Noora H:sta Ruoka Yhteistyö

Lupa riemuita: syksy ja arki ovat täällä!

Noora H.

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia ja Earth Control. 

Hei pitkästä aikaa, tuntuu, että olisin ollut blogilomalla iäisyyden. Huomenna on tiedossa reissujuttuja, mutta ennen sitä haluan fiilistellä arkea. Se tuntuu nimittäin tällä hetkellä ihanalta!

Ensinnäkin, nyt on virallisesti syksy ja siitä saa riemuita ääneen. Yritän vaivihkaa aloittaa syksyfiilistelyt heti elokuun alussa, mutta aina on joku muistuttamassa, että elokuu on vielä kesäkuukausi. On on, mutta jos kevään ja ballerinakauden voi luvan kanssa aloittaa maaliskuussa, niin kai nyt syksystäkin voi iloita vähän etukenossa.

Syksy tarkoittaa minulle uutta elämää, vähän samanlaista uutta alkua kuin tammikuu monille muille. Käytin vielä pitkään opiskeluiden päätyttyäkin kalentereita, jotka alkoivat elokuun lopusta. Syyskuu tuo mukanaan ryhtiliikkeen kokkailujen, treenien ja kodin suhteen. Kaapit tekee mieli pistää ojennukseen, ruoanlaitto houkuttelee ihan eri tavalla ja kirpeiden syyslenkkien jälkeen tietää ulkoilleensa. Villasukille on taas käyttöä ja kynttilöitäkin on järkeä polttaa, kun liekki erottuu hämärässä. Omat hyvät puolensa on myös takeissa, ei tarvitse paljon miettiä, mitä alle pukee kun takki peittää kuitenkin puolet asusta. Helpottaa kummasti asukriisipäivinä.

Arki tarkoittaa myös rutiineja ja ruoanlaittoa. Kun reissussa vihannes on parin viikon ajan tarkoittanut hampurilaisen välissä olevaa suolakurkkua, on ihanaa palata normaaliin ruokavalioon. Paprikaa, salaattia, porkkanoita ja tomaatteja, yes please. Olemme myös päättäneet, että kesän “No grillataan tänään vaikka makkaraa ja mietitään huomista sitten huomenna” -mentaliteetin jälkeen palataan suunnitelmallisempaan ruoanlaittoon. Kaupassa käydään pari kertaa viikossa, ruokalistalla on myös kasvisruokia ja Woltiin turvaudutaan ainoastaan hätätilanteessa. Enemmän keittoja ja salaatteja, vähemmän punaista lihaa ja hodareita.

Vakkarikeittomme on simppeli kasvissosekeitto, jossa on mausteena reippaasti chiliä ja vähän inkivääriä. Yleensä kattilaan päätyy ainakin bataattia, porkkanaa ja sipulia. Keittoon lisättävän ruokakerman kanssa olen tarkka, light-versioita en keittoon kelpuuta, ne eivät nimittäin maistu miltään. Kasvissosekeiton koristelemme krutongeilla, pähkinöillä tai kuivatulla sipulilla, päälle pitää ripotella jotain, jotta maha tulee täyteen. Suosikkini ovat Earth Controlin paahdetut ja suolatut kikherneet, joita olen syönyt joskus myös sipsien korvikkeena.

Earth Controlilta löytyy myös salaatteihin tarkoitettuja sekoituksia. Niissä on esimerkiksi kikherneitä ja siemeniä tai cashew-pähkinöitä ja karpaloita. Pienet sekoitepussit ovat käteviä, sillä jos ostaa joka laatua oman pussinsa, niin ne jäävät helposti kaappiin seisomaan. Aamupalalla taas kuluu pähkinöitä, joko puuron tai jugurtin kanssa. Huomaan, että menneiden vuosien proteiinivalistuksella on ollut vaikutusta, nyt on vaikea kuvitella ateriaa ilman minkäänlaista proteiininlähdettä. Kannattaa muuten kurkata Earth Controlin Facebook-sivut, jos kaipaa inspiraatiota arkiresepteihin. Sieltä löytyy esimerkiksi tämä Suusta suuhun -blogin Alisan rapupasta ja Tuulian marokkolainen kikhernesalaatti.

Arkiruokareseptejä on tulossa syyskuussa myös meidän blogin puolelle, olemme nimittäin keränneet kaimani kanssa listat arkiruoistamme.

Mistä on unelmaloma Bostonissa tehty?
Uutta olohuoneessa

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Tiia S
  09/12/2017 at 07:19

  Arkiruokareseptit kiinnostavat kovasti. Niitä jään nyt odottamaan! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:16

   Niitä on tulossa roppakaupalla ensi viikolla. Tai no kaikki eivät ole reseptejä, mutta arkiruokaideoita. 🙂

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  09/12/2017 at 08:57

  Minäkin fiilistelin varkain syksyä jo elokuussa. Nyt sitä kanelia voi tumpsauttaa kahviin ihan huoletta. 😉 Teidän arkiruokareseptejä odotan innolla. Pitääpä alkaa taas googlailemaan hyviä kasvissosekeittoreseptejä.

