Yleistä

Perjantain parhaat

Viikon paras lähiretkikohde autolla tai veneellä on N’avetan Laituri Sipoon Gumbostrandissa. Tämä rantaravintola on tosi viihtyisä, palvelu on superystävällistä ja kyllä oli kuulkaa herkullista pyttipannua. Noora K. ja miehensä bongasivat paikan ruoka-asioista hyvin perillä olevan ystävänsä somepäivityksestä ja pieni ilta-ajelu Sipooseen todellakin kannatti.

Viikon paras kirja on Kjell Westön Rikinvärinen taivas. Noora K. on ilmeisesti ollut niin kulttuuriuutispimennossa, että lempikirjailijan uusi teos on mennyt täysin ohi. Niinpä olikin erittäin positiivinen yllätys löytää se sattumalta Akateemisesta. Kirja tuli ahmittua parissa päivässä, se oli mahtava. Westön Helsinki-fiilistelyt ovat parasta!

Viikon paras ostos oli kaksi paria Henkkamaukan ballerinoja. Nudet tulivat HM:n somemainoksessa niin monta kertaa Noora K:ta vastaan, että lopulta kengät oli pakko tilata – ja kaksin kappalein. Vauva-arjessa näille ei ehkä hirveästi ole käyttöä, mutta aikanaan töissä sitten sitäkin enemmän.

Viikon paras ilta oli keskiviikkona, kun Noora H. perheineen tuppautui ystävien luokse grillaamaan. Tavallinen arki-ilta tuntui ihan viikonlopulta, t-paidassa tarkeni pitkälle iltaan ja Pyynikin Panimon kylmä American IPA maistui ihanalle.

Viikon paras sarja on yllättäen Twin Peaks. Noora K. on jo monta kertaa meinannut turhautua ylipitkiin kohtauksiin, omituisiin jaksoihin ja uuvuttavaan toistoon, mutta jotain sarjassa täytyy olla kun uusi jakso on kuitenkin pakko katsoa joka maanantai.

Viikon paras ruokakokeilu on vegaanimakkara, sellainen merguez. Noora K. paistoi tätä fetasalaatin sekaan, toimi! Viime viikolla puhuimme siitä, miten pieniä ilmastotekoja voisi ujuttaa arkeen, aiheena kierrätys. Toinen pieni teko, jota sekasyöjät voivat harrastaa, on eläinperäisten ruokien vaihtaminen vegeihin ainakin joskus. Noora K. osti testiin myös kaurajugurttia ja -maitoa, jospa sitä vaihtaisi ainakin joskus lehmänmaitotuotteetkin vegaanisiin vaihtoehtoihin.

Viikon epäkotiäiti-ilta (kai se on sana:D?) on tänään, kun molemmat Noorat suuntaavat Flowhun. Kaupunkifestari on ollut joka vuosi yhtä ihana, toivottavasti Flow ei petä tänäkään vuonna. Hauskaa viikonloppua!

Työasu x 2
3 kertaa 3

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  08/11/2017 at 06:13

  Mitä kaurajogurttia ostit, Noora K.? Minuakin kiinnostaisi kokeilla, mutta ei ole osunut silmään missään kaupassa (tai sitten olen tuijottanut purkkia tajuamatta, mikä se on). Kaura- ja mantelimaitoa aika usein ostankin.

  Viikon laite on hiomakone. Maalinpoisto vanhasta lipastostani on aloitettu, ja nyt tuntuu, että valmistakin voi joskus tulla.

  Ihanaa viikonloppua kaikille!

  • Reply
   Ella
   08/11/2017 at 13:43

   Meidän maitoallerginen lapsi syö YOSA-jugurttia. Ne maistuu hyvin minullekin välillä 🙂 Noita on paljon eri makuja ja nyt on myös rahka. Yosan jugurtit myydään 2-pahvipakkauksissa. Ja esim Pirkka-kaurajuguversio löytyy Yosien vierestä.

   • Reply
    Blue Peony
    08/14/2017 at 07:36

    Yosat ovatkin tuttuja, en vain ole osannut ajatella niitä jogurtteina! En ole pitkään aikaan ostanut niitä, olikin mennyt ihan ohi, että niistä on tuo Noora K:n mainitsema turkkilainen jogurtti -versiokin olemassa. Pitääpä katsella hyllyä hieman tarkemmin seuraavalla kauppareissulla!

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:15

   Jos innostut ihan harrastamaan maalinpoistoa, niin meillä olisi yksi kirjoituspöytä…. 😉 Kivaa sunnuntaita!

   • Reply
    Blue Peony
    08/14/2017 at 07:34

    Heh, palaan asiaan tämän lipaston, yhdeksän vanhan tuolin, yhden vanhan klaffipöydän ja yhden lasiovisen vanhan kaapin jälkeen… Voi olla into aika lopussa jo ennen kuin rassausta kaipaavat mööpelit!

