Vaatteet ja asusteet Yhteistyö

Työasu x 2

Noora H. & Noora K. / Kaupallinen yhteistyö: Nivea ja Asennemedia

Me emme tänä syksynä astele (tai juokse kieli vyön alla) kuulaina aamuina toimistolle, mutta kummallakin meillä on tuoreessa muistissa se, miten kiire työaamuina voi tulla. Joskus unohdumme Hesarin ääreen liian pitkäksi aikaa, joskus jumitamme somessa meikkauksen lomassa, toisinaan taas joudumme vetämään koko asukokonaisuuden uusiksi joko a) paidalle tippuneen hammastahnan tai b) valkoisten dödöjälkien vuoksi.

Tuo dödöjälkiasia on sellainen, että se on ärsyttävyydessä samaa luokkaa hidastelevan netin ja yllättäen tyhjän kahvimaitopurkin kanssa. Useimmille ärsyttäville asioille voi tehdä jotain, niin myös tälle. NIVEA Invisible For Black & White Fresh -antiperspirantti armahtaa mustat vaatteet valkoisilta tahroilta ja toiset vaatekaappimme vakkarit, valkoiset t-paidat, inhottavilta keltaisilta tahroilta kainaloissa. Pari euroa maksava deodorantti pitää kainalot kuivina jopa 48 h, läpinäkyvän koostumuksen ansiosta tahroja ei jää ja se tuoksuu raikkaan sitruksiselle. Myös miehille on tästä oma versio, jos ei halua kulkea puolison perässä kostutetun froteepyyhkeen kanssa ja hinkata valkoisia tahroja neuleista pois.

Hidastelevaan nettiin auttaa monesti koneen ja/tai modeemin buuttaaminen ja maitokriisiin se, että kuivakaapissa on aina pieni purkki huoneenlämmössä säilyvää maitoa varalla.

Me molemmat haikailemme jo vähän niihin kuulaisiin aamuihin ja töihin, joten päätimme fiilistellä tätä aihetta nyt ja lupaamme palata realistisen lapsiperheaamukuvauksen kanssa asiaan sitten kun olemme takaisin töissä.

Pro tip: pidä joko työlaukussa tai omassa kaapissasi, jos sinulla sellainen on, dödöpurkkia. Kiireisenä ja kuumottavana päivänä sitä ei kaipaa ainakaan enää sitä “laitoinko mä varmasti aamulla dödöä” -fiilistä ja yritystä nuuhkia kainaloita ilman, että kukaan huomaa. Myös varahammasharjaa- ja tahnaa kannattaa säilyttää töissä, se on meinaan toinen asia, jota ei halua pähkäillä aamupalaverissa.

Noora K. mietti, mitä laittaisi päälle, jos menisi huomenna töihin. Ohut neule ja runsas hame ovat killuneet suosikkityöasujen joukossa jo pitkään. Talvella neule on merinovillaa tai kaŝmiria, loppukesästä ja syksystä riittää viskoosi. Toimistolla jalkaan voisi vaihtaa korkkarit. Juuri päin vastoin kuin lentoemäntävuosina, jolloin terminaalissa ja boardatessa oltiin korkeakorkoisilla näyttäytymiskengillä ja koneessa työn tuoksinassa matalissa ja mukavissa kengissä.

Noora H. taas on vannoutunut shortsifani. Niissä voi hypätä pyörän selkään, eikä kävellessä tarvitse pelätä tuulenpuuskia. Kesän vaihtuessa syksyyn alkavat myös vieroitusoireet shortseista, sillä kovin monista kivoista ei ole toimistokäyttöön. Jos työpaikan pukukoodi on rento, niin loppukesän kuumina päivinä voi vähän fuskata ja pukea siistin parin töihin, vaikka pituus ei olisikaan aivan polveen saakka. Kun shortseihin yhdistää puetumman paidan ja kengät, niin asusta tulee tarpeeksi asiallinen.

Eteisen lattia
Perjantain parhaat

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Tiia S
  08/13/2017 at 09:39

  Ihanat asut molemmilla. Itselleni tulee tosi alaston olo, jos päällä on jotain polven yläpuolelle jäävää. Siksi hameeni ja housuni yltävät vähintään polviin saakka. Haluaisin osata käyttää myös lyhyempiä alaosia, mutta en vain osaa.. Yksi inhokkisanoistani on muuten tuo tekstissä vilisevä dödö. En tiedä miksi, mutta se on mielestäni kamala sekä kirjoitettuna että puhuttuna! :’D

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 08:49

   Haha, mä ymmärrän hyvin sanainhon. Inhoan itse sanoja könsikäs ja purilainen. Ihan hirveitä! 😀