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:18

   Tiesin, etten ole ainoa. 🙂 Voitaisiin melkein tehdä niin, että pyydetään samassa postauksessa teitä lukijoita kertomaan arkiruokasuosikkinne. Saataisiin sitten vielä tuplasti enemmän ideoita. Mulla meinaan ainakin lyö aina ihan tyhjää, kun pitäisi miettiä illan ateriaa.

   • Reply
    Helmi
    09/17/2017 at 15:31

    Tämä olis muuten aivan mahtava idea! Paljon on varmasti olemassa hyviä ruokia joita ei vain itse hoksaa. Meillä tuntuu aina toistuvan samat ruoat vuorotellen, ja sitten kun mitään niistä ei tee mieli, turvaudutaan ulkona syömiseen tai noutoruokaan. Odotan innolla uusia ruokaideoita, niin teidän kuin mahdollisesti kanssalukijoidenkin 😊.

 • Reply
  Marie
  09/12/2017 at 09:25

  Jee, nuo keitot näyttää tosi hyvälle joten jään odottelemaan erittisesti tuon bataatri-porkkanakeiton reseptiä innolla!
  Tervetuloa takaisin arkeen ja kiitos kivoista reissukuvista Instassa 😊.

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:19

   Hmm, siihen mulla ei ole mitään sen kummoisempaa reseptiä, se menee vähän fiiliksellä yllä olevan kuvauksen mukaan. Mutta voin yrittää rustata jotain vielä tarkemmin ylös. 🙂

 • Reply
  Blue Peony
  09/12/2017 at 10:37

  Kyllä, nyt on syyskuu ja virallisesti lupa fiilistellä syksyä :-). Minun syksyni uusi elementti ovat aamujoogat, joihin yritän ehtiä pari kertaa viikossa. Mikä mieletön buusti koko päiväksi!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:20

   No on, hyvä sinä! Mun treenit on tällä viikolla menneet ihan plörinäksi. Yöt reissun jälkeen ovat olleet aika karmaisevia, eikä treenifiilistä ole yhtään, jos on nukkunut huonosti. Ensi viikolla sitten taas. 🙂

 • Reply
  Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  09/12/2017 at 10:42

  Arki on kyllä ihanaa – olen itsekin ihan fiiliksissä syksystä! Ja juuri niistä arjen rutiineistä, kokkailusta ja treenailusta. Elämä on ihanaa kun nauttii arjesta 🙂 Olen kanssa itse keräillyt arkiruokareseptejä ja tehnyt niistä aina listoja itselleni ja se on kyllä kätevää silloin kun on ruokakaupassa ja miettii mitä syödä ensi viikolla.

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:21

   Joo, mietin just lomalta palatessa, että kun on kiva palata arkeen, niin tietää elämän olevan mallillaan. 🙂 Saat jakaa sun arkiruokalistat sitten ensi viikolla, jooko? Olisi kiva saada itsellekin vielä lisää inspistä kokkailuihin.

 • Reply
  anna
  09/12/2017 at 11:56

  Syksy on parasta aikaa. Odotan arkiruokareseptejänne!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:21

   Mustakin! Reseptejä tulossa ensi viikolla. 🙂

 • Reply
  Riikka
  09/12/2017 at 15:38

  Syksy on parasta ja energisintä aikaa vuodesta! Itsellänikin uusia tuulia juuri sopivasti syksyksi, eli muutto uuteen remontoituun asuntoon.

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:22

   Ah, ihanaa. Millainen asunto teille tulee? Onko paljon isompi tai pienempi, eli meneekö sisustusta myös uusiksi?

   • Reply
    Riikka
    09/16/2017 at 12:49

    Paljon isompi ja myöskin oma pieni piha. Ensimmäistä kertaa ikinä!

 • Reply
  Sinikello
  09/13/2017 at 08:22

  Mielenkiinnolla jään odottamaan arkiruokaan uusia ideoita!
  Myös hyviä ehdotuksia aamujoogapaikoista otetaan vastaan. Sellaisista joista ehtii töihin kahdeksaksi vai lieneekö sula mahdottomuus?

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:23

   Blue Peony osaa varmaan vinkata aamujoogapaikoista, mulla ei ole niistä mitään hajua. 🙂 Jooga tekisi kyllä mullekin hyvää, ehkä sitten joskus taas.

 • Reply
  SALAATTIKULHO SYKSYN SADOSTA & PINJANSIEMENKASTIKE
  09/20/2017 at 08:36

  […] Kurkkaa myös Asennekollegoideni Earth Control -postaukset: Lisbet E.: Apua, lapseni harrastavat! / Noora & Noora: Lupa riemuita: syksy ja arki ovat täällä! […]

 • Leave a Reply