalkoinen puuvillahuivi, joka kiepsahtaa kaulaan puolet vuodesta. On mulle niin rakas, että tuntuu melkein perheenjäseneltä.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:31

   Kyllä mullakin lipsahtelee, nyt pitää kyllä alkaa skarpata, ettei meidän lapset opi niitä ainakaan multa. 😀

 • Reply
  Mrs G
  08/09/2017 at 07:57

  Mä en juurikaan kiroile mutta meillä isäntä huolehti noiden sanojen opettamisen; ja kyllä ne osataan oikeaan hetkeen sanoaeli ei ole mennyt hukkaan. Pyykit jää myös koneeseen tai sitten mulla on 6 koneellista pestyä pyykkiä jota en vain saa kaappeihin vaikka matkaa on 2 m kuivausrummun luota. Mä vaan inhoan tätä yli kaiken, top yök yök hommaa vaatteiden viikkailu. Mites noi vanhaksi menneet kamat jääkaapissa? No mä menen sieltä missä aita on matalin ja pistän sen koko purkin roskiin ja unohdan koko sanan kierrätys….

  • Reply
   Blue Peony
   08/09/2017 at 08:03

   Minussa taas asuu jonkinlainen pieni porvari, pestyjen vaatteiden viikkailu kaappiin on ihanaa! Ne tuoksuvatkin hyvältä js pinot ovat niin ihanan näköisiä!

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:33

   Musta se vaatteiden viikkaaminen menee, ärsyttävintä on ottaa pyykit kuivumaan. Se on jännä, miten jotkut ihan pienetkin hommat voi kehittyä inhokeiksi. Mulla esimerkiksi yksi inhokki on koiran lääkkeen antaminen, vaikka se on ihan tabletti ja menee helposti vauvan sosejämien kanssa. Mutta jotenkin mua ärsyttää se. 😀

 • Reply
  auringon alle
  08/09/2017 at 08:11

  Kunpa pääsisin joskus eroon tuosta sinun kanssasi samasta pahasta tavasta, eli kiroilusta! Hävettää usein oikein tosissaan kun suusta vaan pääsee niin alatyylisiä sanoja. Eniten tietysti nolottaa v-alkuinen… ei ole kenenkään suuhun sopivaa ollenkaan, tulee sivistymätön ääliöolo! 🙁

  Pahin tapani kuitenkin lienee liika kärjekkyys, ja valoa nopea ärsyyntyminen, suoranainen kiehahtaminen oli sitten kyseessä epäoikeudenmukaisuus yhteiskunnallisesti tai yksilötasolla, tai mölöt epähienotunteiset, suvaitsemattomat (mun mielestä! :´D) kanssaihmiset. Näissä kahdessa ym. on taatusti kamppailua loppuelämä, enempää en edes halua huonoja tapojani miettiä. 😀

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:34

   No eihän se mikään hyvä tapa ole, mutta en mä siitä stressaakaan aikuisten kesken. Kunhan pysyy voimasanana, eikä välimerkkinä. Valonnopean ärsyyntymisen tunnistan myös, onneksi mulla on sen vastinpariksi ihan ok itsehillintä, joten tyydyn noitumaan vain päänsisäisesti.

 • Reply
  Hoo
  08/09/2017 at 09:01

  Tunnustan jokaisen noista huonoista tavoista. Kiroilua olen yrittänyt vähentää lasten synnyttyä, mutta jotenkin se v-alkuinenkin sieltä lipsahtaa aina tietyissä tilanteissa. Ups. Siskoni joka työskentelee lasten kanssa lohdutti tosin, että kiroilusta ei ole mitään haittaa jos lapsi oppii kirosanojen kuuluvan tiettyihin tilanteisiin. On kuulema normaalia kielenkäyttöä ja vähentää turhaa kiroilua teini-iässä. Eli ei haittaa vaikka kolmevuotiaani totesi topakasti mukin kaaduttua “Voi p***a s******a”

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:35

   Niinpä se lipsahtaa. Mutta onneksi sitä ei näemmä ole ainoa. 😀 Ja lohdullinen kommentti sun siskolta, tohon tukeudun!