  • Reply
   anuk
   08/14/2017 at 14:33

   Mulla sama! Ei voi edes kauppalistalle kirjoittaa sitä, saati käyttää puheessa ko. sanaa. Ei vaan pysty, vaikka ikää on jo 41. Jos sillä nyt on mitään tekemistä asian kanssa 🙂

 • Reply
  Kielo
  08/13/2017 at 09:48

  Kivoja asuja. Itse en osaa töihin lähteä hameessa. En tiedä miksi. Shortsit ei ole käynyt edes mielessä, mutta oikein toimivalta näyttää tässä. Mistä Noora H:n paita on ostettu? Ihastuin siihen kovin 😊

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 08:49

   Se on Massimo Duttilta, kesällä ostettu, joten saattaa vielä löytyä. 🙂

 • Reply
  Maria
  08/13/2017 at 10:18

  Syksyisissä työaamuissa on kyllä ihanaa kuulautta ja semmoista uuden alun fiilistä! Tosi kiva nähdä asujanne, tuli inspistä pyöräyttää oma vaatekaappi läpi, pistää käyttämättömät kiertoon ja tehdä puutelista.. Yksi postaustoive tuli mieleen: Noora H:n eteisen kuviollisesta laattalattiasta olisi kiva nähdä kuva, oli niin makean näköinen se laatta joka lattiaremonttipostauksessa vilahti! Kiitos teille Suomen parhaasta blogista 😊

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 08:50

   Jopas sattui hyvin toive, eteisen lattiasta on tulossa postaus huomenna. 🙂 Ja jee, Suomen paras blogi, melkoinen kunnia! Kiitos siis kehuista. 🙂

 • Reply
  Amelie
  08/13/2017 at 11:09

  Ihanaa, pitkästä aikaa asukuvia! Kiitos.

  Sain kuvistanne inspiraatiota värien osalta. Huomenna töihin mustavalkoinen asu, mutta kalenteri vaatii astetta skarpimpaa, joten päälle menee Massimo Duttin valkoinen jakku (alkukesän ostoksia), mustavalkoinen mekko alle ja mustat LK Bennetit jalkaan. Sen verran on vielä kesää jäljellä, että sääret saa olla paljaana.

  Valkoinen jakku konseptina on mun vaatekaapin uusimpia tulokkaita. Jotenkin olen aina ajatellut, että se on vähän kasari, mutta varsinkin ruskettuneena se tuo fressin lookin ja sopii hyvin sinisen (esim raitamekon 😉) kaveriksi. Onko tämän metamorfoosin seuraava vaihe valkoiset korkkarit???? 😁

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 08:52

   Kuulostaa oikein hyvältä. 🙂 Tekisi mieli pyytää kuvaa, koska mä en myöskään osaa pitää valkoisia jakkuja. Tai oikeastaan jakkuja ylipäätään, mulla tulee niissä aina tosi puettu olo. Omistan yhden sellaisen rennomman version, jota voin käyttää.

   Jos päädyt joskus niihin valkoisiin korkkareihin, niin niistä sitten on ainakin saatava kuva. 😀

   • Reply
    Amelie
    08/14/2017 at 11:35

    Heh, jos tosiaan ostan valkoiset korkkarit, niin lupaan laittaa teille niistä kuvan 🙂

 • Reply
  SuviAnni
  08/13/2017 at 11:50

  Miksi päivän työvaatteet tuntuu nyt ihanalta ajatusleikiltä, kun taas tavallisessa työarjessa on valinnan edessä vaan että plääh 😂

  Viileälle päivälle päälle valikoituisi Henri Lloydin raidallinen neulemekko, lämpimälle taas mukava musta trikoinen kynähame ja sininen paisleykuosinen silkkipusero. Välillä on kyllä noita sievempiä vaatteita ikävä!

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 08:54

   Toi on kyllä totta, mä toivon useimpina aamuina, että mulla olisi duunissa virkapuku. Nyt kun on aikaa ja energiaa miettiä niitä sievempiä vaatteita, niin ehkä pitäisi joku päivä pukeutua kerhoon duunivaatteisiin? 😀

 • Reply
  Jossu
  08/13/2017 at 15:08

  Vau miten tyylikkäitä naisia 🙂 Hei löytyykö teiltä vinkkejä mistä löytää mukavat mustat korkkarit? Nimim. jalat tänään rakkuloilla ja varpaat liiskassa eilisten 50-v juhlien jälkeen :/

  • Reply
   EmilliaMaria
   08/13/2017 at 18:17

   Unisanilla on ainakin tosi mukavia korkokenkiä, samoin eccolla. Molemmilta löytyy tosi klassisia malleja.