    • Reply
     Blue Peony
     08/14/2017 at 07:37

     Niin ja listasta unohtui pari jakkaraa ja meidän melkein jo itse maalinsa poistanut parvekekalusto! Se kun oli kesät talvet vailla suojaa ennen parvekelasien asennusta.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:15

   Mä ostin YOSAn sellaista “turkkilaista jugurttia” ja se oli kyllä hyvää. Nyt mulla on ongelma: Kumpi on ilmastoystävällisempää, ostaa kaurajugurttia muovisessa kertapakkauksessa vai tavallista jugurttia litran pahvipakkauksessa?
   Toivottavasti sulla on ollut tuottekias viikonloppu. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  08/11/2017 at 06:13

  Niin ja pitää erikseen lisätä vielä, että ihana tuo yhteiskuva teistä!

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:15

   Kiitti! 🙂

 • Reply
  Saara
  08/11/2017 at 07:02

  Hei ovatko nuo HMn rusettibaltsut oikeasti hyvät jalassa? Meinasin myös tilata mutta muoto hieman mietityttää. Ihanaa flowta molemmille! Olen myös menossa ja superinnoissani 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:16

   Kiitos, oli tosi hauska ilta. Pari kertaa nauratti niin, että meinasi tulla pissat housuun. 😀 Miten sulla sujui?

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:16

   No ovat! Mä yllätyin ihan itsekin, kun pidin vielä ilman sukkia ekaa kertaa ja ei mitään ongelmaa. 🙂 Toivottavasti sulla oli kivaa Flowssa, meillä ainakin oli. 🙂

 • Reply
  Hanna
  08/11/2017 at 07:44

  Tästä blogista puskee nykyisin sellainen hyvän olon fiilis, että voi morjens. Ihanaa viikonloppua Noorat!

  • Reply
   Hanna
   08/11/2017 at 07:45

   Tai nykyisin ja nykyisin, ainahan se on sitä ollut, mutta nyt tuli jotenkin erityisen hyvä mieli. Ehkä se on tuo riehakas yhteiskuva teistä.

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:16

   Ihana Hanna, kiitos! Meille tuli erinomaisen hyvä fiilis tästä sun kommentista. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:17

   Ihana kommentti, kiitos! <3 Toivottavasti sulla on ollut ihan toppen viikonloppu. 🙂

 • Reply
  Sini
  08/11/2017 at 08:20

  Haha, näpsäkän vastauksen olet Noora antanut instassa HM:lle!!
  Suositan Oatlyn iKaffe-maitoa kahviin laitettavaksi. Parempaa kuin tavallinen maito tai muut kasvimaidot. Kaurajugurttit on mun makuun vähän liian litkuja ja plissuja. Yosan kreikkalainen kaurajugurtti sekä Alpron zero maustamaton soijajugurtti omilla höysteillä on meidän perheessä todettu maistuvimmiksi.

  • Reply
   Kiki
   08/12/2017 at 14:54

   Miettisin Sini ihan samaa tosta H&M:n kommentista! yllättävän monet on vaan otettuja kys. pyynnöistä saada käyttää kuvaa miettimättä mihin kaikkeen suostuukaan… Ja kysymys sulle: kuinka paljon toi Oatlyn iKaffe-maito muuttaa makua? onko makea? pitäis löytää kahviin lehmämaidon tilalle joku muu maito mutta tähän mennessä testatut on vieneet kyllä kaikki halut testata mitään muuta…..

   • Reply
    Katja
    08/13/2017 at 12:58

    Oatlyn iKaffelle suuri suositus multakin. Muuttaa kahvin makua ainoastaan parempaan suuntaan. 😊 Jos kuvailisin makua, niin sanoisin, että kahvin maku muuttuu täyteläisen paahteiseksi(juon siis perus Moccamaster-suodatinkahvia). Niin ja jos/kun kokeilet tuota, niin muista ravistaa ennen käyttöä, ettei maito sakkaannu kahvin päälle. 😊

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:17

   Jep, eikä H&M ole ainoa. Saman tyyppiset ehdot oli myös KappAhlilla. Pitää pyytää Noora K:ta raportoimaan, vastaako H&M tuohon mitään.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:19

   No mua alkoi ottaa päähän. Regrammaus on musta ihan ok, kunhan antaa krediitit ja kysyy luvan. Mutta toi, että kaikki oikeudet tästä ikuisuuteen HM:lle ja kaikki vastuu mulle, ilman korvausta tietty, on niin törkeä, että sitä miettii, eikö ehtojen laatijaa ole vähän hävettänyt.
   Kiitti kauramaito- ja -juguvinkistä, mulla on ollut vähän sama juttu.

 • Reply
  Lora
  08/11/2017 at 11:12

  N’avetan Laituri on tosiaan ihana paikka, sinne tuli hurautettua itsekin heinäkuussa. Kannattaa käväistä myös N’avetan kahvilassa joka löytyy lähitienoilta. Sieltä saa hyvää lohikeittoa ja jälkkäriksi ihania kakkuja ja pullia. Aurinkoisella kelillä kelpaa nautiskella herkkuja ulkopihalla. Plussana pieni symppis sisustusliike josta itse ostin viimeksi valkoisen lavantelin.