 • Reply
  LH
  08/09/2017 at 09:31

  Roskien vienti on täysi mahdottomuus, vaikka ne ärsyttävät potenttiin sata. Aina voi vielä vähän työtää lisää..😬

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:36

   Haa, mä olen ekspertti roskien prässäämisessä! Edellisen työn peruja. 😀

 • Reply
  Milla
  08/09/2017 at 09:48

  Voin samaistua täysin ensimmäiseen ja viimeiseen kolmikkoon, sekä keskimmäisestä niihin vanhoihin Hollistereihin. Mutta voi kunpa minullakin olisi noin uusia vaatteita! Pitääkin katsastaa saisiko tuota Vilan teepparia vielä. Minulla kaikki kotiverkkaritkin jääneet aivan liian isoiksi, kiitos imetyksen, joten hiihdän päivät pitkät lähes puhkikuluneissa ja päällä roikkuvissa vaatteissa. Ah, mikä kotiäidin arjen ihanuus 😅

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:37

   Uusista ja raikkaista verkkareista ja kotipaidoista tulee kyllä kiva fiilis. 🙂 Suosittelen!

 • Reply
  Iitukka
  08/09/2017 at 15:05

  2/3 osu ja uppos. Kiroilu ja toi pyykki.jälkimmäisen ongelma on myös että ne makaa kuivurissa tai puhtaana kasassa niin kauan et ovat karmeessa rypyssä ja juu en silitä.
  Auto ja kiroilu. Voi aamen. Ei vaan pysty oleen marmattamatta ääneen jos jengi ei käytä esim vilkkua. Pks:lla on niin paljon jengiä et vähemmästäkin iskee rattiraivo kyttäillä edellä ajavan renkaita kun arvot mihin se kääntyy esim liikenne ympyröissä.
  Huoli pois. Ei lapsi rikki kiroilusta mene. Ethän ole aikanaan itsekkään. 🙂

  Iitukka

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:39

   Mun ykkösraivari on, kun pysähdyn suojatien eteen antamaan tietä ja toiselta kaistalta joku ajaa pysähtymättä ohi. Se on niin vaarallista ja kamalan yleistä. Saa joka kerta mut sellaisen raivon valtaan, että suusta purkautuu ihan ties mitä.

 • Reply
  Pieta
  08/09/2017 at 17:07

  Mä inhoan kiroilua mutta en silti osaa olla kiroilematta. Harmillisesti myös lapset ovat saaneet kuulla yhtä sun toista. Täytyy vielä sanoa, että tosi kiva taas ehtiä lukemaan hieman blogia, kiirettä on pitänyt koko kesän. Ihanaa kesän jatkoa teille molemmille (elokuu on vielä kovastikin kesäkuukausi!).

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:45

   No mustakin se on niiiiin turha tapa, mutta jotkut tavat on vain tosi vaikea karistaa. Ja samaa mieltä, elokuu on todellakin kesäkuukausi! Ihanaa loppukesää siis sinne myös. 🙂

 • Reply
  anna
  08/09/2017 at 18:51

  Joo, minäkin kiroilen. Mutta lapsiin se ei ole tarttunut, koska me ei tehdä asiasta juurikaan numeroa. Jos pääsee ärräpää niin pääsee ärräpää, mutta varma tapa saada aikaan huomiota herättävää kiroilua on tehdä asiasta show, jolla lapset saa huomiota. Siihen verrattuna se satunnainen p**** on pientä.