   • Reply
    Blue Peony
    08/14/2017 at 07:38

    Myös Peter Kaiserilta ja Espritiltä olen löytänyt mukavia mustia korkkareita.

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 09:02

   Mä suosittelen Höglin korkkareita. 🙂

  • Reply
   Kielo
   08/14/2017 at 15:41

   Clarksin korkkarit on myös hyvät jalassa.

 • Reply
  Rosa
  08/13/2017 at 15:52

  Voisitteko tehdä postauksen siitä, milloin palaatte töihin äitiysloman jälkeen, siis kuinka kauan olette kotona, ja miten päädyitte siihen (olemaan kotona lyhyemmän tai pidemmän aikaa)?

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 09:10

   Nyt täytyy valitettavasti tuottaa pettymys ja todeta, että olen päättänyt jättää tämän aiheen käsittelemättä. Tietyt äitiyteen ja lapsiin liittyvät aiheet ovat nimittäin sellaisia, että ne saavat esiin internetin huonoimmat puolet, mielipiteitä kun löytyy suuntaan ja toiseen. 🙂

 • Reply
  iukku
  08/13/2017 at 18:48

  Kivaa, kun oli asuja! Noora K:n hiukset ovat venähtäneet huisin pitkiksi 🙂

  Mua kiinnostaisi tietää, mistä ostatte neuleita ja etenkin hyvälaatuisia sellaisia. Tuntuu, että monet nyppyyntyvät niin helposti. Töihin kun pukeudun usein T-paita, neuletakki, suorat housut- teemalla. Mä vuosia haaveilin, että voi kun saisi pukeutua omiin vaatteisiin työvaatteiden sijaan. Nyt olen voinut vuoden jo näin pukeutua, mutta ihan helppoa se ei ole ollut. Olen ehkä viimeisen puolen vuoden aikana löytänyt oman tyylin, missä viihdyn ja missä on mukava työskennellä. Siistikin pitää olla 🙂 Olen siis aika paljon lueskellut teidän vanhoja asupostauksi.

  Kiitos parhaasta blogista!

  • Reply
   Blue Peony
   08/14/2017 at 07:40

   Uniqlon merinovillaneuleet ovat hyvälaatuisia ja nyppyyntymättömiä, mutta cashemereen nyppyyntyminen kuuluu aluksi, sanovat viisaammat. Se lakkaa muutaman pesun jälkeen, mutta siihen saakka nyppyjä pitää vain jaksaa poistaa. Syynä on kuulemma se, että kuitu ei ole kovin pitkää. Itselläni on hyviä kokemuksia Soft Goatin ja Massimo Duttin cashmereneuleista, ovat kestäneet jatkuvaa käyttöä jo vuosia eivätkä enää nyppyynnykään.

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 09:16

   Katselin ihan samaa, ja totesin Noora K:lle, että on vähän epäreilua kun toiselle annetaan tukkaa kauhalla ja toiselle maustemitalla. 😀 Ja mitä neuleisiin tulee, niin mun suosikit on Uniqlolta, merinovillaisissa versioissa on erinomainen hinta-laatusuhde. Neuletakkeja mä taas en osaa käyttää yhtään, en tiedä, mitä niiden alle pukisin. Mieluiten laittaisin topin, mutta kivoja toppeja on tosi hankala löytää.

   Kiitos hurjasti kehuista, tässähän ihan punastuu teidän kommenteista. 🙂

 • Reply
  Kapa
  08/13/2017 at 20:26

  Upeat shortsit!! Mistä näitä saa ja onkohan mitään toivoa että olisi jäljellä?

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 09:16

   Ne on Mangosta ja kesän aleista ostetut, saattaapi siis hyvinkin olla. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  08/14/2017 at 07:42

  Täytyypä ottaa omakin raitahame neuleen kanssa käyttöön, kun hieman viilenee!

  • Reply
   Noora H.
   08/14/2017 at 09:17

   Kannattaa, Noora K:n asu oli livenä vieläkin upeampi. 🙂

 • Reply
  LH
  08/14/2017 at 10:40

  Kivat asut molemmilla. Itse mekko/hametyttö, joten Noora K:n hame on ihana.
  Mistä tuo kivan näköinen to do this week-härpäke on hankittu?

  • Reply
   Noora H.
   08/15/2017 at 21:14

   Sain sen lahjaksi, mutta Stockalla on näkynyt samanlaisia.

 • Reply
  anna
  08/14/2017 at 16:01

  Syysaamut on ihania. Mut mun syysvaateihastus on sitä, että “pääsee” taas pitkästä aikaa pukeutumaan farkkuihin ja neuleisiin. Töissä samat releet vuoden ympäri. Aina yhtä rumat.

 • Leave a Reply