  Oatlyn ikaffe on muuten aamukahvin kanssa loistava kuten Sini tuossa jo vinkkasi. Itse vielä vaahdotan sitä erikseen maitovaahdottimella. Omalla parvekkeella nautittuna aurinkoisena kesäaamuna on aika loistova aloitus päivälle. 🙂
  Itse teen Alpron natural makeuttamattomasta soijajougurtista tuorepuuroa. Lisään sekaan kauramaitoa + chian siemeniä + gluteetittomat kaurahiutaleet ja omenalohkoja -> jääkaappiin yöksi niin aamulla odottaa valmis herkullinen breku.

  Ihanaa Flowta molemmille! Toivottavasti tännekin saadaan otoksia Flow tunnelmista! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:19

   Instasta löytyy muutamat Flow-kuvat, mutta muuten kuvia ei ole tulossa. Tapahtumaan ei saanut viedä kunnon kameroita, joten keskityttiin tällä kertaa vain juhlimiseen. 🙂 Ja olipas muuten hauska ilta!

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:21

   Se oli kyllä aivan ihana. Ja tosiaan, pitäisi käydä siellä leipomossakin, nettisivujen perusteella vaikka mitä herkkuja.

   Kiitti tuorepuurovinkistä! Mulla on ollut se ongelma, että ne aina maistuu pölyltä, mutta tollaisella reseptillä varmaan onnistuis. 🙂

   Kiitti ja sorry, nyt ei tullut kuvia. Mutta niinhän se taitaa aina olla parhaiden bileiden kanssa? 😀

 • Reply
  P.
  08/11/2017 at 12:30

  Apua, Gumbostandin nimen kuuleminenkin nostaa hikikarpalot otsalle. Lapsi sai siellä kerran ravintolassa pähkinöistä allergiakohtauksen ja kaahasimme sieltä autolla Helsinkiin 😔 Onneksi ei sattunut pahempaa ja kiva oli paikkakin muuten.

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:21

   Voi ei! 🙁 Ihan kamala tilanne, onneksi pääsitte nopeasti hoitoon. Mua jännittää, onko meidän lapselle tulossa allergioita. Se ensimmäinen kerta on varmasti todella kuumottava.

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:22

   OMG, ihan kamala tilanne! Onneksi ei käynyt mitään. Onko teillä nyt Epipen?

   • Reply
    P.
    08/13/2017 at 13:02

    On Epipen mutta ei ole onneksi tarvinnut koskaan käyttää. Huomasin tuossa tilanteessa sen, että oma reaktio oikeasti ahdistavassa tilanteessa on outo viha joka sitten kohdistuu aina jostain syystä mieheeni 😀

 • Reply
  Riikka
  08/11/2017 at 15:37

  Ihanaa flowta! Hehkutte!

  • Reply
   Noora H.
   08/12/2017 at 17:21

   Kiitos Riikka! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:23

   Kiitos! 🙂

 • Reply
  Sara // housefive
  08/11/2017 at 16:08

  Hitsit, meillä on nuo samat mustat tuolit ruokapöydän ympärillä ja nyt ehkä sain vision, että tarvitaan just tuollainen suorakulmio musta pöytä niiden kaveriksi. Vanha (lapsiystävällinen) soikea valkoinen pöytä ei vain ole ikinä oikein istunut. Hauskaa flowta!

  • Reply
   Noora K.
   08/13/2017 at 08:23

   Kiiitos, meillä oli kyllä superkivaa! 🙂

 • Reply
  Noora H.
  08/12/2017 at 17:22

  Oli tosi hauskaa, kiitos siis toivotuksista. 🙂 Meillekin tulee huomenna uusi keittiönpöytä, toivottavasti on yhtä kiva kuin kuvissa.

 • Reply
  Emppu
  08/14/2017 at 16:52

  Pitkästä aikaa luin tätä blogia ja tuli kyllä taas teidän kirjoituksista hyvä fiilis!

  Pakko kommentoida noita “epämaitotuotteita”. Mun pojalla on maitoallergia eikä soijakaan sovi, joten olen tutustunut kauratuotteisiin. Nykyään korvaan ruoanlaitossa ja leivonnassa lähes kaiken kaurajutuilla, kermavaahtoa kauravaahto ei tosin korvaa ja kahviin haluan oikeaa maitoa, mutta monessa muussa kaura antaa jopa enemmän makua kuin maitotuotteet.
  Yosalla monipuolisin valikoima, mutta myös Oatleylla hyviä tuotteita. Myös kookosmaito sopii moneen ruokaan ja leivontaan. Jätskeistä Oatleyn kaurajäätelöt ovat todella maukkaita ja nyt saa S-ryhmältä myös Tescon maidottomia jätskituutteja.
  Pakosta siis aloitin käytön, mutta vaikka lapsen allergia siedättyy (todennäköisesti) jonain päivänä, aion jatkaa kauratuotteiden käyttöä jatkossakin 😊

 • Leave a Reply