  Ja mitä vaatteisiin tulee, niin onko edes olemassa muuta kuin farkut ja t-paidat? Kysyy hän, joka työajalla pukeutuu työnantajan tarjoamiin.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:47

   Toi on ihan totta! Jos tulee kauhea draama yhdestä sanasta, niin totta kai siitä sanasta tulee iso asia.
   Haha, validi kysymys. Omilta virkapukuajoiltani muistan, että kyllä oli olemassa muita vaatteita. Verkkarit! Mutta ei muita. 😀

 • Reply
  Taina
  08/10/2017 at 08:04

  Kiroilevat ihmiset ovat rehellisiä 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:50

   Hahah, tällä mennään! 😀

 • Reply
  Lyyli-Maria
  08/10/2017 at 09:10

  Mitäh? Eikö kaikki olekaan tip top? Meitä on vedetty nenästä pahemman kerran 🙂 Mahtavaa, kun pystyt nauramaan itsellesi. Tunnustan tehneeni noita sanoja asioita, vaikka en nyt oikeastaan haluaisi myöntää mitään…

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:51

   Apua, toivottavasti ei tunnu siltä, että meillä olisi jotenkin kaikki tip top! Koska ei todellakaan ole, eikä me haluta sellaista kuvaa välittääkään.

 • Reply
  Marenki
  08/10/2017 at 17:05

  Tämä oli niin hauska! Repeilin monta kertaa 😀 En ole varmaan ikinä kommentoinut blogiinne, mutta kertahan se on ensimmäinenkin. Kiva kuulla että joku muukin kiroilee ja työntää vanhentuneet purnukat takaisin jääkaappiin luottaen siihen, että mies hoitaa ne pois. Itse en ikinä jätä pyykkejä koneeseen, mutta mies senkin edestä. Hän saattaa iltamyöhään pestä jotain urheilukamoja tai muuta tärkeää kun olen mennyt jo nukkumaan, eikä ole yksi eikä kaksi kertaa kun olen löytänyt ne aamulla koneesta ryppyisenä. Ja vielä, koska lapsi asuu jo omillaan, joudun hoputtamaan miestä. Hopi hopi, reippaasti nyt 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:55

   Kiva kun kommentoit nyt. 🙂 Mä olen ihan yllättynyt, kuinka moni jakaa mun pahat tavat. Jes! 😀

 • Reply
  Johanna
  08/10/2017 at 21:28

  Hauska postaus! Ja ihanaa, etten olekaan ainoa ‘syntinen’ 😀 Kaikki kohdat sopivat minuunkin paremmin kuin hyvin… Olen lohduttanut itseäni tuosta kiroilemisesta ajatuksella, että kiroilevat ihmiset ovat keskimääräistä älykkäämpiä :-O , luin nimittäin hiljattain, että asiaa olisi ihan tutkittukin. Joten ei meillä kiroilevilla ole siis hätää.

  Mukavaa viikonloppua Noorille 🙂

  Terveisin, Johanna

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:55

   No et todellakaan ole, luithan kommentit myös? 😀 Ja jes, hyvä me älyköt! Toivottavasti sulla oli myös mukava viikonloppu.

 • Reply
  Kati
  08/11/2017 at 07:46

  Aah mikä ihana postaus ja kanssalukijoiden kommentit, ne myös lämmittivät kiroilevan äidin mieltä:) Auto on täälläkin melkein se pahin paikka… Meidänkään pojat eivät kiroile, oppi on tässä mennyt perille: Äiti on ainut joka voi kiroilla… Mä saan pyykit koneesta kuivumaan, mutta sitten niiden pois laittaminen kestää ja silittämättä kelpaavia vaatteita oteaan sitten surutta käytöön sieltä puhtaan pyykin korista:)) Ihanaa viikonloppua<3

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:56

   Kyllä, kommentit oli ihan parasta! Toivottavasti sulla oli myös ihan mahtava viikonloppu. 🙂

 • Reply
  Minnea
  08/11/2017 at 09:00

  Haha, samaistun noihin vanhoihin ruokiin jääkaapissa 😀 Ajattelen, että siivoan ne sitten “paremmalla ajalla”. Mun mies ei tykkää siitä ollenkaan.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:57

   Joo, tuo parempi aika on kyllä aikamoinen harhama. Koskahan se tulisi?

  Leave a Reply